Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kukkiva kevät luomilla

Minulta toivottiin hiljattain ideapostausta IsaDoran Blooming Spring -paletin käyttöön. Päätin eilen piristää kosmetiikkaväsymystäni vastaamalla tähän toiveeseen, ja kaivoin vanhan lempparipalettini esiin. Toive oli mieluisa, sillä yksinkertaisesti rakastan meikata tällä paletilla. Käydään vähän Karkkipäivän ”juurilla” – tämä ihanuus kuului ihan ensimmäisiin blogissa esittelemiini meikkirakkauksiin.

(Hassua lukea noita vanhoja postauksia joissa vaikutan vielä nimimerkillä ’Inkivääri’… en meinaa enää edes muistaa että bloggasin ensimmäisen vuoden sillä nimellä…!)

BloomingSpring0313

Tällainen ”kukkiva” tuotos sillä syntyi tällä kertaa. Sävyjä voi yhdistellä vaikka mitenkä päin, kaikki tuntuu toimivan!

Paletti_BloomingSpring

Paletti on varmasti monille tuttu, mutta kerrataan vielä jos vaikka ruudun takaa löytyisi Blooming Springille ihan uusiakin ystäviä. Paletti ilmestyi IsaDoran vuoden 2009 kevätlookissa ja jäi – thank Goodness for that! – sarjan vakiovalikoimaan. Edit. Syvä huokaus. Paletti on näköjään tänä vuonna klumpattu IsaDoran valikoimasta. :( Buuuu.

Pastellinen kokonaisuus on minusta kertakaikkiaan ihastuttava. (Ylisanavaroitus…. ;)) Vaalea persikka, hattaravaaleanpunainen, huurteinen liila, pistaasinvihreä ja pronssinen ruskea (sävyssä on ehkä aavistus khakiakin). Kaikki sävyt ovat kuulaan helmiäisiä, ja häivyttyvät niin vaivattomasti että ne voi asetella paikoilleen vaikka pelkällä vaahtomuoviapplikaattorilla.

BloomingSpring0313_

Rajauksen tein Maybellinen Master Precise Eyelinerilla ja kulmaluulle levitin vaaleaa beigeä L’orealin Beige Taupe -paletista. Alaluomelle tein vihreän ”pohjustuksen” Natural Coden vihreällä rajauskynällä (sävy 5 Green), jotta saisin Blooming Spring -vihreästä vähän voimakkaamman. Alaluomen sisänurkkaan käytin valopilkkuna vaaleansinistä sävyä Natural Coden Roxy-paletista.

BloomingSpring_savykartta

Vaaleanpunainen ja liila sävy näyttävät käytännössä luomella hyvin samanvärisiltä, liila vain on tummempi.

BloomingSpring2_0313

Ideapostausta toivoneelle vielä lisää vinkkejä; jos ei halua joka kerta lähteä käyttämään paletin kaikkia sävyjä, niin esimerkiksi nämä simppelit yhdistelmät ovat mieleeni:

 • Persikkaa liikkuvalle luomelle, liilaa tai vaaleanpunaista (tai niiden sekoitusta) luomivakoon
 • Vihreää liikkuvalle luomelle, liilaa luomivakoon
 • Liilaa liikkuvalle luomelle, ruskeaa luomivakoon
 • Vihreää liikkuvalle luomelle, ruskeaa ulkonurkkaan
 • Vaaleanpunaista liikkuvalle luomelle, ruskeaa ulkonurkkaan, persikkaa alaluomelle
 • Persikkaa luomen sisäpuolikkaalle, liilaa ulkopuolikkaalle ja vaaleanpunaista luomivakoon
 • Liilaa sisäpuolikkaalle, ruskeaa ulkopuolikkaalle, vihreää alaluomelle

* * *

Torstain postauksesta; kommentteja on tullut niin paljon että ikävä kyllä en ehdi kaikkiin vastaamaan, mutta voitte olla varmoja että kaikki olen arvostaen lukenut ja saanut niistä paljon ajateltavaa. Jatkan vastailua vielä tänään, mutta haluan tässä välittää kaikille yhteisen kiitoksen! Olette nähneet hurjasti vaivaa pohdiskelevissa ja avoimissa kommenteissanne.

Minua alkoi ehkä vähän harmittaa että tein tuon postauksen, kun siihen tuli niin vakava kaiku… Itse en ole kokenut että suoranaisesti olisin masentunut. Omien – ehkä kohtuuttomien – vaatimusteni uuvuttama kyllä. Toisaalta, kaikki mitä kirjoitin on totta. Minulla on ollut huono olo. Kyllä se oli hyvä sanoa ääneen ja auttoi laittamaan asioita perspektiiviin.

Taidan yrittää päästää irti niistä raameista, että minun olisi ”pakko” kirjoittaa niin-ja-niin-paljon kosmetiikasta. Toki, Karkkipäivä on alusta saakka ollut kosmetiikkablogi ja se aihepiiri tulee varmasti aina olemaan tärkeässä roolissa, mutta ehkä minun on vain aika hyväksyä että olen muuttunut, eikä minulla enää taida olla yhtä paljon sanottavaa kosmetiikasta kuin vaikka kaksi vuotta sitten. Ainakaan tällä hetkellä.

Ehkä kaikki tämä kaupallisuus (jopa oma työni kosmetiikkamyyjänä, siis) on vienyt osittain sen ”lapsekkaan” uteliaan innostuksen aiheeseen. Kulunut ilmaisu jälleen kerran, mutta kun harrastuksesta tulee työtä, niin….. no, siitä vain tulee erilaista.

Blogiani alusta saakka lukeneet ovat saaneet seurata aika jännää kehityskaarta – värikkäistä meikeistään intoilevasta harrastelijasta töihin alalle ja lopulta kosmetiikkaähkyyn. En halua nähdä, että kuppi on tullut lopullisesti täyteen. Ei varmastikaan ole. Kyllä minussa vielä elää ja hengittää se kosmetiikkafriikki joka voisi analysoida shampoovaahdon ominaisuuksia maailman tappiin…! :D

Sanni_ja_ankka

Sanni ja pikkuankka Kuopion torilla vuonna 1981. Ei liity mihinkään mitenkään. :) Minä vain tykkään tästä kuvasta.

Katsellaan mitä tässä tapahtuu. Kosmetiikkajuttuja saatte lukea Karkkipäivästä jatkossakin, mutta ehkäpä kirjoitan huomenna vaikka sienestyksen vaikutuksesta psyykkiseen hyvinvointiin? Tai sitten niistä Shelly Tambon villapaidoista...! Hahah! Jos osa lukijoistani minut tässä vaiheessa jättää, niin yritän sen hyväksyä ja tajuta, että bloggauksessa on järkeä vain niin kauan kuin se oikeasti on hauskaa ja oma tekemisen ilo välittyy myös ruudun toiselle puolelle…!

Hyvää pääsiäistä kaikille! <3

Kommentit (29)

 1. Ansma

  Bongasin joskus ton paletin sun blogista ja rakastuin täysin ! Ehdottomasti mun lemppari luomiväripaletti, että kiitos valaistuksesta ton suhteen ! ; )

 2. eev_a

  jeeeee, kiitos Sanni tästä postauksesta! :) mä ainakin olin toivonut tätä, ja paljon hyviä vinkkejä tästä sai! :) ihanaa, pakko päästä heti pääsiäisloman jälkeen kokeilemaan vähän keväisempiä, viime aikoina mulla on silmämeikkien teema ollut jostain syystä ”ozzy osbournen jalanjäljillä”… :D eli nyt uusin ideoin taas värikkäämpien meikkien pariin! :)

  vielä tuosta bloggailupohdinnastasi. ei varmaan ole järkeä rajoittaa sitä omaa ilmaisua koskemaan vain tiettyä aihepiiriä. itse aloin lukemaan blogiasi juuri meikkien ja kosmetiikan takia. suurin innostukseni aiheeseen on jo mennyt jo aikoja sitten, mistä olen oikeasti tosi iloinenkin. se oli silloin hauska harrastus, mutta nyt tuntuu, että elämässä ovat muut mielenkiinnon kohteet vieneet sen tilan ja ajan. toki vieläkin on ihana piristää päivää vaikkapa erikoisemmalla meikillä tai valikoimalla huolella joku ihana tuote seuraavaksi kosmetiikkahankinnaksi. se muutos vain kuuluu elämään. sitten ne jutut, jotka on tärkeitä, palaavat kyllä. sun blogikin on yksi niitä harvoja kosmetiikkablogeja, joiden seuraamista olen jatkanut aktiivisesti oman kosmetiikkaharrastuksen lopahdettua. luen karkkipäivää, koska tykkään vain sun asenteesta ja tyylistä! jos susta tuntuu oikealta alkaa kirjoittaa jostain ihan muusta, niin go for it! varmasti ne lukijat, jotka on samalla aallonpituudella, jatkaa lukemista. jos joku ei tykkää, niin kosmetiikkablogeja on netti pullollaan, he varmasti pärjäävät myös :) ja toisaalta ehkä joku uusi löytää joukkoon! :)

 3. Veppe

  Mahtavan näköinen silmämeikki!

  Olen käyttänyt viime aikoina Isadoran Eyebrow Lifter -highlighter-kynää kulmaluulle ja vähän silmänalusten peittoon ja luomien pohjustukseenkin, onpa muuten loistotuote! Älyttömän helppo käyttää ja pysyy mahtavasti. Rakastan sitä kuivaa ja puhdasta tunnetta mikä kynämäisestä tuotteesta jää verrattuna peitevoiteisiin tai sinne tänne pöliseviin luomiväreihin. Pakko suositella!

 4. Arlene

  Mun mielestä on ihan mukavaa vaihtelua ettei ihan kaikki jutut ole pelkkiä meikkikuvia :) Tää blogi vain on tällainen meikkipainoitteinen lifestyle-blogi :)

  • Tiia

   Komppaan Arlenea! Luen kyllä mielelläni erilaisia teemablogeja, mutta itselleni olen todennut sellaisen kirjoittamisen aika vaikeaksi konseptiksi. Ihminen muuttuu ja kiinnostuksen kohteet siinä samalla, joten blogin vuoksi voi tulla roikuttua sellaisissa asioissa, joihin ei oikeasti enää olisi niin paljon aikaa saati intressejä. Nykyinen blogini (koska jokinhan nyt on oltava :)) onkin aika sekalainen tuotos, mutta kirjoittaminen on pitkästä aikaa kivaa.

   Niin ja tänne ainakin jää yksi uskollinen lukija – tähänkin asti olen vain silmäillyt (muut kuin luonnonkosmetiikkaan liittyvät) kosmetiikkajutut ja lukenut sitäkin tarkemmin kaikki muut pohdinnat :) Kiitos blogistasi ja tsemppia jatkoon, asioilla on tunnetusti tapana järjestyä!

 5. Sonia

  Voi Sanni, sua lukee mielellään, kirjoitit sitten matkailusta, kosmetiikasta tai vaikka stressinhallinnasta. :) Tee sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Jos kosmepostaukset on pakkopullaa, sitten jätä ne sivuosaan. :) Kunhan et kokonaan lopeta, koska sit tulee paha ikävä!

 6. JonnaH.

  Tuossa paletissa on niin kauniit sävyt.

  Minä en ainakaan hylkää, itse asiassa omasta näkökulmasta tätä blogista tulee entistä mielenkiintoisempi, jos aiheita on muitakin kuin kosmetiikka. Ainakin ponijuttuja odotellessa… ;)

 7. littleB

  Kirjoitin tänään äidinkielen aineeni otsikolla Oman blogini prinsessa. Mietin jo blogiani aloittaessani etten halua rajata blogiani mihinkään tiettyyn aiheeseen, vaan haluan pystyä kirjoittamaan tai olemaan kirjoittamatta ihan siitä mikä kivalta tuntuu.
  Minä pysyn ainakin mukana kelkassa, oli sinun aiheesi ihan mikä tahansa. Ole sinäkin oman blogisi prinsessa! ;)

 8. Veppe

  Minullekin ovat kelvanneet ihan kaikenlaiset postausaiheet; eihän se oma elämäkään pelkästään kosmetiikan ympärillä pyöri. :)

 9. Eeva

  Tämäpäs sattui, juuri tänään kulutin loppuun toisen värin tästä paletista. :D
  Täytyy tosin sanoa, että jostain syystä en ole koskaan erityisemmin pitänyt näistä luomiväreistä. Lilassa ja ruskeassa on ihana koostumus ja riittävästi pigmenttiä, mutta muut ovat omaan makuuni pelkkää shimmeriä/frostia ja liian vähän pigmenttiä. Sain kuitenkin sekä persikan että pinkin loppuun käyttämällä niitä viime elokuusta lähtien poskiluulla korostusväreinä.
  Luomivärien loppuunsaaminen on sivumennen sanoen jotain aivan järjettömän ihanaa touhua. Minulla on ollut vuoden alusta lähtien pieni luomiväri-Project 10 Pan menossa, ja 5 on jo loppunut! :D Tosin luultavasti sorrun pian yhteen palettiin, mutta silti.
  Itselläni on se ongelma tässä yli 70 luomivärin kokoelmassa, että tulee hirveä tuska, kun tuntuu, ettei kaikkia luomivärejä ehdi/jaksa/muista käyttää. Itselläkin on pientä kosmetiikkaähkyä, kun tuntuu, ettei voi käyttää suurimpia suosikkejaan ”hyvällä omallatunnolla”, kun on niin paljon muitakin. :D

 10. Aurinkoinen

  Kirjoita ihan mistä Sinä haluat. Tajusin tänään, että minä luen uskollisesti kosmetiikkablogiasi, vaikka itse käytän tosi harvoin esim. luomiväriä. Jokapäivä ei tule laitettua edes meikkivoidetta tms. tai ripsiväriäkään. Tämän vuoden olen lähes ostolakosssa kosmetiikan suhteen, koska yritän käyttää vanhat varastot loppuun (meikkejä tosin en saa tällä käytöllä loppuun). Mikä sitten blogissasi minua viehättää? Tyylisi, taidokkaat meikit ja kuvat, kosmetiikka-arvostelut (erityisesti luonnonkosmetiikka), sinussa on vain sitä jotain olkoon asiasi sitten kosmetiikka, matkat tai ruoka. Suurin osa kommenteistanikin taitaa koskea ei kosmetiikkaa. Enhän minä ymmärrä kosmetiikasta loppujen lopuksi mitään (vaikka olet yrittänyt hyvin opettaa), mutta elettyä elämään iloineen ja murheineen on vähän pisemmälti kuin sinulla, joten siitä osaan sanoa jotain. Mukavaa pääsiäisen jatkoa :)

 11. Bemu

  Voi miten kaunis meikki :)) Sääli että mä olen iän myötä alkanut karttaa helmiäisvärejä… byääh ;D
  Voi, kyllähän sä voit kirjoittaa mistä vain – juuri sellaisesta jollaisesta saat innostusta. Olkoon vaan kosmetiikkablogi, mutta mahtuu tänne muutakin :)
  Mä olen lueskellut noita vanhempia kirjoituksia ja saanut niistä paljon opastusta itselleni.
  Tsemppiä!

 12. Salla

  Oih, mikä pastelliunelma!! Täytyy ehkä saada tuo paletti omaankin meikkipussiin… :D

  Teetkö Sanni siis nykyisin töitä Ahvenanmaalla? Laskin vain 1+1 kun kerroit, että joku ruotsin sana ei muistu mieleen.

  Kirjoita ihan mistä susta hyvältä tuntuu!! Mä ainakin luin blogiasi ihan yhtä ahkerasti kun olit reissussa, eikä kosmetiikka-asiaa ollut nimeksikään. Pakkopullan mutustelussa ei ole mitään järkeä, kun on oikeasti hyvä olo kirjoittaa jostain, se myös paistaa läpi. Tsemppiä sulle!! <3

  • Sanni

   Teetkö Sanni siis nykyisin töitä Ahvenanmaalla?

   Teen, siis sijaistustyylisiä ”extra-vuoroja”. Tällaiset extra-hommat sopii tämän hetkiseen tilanteeseen täydellisesti, kun vapautta (etenkin liikkumiselle eri kotieni välillä :)) nimenomaan kaipasin.

 13. Henni

  Olipas taas ihana postaus. Tosin kaikki tekemäsi postaukset ovat ihania, käsittelipä ne mitä tahansa. Olet saanut paljon neuvoja kanssa lukijoilta edelliseen postaukseen liittyen, ja tässä vielä siihen kirjoon pari…
  A) Tee aina asioita jotka sinusta tuntuu hyviltä ja mitä sinä itse haluat, usein paha olo tulee siitä ettei kuuntele omaa sisäistä ääntään.
  B) Jos tavaran paljous ahdistaa, niin heitä osa/tai kaikki niistä tuote näytteistä vaan menemään (tai anna pois)ja jätä vaikka max. 10tuotetta.(juu ja tiedän että se on epäekologista, mutta mielenterveyden kannalta varmasti huojentavaa). Kun tavaraa ei loju pitkin poikin kotoa ”vaatimassa” testausta/postausta olen varma että olosi on kevyempi.
  C) Mitä kropan kriiseilyyn tulee, olet todella kaunis nainen! Ja sulla on semmonen kroppa että ihan viimoiseksi sinun pitää kriiseillä:)…tosin tiedän ”helpommin sanottu kuin tehty”.

  Ihanaa kevättä! Kyllä se aurinko paistaa risukasaankin:)

 14. RL

  Tuleeko sinulle paljon kyselyjä, että meikkaisit lukijoitasi? Kiinnostaisiko?

  • Sanni

   Kyllä niitä tulee silloin tällöin, ja muutamilla messuilla olen lukijoita meikannutkin. :) Yksityiselämäni puolella se ei taida olla mahdollista, tuntuisi hassulta alkaa kutsumaan kotiinsa lukijoita meikattavaksi. :)

 15. Sissi

  Hih, ihana kypärälakki! Ja ankka, tuosta olisin varmaan ollut katelliinen penskana. Veljellä oli tuollainen keltainen, mulla punainen sorsa. Päääh. Kateus loppui siihen, kun veli laittoi ankkansa kuumalle paistinpannulle. :D

  • Sanni

   Hih, ihana kypärälakki!

   Joo, mulle tulee ihan mieleen lentäjä..! ^_^

   kun veli laittoi ankkansa kuumalle paistinpannulle. :D

   *reps* :D

 16. Kuorotipu

  Päätinpä sitten minäkin että tämä paletti on saatava. Tosin heti tuli mutka matkaan, kun eipä sitä kaupassa ollutkaan. Kävin siis Itäkeskuksessa Kicksissä, Stockalla ja Anttilassa eikä yhdessäkään ollut enää tästä testeriäkään! Mielestäni vielä pari kuukautta sitten sitä myytiin joka paikassa. Tuli vaan mieleen, ettei vaan olisi kuitenkin nyt poistuva tuote?

  • Sanni

   Voi ei! :( Huomasinpas, että sehän on muuten poistunut IsaDoran sivultakin…! Meinasin vielä tuohon tekstiinkin lisätä että toivottavasti eivät koskaan poista tätä valikoimasta, ja helkkari vieköön sehän on jo dumpattu…! Olipas ikävä veto IsaDoralta. :(

   • Kuorotipu

    Ihan pakko oli tulla hehkuttamaan, että bongasin tänään Jumbon Stokkalta tämän paletin poistopöydästä -40% hintaan! Pakkohan se oli kotiuttaa, kun hintaa jäi joku 12 euroa :)

    Jollekin pitää saada fiilistellä asiaa, kun tuo mies ei oikein ymmärrä :D

    • Sanni

     Täällä kyllä ymmärretään…! :) Suuuuuuret onnittelut, Kuorotipu! Jee! :D

 17. milipili

  Ihana tuo viimeinen kuva!
  En olekaan tällä paletilla pitkilleen meikkaillut, pitäshän se kun tuo kevätkin ehkä tulee.

 18. Salka

  Kyllä mä ainakin lukisin, vaikka kirjottaisit pienistä sievistä kivistä :) Jos jään jonkin blogin lukijaksi, en hevillä sitä lukemista hylkää vaikka aihepiiri saattaisi muuttua. Ja minusta on tavallaan luontevaa, että blogin aihepiiri voi matkan varrella muuttua, se on sitä kasvamista. Itselläni vaikuttaa se, mikä milläkin hetkellä kiinnostaa eniten-nyt menossa kosmetiikkakausi ja ne aiemmin niin inspiroineet vaatteet tekisi mieli tunkea tunkiolle! Vuoden päästä tilanne voi olla taas se, että kosmetiikka evvk, sen sijaan tyyli-ja muoti sekä musa taas kiinnostavat kirjoittamiskynnyksen ylittävällä tavalla :D

 19. Salla

  Oih, ihastuin tähän palettiin niin paljon, että kävin jo sitä metsästämässä. Satutko tietämään mistä näitä saisi, kävin jo Hakaniemen ja keskustan Sokoksissa, mutta heillä ei ole palettia edes valikoimissa. Tahtoo! :)

  • Sanni

   Tuohon tekstiin jo lisäsinkin ikävän tiedon siitä että paletti on tänä vuonna jäänyt pois Isadoran valikoimasta :( Juttua kirjoittaessa en sitä vielä tiennyt mutta kommenteissa kerrottiin ettei palettia enää löydy mistään, ja oli kadonnut myöd Isadoran nettisivuilta. :(

   • Salla

    Voi kurjuuksien kurjuus :(

 20. Aino

  Tosi nätti ja pirtsakka meikki. Kivoja sävyjä tuossa paletissa. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.