Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kulmakarvojen sietämätön keveys

Joojoo, munhan piti opetella laittamaan ja muotoilemaan kulmani kynällä, mutta mukavuudenhalu iski ja kestovärjäsin taas mokomat haituvat. Kyllä mä sitten alan harjoitella kynän kanssa kun tuo Refectocil lähtee haihtumaan…. (ai miten niin pakoilen tätä kynähommaa…?)
Miksi teen postauksen niinkin tylsästä aiheesta kuin kulmakarvojen värjäyksestä? En tiedä. Koska haluan. :)
Alussa oli haiven. Kuka jaksaa laskea mun yksittäiset kulmakarvat? Siihen ei varmaan menisi kauaa.


Otetaan pullo hapetinta ja tuubi tummanruskeaa kestoväriä ja sekoitetaan töhnä. Näihin kahteen kuvaan tuli jotenkin ihan 70-lukufiilis… :)Levitetään aine kulmakarvoihin. Näyttää punaruskealta mutta lopullinen väri ei ole sitä.


Valmista tuli. Ja jätetään vaikuttamaan piiitkäksi aikaa.Noin 2 tuntia 37 minuuttia myöhemmin (värimössö on muuttunut lähes mustanruskeaksi):


Annan aineen vaikuttaa extra-kauan jotta väriaine imeytyy ihoon asti ja värjää siis kevyesti ihoakin. Tällöin kulmakarvani näyttävät tasaisemman värisiltä.

Ja tältä näyttää tulos (kuvassa näkyy myös hyvin mun vasenta silmää kiertävät tummat verisuonet, ovat muuten inhottavia kun kuultavat luomivärin läpi):Suhteellisen luonnollisen näköiset kulmakarvat, eikö vain?

Ennen

Jälkeen

Edittiä. Kaikille anonyymisti kulmakarvojani ihmetteleville voin todeta että pidän itsekin niitä aika karseina, ja siksi naureskelenkin niille täällä blogissa. Olisihan se kiva jos meillä kaikilla voisi olla tuuheat ja kauniit kulmakarvat…

Kommentit (27)

 1. Charming nails

  Minkäs sille ihminen karvoilleen voi :P

  Mä kuitenkin tykkään sun kulmista, ne kuitenkin on siistit mikä on pääasia :)

 2. Nea/ Fashioned in Finland

  Tykkäisin itse kestopigmentoinnista, varsinkin kun olen nähnyt Hanskin (11. hetki, Turku) tekevän todella kauniita ja luonnollisia kulmakarvoja. Hiukan tyyriin puoleista toki on… Mutta kiva olisi saada puuttuvat palat korjattua :D

 3. Ninnu

  Ihan OK tuli. Itse ajattelin kokeilla ruskeaa, koska kulmakarvani ovat aika vaaleat (piirrän niitä nätisti ja siististi) jaja haluaisin kysyä, että tuleeko ruskeasta kauhean tumma vaaleille kulmakarvoille ;O En kehtaa kokeilla vielä, jos epäonnistun..

 4. kosmetologiopiskelija;)

  Kannattaa ehdottomasti kokeilla muutakin kuin refectocilia!:) Itsellä ei tartu refectocil myöskään. Mutta ei kannata pidentää ihan älyttömästi vaikutusaikojakaan kun värissä olevat (haitalliset) aineet pääsevät iholta helposti imeytymään esim verenkiertoon, varsinkin kun on kyse kasvojen ohuesta ihosta. Itse pidän 15 – 20 min korkeintaan. Ja pyyhithän kulmakarvoista mahdolliset rasvat/öljyt pois ennen värjäystä? muuten tarttuu huonosti. Ja kannattaa se hapetepullo pitää tiukasti kiinni koska mitä enemmän se pääsee kosketuksiin ilman kanssa, sen tehottomammaksi muuttuu. Jospa löytäisit jonkun paremmin tarttuvan värin!:)

 5. Nimetön

  Tiedän, että tämä on jo aikas vanha postaus, mutta… Mietin vaan kun sanot aina, että kulmakarvasi ovat niin onnettomat. Minusta tuolla alueella, johon värin levittää, voisit vaikuttaa siihen, kuinka paksuilta kulmakarvat näyttävät.

  Esim. tosta kuvasta, jossa on vain yksi (oikean puoleinen?) kulmakarva, jossa on väri levitettynä, näkee, että värialueen ulkopuolelle jää aika paljon karvaa. Esim. kulmakarvan alkupään alareunaan jää karvoja värjäämättä ja yläreunasta kohdasta, jossa kulmakarva taittuu. Tämä kaiketi toisi myös kulmakarvoille muotoa, kun kulmakarvan ”taitoskulma” tulisi paremmin esiin. Ei olisi niin ”lakupötköt”. Vai levitätkö tarkoituksella värin niin ohueksi ja tasapaksuksi viivaksi? Eikö ole tarkoitus levittää väri samaan muotoon kuin muotoilisit kulmakarvat kynällä?

  Sinänsä tuo kestovärjäys on minusta ihan hyödyllistä. Saa kulmat esiin ilman, että aina täytyy ruveta niitä värittämään. Ainoastaan tuo muotoilu hieman tökkii omaan silmääni, muuten ihan kivat. Itse värjään ripset, kun olen niin laiska laittamaan jopa ripsiväriä.

  • Sanni

   Vai levitätkö tarkoituksella värin niin ohueksi ja tasapaksuksi viivaksi?

   Kulmakarvani muoto on luonnostaan suora lakupötkö :) Levitän kestoväriä luonnollisen muodon mukaan, sille alueelle jossa karvoja ylipäänsä jotensakin tiheästi on. En levitä hajakarvojen päälle, en halua leventää luonnollista aluetta. Nykyisellään kylläkin levitän väriä pidemmälle tuossa kulmakarvojen alkupäässä. En osaa sanoa miksi en esimerkiksi tämän postauksen kuvissa ole tehnyt niin :) Se ei mahdollisesti ole ollut tapani, mutta juuri näihin kuviin ikuistuneessa värjäyssessiossa olen syystä tai toisesta levittänyt väriä ”kapeammalle” alueelle.

   yläreunasta kohdasta, jossa kulmakarva taittuu. Tämä kaiketi toisi myös kulmakarvoille muotoa, kun kulmakarvan ”taitoskulma” tulisi paremmin esiin.

   Tosiaan, vaikka levittäisin väriä sinnekin, kulmakarva on pötkö :) Kun rentoutan otsalihakseni enkä siis yhtään nosta kulmiani, kulmakarvat ovat käytännössä suorassa linjassa. Se vähäinen kulma jonka niihin saa kuvissa esiin tulee lihaksen työstä :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.