Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuka laittaa yöksi deodoranttia?

Tuttu näky: mies kävelee kylppäristä iltasuihkunsa jälkeen, pyöritellen dödöä kainaloonsa (ja hinkkaapa hän sitä rintaankin).

En ole koskaan ymmärtänyt tätä.

Miksi joku laittaa deodoranttia yöksi?

Deodorantti_GivenchyPii

Laittaako moni muukin? Naisetkin? Vai onko tämä enemmän miesten juttu? Vai vain mun miehen juttu..?

Ei tuo äijä nyt niin paljon hikoile että voisin sillä perusteella ymmärtää deodorantin ympärivuorokautisen käytön. En voi väittää, että yöllä heräisin pistävään hien hajuun miehen kääntäessä kylkeä…! :D Mies itse ei näe jutussa mitään ihmeellistä. On kuulema luonnollista ja itsestään selvää, että suihkun jälkeen laitetaan dödöä, vaikka sattuisi olemaan menossa nukkumaan.

Onko tämä tuttua muillekin?

DeodoranttiIMG_0128

Minusta olisi jotenkin inhaa laittaa yöksi kainaloihin jotain. En osaa selittää miksi – laitanhan kuitenkin rasvaa naamaan ja kroppaankin ennen nukkumaanmenoa. Kainaloiden haluan kuitenkin olevan puhtaat. Antaa hien virrata vapaasti tiehyistään yön aikana, kun ne kuitenkin on päivällä osittain tukittu antiperspirantilla.

P.S. Extrakysely onko teidän miehet stick, roll- vai spray-miehiä? Mun miehelle kelpaa vain stick! Jättää jopa jonkun muuten hyvän tuoksun ostamatta jos siihen ei löydy dödöä stick-versiona.

Kommentit (166)

 1. TanjaP

  Illalla suihkun jälkeen,hikoilen yön aikana vaihtelevasti.Aamupäivällä treenien jälkeen suihku ja dödö.Illalla taas kotona suihkussa ja dödö.
  Aamulla lisään jos ei ole treeniä.Itselle tämä on ollut ok käytäntö ja mies laittaa dödöt suihkun jälkeen.

 2. A

  Mieheni käyttää stick-dödöä aamuisin vastapestylle iholle ja sen päälle hän lisäilee useita kertoja päivässä spraytä. (Ilman uusia pesuja eli ns. rekkamiehen suihku…)

 3. Jade

  Tunnen itseni ja suihkukäyttäytymiseni aivan oudoksi, enkä ole lukenut kuin vasta puolet kommenteista. Tykkään käydä suihkussa aamuin illoin, vaikka iho kuivaakin aika paljon. Käytän vain sellaisia pesunesteitä, joissa ei ole ihoani kuivattavaa sodium laureth sulfatea.

  Iltasuihkun jälkeen laitan vartalolle vain tuoksutonta perusvoidetta. Aamusuihku on aivan ehdoton, sillä ihmisen iho hengittää yöllä, sen kautta poistunee kuonaa ym, joten vaikka et huomaa hikoilevasi, kai jokaisella kuitenkin aineenvaihdunta toimii, eikö?

  Ja voidemaista dödöä käytän aamusuihkun jälkeen, kuivumisajan kanssa ei näin ole ongelmaa.

 4. hoppaloo

  Normaalisti käytän antiperspiranttia, jolloin riittää laittaminen aamulla. Nyt otin testiin yhden deodorantin ja huomasin, että tätä täytyy laittaa heti suihkun jälkeen illalla ja lisätä aamulla. Antiperspirantit näyttää vaikuttavan vielä poispesun jälkeenkin ainakin sen yön yli, joten ei tarvitse sitä yöksi laittaa. Enkä todellakaan pese aamulla kainaloita missään lavuaarissa..menee älyttömästi vettä lattialle semmosessa touhussa, huh huh. Jos pitää pestä enemmän asioita kun naama ja hampaat niin sama käydä kokosuihkussa sitten, ei tarvitse kikkailla :)

 5. A

  Minä laitan illalla silloin, kun laitan kainaloihini kosteusvoidetta. Muuten on ihan törkeä hienhajua aamulla. Mutta jos en laita kosteusvoidetta, niin en sitten deoakaan. Totuin laittamaan deoa illalla kun käytän triple dry:ta, jota kuuluu laittaa illalla. Sitä ennen en koskaan laittanut, enkä myöskään kosteusvoidetta kainaloihin.

  • Sanni

   Mä ajattelen ennen kaikkea tätä (artikkelin lopusta):

   ”Se, onko deodorantti iholla nukkuminen sitten mukavaa tai iholle hyväksi, onkin ihan eri kysymys.”

   No, itselle nämä eivät niin relevantteja kysymyksiä olekaan, kun en onnekseni hikoile niin paljon. Tavallisella aamudödöilyllä pärjää :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.