Kuka muistaa tämän tuotteen?

Jälleen pieni kurkistus kosmetiikkamuseoon, tällä kertaa hyvin lyhyt sellainen.

Kuka mun lukijoista on ollut mukana niin pitkään, että muistaa tämän tuotteen:

Sanooko mitään? :)

Löysin tämän purkin Maarianhaminan asuntoa siivotessa. Pakkaus on tyhjä, mutta olen halunnut säästää tuotteen, koska sillä on tarina.

Kyseessä on hyvin merkittävä tuote, voisi jopa sanoa ”historiallinen”, jos puhutaan luonnonkosmetiikan kehityksestä. Ainakin luonnonkosmetiikkatuotteista Suomen markkinoilla.

Oliv’ Antioksidanttivoide.

Tämä on ihka ensimmäinen niin sanotun modernin, selektiivisen ja ”uuden ajan” luonnonkosmetiikan voide johon tutustuin, ja vuosi oli 2010.

Tätä ennen olin testannut Weledaa, Dr. Hauschkaa, Logonaa, Santea, Laveraa, Providaa ja Estelle & Thildiä. Vaikka näistäkin merkeistä osa edusti reseptiikaltaan modernimpaa suuntausta kuin vanhan koulukunnan Hauschka ja Weleda, koostumukset olivat silti suhteellisen yksinkertaisia ja arkisia. Sellaisia ”markettimaisia”, jos näin voi sanoa. Eivät ylellisiä.

Oliv’ Super Antioxidant Treatment toi käsiini ensimmäistä kertaa koostumustyypin, joka sittemmin on vakiintunut ylellisempien modernien luonnonkosmetiikkamerkkien profiilissa. Tässä nimittäin oli luonnonkosmetiikan voide, jota hädin tuskin erotti koostumuksensa puolesta ”normikosmetiikasta”: sen emulsio oli äärimmäisen pehmeä, sileä ja ei-tahmea ja liukui iholle kuin silikoneilla rikastetut synteettiset sisarensa konsanaan.

Oliv’-antioksidanttivoide oli käänteentekevä tuote minulle, ja ehkä jopa siihen aikaan käänteentekevä Suomen markkinoilla ylipäänsä. (Vaikea tietysti sanoa täydellä varmuudella, koska ihan jokaista Suomessa myytävää luonnonkosmetiikan voidetta en tietenkään ollut testannut. Mutta kaikkien tunnetuimpien brändien voiteet kyllä, ja olin myös töissä luonnonkosmetiikkaa myyvässä liikkeessä.)

Voide on omalla tavallaan merkittävä myös Karkkipäivän historiassa, sillä se tavallaan kiteytti mun ”vaikuttajuuden” (sellaista termiä ei siihen aikaan ollut vielä olemassa). Kun kirjoitin Oliv’-voiteesta, se myytiin nopeasti loppuun kaikkialta. Olin ihan hämilläni. Silloin tajusin ensimmäistä kertaa että sillä, mitä kirjoitin jostain tuotteesta, saattoi olla konkreettista vaikutusta ihmisten ostopäätöksiin.

Tuo voide oli kyllä niin mahtava, että ei ihmekään, että ihmiset hullaantuivat. Se oli niin erilainen verrattuna mihinkään muuhun luonnonkosmetiikan voiteeseen siihen aikaan. Kyllä harmittaa, että en säästänyt ulkopakkausta josta olisi voinut nähdä incin..! Nyt olisi valtavan mielenkiintoista tarkastella, millä teknologioilla tämä voide oli formuloitu. Tässä on epäilemättä käytetty hyvin hienostuneita emulgaattoreita ja esteröityjä yhdisteitä tuomassa silkkistä levittyvyyttä.

Voin yhäkin muistaa, miltä Antioksidanttivoide tuntui ja tuoksui…. ja se kaunis, hillitty helmiäiskuulto jonka se jätti iholle… wow! Tämä luonnonkosmetiikkavoide enteili jo tulevaa suurta hehkuihotrendiä, se loi upean kuultavan keijukaisihon kauan ennenkuin voidemaiset helmiäisprimerit löivät itsensä läpi.

Olisi hauska kuulla, kuinka moni teistä muistaa Oliv’-antioksidanttivoiteen..? Sittemmin sarja hiipui kaikessa hiljaisuudessa pois kekseliäämpien ja paremmin brändättyjen uusien modernien luonnonkosmetiikkasarjojen alta. Esimerkiksi Patyka edustaa Oliv’in tyyppistä formulointia.

Alkuperäisen Oliv’ Antioksidanttivoide-esittelyni löydät täältä.

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito
Kommentit (31)
  1. Minä. 😄

  2. Minä muistan! Ja ostinkin sitä sinun innoittamana <3

    1. 😍🙏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *