Kuivan ihon supersankareita Mádaralta; uusi CICA Cream ja kumppanit

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Hyviä uutisia kuivaihoisille..! Mádaran suosittu SOS-linja on laajentunut uudella voiteella erittäin kuivalle ja reaktiiviselle iholle.

SOS+ Rich Hydra-Barrier CICA Creamin, tuttavallisemmin Cica-voiteen, ydinjuju on kuivan ja ärtyneen ihon kosteuttaminen, suojaaminen ja rauhoittaminen, ja ihon barriäärin eli suojavaipan vahvistaminen. Siitä nimi Hydra-Barrier.

Voide on tarkoitettu kuivemmalle iholle kuin sarjan Hydra Recharge Cream.

MIKÄ CICA?

CICA-lyhenne tulee kasvista nimeltä centella asiatica, suomeksi rohtosammakonputki. Rohtosammakonputki on Aasiasta kotoisin oleva ruohovartinen kasvi, jota on käytetty Aasiassa pitkään lääkekasvina. Ainesosa on viime vuosina tullut suuremmalle yleisölle tutuksi korealaisessa kosmetiikassa, jossa sitä käytetään runsaasti.

Centella asiatica ei kuitenkaan ole mikään uusi kosmetiikan raaka-ainelöytö, vaan sen hyödyt iholle on tunnettu jo kauan, ja merkit kuten Estee Lauder ja Dior ovat käyttäneet sitä tuotteissaan. Vasta viime vuosina ainesosaa on alettu kutsua lyhenteellä cica, ja se on tehnyt K-Beauty-buumin myötä uuden tulemisen – tai sanotaanko tulemisen suuren yleisön tietoisuuteen.

Itselleni centella asiatica on jäänyt vahvasti mieleen kosmetiikkamyyjävuosien koulutuksissa. Centella asiatica on voimakkaasti antioksidanttinen sekä kosteuttava ja se rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä vahvistaa ihon suojamekanismia. Ärtyneellä ja kuivalla iholla cica vaikuttaa ihon epämukavaa tunnetta lievittävästi, yksinkertaistettuna.

MITÄ SOS+ HYDRA-BARRIER-VOIDE TEKEE IHOLLE?

Avataanpa vähän, mitä Cica-voide on syönyt :)

Voide vaikuttaa neljällä tavalla.

RAUHOITTAA. Rauhoittavien ainesosien tiimi koostuu centella asiaticasta, bisabololista (saadaan kamomillasta), rohtopurasruohonsiemenöljystä ja helokkiöljystä.

KOSTEUTTAA. Kosteuttavien ainesosien jengistä löydämme aloe veran (koko voide on tehty aloe vera -pohjaan), glyserolin, lesitiinin, betaiinin, sodium pca:n ja hyaluronihapon. Myös cica kosteuttaa.

RAVITSEE. Ravitsevia eli ihon lipidivarastoja täydentäviä sekä pehmentäviä aineita ovat kaikki rasvat ja öljyt. Hydra-Barrier-voiteessa näitä ovat oliiviöljy, sheavoi, vadelmansiemenöljy, glykosfingolipidit sekä rauhoittavien tiimissäkin edustavat rohtopurasruohonsiemenöljy ja helokkiöljy.

SUOJAA. Suojaamisella tarkoitetaan tässä yhteydessä suojaamista kuivumiselta ja ulkoisilta fyysisiltä rasitteilta, kuten esimerkiksi säätilan vaihteluilta. Tätä funktiota voiteessa täyttävät kasvivahat, jotka myös pehmentävät, mutta ennen kaikkea muodostavat iholle tehokkaan kosteuden haihtumista ehkäisevän suojapinnan. Cica-voiteessa on auringonkukansiemenvahaa ja vernissapuun vahaa. Myös sheavoi vahvistaa tätä tiimiä. :)

EXTRA: pioninjuuriuute. Pioni on SOS-linjan signature-ainesosa.  Se on tehokas antioksidantti ja sillä on mm. syväkosteuttavia ja ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta suojaavia vaikutuksia.

Miten uutuusvoide eroaa Hydra Recharge -voiteesta?

Hydra Rechargen ja Cica-voiteen selkein ero on Cica-voiteen suojaavampi, rauhoittavampi ja tehokkaammin kosteuden haihtumista ehkäisevä vaikutus.

Cica-voiteessa on vahoja, monipuolisemmin ravitseva öljykoostumus sekä monipuolisempi ja tehokkaampi rauhoittavien ainesosien kompleksi kuin Hydra Rechargessa. Cica-voide luo iholle tunteen suojaavasta kerroksesta, jättämättä ihoa kuitenkaan rasvaisen tuntuiseksi.

Recharge-voide: kosteusköyhälle, kuivalle ja stressaantuneelle iholle.

Cica-voide: kuivalle ja erittäin kuivalle, ärtyneelle ja stressaantuneelle iholle.

SOS Hydration -sarjassa on nyt viisi tuotetta: Hydra Recharge -voide, Hydra Repair -seerumi, Hydra-Barrier-voide sekä Eye Revive -silmänympärysvoide, sekä kuvasta puuttuva Moisture & Radiance -naamio.

Alkuperäiset SOS-tuotteet lienevät jo monille tutut, mutta tässä vielä linkki voiteen & seerumin esittelyyni vuodelta 2016.

Sarjan silmänympärysvoidetta en ole vielä esitellyt blogissa, ja tehdään se nyt :)

SOS Eye Revive Hydra Cream & Mask (37,90€ / 20 ml) on Mádaran täyteäisin silmänympärysvoide ja soveltuu erinomaisesti kuivalle, hauraalle ja kireälle iholle.

Eye Revive -voidetta voi käyttää tarpeen mukaan tavallisen silmänympärysvoiteen tapaan tai paksumpana kerroksena naamiona. Naamiona käyttäessä pyyhi imeytymätön voide pois noin 15 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Itse käytin tätä kesällä myös koko kasvojen naamiona. Otan reissuun mukaan aina pienikokoisia tuotteita, ja Eye Revive -tuubi hoiti kesäloman purjehdusreissulla myös kasvonaamion virkaa. Naamio tuntui aivan ihanalta pitkän aurinkoisen purjehduspäivän jälkeen, ja rauhoitti ja pehmensi ihoa todella tehokkaasti.

MUUT MÁDARAN TÄHTITUOTTEET KUIVALLE IHOLLE

Öljyt ovat kuivan ihan bestiksiä. Mielestäni kuitenkin ihan kaikkien ihotyyppien ihonhoitokokoelmassa olisi hyvä olla ainakin yksi laadukas kasvoöljy. 🙏🏻 Mikä tahansa ihotyyppi voi väliaikaisesti kuivua tai stressaantua; lisäämällä pari öljytippaa voi koska tahansa tarpeen vaatiessa tehdä tavanomaisesta voiteestaan ravitsevamman.

Kuivaihoinen hyötyy öljyistä vuoden ympäri. Myös ikääntyessä ihon tarve lipidipitoiselle hoidolle kasvaa, ja öljyt ovat erinomaisia anti-age-tuotteita monipuolisen vitamiini-, rasvahappo- ja antioksidanttiprofiilinsa puolesta.

OMEGA 6 -tiiviste (18,90€ / 17,5 ml) on kuivan, ärtyneen, stressaantuneen ja myös akneihon ystävä. Öljytiiviste sisältää helokin ja purasruohon öljyjä – samoja, joita on myös Cica-voiteessa. Helokki- ja purasruohon siemenöljyssä on runsaasti Omega 6 -rasvahappoja. Omega 6 -tiivistettä voi lisätä niin kasvo- kuin vartalovoiteisiin.

Deep Moisture Vitamin Oil (31,50€ / 50 ml) on herkullisen tuoksuinen, ravitseva öljyseos kaikille ihotyypeille. Se sisältää oliivin, helokin, purasruohon ja vadelman siemenöljyjä sekä tyrni- ja ruusunmarjauutteita.

Superseed-öljyt (49,90€ / 30 ml) ovat asteen hienostuneempia öljyjä kuin yllä esitellyt. Niissä on käytetty arvokkaita siemenöljyjä, jotka tekevät Superseed-öljyjen koostumuksesta myös ohuemman ja kuivaöljymäisemmän kuin Deep Moisture Oilin ja Omega-tiivisteöljyn. Siemenöljyjä voi käyttää yksinään öljyseerumin tapaan tai sekoittaa voiteeseen.

Janoiselle, herkälle ja ärtyneelle iholle kehitetty Soothing Hydration sisältää kahdeksan öljyä; mustaherukan- ja karpalonsiemenöljyä, tyrnimarja-, parsakaali-, avokado-, kaura-, ruusunmarja- ja helokkiöljyjä.

Väsyneelle ja samealle iholle soveltuva Radiant Energy sisältää yhdeksän öljyä; mustikkaa, lakkaa, karpaloa, karhunvatukkaa, mustaa kuminaa, persiljaa, kurpitsaa, purasruohoa ja jojobaa.

Uudistava, anti-age-vaikutteinen Age Recovery sisältää kymmenen öljyä; tomaattia, pihlajaa, porkkanaa, karpaloa, vadelmaa, mansikkaa, mustaherukkaa, mäkikuismaa, tyrniä ja ruusunmarjaa.

Kertokaas, kuivaihoiset, millainen ihonhoitorutiini teillä on ihollenne?

Käytättekö öljyjä, vai sopivatko teille paremmin paksummat, suojaavammat voiteet? Entä seerumit, pidättekö enemmän öljypohjaisista seerumeista vai sopivatko myös emulsiomaiset ja vesimäiset?

Kommentit (8)
 1. Hyvä muistutus tuosta alkuperäisestä SOS-kosteusvoiteesta, josta oon tykännyt talvisin. Mulla on pieni vastenmielisyys kasvovoiteita kohtaan, joten käytän yleensä vain öljyä, mutta tuon hommaamista voisin taas harkita talven ajaksi. :)

  Mutta mitä ihmeen liisterimäistä jankkia se Mádaran puhdistusöljyasia on? :—o Ostin sen hiljattain kokeiluun, koska halusin jonkun kohtuuhintaisen eikä sitä Patykan edullisemman sarjan öljyä ollut hyllyssä. Mut siis… sen koostumus on aivan hirveä eikä sitä pysty pyörittelemään kasvoilla ollenkaan ennen veden lisäämistä, ellei sitten halua väkivalloin venytellä ihoaan suuntaan ja toiseen. En tajua koko tuotetta. :D Ei jatkoon.

  Oletko muuten testannut Neil’s Yard Remediesin tuotteita? Mä oon nyt käyttänyt yhden pullollisen Frankincense-kasvovettä. Rakastuin siihen palavasti heti kättelyssä ja ihokin vaikutti tykkäävän, mutta saattoi käydä niin sanotusti Whamisat eli pidemmällä aikavälillä se alkaakin ärsyttää mun ihoa. :( Ei niin selkeästi kuin Whamisa, mutta kuitenkin. Hyllyssä on myös samaisen Frankincense-sarjan kasvopesu, josta siitäkin pidän, mutta talviaikaan vain satunnaisesti käytettynä. Pitää varmaan testailla niiden sensitive-sarjaa, jossa tosin ei taida ainakaan vielä olla kasvovettä vaan pelkkä misellivesi…

  1. Mutta mitä ihmeen liisterimäistä jankkia se Mádaran puhdistusöljyasia on? :—o Ostin sen hiljattain kokeiluun, koska halusin jonkun kohtuuhintaisen eikä sitä Patykan edullisemman sarjan öljyä ollut hyllyssä. Mut siis… sen koostumus on aivan hirveä eikä sitä pysty pyörittelemään kasvoilla ollenkaan ennen veden lisäämistä, ellei sitten halua väkivalloin venytellä ihoaan suuntaan ja toiseen. En tajua koko tuotetta. :D

   Sen koostumus on tosiaan hyvin jäykkä, minkä vuoksi Mádara suositteleekin sen levitystä kostealle iholle, jolloin se alkaa heti emulgoitua ja muuttuu maitomaisemmaksi. Lumenen vastaavassa (Cleansing Balm) on ihan samanlainen koostumus; tosi jäykkää, joka lämpenee ja notkistuu ihon lämmön myötä hyvin hitaasti. Lumenekin suosittaa sen levitystä kostealle iholle.

   Puhdistusbalmeja tuntuu siis olevan kahta koostumustyyppiä; niitä, jotka pehmenevät heti iholla ja joita on parempi käyttää kuivalla iholla ja niitä, jotka ovat jäykkiä ja joita kannattaa käyttää kostealla iholla.

   Oletko muuten testannut Neil’s Yard Remediesin tuotteita?

   Vain muutamaa, ja haluaisin ehdottomasti tutustua sarjaan enemmän :) Rehydrating Rose -kasvovoide on yksi suosikkejani. Mulla on myös yksi NYRin yövoide juuri odottamassa testausta.

 2. En edelleenkään osaa sanoa öljymäisiä tuotteita seerumeiksi, riippumatta siitä mitä pullossa lukee. Boosteri-sanaa saatan jopa suostua käyttämään. :) Jotenkin en osaa laittaa öljymäistä tuotetta voiteen alle. Tiedä häntä miksi, joku päähänpinttymä varmaan.

  Tuo SOS hydra recharge voide oli muuten hyvä, olin itsekin unohtanut sen. Varsinkin talvella se toimi oikein hyvin jättämättä ihoa rasvaiseksi. En edes muista, miksi en ikänä ostanut sitä uudelleen. Ehkä talvi loppui ja sitten seuraavana talvena tuli joku muu voide vastaan. :)

  1. En edelleenkään osaa sanoa öljymäisiä tuotteita seerumeiksi, riippumatta siitä mitä pullossa lukee.

   I hear you, en itsekään miellä öljyä seerumiksi – mutta olen pikkuhiljaa oppinut sanomaan öljyseerumi oikein ohuiden, kuivaöljymäisten (ja, grrr, seerumeiksi nimettyjen) öljyjen kohdalla :D Koska olen jopa itsekin käyttänyt sellaisia voiteen alla silloin tällöin 😄

   Tuo SOS hydra recharge voide oli muuten hyvä, olin itsekin unohtanut sen. Varsinkin talvella se toimi oikein hyvin jättämättä ihoa rasvaiseksi.

   👍👍 Se on tosi miellyttävän tuntuinen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *