Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kulmaa kerrakseen

Tänään asiaa ja arviota monenmoisista kulmakarvojen ehostustuotteista.

Kulmakynat_IMG_6259

Oma kulmatuotehistoriani menee kajal-kynästä (!! teini-Sanni!!) puuterimaiseen ja siitä kynään, ja siitä tämän päivän vakiintuneeseen kynä + läpinäkyvä geeli +yhdistelmään. Lemppareitani kynissä ovat olleet Lumenen ja Dermosilin, joilta löysin parhaat minulle sopivat sävyt, mutta tutustuttuani toissa vuonna Urban Decayn ohueen Brow Beater -kynään mielistyin siihen niin, että tavallisen paksuiset kynät tuntuvat nyt hassun pökkelöiltä.

Olen testaillut muutamia muiden merkkien mikrokynä-tarjokkaita, mutta niistä ei ole toistaiseksi löytynyt UD:n voittajaa.

Kaikki postauksen tuotteet Sephoran kynää lukuunottamatta ovat blogin kautta saatuja.

Kulmakynat_UD_BrowBeater_IMG_6259

Brow Beater sävyssä Taupe. Paras koostumus, paras sävy – ja aika ylivoimaisesti paras hylsy ^_^

Edit. Valitettavasti en pystynyt swatchaamaan Brow Beateria tämän postauksen kuviin sillä tuote on minulta lopussa ja kuvissa on vain tyhjä hylsy :/

Kulmakynat_Sephora_IMG_6264

Sephora Retractable Brow Pencil.

Sephoran kynässä plussaa ovat erittäin hyvä sävy (#5 Neutral Gray Brown) ja melkein puolet halvempi hinta Urban Decay’hin verrattuna. Huonoa ovat aavistuksen vahamaisempi laatu, ”harja” jolla ei tee yhtään mitään ja todella minimaalinen tuotemäärä. Kynä loppui niin nopeasti että olin ihan hölmistynyt. Olisin vertaillut tämän ja UD:n kynän täyttömäärää, mutta en löytänyt vertailukelpoisia lukuja – UD:n kynän fill weightiksi ilmoitetaan 0,05 grammaa (!!) mikä ei kuulosta siltä että voisi pitää paikkaansa, ja Sephoran kynän kohdalla täyttöpainoa ei ilmoiteta.

Kulmakynat_IMG_6266

Harjan malli on toki makuasia ja siinä missä Virve ihasteli Sephoran kynän pikkuista somaa kampaa, minä ihmettelin mitä ihmettä tällaisella tekee :D Vieressä verrokkina UD:n harjapää, tuollaisista minä pidän. Harjamaisella päällä kulmakynän värin ja piirrot saa harjattua ja häivytettyä tasaisesti kulmakarvoihin, kampa ei tee (ainakaan minun kulmilleni) yhtään mitään.

Voisin kuitenkin ostaa Sephoran kulmakynän toisenkin kerran koska sävy oli niin hyvä, ja sopiva sävy jos mikä on ensilaatuisen tärkeä asia kulmavärissä. Sephoran Suomeen tuloa odotellessa…

Kulmakarvojen meikkaus
Kuvassa swatchattuna sävy Soft Brown

Maybelline Brow Precise Micro Pencil

Kiljaisin innosta kun näin tämän kynän (kolmessa sävyssä) yhdessä joulukuun PR-tuotelähetyksistä. Ajattelin, että nyt ehkä löytyy vielä Sephoran kynääkin parempi ”halpis”-haastaja Urban Decayn Brow Beaterille, tätä sentään saa Suomestakin.

Mutta… ei. Maybellinen mikrokynä ei ole yhtään minun makuuni. Ensinnäkin jo koostumus ja pigmentti ovat ihan ei-ei, Maybellinen kynässä on jopa rajauskynämäisen pehmeä koostumus ja todella voimakas pigmentti. Koin, että väriä on mahdoton levittää siististi ja sopivan hillitysti. Kulmakynissähän on perinteisesti kuivempi ja kovempi koostumus kuin rajauskynissä koska kulmia meikatessa on tarkoituksenmukaisempaa pystyä pikkuhiljaa lisäämään tuloksen intensiteettiä, ei niin että kerralla tulee vahvapiirtoinen viiva.

Kulmakarvojen meikkaus

No, kuvasta näkee millaista jälkeä Brow Precise Micro Pencil tekee. Olen tosiaan yrittänyt painaa sillä mahdollisimman kevyesti mutta jälki on noin voimakasta ja niin vahamaista, että sitä on vaikea häivyttää harjaamallakaan. Ehkä mä en vain osaa ^_^ :D No, sen verran olen kuitenkin kulmakyniä elämässäni käyttänyt että tiedän, että tämä kynä on hyvin pehmeä ja vahvapiirtoinen tyypillisiin kulmakynäkoostumuksiin verrattuna.

Sopivaa sävyäkään ei löytynyt. Kuvassa näkyvä Soft Brown on mielestäni kaukana pehmeästä, ja jopa vaalein sävy Blonde (swatchattu alempana) oli liian tumma.

Kulmakarvojen meikkaus

MAC Eye Brows

MACin mikrokulmakynän koostumus on aika hyvä, reippaasti kuivempi ja helpommin hallittava kuin Maybellinen, mutta ei ihan niin hyvä kuin Urban Decayssa.

Testiin saamani sävy Accentuated (”ashy grey brown”) on muuten hyvä, mutta onnistuu ihme kyllä näyttämään kulmissani hitusen liian tummalta, mitä ei uskoisi kun katsoo swatch-kuvaa.

Kulmakynat_IMG_6281

.

Kulmakarvojen meikkaus

MACin kynän suuri miinus on sen tosi huono mekaaninen kierresysteemi. Siinä missä muita automaattikyniä (joiksi näitä kierrettäviä, ei-terotettavia kutsutaan) on helppo ruuvata ulos, on MACin kynän kaula tosi jäykkä ja aluksi luulin että kynä on jopa rikki kun en millään meinannut saada lisää väriä ulos. Uloskierrettyä väriä ei myöskään enää saa takaisin sisään. Sephoran, Urban Decayn ja Maybellinen kynissä saa.

Kulmatuotteet_IMG_6288

Muita kulmakarvojen meikkaustuotteita

L’Orealin brändit L’Oreal Paris ja Maybelline ovat puskeneet viime aikoina kiitettävällä tahdilla ulos monenlaisia kulmatuotteita. Näistä olisin hankkinut omasta mielenkiinnosta vain L’Orealin Brow Artist Plumperin josta kiinnostuin viime keväänä Suvi Tiilikaisen meikkikeikalla.

Muut esittelen koska teitä lukijoita ehkä saattaa kiinnostaa? :)

L'Oreal Brow Artist Plumper

L’Oreal Brow Artist Plumper

Tämä geeli lupaa kiinnittää kulmat muotoon ja täyteläistää kulmakarvoja sisältämiensä kuitujen avulla. Tuotetta on saatavilla värillisenä ja värittömänä.

Hentokulmakarvaisena odotin innoissani luvattuja vaikutuksia. Mutta… niitä ei ollut havaittavissa.  Brow Artist Plumper oli kuin mikä tahansa väritön keskiverto kulmageeli. Mitään kuitulisää en huomannut ja kiinnitystehokin jätti toivomisen varaa, Plumper tuntuu vielä miedommalta kuin Lumenen kulmageeli. Harmi. Jäin ihan miettimään, onko tässä transparentissa yksilössä ylipäänsä mitään kuituja..? L’Orealin sivulla lukee tuotteen kohdalla hieman mystisesti; ”Väritön kulmamaskara muotoilee kulmiasi. Dark Brown -sävy muotoilee, antaa väriä ja sisältää tuuheuttavia kuituja.” Entäs Blonde-sävy..? Sisältääkö vain Dark Brown kuituja..? Kaikkien nimenä on kuitenkin ’plumper’ joka viittaa täyteläistämiseen.

Onko joku kokeillut Plumperin värillisiä versioita? Oletteko havainneet kuitujen vaikutuksia?

L'Oreal Brow Artist Sculpt

L’Oreal Brow Artist Sculpt

Tämäpä vasta kummallinen tuote..! Pakko myöntää että en tajua yhtään miten tätä pitäisi käyttää että saisi siistit kulmakarvat. Ideana on ensin tuoda kulmiin muotoa ja väriä kartion muotoisella kärjellä ja harjata sitten harjaosalla. ”Brow Artist Sculpt antaa kulmillesi graafista muotoa ja tarkkuutta kahden helpon vaiheen avulla. Käytä kartionmuotoista kärkeä antamaan muotoa ja väriä. Viimeistele kulmat harjaamalla ne oman lookisi mukaiseksi.”

Öhhh.. En tiedä onko jälleen syyttäminen taidottomuuttani, mutta jo kömpelöllä kärjellä värittely jätti kulmat kaikkea muuta kuin luonnollisen näköisiksi, mutta kaikkein ongelmallisemmaksi koin harjan käytön: en saanut harjaa millään sellaiseen asentoon, etteikö ”värityskärki” olisi osunut ihoon samalla kun harjaa kuljettaa kulmakarvoissa.

BrowArtisSculpt_IMG_6542

En tajunnut ottaa kunnon kuvaa harjoitusteni tuloksista, mutta räpsäisin äsken kirjoituksen lomassa tällaisen pikselimössöisen otoksen kännykällä niin näette mitä ajan takaa. Sävy on 01 Blonde.

Yritin parhaani mukaan vetää harjaa niin, ettei kärki sotke samalla ihoa kulmakarvalinjan ulkopuolella, mutta ei onnistu. Tämän tuotteen haluaisin todellakin nähdä käytössä jollain ammattilaisella, mä en vain osaa :D

Kulmatuotteet_Maybelline Fiber Filler

Maybelline Brow Precise Fiber Filler

Maybellinen versio kuitupitoisesta kulmamaskarasta. Majavanhännän muotoisella, lapiomaisella harja-applikaattorilla olisi tarkoitus samalla sävyttää, kiinnittää ja tuuhentaa kulmat. Arvaatteko joko miten onnistuin tällä kertaa? :)

Kulmatuotteet_MaybellineFiberFiller_IMG_5955

No, tulos ei ollut läheskään niin sotkuinen kuin L’Orealin Sculptilla, mutta en minä näitä mitenkään kauniisti meikatun ja luonnollisen näköisiksi sanoisi. Fiber Filler jättää kulmiin selvästi näkyvän, vähän kiiltävän pinnan ja sävy (sain testiin Dark Blonden) levittyy paksusti ja epätasaisesti.

En ole koskaan tajunnut, miten harja-applikaattorilla levitettävällä sävyttävällä kulmageelillä tai -vahalla voi saada siistin ja tasaisen tuloksen. En vain ymmärrä. Kynällä tai siveltimellä värittäessä värin voi kohdentaa juuri niihin kohtiin mihin sitä tarvitaan ja värittää myös ihoa, mutta harjasysteemeillä ei. Väriä tarttuu eniten niihin kohtiin joissa on eniten karvoja, ja vähiten sinne mihin sitä juuri tarvittaisiin eli aukkokohtiin, tuloksena aina epätasainen väritys. Ehkä tämä on vain harva- ja hentokulmakarvaisen ongelma? Jospa tämän tyyppiset tuotteet toimivat paremmin kulmissa, jotka ovat jo valmiiksi tasaisen tuuheat? Mutta miksi niitä pitäisi sitten täyteläistää kuiduilla..?

Kertokaa ihmeessä kokemuksianne jos lukijoiden joukosta löytyy näiden sävyttävien, harjattavien kulmageelien käyttäjiä. Onko teillä tuuheat vai harvat kulmakarvat..?

L'Oreal Brow Artist Xpert

Viimeisenä

L’Oreal Brow Artist Xpert

Paksujen automaattikulmakynien ystäville. Eli ei minulle. Kynän pää on kulmikas ja todella paksu. Keksin tästä kynästä todella vähän sanottavaa koska se on niin kaukana omasta ohuesta, tarkkaa jälkeä tekevästä ihannekynästäni, mutta päätin kuitenkin sisällyttää sen esittelyyn jos joku olisi vaikka aina sattunut kaipailemaan juuri tällaista.

Koostumukselle annan plussaa; se on juuri sopivan kova niin ettei väriä tule kerralla liikaa. Sävy Cool Blonde on myös oikein hyvä neutraali, harmahtava ruskea.

Kulmakynat_IMG_6298

Mikrokynän pää on yli puolet ohuempi.

*

Tällaista näkökulmaa tänään. Minä taidan vain kiltisti ostaa uuden Urban Decayn Brow Beaterin ja Anastasian läpinäkyvän kulmageelin. <3 Parhautta minulle.

Kommentit (59)

 1. Delle

  L´Oreal Brow Artist Sculpt. Ihan hukassa! Miten tätä käytetään? Pitkulainen pää osuu väkisinkini ihoon ja väriä tulee iha liikaan. Yritin jopa leikata pään pois, mutta olisi pitänyt olla sivuleikkurit.

 2. Inkku

  Oon käyttäny Lumenen värillistä kulmakarvageeliä teini-iästä lähtien eli varmaan 15 vuotta jo (vai onko sitä ollut niin kauan edes?). Kulmakarvojen koko on vaihdellut muodin mukaan, nyt ne ovat luonnollisen paksut. Minulle se on aina ollut riittävä, kunhan värjään kulmani ensin kestovärillä. Eli se ei riittäisi yksin! Onneksi Lumenen geelin ruskeaa sävyä on viety kokoajan neutraalimpaan suuntaan, muistan kun se oli ihan punaisen ruskea! ?
  Kuituja sisältävää olisi mukava kokeilla, mutta en ostaisi ennen testausta. Pelottaa, että tulisi ihan liian tuuheat kulmat ja näyttäisi jotenkin vihaiselta!
  Kulmien värjäämistä kynällä en ole ikinä kokeillut. Valokuvissa kulmat varmasti näkyisivät silloin paremmin. Mutta meikkauksessa minulla aikaa vie eniten ongelmallinen iho, niin aikaa ei ole kaikkeen! ?

 3. Riikka

  Dermosilillä on nykyään myös tuollainen kulmaväri, jossa on pieni harja, ja se on tosi hyvä ensimmäiset pari päivää. Sitten ainakin mun kaksi väriä ovat kuivuneet niin että edelleen se on ihan ok mutta selvästi kuivempi.

 4. sanna-pauliina

  Olen löytänyt vuosien etsinnän jälkeen omille, ohuille kulmilleni vihdoinkin luottotuotteen: Lottie London, Arch Rival – Volume Powder Medium. Kyseessäon vähän niinkuin kulmakynän ja puuterimaisen värin välimuoto, eli tuollaisella ohuella ”kepillä” on helppo täyttää tyhjät kolot, ja harjata väriä karvoihin. Suomessa ei taideta missään myydä, mutta briteistä voi tilata, eikä hintakaan ole paha. Kyseessä on siis tämä https://lottie.london/collections/eye/products/arch-rival-volume-powder?variant=26111692744

 5. Jenny

  Mäkin suosittelen kokeilemaan Nyxin micro browta, ihan huipputuote eikä ole tosiaan hinnalla pilattu! Sen jälkeen kun kokeilin sitä ei ole ollut enää puukyniin paluuta. Siis kuka jaksaa terottaa kynää joka päivä että saa tarpeeksi skarppia jälkeä, minä en :D Ostin myös Anastasian dipbrown ja se on kyllä myös ihan mieletön, mäkin ensin luulin että sillä tulee sellaista maalattua kajalkynäjälkeä mutta ei ollenkaan, sillä saan itseasiassa paljon luonnollisemmat kulmat kuin kynällä ja olin aivan yllättynyt kuinka helposti. Saahan sillä toki myös sellaiset instagram-kulmat halutessaan, eli saa aivan sellaista jälkeä kuin itse haluaa :) Dipbrowllekin on useita dupeja mm. Nyxillä ja Dermosilin uutuuskin on käsittääkseni vastaava. Uusin kynä mitä oon testaillut on ColourPopin (ootko tutustunut? Sydänsilmäemoji!!!) kynä mutta se on aavistuksen turhan pehmeä joten jälki on vähän tummaa. Tuon Maybellinen majavanhäntämaskaran ostin myös mutta sillä tulee tosiaan liikaa väriä ja siinäkin sävy on turhan tumma mulle. Taitaa riittää mullekin nuo värilliset maskarat, en ole löytänyt sopivan väristä (käytän punertavia kulmatuotteita) enkä saa niillä siistiä jälkeä. Kulmatuotteita on nykyään kyllä tosi paljon ja punertaviakin alkaa olla jo hyvä valikoima, pari vuotta sitten ei löytynyt yhtäkään :)

  • Sanni

   ColourPop ei ole tuttu merkki :) Kyllä näitä potentiaalisia testattavia tosiaan riittää… ^_^ :D Täytyy ehdottomasti ostaa seuraavaksi tuo NYXin kynä, ei tule konkurssia vaikkei toimisikaan ^_^

 6. anu

  Ostin eilen Isadoran Precision brow penin sävyssä medium brown. Sävy muistutti Nyx:n vastaavaa kynää Taupen sävyssä ( joka oli loppu). Kyseessä on kulmakynä, jossa on hyvin kapea kärki. Ihan loistava tuote! Hämmennyin, miten helppoa oli saada harvat karvani meikattua ☺ . Ostin myös Max factorin sävyttömän kulmageelin (ihan ok) sekä Maybelinen Brow precise fiber filler kulmageelin sävyssä medium brown. Sävy näytti kulmissa tummemmalta kuin kädellä, mutta ei liian tummalta. Lopputulos harvoissa kulmissani ei ollut kovin hyvä ☹ .

  • Sanni

   Ai hyvänen aika, IsaDorallakin on tuollainen ohut kulmakynä..! Olenpas mä nyt ulalla kulmakynien nykymarkkinatilanteesta :D (Pitäisi selvästi viettää enemmän aikaa kemppareissa… ^_^)

   Mitä sä tykkäsit tuosta Maybellinen ”majavanhäntä”-applikaattorista? Mun on jotenkin vaikea nähdä että tuon tyyppiset sävyttävät kulmatuotteet on koskaan ihanteellinen tuote harvakarvaisen kulman meikkaamiseen. Haluaisin nähdä kun joku superammattilainen tekisi kulmat kaikilla näillä eri tyyppisillä kulmameikkituotteilla jollekin oikein vaalea/hento/ohutkulmakarvaiselle henkilölle. Se voisi olla opettavainen tuokio :)

 7. anu

  Mä ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi superammattilaisen meikkituoliin :D!

  Kun ekan kerran laitoin Maybelinen kulmaväriä, laitoin sitä aivan liikaa ja osa väristä otti ihoon kiinni. Näytin samalta kuin silloin kun kestoväri vaikuttaa kulmissani. Not good ;). Sitä pitää laittaa tosi hellällä kädellä ja silloin kulmieni harvakarvaisuus vain korostuu. Väri on kuin ripsiväri joka korostaa jokaista karvaa, mutta ei tietenkään tuo karvoja lisää. Eilen kokeilin väriä kulmakynän ja värittömän geelin päälle. Tällöin väri vaikutti hieman tuuheuttavasti tai oikeastaan tuoden komiulotteisuutta kulmakarvoihini. Omani kun ovat yleensä geelillä paikoilleen ”liiskattu”. Luulen, että tulen käyttämään kuituväriä silloin kun pitää nopeasti muuttaa päivämeikki iltameikiksi.

  • Sanni

   Näytin samalta kuin silloin kun kestoväri vaikuttaa kulmissani.

   Hihih, voin kuvitella lookin… ^_^

   Eilen kokeilin väriä kulmakynän ja värittömän geelin päälle. Tällöin väri vaikutti hieman tuuheuttavasti tai oikeastaan tuoden komiulotteisuutta kulmakarvoihini.

   Kiva kuulla että tuotteesta on lopulta edes jotain hyötyä :) Mä taidan olla niin kärsimätön ihminen että käytän kulmakarvoihin mieluusti niin vähän tuotteita kuin mahdollista… Tällä hetkellä microblading-kulmat kutkuttelee mielessä erittäin kovasti… Voisi unohtaa koko kulmien laiton moneksi kuukaudeksi… *haaveilee*

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.