Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kummituskaverit

Kuka arvaa mitä kuvassa on?

Pyyhkeet

Rättejä. Kyllä. :)

Postauksen työnimi olikin ”rättien taisto” :D No, ei ne nyt lopulta kuitenkaan mitään taistelleet. Ensimmäinen nimittäin menetti pelin aika nopeasti toisen ilmestyessä tontille.

Pyyhe1

Minne matka, toveri..?

Kuvassa on Sensain Sponge Chief -puhdistusliina, jota Virve kutsui muinoin osuvasti kummitukseksi. Liina kuivuu täysin koppuraksi ja jos sen sattuu jättämään vaikka käsisuihkun päälle niinkuin minä, saa tällaisen sympaattisen haamuhahmon.

Pyyhe1_2

Sponge Chief on osa Sensain puhdistusrituaalia. Sen sijaan että huuhtelisit puhdistusaineen (tai kuorinta-aineen tai naamion) kasvoiltasi vedellä, käytätkin kostutettua pyyhettä eli ”sienipomoa” (hassu nimi tällä). Sponge Chiefin koostumus on kosteana paksuhko, hyvin pehmeä ja sienimäinen.

Monet ovat kuvailleet koukuttuneensa Sensain kasvopyyhkeen käyttöön niin, etteivät suunnilleen osaa olla ilman kun ovat kerran Sponge Chief -tielle lähteneet. Minulle ei ole käynyt niin. Ostin pyyhkeen syksyllä, ja sen käyttökerrat ovat itse asiassa jääneet aika vähäisiksi. Pyyhe tuntuu kyllä tehokkaalta ja ”kasvovesivanulapputestin” perusteella kasvot puhdistuvat selvästi perusteellisemmin kuin ilman pyyhettä, mutta mitään ”ooooh!” -tunnetta Sponge Chiefin käyttöelämys ei ole minulle tuonut. Sarjassamme ”ihan kiva” tuote, mutta ei mitenkään mullistanut ihonpesurituaaliani.

Alkuvuodesta tutustuin toiseen kummitukseen.

Pyyhe2

Veikkaanpa, ettei suurin osa teistä ole varmasti koskaan kuullutkaan tästä rätistä! :) Syy on siinä, ettei sitä itse asiassa vielä edes myydä Suomessa. Mutta kohta myydään.

Varsin nukkavierulta ressukalta näyttävä pyyhe on vienyt sydämeni…! Enpä olisi uskonut, että näin yksinkertaisella asialla voi saada niin merkittävän eron puhdistuksen jälkeiseen ihofiilikseen.

Kyseessä on brittiläisen Liz Earle -merkin rakastetun Cleanse & Polish Hot Cloth -duon musliinikankainen kasvopyyhe. Se toimii samalla idealla kuin Sensain Sponge Chief, eli vedellä huuhtelun sijaan puhdistustuote pyyhitään kasvoilta tällä kankaalla. Se suositellaan kostutettavaksi mahdollisimman kuumalla vedellä.

Sain Liz Earle -tuotteita testiin merkin PR:ltä, ja kerron sarjasta lisää myöhemmin tässä kuussa. ”Kummitus” on suosikkini enkä malttanut olla esittelemättä sitä jo nyt…! :)

Pyyhe2_2

Liz Earlen kasvopyyhkeen juju on sen materiaalissa. Musliinikankaan kevyesti karhea pinta kuorii ihoa samalla kun sillä pyyhitään puhdistustuote pois. Pyyhettä on tarkoitus käyttää päivittäin, jopa aamuin illoin. En osaa sanoa miten hyvin tämä sopii oikein herkälle iholle jolle pyyhkeen tuoma mekaaninen rasitus saattaa olla liikaa, mutta minun ihoni on vallan ihastunut..!

Pyyhe ei tosiaankaan tunnu tai näytä ylelliseltä niinkuin Sensain Sponge Chief, mutta sen jättämä tunne voittaa Sienipomon pitkällä kaulalla. Ihon pinta on todella sileä ja kertakaikkiaan vain tosi hyvän tuntuinen. Ei tähän mitään erikoisia superlatiiveja tarvita – tunnen eron ja todellakin tykkään siitä.

Erityisen hyvältä iho tuntuu Liz Earlen putsarin jälkeen, mutta siitä kerron enemmän varsinaisessa Liz-jutussa.

Sensain Sponge Chief kustantaa Suomessa n. 12 euroa, Lizin Hot Clothin hinnasta minulla ei vielä ole tietoa mutta oletan että hinta on paljon edullisempi sillä merkkikin on huomattavasti edullisempi. Edit. Hot Clothit tulevat maksamaan 5€/2kpl pakkaus ja 12,50€/6kpl pakkaus.

Muita ”rätteilijöitä”? :)

Kommentit (31)

 1. Karoliina

  Mä olen ”rätteillyt” ihan ”kuorinta”/pesuliinalla jo vuosia päivittäin. :) Iho voi todella hyvin ja olenkin yrittänyt korostaa ihmetteleville että mun iho ei ole koskaan voinut näin hyvin kuin tällä rutiinilla.

  Mun iho on aika ”paksu”.

  Tämä on minun erinomaisen hyvän ihon salaisuus. Tämä ja Nivean Soft-rasva. :D

 2. NG

  Musliinipyyhkeitä käytössä täällä! Tosin ei mitään kallista Liz Earle-merkkistä, ihan edullisempia. Aitoja musliiniliinoja silti.
  Sponge Chief on myöskin jossain, mutta osaan tulla toimeen ilmankin – itse asiassa en varmaankaan ole kuukausiin edes nähnyt sitä :)

 3. Tipitii

  Tuota Sensain liinaa hehkuteltiin joka paikassa, ostin sen ja käytin ehkä pari kertaa. Ihan jees, mutta en kokenut tarvitsevani sitä. Oletko kokeillut sellaista Konjack- (konjak?? en ole varma kirjoitusasusta) sientä? Minä juuri tilasin itselle sellaisen kokeiluun..

 4. Kaisuli

  En itse ehkä kääntäisi tuota chiefiä pomoksi. Nenäliinakin on handkerchief eli sieniliina olisi kuvaavampi? :) Itse tykkään poistaa naamiot tuolla, perus kasvojenpesussa taas en niinkään välitä.

  • Sanni

   En itse ehkä kääntäisi tuota chiefiä pomoksi. Nenäliinakin on handkerchief eli sieniliina olisi kuvaavampi? :)

   Hehheh, joo, taidat olla oikeassa! :) Mutta sienipomo kuulostaa hauskemmalta! ^_^ :D

 5. aadis

  Ihanaa, en malta odottaa postausta sarjasta. Vaikkakin, nyt on niin paljon ihanan tuntuisia sarjoja joista voisi valita omat tuotteensa…..Jolie, ihanat valikoimat, kun vaan tietäis mitä tilata :)

 6. JonnaH.

  Itselläni on Eve Lomin muslin-liina ja rakastan sitä. Se on samalla tavalla ”harsomainen” kuin tuo Liz Earl. Sensaihin en minäkään aikoinaan jäänyt koukkoon, vaikka ihan toimiva olikin. Mutta Eve pääsi ihan yllättäen iltarutiinien osaksi. :D

 7. pirkko

  Hei! Dovella on niitä syvä/tehohoitoja, kysyisinki nyt, että kun mulla on kaksihaaraisia ja värjätyt hiukset, myös suoristan… niin suositteletko sitä joka on tarkoitettu pörröisille ja kuiville vai sitä joka on tarkoitettu vahingoittuneille hiuksille? Vai koetko että niistä ei ole mitään hyötyä? Haluaisin kuitenkin testata jompaakumpaa mutten tiedä kumpi olisi mun tukalle parempi

  • Sanni

   Moi pirkko!

   En valitettavasti tunne Doven tehohoitoja lainkaan, joten en osaa vastata kysymykseesi. Useimmitenhan noissa kuivien/vaurioituneiden/värjättyjen/pörröisten jne hiusten tuotteissa on hyvinkin samanlaiset ainesosalistat, joissain lähes identtiset. Näkemättä incejä en ikävä kyllä osaa ottaa kantaa. :/ Pörröisten hiusten tehohoidon voisi ainakin olettaa sisältävän raskaammin silottavia ainesosia.

 8. NooraF

  Käytän Sponge Chiefiä naamioiden poistamiseen. Siihen liina sopii minusta täydellisesti. En millään jaksaisi pyyhkiä tuolla joka päivä kasojani, koska pesen ne aina suihkussa.

 9. Fanni

  Iiihihihihii, ”Minne matka, toveri?”!! Nauran katketakseni. Ihana Sanni!

 10. Kaisa

  Musliiniliina on ihan paras! Silmämeikkikin lähtee kevyesti painelemalla. Liina tuli Pai Skincaren putsarin kanssa, ja jäin koukkuun. Kaksi liinaa saa Pailta 10 eurolla.

  Olisi muuten kiva kuulla sinun kokemuksiasi Pai Skincaren luonnonkosmetiikasta – sinulla on varmaan pulaa testattavista :-) . Putsari ja seerumi ovat omia suosikkejani.

 11. Tiltu

  Tulipa kuin tilauksesta tämäkin postaus!
  Näyttää vähän niiltä valkoisilta vauvojen pukluräteiltä :D
  Osaatko suurin piirtein verrata tätä vanulapun karheuteen ihon hinkkaamisessa?
  Ensi viikolla lähden taas briteissä käymään, joten voipi olla että Bootsista tuommoinen lähtee mukaan ^^

  • Tiltu

   Piti vielä sanomani, että olipa mukavaa löytää pomppiva pupu nettisivun alalaidasta :)

  • Sanni

   Osaatko suurin piirtein verrata tätä vanulapun karheuteen ihon hinkkaamisessa?

   Paljon karheampi.

   Näyttää vähän niiltä valkoisilta vauvojen pukluräteiltä :D

   Hehheh, tosiaan..! ^_^

   • Tiltu

    Noniin, tulipahan se sitten itsekin ostettua. Bootsissa 2 rättiä + 100ml putsarin pakkaus oli muistaakseni 14,50£.

    Liina on tosi karhea, enkä usko että herkimpinä ihopäivinä, kun jopa vanulaput raapii, uskallan käyttää sitä.
    Olen kuitenkin huomannut, että ostettuani tämän, olen jotenkin vain päätynyt pesemään kasvot tällä normi puhdistusmaidon sijasta. En pidä kasvojen kastelemisesta ja vesihän kuivattaakin.
    Ja tosiaan: vanulappuun ei kasvovedellä pyyhittäessä jää jälkeäkään meikistä tai liasta!
    Iho tuntuu sileämmältä – johtuuko sitten putsarista vai liinasta.
    Itse putsari tuoksuu ihanalta ja on ihanan paksua. Saa nähdä, kuinka riittoisaa on. Kokeilen kyllä vielä edullisemmankin putsarin kanssa tuota rättiä, vaikka ei tuo ihan älyttömän kallista olekaan.
    Malttamattomimmat muuten saa tuota tilattua merkin UK:n nettikaupasta (uk.lizearle.com) tosin postareiden kera.

    • Sanni

     Joo, liina ON tosiaan karhea :) Mä uskon että juuri siitä syystä iho jää niin sileäksi, kun siinä on se kuorintaefekti. Pelkällä Hot Cloth -putsarilla ilman rättiä en ole saanut yhtä sileää ihoa, vaikka miellyttävän tuntuiseksi se jää silloinkin. :)

 12. Annamanna

  Oi, milloin tuo uutuus ilmestyy kauppoihin? Ja mistä putiikeista sitä saa ostettua? Tän postauksen perusteella haluan heti kokeilla, vaikka en mitään liinoja oo ennen edes kokeillut!

  • Sanni

   Sain juuri tiedon, että Liz Earlen Suomen lanseeraus siirtyy todennäköisesti maaliskuulle.

   Sarja tulee myyntiin ainakin omaan nettikauppaansa (ilman postikuluja! :)), muista jälleenmyyjistä minulle ei ole vielä annettu tietoa.

 13. Ano

  Mulla on käytössä Konjac sponge ja tykkään. Tosin en pyyhi sillä meikinpoistoaineita pois, vaan pyörittelen ihoa meikinpoiston päätteeksi. Tuntuu, että iho on paremmassa kunnossa tuon ansiosta.

  • Sanni

   Minulla konjakkisienet vielä odottaa testaustaan…. :)

 14. anon

  Siis kuuma ja karkea rätti? Saisin moisella käsittelyllä punaisen naaman ja katkenneita verisuonia, kun Sponge Chiefkin on liian karkea. :)

  • Sanni

   Siis kuuma ja karkea rätti?

   Kyllä :) Ei varmastikaan couperosaihoisen unelma ^_^

 15. MinnaS

  Mina kaytan pienia froteisia kasvopyyhkeita ja luulen, etta on samaa karheustasoa, kuin tuo harsoratti :) Voishan sita kokeilla tuota harsoakin, lasten jaljilta niita loytyy kaapista jo valmiina.

 16. sanzu

  Itse olen käyttänyt Sensain sponge chiefiä kasvojen puhdistukseen suihkussa, sillä minulla on ripsienpidennykset ja niitä ei kai kovin mielellään kannattaisi kastella. Sponge chiefillä ja kasvojenpuhdistusaineella naaman pesu on sujunut mukavasti. Itse ehkä suosittelisin tälläisiä puhdistusliinoja juurikin ripsienpidennysten käyttäjille, jos ei halua kastella niitä:)!

 17. mussu

  Minähän olen ulkona kuin lumiukko näistä liinoista! Suuri kiinnostus kyllä heräsi, pakko saada kokeiluun. Olen vain niiin onneton kaupoissa kiertelijä, joten tuo postikuluton nettikauppa on tervetullut:)
  Ja mistä näitä saikaan?

  • Sanni

   Ja mistä näitä saikaan?

   Ei vielä mistään, mutta kunhan nettikauppa pyörähtää käyntiin niin osoitteesta http://www.fi.lizearle.com

 18. Tuija

  Minä käytän kasvojen puhdistuksessa ebaylta tilaamiani korealaisia bambukuituisia vauvojen pesulappuja. Minun couperosaiholle ne sopivat kun käytän haaleaa vettä ja liina on kunnolla märkä. Liikkeet ei myöskään saa olla pyöriviä ja hankaavia mikä vaati opettelua. Minulla on 10 liinaa ja otan joka päivä uuden.

 19. niinu

  Tämän luettua muistin että olen saanut jonkun ’pyyhkeen’ lahjaksi ja se on unohtunut kaapin perälle. Kävin heti etsimässä ja löytyi Wonder Cloth. Otanpa käyttöön tänään illalla :)

 20. Minna

  heh, ”mainoksen uhri”, lähdin torstaina 13.2 Lontooseen ja olihan se käytävä Bootsista tälläinen setti hakemassa :) Postaus kuulosti niin hyvältä ja olin jo aiemmin miettinyt tuota Sensain liinaa, mutta nyt tuli hyvä syy testata tätä Liz Earlen versiota. Ostin setin jossa oli 2kpl näitä liinoja sekä tuo putsari pussukassa, kustansi yhteensä n.15 puntaa. Käyttämään en ole vielä ehtinyt mutta odotan innolla, samoin kuin tuota putsari-aiheista postausta :)

  • Sanni

   Hih, hauska kuulla! :) Kerrohan sitten itsekin mitä tykkäsit! :)

   Liz Earle -postaus siirtyy todennäköisesti maaliskuulle, kun kuulin että Suomen nettikaupan avaaminen venyy sinne. Tuntuu järkevämmältä kirjoittaa tuotteista enemmän sitten, kun niitä saa Suomesta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.