Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuinka viettää sadepäivä Floridassa

Esimerkiksi ostarilla. ;)

Suuntasimme eilen koko päiväksi Palm Beach Outletsiin.

Torstai0502_PalmBeachOutlet

Kuva: New England Development (en tajunnut ottaa paikan päällä mitään yleiskuvaa :p)

Minua ei itse ostaminen niin kiinnosta, mutta ostareilla on hauska pyöriä. Ne ovat vähän niinkuin omansalaisia ”museoita”. :)

Tanjalla taas oli ihan virallinen Shopping-työpäivä edessään ja hän suuntasi päämäärätietoisesti kaupasta toiseen suoriutuen ihailtavalla tehokkuudella listan sisällöstä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conversella riitti soviteltavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

T.J.Maxxin rekeillä vierähti myöskin vakuuttava tovi. Jopa minä löysin täältä ostettavaa edullisten hintojen ympäripuhumana, pitäen kuitenkin tiukasti mielessäni kotona kesken jääneen projektin.

Torstai0502_TJ

T.J.Maxx ostaa erilaisten merkkien valmistus- ja varastoylijäämää ja myy niitä erittäin halpaan hintaan. Esillepano ei ole huolellisinta, mutta jos rähjäiset hyllyt eivät häiritse, voi täältä tehdä mielettömiä löytöjä. Merkkejä on laidasta laitaan, selektiivisestä markettibrändeihin. Vaaterekeillä roikkuu vieri vieressä esim. DKNY:tä ja tuntemattomia ”halpisrättejä”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kosmetiikkahyllyiltä löytyi tuttu merkki :) Missään ”normaalissa” kaupassa en ole vielä Estelle & Thildiin törmännyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ray Ban -tytöt Sunglass Hut -ostoksineen.

Nämä lasit olivat ainoa suunniteltu ostokseni USAsta. Minulla ei ole koskaan ollut ns. kunnollisia aurinkolaseja, vaan olen mennyt aina Henkkamaukan tai Seppälän vitosen rilleillä. Olen pitkään haaveillut ”oikeista” aurinkolaseista. Nyt minulla on sellaiset :)

Tanjalla oli vähän sama stoori. ”Ei tarvii enää olla Turhapuro”, Tanja totesi Wayfarerit nenällään. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulta on melkein yhtä houkuttava kosmetiikkataivas kuin Sephora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Nääkin vois vielä….” :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suojakertoimellinen DD-voide kropalle. Hmmm. Suojakertoimellisen kasvovoiteen pointin aurinkovoiteeseen verrattuna olen joten kuten ymmärtänyt, mutta miten suojakertoimellinen vartalovoide nyt sitten eroaa aurinkovoiteesta…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lumeneakin löytyi. Halvempia kuin Suomessa ;)

Torstai0502_Aveeno

Tämä oli jotenkin hassu. :)

Aveeno mainostaa itseään luonnollisilla raaka-aineilla, mutta Skin Relief Overnight Cream kertoo suojaavansa ihoa dimetikonilla (= yksi paksuimmista silikoniyhdisteistä). Eipä siinä mitään, dimetikonihan todellakin suojaa ihoa, mutta pakkaustekstin viestintä on ristiriitaista. Brändinimen alla lukee isolla ”Active Naturals” ja pakkaus kertoo asiakkaalle tuotteen sisältävän luonnollisena aktiiviaineena kauraa –  sitten kuitenkin ainesosaselosteessa varsinaisena aktiiviaineena mainitaan erittäin selkeästi dimetikoni ihan prosenttipitoisuutta myöten. :)

Mielenkiintoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voi näitä värejä…. Karkkipäivä, karkkipäivä :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kädessäni on…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarten poskipuna.

Miehenihän toi minulle marraskuun Jenkki-reissultaan Tarten poskipunan, ja se oli, pahoittelen imelää hehkutusta, juuri niin ihana kuin kauneusbloggaajakollegani Tarten punista vakuuttelivat. Valitsin Exposed-sävyn Mustaa Kajalia -Heidin blogipostauksen perusteella, ja sävy on aivan nappi – ei muistuta mitään aiemmin omistamaani sävyä ja sopii kaikenlaisten meikkien kanssa. Todellinen ”go-to”-sävy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiplasin sävyä True Love jo Sephorassa. Kyllähän tuosta valikoimasta voisi useammankin kotiuttaa (sorry sulle joka et siedä tätä ilmaisua), mutta kyllä viime viikon jemmojenraivaus-operaatio vaikuttaa vielä niin vahvana anti-ostos-lääkkeenä mielessä että voi olla, että kosmetiikkaostokset jäävät täällä pelkästään haaveissa toteutetuksi.

True Lovea kokeillessani Ultan myyjä ojensi minulle toista sävyä. ”It may not look pretty in the pot, but you gotta try this, it is amazing, I tell you it’s simply the best, most wearable blush colour I know”. Myyjän kädessä oli Exposed. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehm. Itse asiassa olenhan mä täältä jo yhden kosmetiikkahankinnan tehnyt. Sephoran kirkkaansinisen eyelinerin.

.

Päivän tulos:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanni.

(Sain perusteltua itselleni shortsit T.J.Maxxissa ottaen huomioon, että päälläni ovat tälläkin matkalla 11 vuotta sitten ostetut shortsit. Omistan niiden lisäksi vain yhdet toiset shortsit.)

*

Illalla valmistettiin mun lemppariruokaa. :) Anna halusi maistaa jotain minun vhh-ruoistani, ja valinta osui suhteellisen itsestäänselvästi kukkakaalitortilloihin.

Torstai0502_tortillat

Mums. Tortillat olivat jälleen hitti.

Kukkakaalipötkylöitä nähtäneen tässä floridalaisessa ruokapöydässä toistekin. :)

Kommentit (36)

 1. Minnas

  Nyt pääsit niihin kauppoihin, missä minä käyn öhöm viikottain :D ja joskus itsekseen mietin, että Karkkipäivän Sanni pitäisi päästä just nuihin kauppoihin.

  • Sanni

   :) :)

   Voi sinua onnenpekkaa…

 2. Mirka/GoneWithTheNails

  Kiva päivä kanssani postaus :) Aurinkolasit sopii sulle tosi hyvin. Rupesin miettiin sitä sun tavaramäärää ja olin ehdottamassa, että heität/lahjoitat niin monta pois kun ostan reissusta kotiin niin yht’äkkiä muistin,että en koskaan laittanut sitä ponikuvaa! Anteeksi! Käyn heti nappaamassa siitä kuvan.

  • Sanni

   Ai niin se ponikuva :) Jään odottelemaan :)

 3. ano

  Tämän postauksen isoin ”vau” oli lumenen kohdalla. Sitäkin myydään? En jotenkaan olisi uskonut/arvannut :D

 4. Heidih

  Tähän postaukseenhan onkin hyvä nyt kirjoittaa sulle palautetta induktiopostauksista. Kiitos ihan vietävästi! Olen saanut jonkinasteisia ärsytyskohtauksia, kun karppauksesta tuli ilmiö. Tajusin jo silloin, että nyt monet ovat ymmärtäneet ruokavalion aivan väärin, kun kuulin kommentteja ”kyllästyttää syödä koko ajan pekonia”. Sitten ihmetellään, kun tuloksia ei synny, vaikka syödään oikeaa voita. No tässä vuodatukseni aiheesta, mutta sinä sait minut aivan toisiin aatoksiin. Viimein ymmärsin pointin vhh-ruokavaliossa. Sun ruokaohjeet oli terveellisiä ja muutenkin ravinto järkevää. Mulla oli eka viikolla neljä päivää pää koko ajan kipeä ja aika ajoin oksettava olo. Mutta sitten olo parani kertaheitolla! Taisin olla vain niin kovassa hiilari- ja sokeririippuvuudessa. Kahden viikon jälkeen olo oli ihan mahtava ja vaikka olen normaalipainoinen, multa putosi 3 kg ja pääsin ekan kerran 10 vuoteen alle 60 kg eli paino on nyt 59. Koko induktion aikana treenasin salilla ja lenkkeilin, eikä energiat loppunut. Kiitos vielä! Oli tosi helppoa lähteä mukaan, kun teit kaiken valmiiksi ja jaoit paljon tarpeellista infoa.

  • Sanni

   Mahtavaa Heidih! :) Olipa kiva kuulla.

   Ei muuta kuin ihanaa kevyempää kevättä :)

 5. Emilia

  Yksi unelmistani on kyllä päästä joskus Jenkkien kosmetiikkatarjonnan äärelle! Toisaalta nyt kun kattelee noita sun kuvia niin en olekaan enää varma onko se kaikkein paras ajatus… voi olla että loppuis rahat kesken :D

  • Sanni

   :D :D :D

   Kun mä olin Nykissä 2007 koin melkein suoranaista kipua siitä että ei pystynyt ostamaan jotain Sephoran joka hyllystä..! :P Näin siis tuolloin Sephora-liikkeen ensimmäistä kertaa. En meinannut uskoa paratiisia todeksi.

 6. Jonttu

  Voisin kyllä luulla noin tyylikkään naisen kuin sinä olevan muotibloggari. Osaisinpa pukeutua yhtä hyvin!

  • Sanni

   *nauraa*

   Niin eri lailla sitä voi vaatteet nähdä.. ^_^

   • Jonttu

    Tai voihan sen sanoa myös niin, että kun se ihminen vaatteiden alla on kaunis, niin mikä tahansa näyttää hvyältä. Tämä pätee kyllä sinuun.

    • Sanni

     Kiitos Jonttu, oletpa sympaattinen. <3

 7. Jonnaajon

  Heips! Ihana (ja kamala) lukea näitä matkapostauksia, kun itselläkin matkakuume huipussaan. Nyt työttömäksi jäätyä ei kyllä paljon matkustella, mutta aina voi haaveilla. Joko sä oot päässyt tutustumaan paikalliseen Whole Foods-tarjontaan? Kivaa reissunjatkoa sulle sinne :)

  • Sanni

   Ei olla vielä päästy Whole Foodsiin, tai luultiin jo pääsevämme Outletsissa, kunns törmäsimme ovella henkilökuntaan joka totesi liikkeen avaavan 20. helmikuuta. D’Oh!

   Whole Foodsit on NIIN parhaita. Kaksi vuotta sitten Nykin ja San Franin reissulla niissä tuli pyörittyä antaumuksella.

   • jonnaajon

    Eiiiiihhhhh :D mikä p***a tuuri :D Onneks siellä on niin paljon kaikkea muutakin mielenkiintoista antia! :)

    Mä oon muuten nyt just lähdössä kauppaan ostaan kukkakaalitortilla-aineksia. Oon neljättä lepopäivää kotona ja raskaampi hiilaripitoinen ruoka ei uppoo sitten yhtään. Questin patukoita olen kyllä popsinut, mutta nekin tulee korvista ulos ja maistuu äklölle. Tekee mieli juustoo, pähkinöitä, jauhelihaa, kasviksia <3

 8. Heini L.

  Oliskohan tossa Aveenon pakkauksen oudossa viestinnässä kyse siitä, että lainsäädännön vuoksi ”aktiivisen ainesosan” (active ingredient) pitoisuus olisi pakko esittää Drug facts -taulukossa? Dimetikonilla buustattua tuotetta ilmeisesti halutaan Aveenolla markkinoida ”luonnollisena”, mutta jenkkilainsäädäntö kai vaatii mainitsemaan aktiivisen ainesosan pitoisuuksineen. (Tuo taulukko taas vaaditaan ymmärtääkseni vain over-the-counter-lääkkeisiin, ei ”normikosmetiikkaan” – siksi sitä ei näy esim. Jenkeissä myytävissä Lumenen purkeissa.) Aveenolla on vaan pistetty sormet ristiin ja toivottu, etteivät kuluttajat vilkaise taulukkoa ja jos vilkaisevat, eivät sitten tunnista dimetikonia silikoniksi. – Jos logiikka on ollut tämä, dimetikoni-maininta olisi ehkä kannattanut jättää tuosta pakkauksen etupuolelta pois.
  FDA lienee se taho, joka päättää, mitä saa nimittää aktiiviseksi ainesosaksi ja mitä ei. Siksi kauraa ei ilmeisesti ole saanut listata aktiiviseksi ainesosaksi tuossa Drug facts -taulukossa, vaikka tuubin etupuolella sitä tituleerataan aktiiviaineeksi.

  Tää ihan hapuiluna ja arvailuna. En väitä tietäväni jenkkien kosmelainsäädännöstä muuta kuin sen että se eroaa eurooppalaisesta monessa kohtaa. Joku asiaa tunteva saa siis mielellään oikoa ja korjailla! :) Etenkin se, miten tuo aktiivinen aineosa eroaa ei-aktiivisista ainesosista, on minulle vähän epäselvää.

  On mukava lukea näitä Amerikan-matkapostauksia! Yhdysvallat on tavattoman kiehtova maa, haluaisin kosvasti itsekin käydä siellä joskus :)

  • Sanni

   Oliskohan tossa Aveenon pakkauksen oudossa viestinnässä kyse siitä, että lainsäädännön vuoksi “aktiivisen ainesosan” (active ingredient) pitoisuus olisi pakko esittää Drug facts -taulukossa?

   Tätä minäkin ajattelin, mutta ei selitä tuota dimetikonin outoa esiinnostamista pakkauksen etupuolella. Minusta se on kaikkein omituisinta. :) Jos tosiaan oletus on se, ettei tavallinen kuluttaja edes tajua mitä dimetikoni on (kaurauutteet sun muut kasvikunnan ainesosat ovat tietenkin helpommin kommunikoitavia aktiiviaineita), niin en pysty ymmärtämään miksi sitä halutaan erikseen korostaa pullon muussa viestinnässä kuin tuossa Drug Factsissa…

   Juu, nämä on kiehtovia ja outoja juttuja :)

 9. :)

  Ei liity mitenkään postaukseen, mutta muistan joskun jonkun kommentoineen tänne lumenen tuotteiden aiheuttavan ihottumaa tms. Nyt ostin itse lumenen uutta blur meikkivoidetta ja parin käyttökerran jälkeen sain siitä ihottumaa poskiposkiini:^ osaatko sanoa mikä/mikä ainesosa tämän voisi aiheuttaa? :)

  • Sanni

   osaatko sanoa mikä/mikä ainesosa tämän voisi aiheuttaa? :)

   En valitettavasti, sitä on mahdoton sanoa. Lopulta melkein mikä tahansa ainesosa tai ainesosayhdistelmä kosmetiikassa voi auheuttaa iholla ärsytysreaktion. Jos kyseessä on varsinainen allergia, niin reaktion aiheuttajan saa selville käytännössä vain allergiatesteillä.

 10. mara

  hämmennyin sikana tosta tj maxxista ja olin ihan varma että tekstissä on vaan jatkuva kirjoitusvirhe, mutta kävin ihan googlettamassa ja tosiaan näköjään mikä täällä briteissä on tk maxx on jenkeissä tj :D hassua

 11. Larppa

  Moro! Pitikin laittaa sulle viestiä, et mitä kannattaa ostaa Sephorasta kun sinne nyt ekaa kertaa meen, mut tästä sainkin jo vinkin et hommaan tuon poskipunan. Oisko muita vinkkejä? ;) kiitos kivasta blogista!

  • Sanni

   mitä kannattaa ostaa Sephorasta

   Sephorassa on niin mielettömästi kaikkea ihanaa ja laadukasta että on aika vaikea tehtävä vastata kysymykseen :D Riippuu tietysti siitä mitä ja minkä tyyppisiä tuotteita etsit. Mielestäni ainoa universaali must-tuote jonka hankkimista voi suositella ihan jokaiselle on Urban Decayn Primer Potion.

   Hyviä luomiväripaletteja on loputtomiin; Urban Decaylla, Kat Von D’lla, Benefitillä, Too Facedilla. No, melkein kaikilla Sephoran myymillä merkeillä. :p Poskipunafanit suuntanevat Narsin ja Tarten hyllyille. Too Facedin aurinkopuuterit on suosittuja, samoin Benefitin peiteaineet. Urban Decayllekin oli tullut uusi älyttömän hyvän tuntuinen (ohut + superpeittävä) Naked Skin -peiteaine.

   • Larppa

    Kiitos tosi paljon vinkeistä! :)

 12. milipili

  Nuo Tartet! Haaveilen ebaystä sitä kuuden poskipunan kokoelmaa, olis monta ihanaa sävyä. Mulla pitäis olla neljä tyhjää matkalaukkua ja vuoden säästöt ennenkuin uskaltautuisin merten taa.

  • Sanni

   Mä voin niin kuvitella, honey :)

 13. LillyLollo

  Moi Sanni,

  Kysymys aiheen vierestä: Tarvitsisin uusia luomivärejä, huulikiiltoa ja huulipunaa, miltä merkiltä näitä kannattaisi ostaa?
  Ostaisin mieluummin kerralla kalliimpaa, JOS se on myös parempaa.

  Ajattelin ensin Diorin luomivärejä, sitten Idunin ja nyt mietin jo Yves Rocheria. Idun Brunkulla on täydellinen luomiväri. Samantapaisia saisivat uudetkin olla.

  Estee Lauderin huulipunat ja -kiillot ovat ihania, mutta jos halvemmallakin saa….

  Alan olla näiden vaihtoehtojen kanssa jo aivan sekaisin. Joten auta, pliis!

  • Sanni

   Tarvitsisin uusia luomivärejä, huulikiiltoa ja huulipunaa, miltä merkiltä näitä kannattaisi ostaa?

   Hei LillyLollo. Kysymykseen ei oikein ole mitään ”täsmävastausta”, laadukkaita merkkejä on loputtomiin ja yksilölliset maut tietysti vaikuttavat siihen, tykkääkö enemmän vaikkapa Diorin vai Make Up For Everin meikkivoiteesta. Kummatkin ovat siis laatutuotteita, mutta toisen puolesta on vaikea tai mahdotonkin sanoa, kumpi ”kannattaisi” ostaa, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

   Jos minun pitäisi heittää muutama oma luottomerkkini luomiväreistä, niin ne ovat MAC ja Dior. MAC vetää kaikkein pisimmän korren laajimmalla sävyvalikoimallaan. Itse suosin MAC-koostumuksista Veluxe Pearlia, Frostia ja Satinia. Lustrea vältän ehdottomasti, se varisee. Myös Estee Lauderin luomivärit ovat mieleeni. Kauniita paletteja.

   Huulipunasuosikkini on Yves Rocherin Couleurs Nature -laatu, sen hinta-laatusuhde on mielestäni yksinkertaisesti paras. Diorin Rouge Dior on myös aivan mieletön, mutta kun YR:n Couleurs Naturea saa kolmasosalla Diorin hinnasta niin en sijoittaisi Dioriin, ellei brändin tuoma imagoarvo ole tärkeä.

   Huulikiilloista suosikkini on Estee Lauderin Pure Color Gloss (jos Dermaglow’ta ei lasketa, mutta sitähän ei saa Suomesta). Pure Color Gloss -sävyvalikoima vain on (omaan makuuni) huono. Kiillon koostumus on kuitenkin lähes täydellinen, ja koostumus on minulle sävyä tärkeämpi huulikiillossa. (Mutta kuten sanottua: makuja on niin monia. On ihan hurjan vaikea sanoa mikä olisi parasta jollekulle toiselle….) Edullisista kiilloista olen tykännyt Lumenen kiilloista.

   • LillyLollo

    Kiitos Sanni! Ymmärrän toki. Tuo YR-vinkki on kullanarvoinen, juuri tätä tarkoitin. Luomiväreissä käännyn varmaankin sitten Diorin puoleen. En pärjää vaikeampien luomivärien (Lilylolo, matat, jauheet) kanssa, vaan tarvitsen helposti levittyvää ja häivytettävää varisematonta luomiväriä. Merkillä tms. ei ole merkitystä näinkin tumpelolle meikkaajalle, laadulla on paljonkin. Idunin värivalikoima on harmillisen suppea. Samoin kuin Estee Lauderin kiiltovalikoima.

    • Sanni

     MACillä on muuten myös paletteja, jos siis tykkäät enemmän valmiista paleteista kuin solo-napeista :) MACin paletit ovat Dioria edullisempia, vinkiksi ;)

     • LillyLollo

      Ihana vinkki, kiitos! Todellakin tykkään enemmän paleteista. Ja halvemmista hinnoista ;)

 14. NG

  Millaisena koit paikalliset kosmetiikkamyyjät ja heidän palvelualttiutensa – oliko tyyli enemmän tyrkyttävä,vai onnistuiko rauhallinen katselukin?

  • Sanni

   Itse asiassa olemme Tanjan kanssa ihan hämmästyneetkin myyjien flegmaattisuudesta, monissa paikoissa apua ei ole tarjottu ollenkaan tai sitten on kerran kysytty ”May I help you” ja jätetty sitten totaalisesti rauhaan. Mikä kyllä miellyttää itseäni :) Yhdessäkään paikassa palvelua ei ole voinut kutsua ”tyrkyttäväksi”.

   • NG

    Ohoh – onpa yllättävää. Ehkä kyseisten myyjien palkka oli kiinteä, eikä edellyttänyt tietyn kiintiön myyntisaavutusta joka päivä…?

    • Sanni

     Palvelu on ollut samanlaista ihan kaikissa kaupoissa Macysiltä Converseen.

 15. HeidiB

  Tarten poskipunat on vaan ihan parhaimpia. Mulla on vain Exposed ja Blisful, mutta Exposedia olen käyttänyt enemmän. Se vaan menee ihan kaiken kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.