Kuka muistaa Anytimen? Ja tiedätkö, mikä sarja se on nyt?

Laitoin eilen Insta stooriin pätkiä työhuoneeltani jossa järjestelin kosmetiikkakaappeja, ja yksi kuva kirvoitti todella monta viestiä; vanhat luomivärit, etenkin Anytimen luomivärit.

Kaappeja järjestellessä osuin taas pitkästä aikaa luomivärieni museo-osastoon. Laitoin videon Instaan ja sain vaikka kuinka monta viestiä, joissa nostalgiaan vaipuneet ihmiset fiilistelivät ikivanhaa Anytimea. Monella on ollut nämä ihan samat paletit :)

Harva muistaa tai tietää, että Anytime on itse asiassa entinen Lumene Natural Code.

Jo nämä neliskulmaiset Anytime-luomiväripaletit tuntuvat todella retroilta, ja sitä ennen ne olivat pitkään pyöreitä, muistaako joku tätä aikaa?

Minä kuulun niin vanhaan sukupolveen, että muistan hyvin vielä senkin ajan, kun Anytime-sarja oli puettu vaaleansinisiin, läpinäkymättömiin pakkauksiin. Sarjan kivipuuteri oli ensimmäinen puuteri jonka koskaan ostin. Ai että sitä kireää tunnetta 1990-luvun alun nuorella teini-iholla joka siihen aikaan puuteroitiin jäykäksi ja übermattaiseksi kuivalla kivipuuterilla..! :D

Anytime muuttui Natural Codeksi kesällä 2008.

Ja tänä päivänä Natural Code on…. Lumene Nordic Girl. :)  (Jonka CC-voide on paras CC-voide jonka tiedän. <3 Hands down. Aina kun palaan siihen pienen tauon jälkeen, kuten tänä keväänä, olen ihan etta JESTAS miten hyvä tää on…! Toimii mun iholla täydellisesti.)

Tämä Ritariperho-nimeä kantava duo on kunnioitettavat 25 vuotta vanha. Not kidding. Olen ostanut sen 15-vuotiaana. En ole käyttänyt sitä enää aikoihin, se kuuluu museo-osastoon.

(…mutta ehkä joku 12 vuotta sitten olen saattanut vielä sipaista sitä silmiin… krhm… kuten monesti todettua: mun tavoista käyttää vanhoja meikkejä ei kannata ottaa mallia.)

Duon sävymaailma on vähintään erikoinen; mattaa tiilenpunaista ja harmaanliilaa. Voitte kuvitella miten, ehm, heleän ja raikkaan meikin tällä yhdistelmällä on taikonut…! 90-luvun puolivälin sävymaailmaa.

IsaDora Powdery Plum, yksi huonolaatuisimpia luomivärejä joita olen koskaan omistanut. Ja tässä se on yhä, yli 20 vuotta hankintansa jälkeen.

Vähänkö huvitti, kun blogini nostalgia-tägiä selatessa löysin vuodelta 2009 postauksen, jossa tämä samainen IsaDoran paletti poseeraa yhdessä muiden museoikäisten luomivärien kanssa – ja olin kirjoittanut: ”Nyt pitkän karanteenin jälkeen olen valmis heittämään kuivaakin kuivemman IsaDoran duon roskiin”. Tuota – enpä näköjään ollut :D ^_^ Voi Sanni, Sanni…

Yhden Yves Rocherin vanhuksen olin sentään heittänyt pois.

Nämä Lumenet ovat vähän uudempaa satoa, itse asiassa hyvinkin tuoretta, ehkä noin 5-7 vuotta vanhoja…? Olen käyttänyt näistä vain yhtä sävyä; turkoosia muutaman kerran (en edes violettia..!). Muistan, että pigmentti ei ollut kovin hyvä, minkä vuoksi en intoutunut kokeilemaan noita muitakaan.

Saa nähdä löydänkö nämä seuraavan kerran vuoden 2029 meikkikaappien inventaariossa ja voin jälleen esitellä ne täällä..? ^_^

Mitä Lumeneen tulee, en ole säästänyt pelkkiä meikkejä vaan ihonhoito-osastoakin löytyy monelta vuosikerralta.

Vanhimman näistä, oikeanpuoleisen Time Freeze -pikakaunistajan, olen ostanut ensimmäisenä vuotenani kosmetiikkamyyjänä, se on vuodelta 2009. Tämä sama tuotehan on ollut vuosikausia Lumenen valikoimassa ja vaihtanut vain nimensä etuliitettä ja sarjaa, sen tunnistaa edelleen ’pikakaunistaja’-sanasta. Varmasti koostumuskin on päivittynyt vuosien varrella mutta idea on sama ja tuote ilmeisesti toimii, koska se vuodesta toiseen pysyy valikoimassa.

(Itse en huomaa tuotteella – tai muillakaan saman idean kauneuseliksiireillä kuten Clarins Beauty Flash Balm, mitään vaikutusta, ja olen aina ihmetellyt, miltä ihon pitäisi näyttää tämän tyyppisen tuotteen jälkeen. Ehkä mulla on liian tavallinen iho.)

Ajanhengellinen huomio: Lumene kutsui ’seerumeita’ vielä joitain vuosia sitten ’tehohoidoiksi’, se oli aikaa ennenkuin seerumien käyttö yleistyi kaikenikäisten keskuudessa. Seerumi-sana on kuvan Vitamin C+-tuotteen aikaan todennäköisesti koettu epähoukuttavaksi sarjan 25+ -vuotiaalle kohdeyleisölle. Termi on pakkauksessa suomeksi ’tehohoito’, ruotsiksi ’serum’. :)

Kuinka vanhoja kosmetiikkatuotteita teillä on säilössä..? (Joo, olen kysynyt tätä monesti aiemminkin ^_^)

Lisää kosmetiikka-nostalgiaa:

Lumenen vanhoja esitteitä – kuka muistaa mm. klassisen Hydra Drops -sarjan..?

Yves Rocherin vanhoja katalogeja vuosilta 1994-2002

 

kauneus meikki
Kommentit (52)
 1. Noi Lumenen solot on vuosia ollut mun suosikkeja ja kaikki sävyt taitaa löytyä. Joskin suosikkini niistä vetelee ihan viimeisiään. Valtaosassa on ihan hyvä pigmentti, lila ja turkoosi enemmän poikkeuksia.

  Vanhimmat tallella olevat luomivärit on Grimasit keväältä 2002 ja kyllä mä niitä toisinaan vielä käytän. Ne on säilytetty aina puhtaassa ja kuivassa paikassa ja sävy/haju/koostumus on edelleen ihan normaali. Valtaosa luomiväreistä taitaa kyllä olla hankittu vuoden 2010 (Karkkipäivän ja muiden blogien löytymisen) jälkeen, mutta pääosin ikää varmaan kuitenkin +5 vuotta.

  1. Mun vanhimmat yhä säännöllisessä käytössä olevat luomivärit ovat vuodesta 2006 eteenpäin :) Vuonna 2006 löysin mineraalimeikit ja värikkäät luomivärit :)

 2. Peikkorukka
  26.5.2019, 14:47

  Voi että, nuo viimeisenä kuvatut Lumenen luomivärit! <3 Tuosta sarjasta sävy 23 Ice Crystal on oma luottoluomiväri kun haluan sellaista hillittyä, mutta silti vahvasti helmiäistä. Pohjustukseksi NYXin Glitter Primeria ja luomiväriä levitys sormella (pigmentti ei ole hyvä siveltimellä). Pelkään jo valmiiksi sitä kun tuo mun yksi ainut kappale tuota loppuu tai lapsi tekee sille jotain. Siitä on myös tullut todella paljon itselle kehuja…

  Ja ei, en ole kertonut kuinka vanha luomiväri se on. XDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *