Kuivan ihon hoito: Dermosilin talvisankarit pantenoli & keramidit

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Iho kuivuu.

Joka talvinen ilmiö lähes kaikilla ihotyypeillä. Kuivuminen johtuu pakkasen sekä kuivan sisäilman yhdistelmästä, joka saa ihomme suojakerroksen konkreettisesti ”ratkeilemaan”. Kun iholta haihtuu vettä ja sen oma lipidituotanto hidastuu, tuloksena on karhean kuiva ja kiristelevä iho.

Tänään katsellaan vinkkejä kuivan ihon hoitoon Dermosilin tuotteilla sekä tutustutaan muutamiin Dermosilin talven uutuustuotteisiin.

KERAMIDIT ja PANTENOLI ovat Dermosilin avainsanoja kuivan ihon hoitoon. Katsotaan lähemmin, millä lailla nämä ainesosat hyödyttävät kuivaa ihoa. :)

🧑KERAMIDIT

Keramidit ovat tärkeä osa ihomme suojamuuria eli barriääria. (Barriääri ei ole suomea, kuten minulle on aikaisemmin huomautettu, mutta sana on vakiintunut kosmetologian alalla viittaamaan ihoa suojaavaan kerrokseen, englanniksi ’skin barrier’.)

Ihon suojamuuri koostuu kosteustekijöitä sisältävistä korneosyyteistä (”tiilet”) ja lipideistä muodostuvasta soluväliaineesta (”laasti”). Keramidit muodostavat laastista 50%, eli niiden merkitys ei ole ihan vähäinen.

Soluväliaineen lipidien tehtävä on suojata ihoa kuivumiselta sekä pitää ihon pinta pehmeänä. Kun ihollasi on riittävästi keramideja = ihosi kykenee paremmin pidättämään kosteutta. Keramideja voi tuoda ihoon myös kosmetiikan kautta.

💧PANTENOLI

Pantenoli on humektantti eli kosteutta sitova molekyyli, jolla on myös laajempia vaikutuksia iholla. Nämä laajemmat vaikutukset ovat syy, miksi pantenolia voi pitää muita humektantteja parempana ainesosana atooppisen kuivalla iholla.

Siinä missä humektantit kuten glyseroli ja hyaluronihappo toimivat ennen kaikkea kosteusmagneetin tavoin imien itseensä vettä, pantenolilla on myös tulehdusta laskevia, kudosta korjaavia ja ihoa uudistavia vaikutuksia. Pantenoli muuttuu iholla pantoteenihapoksi eli B5-vitamiiniksi, ja nämä laajemmat korjaavat sekä rauhoittavat vaikutukset ovat pantoteenihapon ansiota.

(Mielenkiintoisesti – monipuolisella pantenolilla on myös hiuksia silottava ja antistaattinen vaikutus. Se onkin todellinen kosmetiikan ainesosien moniottelija!)

KERAMIDIVOIDE 9,50€ / 50 ml

Dermosilin tämän talven uutuus, Keramidivoide, on erinomainen tehokosteuttaja. Suojamuuria paikkaavien keramidien ohella se sisältää mukavan pitoisuuden ravitsevia kasviöljyjä: sheavoita, rypsiöljyä ja avokadoöljyä. Näiden rasvojen myötä iho saa myös runsaasti antioksidantteja, omega-rasvahappoja ja vitamiineja. Omega-rasvahapot ovat keramidien ohella tärkeitä kuivalle iholle.

Keramidivoiteen koostumus on erittäin miellyttävä ja pidän voidetta kokonaisuudessaan todella hyvänä talviajan tai kuivan ihon hoitovoiteena. 👌 Vaikka voide on täyteläinen, se imeytyy hyvin eikä ole rasvaisen tuntuinen.

Voiteessa on mieto Skin Comfort -linjan perustuoksu – ja lisään, että hyvin mietona. Olen viime aikoina käynyt Instagramissa muutaman ihmisen kanssa keskustelua Skin Comfort -linjan tuoksusta, jonka koetaan joissain linjan tuotteissa olevan hieman liian voimakas. Tuoksuherkät ovat kyselleet, uskaltaako tämän ostaa. Keramidi-voiteessa tuoksu on äärimmäisen mieto.

Keramidivoiteen kavereina kuivalla iholla toimivat Collagen-kasvovesi sekä Overnight Eye Mask -silmänympärysvoide.

COLLAGEN-KASVOVESI 8,70€ / 200 ml – tässä on Dermosilin kosteuttavin kasvovesi.  Se on tyypiltään hoitonestemäinen eli paksumpaa kuin tavanomainen kasvovesi, ja sen voi ihanteellisesti painella ihoon kämmenten kautta.

Nimikkoainesosa on kosteutta tehokkaasti sitova hydrolysoitu kollageeni. Kollageenin vaikutus ulkoisesti käytettynä on nimenomaan humektanttinen, ei ”anti-age”, joten tämä kasvovesi sopii kaiken ikäisille tehokosteuttamaan ihoa. Kollageenin molekyylirakenne tekee siitä myös ihoa pehmentävän. Muita Collagen-kasvoveden hoitavia ainesosia ovat ruusuvesi, allantoiini ja hurtanminttu-uute. Näiden yhdistelmä tekee kasvovedestä myös rauhoittavan.

Huomiotavaa: Collagen-kasvoveden tuoksu on voimakas.

OVERNIGHT EYE MASK 8,90€ / 20 ml – kirjoitin tästä silmänympärysvoiteesta Ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla -postauksessani. Valitsin sen listalleni ilman että olin testannut tuotetta, koska olin vakuuttunut sen oikeanlaisesta koostumuksesta incin ja tuotekuvauksen perusteella. Nyt asia varmistui konkreettisesti :) 💕 Tämä on todella hyvä: koostumus on juuri sopivan täyteläinen ja ihoa pehmentävä sekä kosteuttava.

Hoitaviin aineisiin lukeutuvat sheavoi, silottava ja kosteuttava OptimHyal-yhdiste, ihoa napakoittava antioksidanttinen silmäruoho-uute sekä ihoa rauhoittavat bestikset bisabolol ja allantoiini. Hintaluokassaan tämän täytyy olla paras kokeilemani silmänympärysvoide!

Vaikka nimi on ’naamio’, voidetta voi mainiosti käyttää tavallisen silmänympärysvoiteen tavoin. Tulet pitämään tästä, jos pidät pehmentävistä, täyteläisistä silmänympärysvoiteista. Overnight Eye Mask on hajusteeton.

PANTENOLITUOTTEET

Dermosilin Panthenol-tuotelinja on kasvanut kahdella uutuudella: suihkuvaahdolla ja vartalovoiteella. Nostan juttuun myös pidempään valikoimassa olleen Panthenol-voiteen, koska se on hyvä tuote täydentämään Keramidivoidetta kuivan ihon hoidossa.

PANTHENOL BODY WASH 6,90€ / 500 ml – yllättäjä! Tämä on tosi hyvä suihkugeeli! Minulla on ollut verrokkina myös Dermosilin suihkuöljy, ja Panthenol Body Wash on tuntunut omalla ihollani jopa paremmalta. (Yleisesti olen öljypitoisten tuotteiden ystävä.) Pantenoli-suihkugeelissä on kosteuttavaa glyserolia ja pantenolia sekä ihoa hoitavaa ja suojaavaa vaniljauutetta. Vaniljauute sekä vaniliini tuovat suihkugeeliin myös viehättävän, hyvin miedon vaniljaisen tuoksun.

PANTHENOL BODY LOTION 8,90€ / 200 ml – silkkisen täyteläinen ja hajustamaton vartalovoide. Voiteen sileä koostumus tuntuu ylelliseltä sekä myös kiitettävän kosteuttavalta. Voiteessa on korkea(hko) pitoisuus silikonia, joka tuo silkkisen liukkaan tunteen. Silikonilla voi tässä reseptissä olla myös pantenolin tahmeutta lievittävä vaikutus (mun arvaus) – pantenoli on korkealla incissä, ja isompana pitoisuutena pantenoli tuntuu tahmealta. Dimetikoni tekee voiteesta helposti levittyvän ja vähentää humektanttien tahmeutta.

PANTHENOL CREAM 5% 8,50€ / 60 ml – sarjan päätuotteessa, 5% pantenolia sisältävässä pantenolivoiteessa tahmeus onkin sitten selvästi havaittavissa. Voide on erittäin tehokkaasti kosteuttava, eikä tässä koostumuksessa pantenolin ominaistuntua ole maskeerattu muilla ainesosilla. Pantenolivoide on mielestäni Dermosilin paras tuote kosteuttamaan ja rauhoittamaan kuivaa, ärtynyttä ihoa. Mukana on myös rauhoittavaa allantoinia sekä ihoa suojaavaa kandelillavahaa. Tahmeutensa vuoksi käytän tätä itse vain öisin (käsivoiteena).

💯 👉Pro-vinkki oikein kuivalle iholle kosteuttavuuden maksimointiin: levitä iholle ensin kosteuttava geeli kuten Dermosilin Hydrogeeli, seuraavaksi Pantenolivoide ja viimeisenä kerros Keramidivoidetta tai Extra-voidetta.

Jos ei tällä kombolla korjaannu karhea ja ahavoitunut iho niin en tiedä millä! :)

Myös kahden tuotteen kombo: Hydrogeeli + Pantenolivoide tai Hydrogeeli + Extra-voide, voi riittää.

SENSITIVE-LINJAN TUOTTEET

Tähän olen poiminut muutaman hyvän talvi-ihon tuotteen herkän ihon Sensitive-linjasta. Kaikki Sensitive-tuotteet ovat hajusteettomia.

SHEA-YÖVOIDE 8,30€ / 50 ml – sarjan uutuus sisältää 10% sheavoita. Hyperneutraalissa koostumuksessa on sheavoin lisäksi ihoa pehmentäviä rasva-alkoholeja ja estereitä. Humektantit glyseroli, calcium-pca ja biosaccharide gum sitovat kosteutta. (Tältä näyttää superherkän ihon voidekoostumus. Näissä kasviuutteet loistavat poissaolollaan.)

Shea-yövoide on täyteläinen, mutta tuntuu kevyemmältä kuin Keramidivoide.

KASVOVOIDE EXTRA 5,20€ / 50 ml – toinen äärimmäisen neutraali ja täyteläinen voide. Extra-kasvovoide sisältää 25% rasvaa, mikä tekee siitä paljon rasvaisemman kuin tavanomaisista kasvovoiteista – jopa kuivan ihon kasvovoiteista. Voide sisältää myös paljon glyserolia. Kosteuttava mekanismi on ennen kaikkea pehmentävä ja okklusiivinen, ja iho saa parhaan hyödyn, kun levität alle ensin vesipitoisen kosteuttavan tuotteen kuten kasvoveden tai seerumin.

Kuten seuraavan:

HYDRATING SERUM 7,80€ / 30 ml – mainio kosteuttava seerumi herkälle iholle sisältää loistoyhdistelmän kosteuttavaa glyserolia sekä pienen öljyfaasin koostuen manteliöljystä, skvalaanista ja sheavoista. Koostumus on täysin fluidimainen ja vesimäisen raikas, mutta pieni öljyfaasi tuo seerumiin ratkaisevan kosteuttavan ja pehmentävän lisän. Todella hyvä simppeli kosteusseerumi – eikä sisällä silikonia.

VEDETTÖMÄT TUOTTEET

SHEAVOI 7,90€ / 50 ml – 100% sheavoi on luonnollisen ihonhoidon klassikkoainesosa. Se on luonnon ainesosien tehokkain okklusiivi, eli muodostaa ihon pintaan kuivumista ehkäisevän sekä pehmentävän kalvon.

Sheavoi on luonnon vastine petrokemian sivutuotteena syntyville mineraaliöljjyille kuten parafiinille ja vaseliinille. Toisin kuin mineraaliöljyt, sheavoi sisältää runsaasti antioksidantteja. Sheavoi on äärimmäisen hyvin siedetty ja sopii herkällekin iholle. Dermosilin sheavoi on luomulaatuista.

Miten käyttää sheavoita? Sheavoi voi ensin tuntua jäykältä, mutta sulaa ja notkistuu ihon lämmössä. Ota nokare sheavoita, lämmitä kämmenellä ja levitä ihon kuivimpiin kohtiin. Kuten aina 100% rasvaa sisältävien tuotteiden kanssa, alle kannattaa laittaa vesikosteuttava tuotetta, jotta iho saa parhaan hyödyn. Itse yhdistäisin tämän alle joko Sensitive Hydrating -seerumin tai Hydrogeelin.

LANOLIINIVOIDE 7,30€ / 20 ml – lanoliini eli lampaanvillarasva on sheavoin ohella tehokkaimpia luonnollisia aineita suojaamaan ihoa kuivumiselta. Lanoliinin lipidikoostumus muistuttaa ihon lipidejä. Lanoliini myös osittain imeytyy ihoon, toisin kuin sheavoi, tehden siitä intensiivisemmin kosteuttavan. Lanoliinivoide on fantastinen suojavoide esimerkiksi huulille, ja toimii kuivien ja rikkonaisten ihoalueiden tehokosteuttajana.

Kuten sheavoi, lanoliinivoide on hyvä lämmittää ja notkistaa sormissa ennen iholle levitystä.

…ja eihän tämä olisi Sannin postaus, jos mukana ei vielä olisi öljy + seerumi -vinkkiä! ☺️

Jos paksummat kasvovoiteet kuten Keramidi- ja sheavoiteet eivät ole sinun juttusi, ja haluaisit ihollesi silti jotain ravitsevampaa kosteutusta, suuntaa katseesi öljyyn.

Hydrating-seerumi on loistava pari kasvoöljyille muodostamaan kosteuttava vesi-öljy-eliksiiri. Sekoita kämmenellä Hydrating-seerumia ja Skin Comfort -kasvoöljyä (12,50€ / 30 ml), ja saat ravitsevan mutta samalla erittäin raikkaan ja helposti imeytyvän kosteuseliksiirin.

Voit lisätä öljyä myös kasvovoiteesi joukkoon, jos esimerkiksi tykkäät käyttää ohuita kasvovoiteita etkä halua talveksi päivittää paksumpaan. Öljylisällä voide pysyy yhä ohuena, mutta on selvästi kosteuttavampi ja pitää kosteuden paremmin ihossa :)

Skin Comfort -öljy on Dermosilin kahdesta kasvoöljystä ravitsevampi ja sopii myös ikääntyneelle iholle, Jojobaöljy (13,50€ / 30 ml) on kevyempi ja sopii myös sekaiholle.

Lopuksi, vielä toinen kuivan ihon suihkuvaahtovinkki.

SUIHKU- JA KYLPYÖLJY 8,90€ / 250 ml – mandariinin tuoksuinen, rypsiöljypohjainen tuote ihon puhdistukseen. Tämä on koostumukseltaan vielä Pantenoli-suihkuvaahtoakin kosteuttavampi, koska omaa rypsiöljypohjan. (Silti jostain syystä ihastuin itse enemmän Pantenoli-suihkuvaahtoon..! Ehkä se oli runsaampi vaahto..? Myönnettäköön, että tykkään kyllä kun suihkugeeli vaahtoaa. :))

Tuotteen tuoksu tulee aidosta mandariiniöljystä. 🍊

Sensitive-linjassa on myös hajusteeton Suihku- ja kylpyöljy.

⭐️

Tässäpä oli taas asiaa ja tuotetta kerrakseen :) Toivotan kaikkien iholle hyvää talvea – oikeilla tuotteilla ja fiksuilla yhdistelmillä (muista vesikosteus!💧) iho selviää pakkaskaudesta ehjänä ja hyvinvoivana. Oma atooppinen ja ratkeileva käsien ihoni on tästä elävä esimerkki – se on tänä talvena täysin kunnossa ensimmäistä kertaa vuosikausiin. 🙏🏻

Käsien ihonhoidosta tulossa pian oma postauksensa :)

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (21)
 1. Jouluksi tilattu kollageeni kasvovesi käytössä, tykännyt olen 😊
  Porkkanaöljyä tilattu lisää, todella riittoisaa. Muutenkin Dermosililla paljon hyviä tuotteita sopivaan hintaan.

  1. Jouluksi tilattu kollageeni kasvovesi käytössä, tykännyt olen 😊

   🙂

   Porkkanaöljy on kyllä hyvä! 🥕🙏🏻

 2. Itselläni on alkanut ilmaantua jalkaterän nuppiluiden kohdalle kuivia ”näppyjä” jotka saa ihan kynnellä rapsutettua pois. Olen ajatellut että johtuisi kuivuudesta. Ainakaan mikään kertarasvaus ei auta. Lanoliinivoide alkoi kiinnostamaan.

  1. Kannattaa kokeilla myös, josko kuorinta auttaisi. (Jos nuo ovat ”poisrapsutettavia”, niin saattaisivatkohan johtua kuolleen ihosolukon kertymisestä..?)

   Jokin öljypohjainen sokeri/suola/kahvinpurukuorinta voisi toimia. Sokerikuorinta on kaikkein kosteuttavin. Dermosililla on kaksi sokerikuorintaa:
   https://www.dermosil.fi/ihonhoito-tuotteet/vartalo/kuorintatuotteet/9898-vartalon-sokerikuorinta-retiisi
   https://www.dermosil.fi/ihonhoito-tuotteet/vartalo/kuorintatuotteet/3865-kaura-vartalon-sokerikuorinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *