Kulmakarvageelien mittelö – kumpi parempi?

Luonnonkosmetiikan kaksi parasta kulmageeliä: Lavera ja Benecos. Kummatkin sattuvat myös olemaan ”mun” merkkejä, ihan hauska sattuma :)

Tunnen kummankin geelin todella hyvin, ja on ollut mielenkiintoista seurata kauneusmedian keskustelua näistä geeleistä. Kummallakin on vannoutuneet faninsa.

Laveran geeli on ollut markkinoilla jo monta vuotta, joten sillä on luonnollisesti suurempi kannattajajoukko. Benecosin geeli lanseerattiin vasta viime vuonna.

Näille kahdelle on yhteistä ekosertifiointi ja sekä transparentti että sävytetty vaihtoehto. Benecosilla on kaksi sävyllistä geeliä, Laveralla yksi.

Benecosin geeli on vegaaninen, Laveran ei.

Harjat ovat täysin erilaiset. Ei vaatine sanoitusta..? :)

Laveran harja on perinteisen näköinen ja oikein passelin kokoinen, kapea ja siro. Harjasten ei-niin-tiheä malli yhdistettynä löysään geelikoostumukseen tekee sen, että Laveran geeli levittyy Benecosia ”suurpiirteisemmin” ja geeliä tulee kerralla paljon.

Kulmakarvat jäävät jopa vähän märiksi Lavera-geelauksen jäljiltä, ja menee tovi että ne kuivuvat. (Ei toki pitkään!)

Benecosin harja on kierteinen miniharja jonka pienet ja tiheät harjakset yhdistettynä paksumpaan, voidemaiseen koostumukseen tekevät kulmageelin levityksestä tarkempaa ja hallitumpaa.

Karvat eivät jää yhtään märiksi, vaan Benecos-geelin koostumus lähtee kuivumaan ja kovettumaan hetkessä.

Benecos-geeli maksaa jälleenmyyjästä riippuen non 6€.

HUOMIO: Benecos Clear -sävy ei salli kovin paljon kerrostusta, tai sen valkoinen sävy saattaa alkaa tulla näkyviin. Lisäksi, jos Benecos-geeliä lisäilee sen jo kuivuttua, voi tuloksena olla murustuminen, joka johtuu koostumuksen kumimaisista ainesosista.

Parhaiten Benecos Eyebrow Gel toimii, kun ottaa yhdellä kerralla riittävän määrän geeliä harjaan ja harjaa sen karvoihin ripeästi. Tällä tavalla koostumus ei ainakaan minulla ikinä murustu tai jää näkyviin valkoisena.

Benecos-geeli on minun suosikkini näistä kahdesta. Pidän enemmän sen miniharjasta, voidemaisesta, ei-märästä koostumuksesta sekä pidosta, joka on kestävämpi kuin Laverassa.

Mikä Benecosissa on selvästi huonompi juttu, on tuubin koko. Vain 3 ml. Geeli kuluu aika nopeasti.

Laveran geeli maksaa noin 10,15€. Se on siis litrahinnaltaan edullisempi kuin Benecos, kun tavaraa on hylsyssä 3 x enemmän.

Todella moni kauneusalan vaikuttaja on julistanut Laveran geelin ultimaattiseksi suosikikseen. Sekä läpinäkyvällä Transparentilla että neutraalilla harmaanruskealla Hazel Blonde -sävyllä on omat faninsa.

Minä? No joo, Laveran geeli on minusta ”ihan hyvä”, mutta minun makuuni se on liian märkää ja pidoltaan hieman liian kevyttä. Pitoa kyllä saa, kun levittää geeliä monta kerrosta, mutta silloin tuloksena on myös vähän koppurat kulmakarvat (mikä tosin ei näy ulospäin).

Kiinnittävinä aineina Laverassa ovat sokeri ja sellakka. Sellakka on eläinperäinen aine minkä vuoksi Laveran geeli ei ole vegaaninen.

Tässä värittömät geelit lähes-luonnontilaisissa kulmakarvoissani. Eipä tässä juuri mitään näy, mutta juuri sen halusin oikeastaan näyttääkin – että kumpikin Clear/Transparent-sävy tosiaan on kulmakarvoissa näkymätön :) Moni epäilee Benecosin läpinäkyvyyttä kun voide on valkoista.

Tässä geelit värjätyissä (lakupötkö 😅)kulmakarvoissa.

Lavera-geelin märkyys tulee esiin kulmakarvojen piirtymisenä esiin enemmän yksittäisinä ”piikkeinä”, kun taas paksumpi ja tarkempiharjainen Benecos-geeli levittyy tasaisemmin eikä vedä karvoja yhtä herkästi ”piikeiksi”. Joillekin tuo kulmakarvojen terävämpi piirtyminen voi toki olla myös toivottu ominaisuus..!

Vielä plussat ja miinukset yhdessä:

LAVERA  

+ Iso pakkaus, edullisempi litrahinta

+ Taatusti läpinäkyvä vaikka kerrostaisi

– Ei vegaaninen

– Kevyehkö pito

– Märkä koostumus (tosin ei välttämättä miinus kaikille)

BENECOS

+ Erinomainen pito

+ Hyvä tarkkuusharja

+ Vegaaninen

– Pieni pakkaus, arvokkaampi litrahinta

– Potentiaalinen murustuminen ja valkoisuus kerrostaessa

Loppuun meikkilook Benecosilla ja Laveralla :) Silmät osin muiden merkkien tuotteilla, mutta kasvot ja huulet Benecosta ja Laveraa 💋

MEIKKIPOHJA

Lavera Hyaluron Liquid -meikkivoide, sävy 01 Ivory Light

Benecos It Pieces -puuteri, sävy 02 Warm Sand

Lavera So Fresh Mineral Rouge -poskipuna, sävy 07 Columbine Pink

Maybelline Fit Me -peiteaine, sävy 20 Sand

HUULET

Benecos Natural Lipstick -huulipuna, sävy Soft Coral

SILMÄT

MAC Paint Pot -pohjustus, sävy Soft Ochre

Estee Lauder Pure Color -luomväri, sävy Sizzling Copper

H&M-luomiväri, sävy Hot Sand

L’oreal Paris Color Appeal -luomiväri, sävy Natural Peach

Lavera Beautiful Mineral -luomiväri, sävy Matt’n Biscuit

Lavera Soft Eyeliner, sävy Golden Brown

Benecos It Pieces -luomiväri, sävy Very Woody (Lavera-kynän päällä)

IsaDora Inliner Kajal, sävy Blonde

Sephora Lashcraft Big Volume -ripsiväri

.

Oletteko te kokeilleet näitä kulmageelejä? Kumpiko on suosikkinne?

kauneus luonnonkosmetiikka meikki
Kommentit (16)
 1. Laveraa menossa jo toinen puteli, mutta vegaanisuuden takia taidan kokeilla seuraavaksi tuota Benecosia,eli kiitos vaan vinkistä. Omaan makuun Laverassakin on kyllä erittäin hyvä pito :).

  1. 👍

   Joo, mä olen käsittänyt että mun kokemus Laveran pidosta eroaa monen muun kokemuksesta :D Esim. Miia Johansson, joka on huippuammattilainen ja tosi tarkka tuotteiden laadusta, pitää Laveran geeliä ”ihan parhaana”.

   Mun kulmakarvoista se vain jotenkin katoaa päivän aikana… 🤷‍♀️

 2. Benecosissa ärsyttää tosiaan tuo liian pieni pakkauskoko. Tuotetta annosteltaessa saa olla tarkkana, että sitä laittaa mahdollisimman vähän, jotta valkoista väriä ei jäisi kulmiin. Tästä syystä tuotetta menee myös paljon haaskioon: pelkkä pakkauksen suuhun niistäminen ei riitä, vaan joudun poistamaan annostelijasta ison osan ihan kädelle (vaalea sävy näkyisi omissa tummissa kulmissani heti).

  Tuota Laveraakin olen testannut, ja oli pidoltaan huomattavan heikko.

  Tuli muuten tässä mustikkaa syödessäni mieleen, että voisiko mustikoiden huulille antaman värin soveltuvuus itselle olla merkki siitä, että on sävyltään kylmä, tai ainakin siitä, että kylmät sävyt sopivat? En tarkoita pahinta mustikkasuuta, vaan sellaista, kun on vähän jo yrittänyt huljutella väriä pois huulilta vedellä mutta silti pigmenttiä vain jää (myös ikävä kyllä hampaisiinkin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *