Kun minusta tehtiin ballerina…!

Pääsin viime viikolla vierailemaan Helsingin Make Up For Ever Academy -maskeerauskoululla, jossa sain toimia meikkimallina.

Päivän demomeikin aiheena oli klassinen venäläinen balettimaski.

Sanni_balettimeikki_before_after

Parissa tunnissa meikäläisen pärstä muuttui aikalailla…!

MUFEAcademy_Kaarina

Meikistä vastasi yksi koulun omistajista ja pääopettajista, jo 30-vuotisen uran maskeerauksen parissa tehnyt Kaarina Kokkonen.

Kaarina on opettanut maskeerausta vuodesta 1984 ja vaikuttanut lähes kaikissa Helsingin meikki- ja maskeerauskouluissa. Oman koulun hän perusti vuonna 2012 yhdessä Tuija Luukkaisen ja Julius Sepposen kanssa.

 

MUFEAcademy_oppilasmaskeja

Kun saavuin koululle, olivat oppilaat juuri kuvaamassa aamupäivällä valmistuneita fantasiahahmoja.

.

MUFE_demomeikki_meikit

Näillä syntyisi minun maskini.

Ensin luotiin vaalea, peittävä pohja, peitettiin kulmakarvat ja varjostettiin nenänvartta ja poskia. Ja siis apuaaahhh…

Sanni_balettimeikki_pohja

….meikä näyttää ihan 85-vuotiaalta mieheltä! Hyi hemmetti! ^_^

Oli kyllä aika karu kokemus tuijottaa peilistä valkoista pälliään jossa erottui vain kaksi pientä pippurisilmää. Aika hyvä oppitunti taas siitä, miten paljon kulmakarvat muokkaavat kasvojamme.

Sanni_balettimeikki_silma_detail

Sitten lähdettiin hahmottelemaan silmämeikkiä. Kaarina kertoi, että klassisen venäläisen balettimeikin sävy on nimenomaan tummansininen. Se erottuu paremmin kuin esimerkiksi tummanruskea, joka kuulema helposti ”haihtuu” ja menettää kauempaa katsottuna tehonsa.

Nuo kulmakarvojen alle piirretyt ”aallot” ovat banaanivarjostus, eli ne tehdään reippaasti korkeammalle kuin normaalissa kauneusmeikissä.

Sanni_balettimeikki_silma_detail2

Varjostuksia vahvistetaan ja luomet rajataan mustalla. Liikkuva luomi meikataan valkoiseksi.

Sanni_balettimeikki_silma_detail3

Ripset ovat balettimeikin tärkein elementti. Juuri ripsillä luodaan meikkiin siihen kuuluva viuhkamaisuus. Ripsien ulkoreuna liimataan reilusti luomen ulkonurkan yli ja vähän yläviistoon.

Kaarina kertoi, että omiin ripsiin kannattaa harjata runsaasti maskaraa tukemaan näyttäviä irtoripsiä, mitä enemmän maskarakerroksia sitä parempi. Eikä ole väliä kuinka klimpissä omat ripset alla ovat, tässä meikissä ne toimivat vain pohjana.

Sanni_balettimeikki_vaihe

Aikamoiset siivekkeet..!

Sanni_balettimeikki_silma_detail4

Seuraavaksi piirretään kulmakarvat (joiden muoto ja pituus on muuten sekin tarkkaan määritelty) ja skarpataan varjostusten reunat tummalla eyelinerilla.

Nuo punaiset täplät nenänvarressa eivät ole ”pakollinen” osa balettimaskia, mutta jotkut käyttävät niitä vielä. Kuuluisa pilkkumeikki syntyi vahingossa, kun venäläinen tähtiballerina Anna Pavlova huitaisi huulipunalla silmäkulmaansa juuri ennen näyttämölle menoa. Hän ei ehtinyt enää korjata pilkkua pois, ja tökkäsi hetken mielijohteesta samanlaisen täplän myös toiseen silmäkulmaan. Monien mielestä Pavlovan tanssissa oli tuona iltana aivan erityisen tulinen hehku, ja pilkut jäivät elämään omaa elämäänsä. :)

Sanni_balettimeikki_vaihe2

Ja näin on meikki huulia vaille valmis. Huulilla käytetään joko klassista tummanpunaista tai sitten vaaleampaa, luonnollisempaa huulipunaa.

MUFEAcademy_demomeikki

.

Sanni_balettimeikki_valmis2

..

Sanni_balettimeikki_valmis1

.

MUFEAcademy_Kaarina_Sanni

Että sellainen päivä! :)

Make Up For Ever -akatemioita on 11 paikkakunnalla ympäri maailmaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole franchising-yritys, vaan nimi myönnetään jos koulun toiminta vastaa Ranskan Make Up For Everin korkeita standardeja ja opetussuunnitelmaa. Oppilaat eivät myöskään valmistu ns. automaattisesti jos suorittavat vaaditun sisällön ja osallistuvat tunneille, vaan päästäkseen loppukokeeseen on oppilaan portfolio hyväksyttävä Ranskassa.

Make Up For Ever Academy on Suomen ainoa yksityinen maskeerauskoulu, jonka opetussuunnitelma valmentaa opetushallituksen tunnustamaan teatterialan ammattitutkintoon, suuntautumisena maskeeraus.

Kommentit (24)
  1. Mahtava meikki ja hyvä juttu!

  2. Aivan mahtava juttu, tuli ihan uutta tietoa :) Et ajatellut lähteä illalla bilettämään tuon ballerinameikin kanssa :D :D Olisit takuulla ollut huomion kohteena *virn*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *