Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kultaa, violettia ja mustaa

Tämä on look josta piti tulla se toinen, tummempi häämeikkiversio, mutta lopputulos ei vaikuttanut minusta kovin ”häämäiseltä”. Ehkä se vaan johtuu siitä että mä kuitenkin miellän häämeikin loppujen lopuksi heleäksi ja raikkaaksi. Tai sitten silmämeikistä tuli vaan yksinkertaisesti liian tumma. Tähän kuvaan olisi vaadittu huntu ja joku nätti kampaus ”huijaamaan” jotta se olisi mennyt häämeikistä….
Mulla oli myös vaikeuksia löytää silmämeikkiin sopivaa huulipunaa. Noudatan yleensä tummat silmät = neutraalit huulet -sääntöä, mutta koska yritin luoda häämeikkiä, ajattelin että huulissa täytyy olla väriä jotta ne erottuvat valokuvissa. Häämeikissähän on tärkeää että kaikki kasvon osat tulevat valokuvissa hyvin esille. Oli miten oli, huulipunan sävy ei mielestäni ole paras mahdollinen, mutta en keksinyt parempaakaan. Koska en ole huulipunaihmisiä, minulla ei ole niin laajaa väriskaalaakaan punissa.
Tein taas lyhyen vaihe-vaiheelta-kuvasarjan. Kokeneemmille meikkaajille nämä on varmasti ihan turhia, mutta toivon että jollekin lukijalle on näistä hyötyäkin. :)


Meikkiin käytetty:

* Clarins Nude Shimmers
* MAC Trax
* Urban Decay Oil Slick
* Revlon Frosty White
* MAC Eye Kohl Smolder
* Max Factor False Lashe Effect -ripsiväri

1. Luomi on pohjustettu ja sisemmälle puolikkaalle levitetään vaaleaa kultaa Clarinsin Nude Shimmers -paletista. Kullan ei oikeastaan tarvitse ulottua kuin luomen sisimmälle kolmannekselle, mutta pienisilmäisenä väriä levittyy helposti laajemmallekin. :)
2. Luomen keskelle levitetään kullanhohtoista violettia; MAC Trax. Trax on muuten niin pigmenttinen ja koostumukseltaan huokoinen että sen saan minäkin levitettyä siveltimellä ilman ongelmia.
3. Luomen ulkonurkkaan levitetään mustaa. Tässä käytin Urban Decayn Oil Slickiä jossa on hopeanhohtoista mikroglitteriä, mutta mattakin olisi sopinut yhtä hyvin. Silmä on nyt sotkuisen näköinen kun Oil Slickiä on levinnyt ympäriinsä. En myöskään ole vielä häivyttänyt värejä mitenkään.
4. Häivytys tulee nyt. Suurella, pehmeällä siveltimellä tehdään pyörittelevää ja edestakaista liikettä luomivaossa ja värien reunoilla. Tästä kuvasta tulee ihan mieleen blogikollega Charming Nailsin kuvat! ^_^
5. Seuraavaksi rajaan alaluomen. Ulkonurkkaan Oil Slickiä niin että se yhdistyy saumattomasti yläluomen mustaan, keskelle sipaisu Traxia ja sisänurkkaan kultaa. Yläluomen musta sävy ei ole kaikesta siveltimellä viuhtomisesta huolimatta vielä täysin häivyttynyt ja siisti, ja se epäkohta korjataan seuraavassa vaiheessa.
6. Otan häivytyssiveltimeen valkoista ja kuljetan sitä edestakaisin varjostuksen rajoilla. Levitän valkoista myös kulmaluulle kulmakarvoihin saakka. Nyt näyttää jo viimeistellymmältä. Tässä vaiheessa olen näköjään myös rajannut MAC Smolderilla yläluomen ja alaluomen vesirajan (jättäen sisemmän puolen tarkoituksella vapaaksi).

7. Sitten onkin enää ripsivärin vuoro. Huomaatte ettei mun ripsistä saa parhaimmillakaan ripsareilla tuon glamöörimpeja..! Pitäisi oikeasti opetella käyttämään irtoripsiä…..
Poskilla No7:n Pink Shimmer-poskipuna, varjostus NYX Taupe ja poskipäällä korostus IsaDoran Face Glow -puuterilla. Huulilla L’oreal Made For Me Naturals -sarjan huulipuna Cashmere. Se on todella nätti neutraali beigehkö puna kultaisella hohteella. Järkeilin että se sopisi silmien pariksi kultaisen hohteensa vuoksi, mutta joku tuossa yhdistelmässä häiritsee. Kokeilin muutamaa muutakin punaa mutta ne sopivat vielä huonommin.

Onko lukijoilla mitään vinkkiä tai ideaa siitä millainen puna toimisi tällaisen meikin kanssa?

Kommentit (6)

 1. Jana

  Edellinen kommenttini taisi lentää bittiavaruuteen, joten tässä uusi yritys:

  Kaunis meikki! Ei ehkä perinteinen häämeikki, mutta esim. iltahäihin mielestäni oikein mainio. Tai ainakin omaan makuuni sopiva! ;o)

  Ja nuo vaihekuvat ovat mielestäni hyviä, myös tällaiselle "kokeneemmalle" meikkaajalle. Antaa vinkkejä erilaisiin häivytyksiin ja luimiväreihin, sekä havainnollistaa meikin tekoa paremmin kuin pelkkä teksti. Tykkään! =o)

 2. Anonymous

  Mun mielestä tuossa ei niinkään "töki" tuo huulipuna, vaan liian raskas ja viileä poskipuna. Huulille voisi lisätä vähän kiiltoa tuomaan keveyttä. :)

 3. Blogikollegasi CN

  Mun suosikkeja on musta ja kulta yhdistelmä :) aikeina olikin juhannuksena laittaa kultaa ja ruskeaa mutta pitääpä mustaakin vielä laittaa joukkoon :)

 4. Inkivääri

  Anonyymilla on hyvä pointti, mä en ollut ajatellutkaan tuota poskipunaa. Nyt kun kuvaa katsoo niin eihän sekään toimi…! ^__^

  Tällaisissa asioissa kai todella huomaa ammattilaisen ja harrastelijan eron. Mä katson tuota meikkiä ja tajuan että kokonaisuus ei oikein toimi, mutta en osaa sitä muuttaakaan.

 5. milipili

  Musta poskipuna käy, ehkä huulipuna voisi olla kylmemmän sävyinen, ei tuokaan huono ole.

 6. Jenni

  upea meikki!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.