Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuinka valita sopivaa luonnonkosmetiikkaa?

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? Sarjojen määrä pyörryttää pään ja vaihtoehtoja on markettibrändeistä luksukseen ja kotimaisesta eteläafrikkalaiseen.

Miten lähteä etsimään itselleen sopivaa luonnonkosmetiikkasarjaa?

Kuinka_loytaa_Luonnonkosme

Voit lähestyä luonnonkosmetiikkaa esimerkiksi seuraavilla kriteereillä; hinta, sertifikaatit, allergiat ja ihon herkkyys sekä kotimaisuus/ulkomaisuus.

Yksi kriteeri voi myös olla perinteinen vs. moderni; luotatko enemmän vuosikymmeniä vaikuttaneisiin pitkän linjan pioneereihin ja usein ikivanhoihin rohtokasveihin pohjautuviin resepteihin, vai kiinnostavatko sinua uudet, modernit ja innovatiiviset tulokkaat joiden koostumus- ja tuoksumaailma usein muistuttavat enemmän normikosmetiikkaa?

Olen itse käyttänyt luonnonkosmetiikkaa vuodesta 2009 ja kokeillut vuosien aikana kymmenet merkit. Suosikkejani ovat Lavera, Mádara, Estelle & Thild ja kotimainen Ekopharma, tämä on aika lailla kärki-nelikköni. Sarjoja joiden laatuun luotan, joiden koostumukset miellyttävät minua ja joiden tuotteissa harvoin törmään pettymyksiin.

Kokosin tähän postaukseen apuja ja vinkkejä suunnistaa luonnonkosmetiikkatuotteiden ja -brändien viidakossa ja listasin tärppituotteitani eri merkeiltä. Toivottavasti jutusta on apua ja hyötyä luonnonkosmetiikan aloittelijalle :)

Luonnonkosme_44-degrees-north-372507

HINTA

Minkä verran pystyt/haluat kosmetiikkaan sijoittamaan? Budjetti voi vaikuttaa merkin valintaan ratkaisevasti. Luonnon raaka-aineet ovat keskimäärin synteettisiä kalliimpia, joten yhtä halpoja sarjoja kuin normikosmetiikassa ei luonnonkosmetiikalta löydy. Kannattaa siis asennoitua niin, että 15 euron hintainen voide on halpa voide luonnonkosmetiikassa ja 25€ hintainen voide lukeutuu sekin vielä edullisiin.

(Jos tiedossa on matka Saksaan, täytä laukkusi siellä! Saksassa myydään allekirjoittaneen kokemuksen mukaan Euroopan edullisinta luonnonkosmetiikkaa. Saksan huokean hintatason mahdollistaa reipas kilpailu ja luonnonkosmetiikan korkea suosio useimpiin muihin Euroopan maihin verrattuna. Jopa markettiketjuilla on omat sertifioidut talon luonnonkosmetiikkasarjansa.)

Luonnonkosme_allef-vinicius-171382

”Budjettini on alhainen, voin maksaa yhdestä kosmetiikkatuotteesta korkeintaan 10-15€”

Luo katseesi merkkeihin kuten Urtekram, Sante, Benecos, Avril, Dermosil Nature ja Organic Shop. (Kiinnitä huomiota sertifikaattiin, esimerkiksi Organic Shopin kaikki tuotteet eivät ole sertifioituja.) Näiltä merkeiltä löydät ihonhoitotuotteita ja meikkejä alkaen 5€.

Tärppejä: Urtekramin hiustuotteet ja vartaloemulsiot, Avrilin meikit ja Organic Shopin vartalokuorinnat ja suihkugeelit, Dermosil Naturen Kanervaseerumi, Santen Brilliant Care -hoitoaine (yksi markkinoiden parhaita luonnonkosmetiikan hoitiksia!)

”Budjettini on suhteellisen matala, voin maksaa yhdestä tuotteesta noin 20 euroa, satunnaisesti enemmänkin mutta 30 euroa alkaa lähestyä kipurajaa”.

Katsasta merkit kuten Lavera, Logona, Weleda, Mossa ja Cattier Paris. Anti-age-kategorian tuotteet maksavat näilläkin merkeillä usein kolmen kympin kieppeillä tai ylikin, mutta perushoitotuotteita saa kahden kympin kummaltakin puolen.

Tärppejä: Laveran meikit ja vartalovoiteet ja edullisemman pään Basis Sensitiv -linja, Weledan klassinen Skin Food -yleisvoide ja ihoa hellivät suihkuvoiteet, Mossan päivävoiteet, puhdistusvaahto ja Cattierin puhdistavat savinaamiot.

Luonnonkosme_annie-spratt-129941

”Budjettini on keskitasoa ja vapaampi, voin maksaa yhdestä tuotteesta 30 euroa tai tilanteen mukaan enemmänkin, mutta en mielellään yli 50 euroa.

Tässä hintaryhmässä on eniten merkkejä ja valinnanvaraa. Tästä porukasta löydät suosittuja ja pitkän linjan merkkejä kuten Mádara, Estelle & Thild, Dr. Hauschka, Neal’s Yard Remedies, Evolve ja Melvita kuten myös kotimaisen Ekopharman ja Flow Kosmetiikan. Monet näistä merkeistä luokittelevat itsensä selektiivisiksi tai semi-luksukseksi, mutta hintalappu ei vielä kapua järjestään yli viiden kympin.

Tärppejä: Mádaran seerumit ja kasvoöljyt, AHA-naamio ja hiustuotteet (sekä shampoot että hoitoaineet kuuluvat suosikeihini), Estelle & Thildin kasvovoiteet ja seerumit, Dr. Hauschkan naamiot, Evolven hyaluronihapposeerumi  ja Melvitan Extraordinary-hoitovedet (kuin aasialaistyyppisiä paksuja hoitovesiä).

”Budjettini on joustava ja voin maksaa fiiliksen mukaan mitä vain viiden ja sadan euron välillä. Satsaan mielelläni myös ylellisempään kosmetiikkaan.”

Tutustu merkkeihin kuten Patyka, Absolution, Tata Harper, Kypris, Kjaer Weis, Esse, Suki, Naturativ ja Whamisa. Tästä hintaryhmästä löydät myös pari kotimaista merkkiä; Mia Höytö ja Supermood (joista jälkimmäinen tosin ei ole sertifioitua mutta tuotteet täyttävät hyvin pitkälle sertifioinnin kriteerit).

Tärppejä: jos etsit todella pitkälle hiottuja, kosmeettisesti erittäin miellyttäviä koostumuksia, tsekkaa Patykan, Essen ja Supermoodin tuotteet. Erityisherkän ihon omaavalle probioottisen ihonhoidon uranuurtaja Esse voi olla todella tarkastamisen arvoinen.

Sukin Exfoliate Foaming Cleanser on yksi ihanimman tuntuisia ja tuoksuisia tuotteita koskaan, ahh, sitrustarha..! Whamisan puhdistusöljy, Supermoodin Egoboost Moisture Kick -seerumi ja The Perfect Day Cream sekä Naturativin Ecoampoule 2 kuuluvat myös henkilökohtaisiin suosikkeihini.

Luonnonkosme_sam-manns-378189

PERINTEINEN / MODERNI LUONNONKOSMETIIKKA

Perinteiset

Onko sinulle tärkeää kosmetiikan ainesosien lääkinnällinen ja jopa terapeuttinen vaikutus, teknisten raaka-aineiden (kuten koostumusta muokkaavien ainesosien) minimointi ja hoitavien ainesosien maksimointi, pientuotanto tai jopa käsinvalmistus ja pitkiin perinteisiin pohjautuva tuotekehitys? Suuntaa tällöin katseesi perinteisiin merkkeihin.

Tunnetuimpia perinteisen luonnonkosmetiikan pioneereja ovat eurooppalaiset Dr. Hauschka ja Weleda. Weledan historia alkaa jo vuodesta 1921, Hauschkan vuodesta 1935.

Kotimaisella kentällä ei ole ihan yhtä pitkän historian omaavia merkkejä, mutta samaa tyylisuuntausta valmistusperiaatteellisesti ja koostumuksellisesti edustavat Frantsila ja Flow Kosmetiikka. Uudempiin perinteisen tyylin luonnonkosmetiikan valmistajiin muualla maailmassa lukeutuu mm. sympaattinen Nurme Virosta.

Modernit

Korostuuko kosmetiikan valinnassasi synteettisen kosmetiikan puolelta tuttu ihofiilis, vähemmän yrttinen tuoksumaailma ja kosmeettinen miellyttävyys? Tällöin sopiva luonnonkosmetiikkasarjasi on modernilla puolella.

Nämä merkit dominoivat nyt markkinoita, kun tilanne vielä 10 vuotta sitten oli päinvastoin. Moderneihin merkkeihin lukeutuvat mm. Mádara, sen edullisempi ”pikkusisko” Mossa, Estelle & Thild, Lavera, Supermood, Ekopharma, Nafha, Esse, Patyka ja Melvita.

Luonnonkosme_rodolfo-sanches-carvalho-439134

HERKKÄ IHO / HAJUSTEALLERGIA

Etsitkö herkän ihon tuotteita ja mielellään hajusteettomia? Ota listallesi seuraavat merkit ja sarjat:

Urtekram No-Perfume – edullisin hajusteeton sarja, valikoimassa perusihonhoito- ja hygieniatuotteet shampoosta suihkugeeliin ja kasvovoiteeseen.

Lavera Neutral – hajusteeton allergiselle iholle kehitetty sarja.

Estelle & Thild BioCalm – herkän ihon ylellisempi sarja vailla hajusteita.

Esse Sensitive – edistyksellistä ja modernia, eläviin probiootteihin pohjautuvaa kosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Hintalappu ei ole halvin mutta raaka-aineet ja teknologia huippulaatua. Lue Essestä lisää täältä.

Atopik Sensitive – kotimainen, kauraan pohjautuva, hajusteeton apteekkisarja.

Atopik Anti-Age -kotimainen herkän ihon anti-age-sarja. Lue lisää Atopikista täältä.

Ekopharma Herukka – mustaherukan vitamiinit ja siemenöljyn omega-rasvahapot hoitavat ja vahvistavat herkkää ihoa. Tuotteet ovat hajusteettomia mutta eivät tuoksuttomia, eivätkä välttämättä sovi tuoksuherkille. Sama koskee Atopikin tuotteita (saman valmistajan sarjoja).

Green People Sensitive – brittiläinen sarja tarjoaa hajusteettomia tuotteita niin kasvoille, hiuksille kuin vartalolle.

Luonnonkosme_zulmaury-saavedra-415200

RASVOITTUVA / EPÄPUHDAS IHO

Harvalla luonnonkosmetiikkamerkillä on erikseen epäpuhtaan ihon sarjoja mutta monen valikoimasta löytyy yksittäisiä tuotteita. Toisaalta yhtä monella merkillä ei ole lainkaan epäpuhtaalle iholle kehitettyjä tuotteita. Tässä ne jotka itse tunnen (saa lisätä jos tulee muita mieleen :))

Lavera: Pore-Refining Moisturising Fluid -kosteusemulsio, SOS Blemish Control-näppyhoito, 3-in-1 putsari (puhdistus, kuorinta + naamio samassa), Refreshing-puhdistusgeeli ja Purifying-kasvovesi.

Dr. Hauschka: Manteli-puhdistusvoide, tasapainottava kasvovesi, Melissa-päivävoide, kasvoöljy ja savinaamio.

Mádara: Valkoinen savi & karhunvatukka -kasvosaippua, Detox-mutanaamio, Clarifying-kasvovesi ja syväkosteuttava geeli kasvoille.

Lué by Jean Seo: puhdistusjauhe, kosteusseerumi ja finnienhoitoneste. Edullisesta sarjasta lisää täällä.

Ekopharma: Karpalo-sarja (kiitos Minna :))

Suki: Balancing Day Lotion, Purifying Acne Serum, kirkastava, tulehdusta rauhoittava kasvovesi sekä puhdistusvaahto. Lue Sukista lisää täällä.

Neal’s Yard Remedies: Palmarosa-sarja (kiitos lukijalleni Ulpulle tästä vinkistä!)

Juice Beauty: Blemish Clearing -sarja (kiitos lukijalleni Ulpulle tästä vinkistä!)

Luonnonkosme_allef-vinicius-296197

SUOJAKERTOIMELLISET PÄIVÄVOITEET

Kaipaatko päivävoiteeseesi ehdottomasti suojakertoimen? Suojakertoimellisia hoitovoiteita löytyy luonnonkosmetiikasta vielä erittäin vähän, mutta listasin tähän ne vaihtoehdot jotka tunnen. Jälleen, lisätkää ihmeessä jos teille tulee mieleen listalta puuttuvia.

Naturativ Day Cream 30+ SPF 10

Naturativ Day Cream 40+ SPF 10

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Moisturising SPF 30

Ekopharma Suojaava päivävoide porkkanauutteella SPF 15 (oma suosikkini)

Juice Beauty Oil-Free Moisturizer SPF 30

Green People Day Solution Cream SPF 15

Algamaris Crème Solairee Teintée SPF 30 (nimetty aurinkovoiteeksi, mutta tämä sävytetty, ihanan tuoksuinen voide on tuntumaltaan kuin kevyt BB-voide). Monen suursuosikki!

Luonnonkosme_caju-gomes-388937

KOTIMAISUUS

Haluatko valita sinivalkoisen ja tukea kotimaista yrittäjyyttä?

Tutustu silloin näihin merkkeihin joiden tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Valinnanvaraa riittää ylellisestä (Supermood, Mia Höytö) edulliseen (Dermosil Nature, YA Naturae) ja apteekkisarjoista (Atopik, YA Naturae) hoitolasarjoihin (Ekopharma, Anumati Naturals).

Jos huomaatte jonkun kotimaisen puuttuvan, huikatkaa! (Listalla ei ole esim. Olivia Kleinia koska merkin tuotteet valmistetaan USAssa.)

Ekopharma

Atopik

Flow Kosmetiikka

Frantsila

Anumati Naturals

Valkoinen Lanka

Davvi

Mia Höytö

Dermosil Nature

Supermood

YA Naturae

.

Mistä luonnonkosmetiikkaa voi ostaa?

Nykyään melkein kaikkialta. Edullisimpia sarjoja kuten Urtekramia ja Laveran Basis Sensitiviä löytää jopa Prismoista ja CityMarketeista. Ruohonjuuri– ja Ekolo-ketjut ovat tunnetuimpia luonnonkosmetiikan kivijalkamyymälöitä ja myös Life-ketjun liikkeissä on aika hyvä luonnonkosmetiikkatarjonta. Monissa apteekeissa on oma luonnonkosmetiikkahylly ja Yliopiston Apteekki -ketju on kehittänyt oman Ecocert-sertifioidun sarjansakin.

Tavarataloissa kuten Sokoksella ja Stockmannilla on myös omat erilliset luonnonkosmetiikkaosastonsa. Kannattaa huomioida, että näillä osastoilla myydään myös ei-oikeaa luonnonkosmetiikkaa kuten Korresia.

Jos shoppailet mieluummin verkossa (ja verkossa löytää useammin tarjouksia, vinkvink), suosituimpia suomalaisia luonnonkosmetiikan nettkauppoja ovat Biodelly, House of Organic, Jolie, Hyvinvoinnin Tavaratalo, TwistBe ja Naturelle. Näistä Jolie ja erityisesti Naturelle ovat erikoistuneet ylellisempiin merkkeihin.

Toivotan löytämisen iloa luonnonkosmetiikan ihanaan maailmaan..! :)

.

Postauksen kuvat: Unsplash

Kommentit (49)

 1. Piia

  Sokokselta saa kuulemma nykyään Natura Sibericaa.

  • Sanni

   Niin saa, huomasin itsekin :)

 2. Martina

  Kiitos mahtavasta postauksesta! Olen jo jonkin aikaa suosinut aika paljon luonnonkosmetiikkaa (vähän 50-50), mutta tällaiset koosteet tulee silti hyvin tarpeeseen..! Tietää taas vähän mistä katsoa ja mitä :)

  • Sanni

   Ole hyvä :) Tämä juttu on ollut luonnoksissa jo todella pitkään, nyt se pääsi vihdoin ulos :)

 3. Tyttö harmaasilmäinen

  Silläkin uhalla että kuulostan todella pinnalliselta, myönnän huomaavani, että useissa luonnonmukaisissa ihonhoitosarjoissa se tuotteiden tuoksu on se, joka saa valitsemaan jonkun toisen tuotteen sen sijasta. Itselläni tökkii lähinnä ne kovin yrttiset, heinämäiset tuoksut.

  Estelle & Thild on siitä ihana, että siinä on myös se tuoksu kohdallaan <3

  Kuitenkin olisi mukava käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa, joten olisiko sinulla vinkata muita vähemmän "luonnollisen tuoksuisia" ihonhoitotuotteita? :D

  • Sanni

   joten olisiko sinulla vinkata muita vähemmän ”luonnollisen tuoksuisia” ihonhoitotuotteita? :D

   Laveran tuotteissa ei ole yrttimäisiä, kasvimaisia tai eteerisöljymäisiä tuoksuja. Ne eivät ole samaan tyyliin parfymoituja kuin Estelle & Thild, ja tuoksuista on kyllä aistittavissa luonnollisuus, mutta tuoksut eivät ole tyypillisen luonnonkosmetiikkamaisia niinkuin valtaosassa vihreistä sarjoista. Mielestäni Laveran tuotteet tulevat kakkosena E & T:n jälkeen jos haluaa suuntautua ”ei-niin-yrttiseen” kosmetiikan tuoksumaailmaan :)

 4. Ulpu

  Tosi hyvä postaus luonnonkosmetiikasta tietämättömille/kiinnostuneille. :)

  Itselle tuli mieleen rasvoittuvan ihon linjat Neal’s Yard Remediesiltä Palmarosa ja Juice Beautylta Blemish Clearing.

  • Sanni

   Kiitos näistä Ulpu, lisään heti :) Ja hei – löysin Juice Beautylta myös suojakertoimellisen päivävoiteen ^_^

   • Minna

    mites Ekopharman Karpalo-sarja, se voisi olla tässä kategoriassa ymmärtääkseni? Ja kiitos postauksesta! Itse jo luonnonkosmetiikka on ihan must, mutta varmasti ihan mieletön infopaketti aloitteleville, ja itsellekkin toki hyviä muistutuksia tuotteista. Ja tuo kotimaisten merkkien lista on aina tarpeen :)

    • Sanni

     mites Ekopharman Karpalo-sarja, se voisi olla tässä kategoriassa ymmärtääkseni?

     No mutta hyvänen aika tottakai…! Miten saatoin unohtaa tämän..! ^_^ Onneksi on lukijat :D

   • Anniina

    Näihin epäpuhtaan ihon tuotteisiin tuli mieleen myös whamishan kasvo’vedet’ ja sebum clearing lotion.

 5. lusene

  Oletko kokeillut Oma Gertrude -sarjaa? Edullisempaan en ainakaan itse ole törmännyt. Hoitoaine maksoi S-marketissa kolmen euron pintaan eikä muistakaan tuotteista tarvitse pulittaa paljon sen enempää. Sarjalla ei kyllä taida olla mitään kasvoille, mutta hiuksille, vartalolle, käsille ja jaloille kyllä. Etenkin vartalovoiteeseen olen itse ollut tyytyväinen :) Hoitoaineesta tuntui ensin tulevan todella silkkiset hiukset, mutta nyt lettini tuntuu kyllä aika hamppuiselta. Saattaa toki johtua ilmojen radikaalista kylmenemisestäkin. Raaka-aineiden laadusta, pakkausestetiikasta ja muista ylellisyyksistä joutuu kyllä Gertrude-mummon kanssa tinkimään, mutta sarja sopii ihan todella pienellekin budjetille.

  • Sanni

   Oletko kokeillut Oma Gertrude -sarjaa?

   Kuulen sarjasta nyt vasta ensimmäistä kertaa. On kyllä halpa (googlasin) :) Katsoin että hoitoaineessa on sentään kvatteja niin varmasti onkin potentiaalia tehdä silkkiset hiukset :)

  • Maria

   Sarjaa saa myös Prismasta ja siihen kuuluu ainakin jotain kasvovoidettakin minusta, jos oikein muistan. Shampoot ja hoitoaineet ovat 2,50-3 euron välillä. Omalla 11-v. tyttärelläni on pitkät, ohuehkot, helposti takkuuntuvat, suorat hiukset ja Oma Gertrude puolukkashampoo ja -hoitoaine ovat aivan loistavia hänelle. Hiuksista tulee samaan aikaan sekä kiiltävät, sileät ja kuohkeat (ovat todella paksumman näköiset) että helposti selvitettävät! Tuotteet ovat olleet säännöllisessä käytössä jo yli vuoden ja edelleen toimivat loistavasti. Omaa paksua, karheaa ja taipuisaa hiusta eivät valitettavasti hoida/selvitä tarpeeksi :(

 6. Laura

  Mikähän olisi hyvä shamppoo? Kaikki tuntuu kutittavan päätäni jostain syystä. Ja kuivattaa hiuksia. Joku öljypohjainen ehkä?

 7. Soile

  Tosi hyvä postaus!! :)

 8. Ammi

  Kiitos Lauralle kysymyksestä ja Sannille vastauksesta! Nämä vinkkaukset kirjaan ylös. Puolentoista vuoden verran päänahkani ei ole sietänyt tavallista shampoota, vaan kutisee, kuivuu ja hilseilee. Myös kesällä, joten ei ollutkaan pakkasilmiö niin kuin ensin luulin.

  Apteekin yksi herkkisshampoo ei käynyt ja muita kokeiltavia en sieltä puolelta löytänyt, koska ainesosalistauksissa oli yhdisteitä joita en halua käyttää. Luonnonkosmetiikan puolelta olen löytänyt pari mietoa tuotetta, joilla on tullut toimeen. Mutta kiva vaihtaa välillä.

 9. Nuppu Tanskanen

  Hei Sanni! Löysin vielä edullisia luonnonkosmetiikan sarjoja esim. So´Bio etic(ihonhoito), Centifolia bio(ihonhoito), Boho ja PuroBio (meikit). So´Bio etic löytyy Cittarista ja Hehkusta sekä Rosalis-verkkokaupasta. Centifolia löytyy Stockkalta ja Sokokselta. Boho löytyy Ruohonjuuresta, Ekolosta ja Nudgesta. PuroBio löytyy Hehkusta. Kaikki tosi hyviä ja edullisia!

  • Sanni

   Kiitos vinkeistä Nuppu :) Näistä Boho oli minulle tuttu mutta jätin sen mainitsematta kun merkillä on vain meikkejä (pyrin valitsemaan postaukseen mahdollisimman monipuolisen valikoiman omaavia esimerkkimerkkejä). Minkä hintaisia So´Bio etic -tuotteet ovat? En löytänyt niille netistä mitään (Suomen) hintatietoja.

   Centifoliakin oli minulle ihan uusi merkki, onkohan se rantautunut Sokokselle ja Stockalle ihan hiljattain…?

   • Nuppu Tanskanen

    Hei taas Sanni! So´Bio etic tuotteet ovat n.10-20 eur , löytyy Rosaliksen verkkokaupasta ja Hehkusta sekä Cittarista. Esim. misellivedet n.10 eur 500ml, siinä on jo hinta kohdillaan. Centifolia tuli viime vuoden alusta ensin Stockkalle ja myöhemmin kesällä myös Sokokselle. Centifolialla myös ihana misellivesi hintaan 10 eur 500 ml.

    • Sanni

     Ok, kiitos :) Puolen litran misellivesi kympillä on jo tosiaan aika edullinen :)

 10. Mila

  Missä evolve?! Edullinen ja paras *sydänsilmä*
  Hyvä postaus, toivottavasti tää rohkasee ihmisiä uuden äärelle ^_^

 11. Mila

  Missä evolve?! Edullinen ja paras *sydänsilmä*
  Hyvä postaus, toivottavasti tää rohkasee ihmisiä uuden äärelle ^_^

  • Sanni

   Hups, Evolve jäi pois ihan vahingossa…! Nyt lisätty :) Minusta se ei kuitenkaan ole ihan edullisemmasta päästä, sillä niin päivävoide kuin hyaluronihapposeerumi ovat hintaluokassa 29-35 euroa. Sijoitin sen samaan kategoriaan Hauschkan, Melvitan ja Mádaran kanssa.

 12. Liina

  Olen käyttänyt useamman vuoden luonnonkosmetiikka epäpuhtaalle rasvoittuvalle ja pintakuivalle iholleni. Suosittelen edellä mainittujen lisäksi:
  – Estelle & Thildin BioHydrate-sarja (tosi kevyt), BioDefence-seerumi
  – Madaran Purifying Foam, Mossan Cleansing Creme Mousse
  – Madaran Balancing Toner (alkoholiton!)
  – talvella: Marada Deep Moisture Fluid, E&T BioCalm Day Cream (yövoiteeksi), Farfalla InBalance Clarifying Face Oil

  • Sanni

   Kiitos vinkeistä :) Ihan parasta kuulla konkreettisia vinkkejä aina suoraan eri ihotyyppien edustajilta.

 13. mari

  Olivia Kleiniä hain, koska itseäni nimenomaan tuo sarja nyt kiinnostaa. Tässä se mainittiin vain, ettei ole valmitusmaansa vuoksi Suomi listassa.

  Toinen sarja, josta olen kuullut paljon hyvää on Apeiron. Sen luonnollisuudesta en tiedä. ”Natural Care” purkin kyljessä voi kai tarkoittaa ihan mitä hyvänsä.
  Olen kokeillut Apeironilta vain elvyttävää ihonhoitogeeliä, jota apteekista suositeltiin suojakypärän aiheuttamaan punaiseen hankautumaan miehelleni häneen otsaansa. Ja sen jälkeen tuota geeliä on aina löydyttävä meiltä kaapista avaamaton varapurkki avatun lisäksi.

  • Sanni

   Olivia Kleiniä hain, koska itseäni nimenomaan tuo sarja nyt kiinnostaa. Tässä se mainittiin vain, ettei ole valmitusmaansa vuoksi Suomi listassa.

   Joo, ihan kaikkia Suomessa myytäviä merkkejä ei ollut tarkoitus listata koska muuten listoista tulisi ihan valtavan pitkät…! :D Merkkejähän riittää kymmenittäin joka hintaluokassa. Valitsin merkkejä jotka ovat yleisimmin saatavilla, yleisimmin tunnettuja ja joilla on mahdollisimman monipuolinen valikoima.

   • mari

    Pahoitteluni topan aiheen ulkopuolelle menemisestä.
    Itselläni luultavasti hämärtyy saatavuus, koska asuinpaikkakunnaltani ei käytännössä ole saatavilla kuin apteekin valikoima (jonne joitain merkkejä on helppo saada).
    Suurin osa luettelemistasi merkeistä on realistisesti saatavillani vain netistä tilaamalla. Tottakai ymmärrän, ettei ole järkevää kirjoittaa kaikista tuotteista.
    Kiitos kuitenkin kun jaksat aina vastata ystävällisesti :)

    • Sanni

     Ymmärrän kyllä saatavuuden erilaisen ”näyttäytymisen” eri kuluttajille ympäristöstään riippuen, sen vaihtelevuus on totta kai ymmärrettävää.

     Ja älä suotta pahoittele, et mennyt mielestäni millään lailla aiheen ulkopuolelle :)

 14. Hippu

  Hei Sanni! Käyn aina välillä blogiasi kurkkaamassa, erityisesti kiinnostaa lukea tuotearvioita ja kuvauksesi ovat niin perusteellisia, että tuotteista saa hyvän käsityksen. Itse aloin viime kesänä tutustumaan luonnonkosmetiikkaan ihonhoidon puolella, meikkipohja mulla onkin ollut Flowlta jo muutaman vuoden. Hajusteherkkänä mulla valikoima jonkinverran karsiutuu, kun en halua iholle jättää voimakkaasti tuoksuvia tuotteita. Itse olen bongannut tuoksuttoman seerumin tällaiselta sarjalta kuin Green People. Onko sulle tuttu? Tarkempi nimi on Green people sensitive hydrating calming serum. Eli näillä on erikseen sensitive-linja. Itse en ole muita tuotteita heiltä kokeillut kuin tuota seerumia, mutta ehkä päivävoidetta seuraavaksi… Tuotteita löytää YA:n Ego-myymälöistä ja näköjään Organic You-nettikaupasta. Hinnat pyörii lähinnä 20-30 euron tuntumassa. Olisi kiva, jos näistä saisi joskus lukea sun asiantuntevan postauksen :D

  Mitä katsoin Ruohonjuuren sivuilta Mossan tuotteita, niistä puolet maksaa alle 15 euroa (mm.suosittelemasi puhdistusvaahto) ja tämä on hyvä pitää niiden mielessä, jotka keskittyvät alimman hintakategorian tuotteisiin, etteivät suotta teilaa merkkiä ”liian kalliina”. Enkä tarkoita tällä kommentilla, että olisit kategorisoinnut merkin jotenkin väärin. Halusin tuoda esiin lähinnä sen, että kalliimmiltakin sarjoilta löytyy myös edullisia tuotteita, joita tiukemmankin budjetin omaavien kannattaa haravoida läpi esim. Naturativin puhdistusmaito ja kasvovesi maksaa 15 euroa, mutta muut kasvotuotteet ovatkin sitten yli tuplasti kalliimpia.

  Mulle tuo Dermosil Nature on uusi tuttavuus, kiitos vinkistä! Pitääpä perehtyä tarkemmin.

  • Sanni

   Itse olen bongannut tuoksuttoman seerumin tällaiselta sarjalta kuin Green People. Onko sulle tuttu?

   Tuotteita en ole koskaan kokeillut mutta merkki on tuttu niiltä ajoilta kun sitä vielä myytiin Sokoksella. Sokkarilla siis aikoinaan välillä hypistelin noita. Luulin, että merkki poistui sittemmin Suomesta kokonaan. Tuo seerumi ei jäänyt minulle mieleen ”hypistelyistä”, lähinnä kiinnitin huomiota yhteen suojakertoimelliseen voiteeseen kun ne ovat niin harvinaisia :) Nyt kun selvisi että Green Peoplea saakin vielä Suomesta niin lisään SPF-voiteen (ja hajusteettomat Sensitive-tuotteet, niitä näytti olevan kolmen tuotteen sarja) postaukseen :)

   Mossasta – se oli tosiaan vähän hankala hintakategorisoida, kun monet tuotteet ovat juuri tuossa 15-20 euroa rajoilla. Osalla jälleenmyyjistä moni Mossan tuote maksaa alle 15 euroa, mutta toisilla jälleenmyyjillä samat tuotteet maksavat yli 15 euroa. Siksi päädyin laittamaan Mossan tuohon seuraavaan hintaluokkaan enkä ihan halvimpaan. Nuo halvimmat eli Avril, Urtekram, Dermosil Nature ja Sante ovat joka tapauksessa vielä selvästi Mossaa halvempia :)

 15. TeijaH

  Jolie Box on ollut kiva ja helppo keino tutustua luonnonkosmetiikkaan. On tullut isompaa ja pienempää kokoa sitä sun tätä, ja boksi on aina ollut reilusti enemmän kuin hintansa arvoinen. Itse jään nyt ainakin joksikin aikaa seuraamaan bokseja takaviistosta. Saa nähdä, miten kova ikävä tulee. Suosittelen lämpimästi! (https://kauppa.jolie.fi/category/257/jolie-box)

  • Sanni

   Jos en olisi jo blogin (ja köh, omien shoppailujenkin) kautta hukkumassa kosmetiikkaan, olisin ihan nakutettuna Jolie Boxin tilaaja :) :)

  • dea

   Tätä tulin myös kehumaan. Kunhan saan edellisen boxin tuotteet käytettyä niin lähtee taas Jolie box tilaukseen. Helppo ja kiva tapa tutustua niin edullisempaan kuin kalliimpaankin tuotteeseen luonnonkosmetiikan kentältä. Onko Ecco Verde tuttu nettikauppa? Oma luotto (netti)kauppani jo vuosien ajan ja hinnat selkeästi edullisemmat kuin Suomessa ainakin mm. Laveran tuotteissa. Toki tulee ne postimaksut ja nyt en ole kamalasti hintoja seurannut, kun tuli tuo suomenkielinenkin kauppa saataville.. Mutta ei kai se hintoihin ole vaikuttanut ellei sitten joku muu.


   Pakko vielä lisätä kun on Jolie boxista tulleita Patykan tuotteita nyt käytössä. Hintaa niillä on sen verran, että oma budjetti ei taipuisi näitä ostamaan, mutta kiva kuitenkin kun pääsee testaamaan. Onhan se tuntu jollain lailla samettinen ja purkit kauniita, mutta kiva huomata, että ei ne nyt teholtaan, tunnultaan tai tuoksultaan ole kuitenkaan niin ultimaattisia etteikö halvemmistakin sarjoista löytyisi lähes, ihan yhtä tai jostain jopa parempia tuotteita :)

   • Sanni

    Onko Ecco Verde tuttu nettikauppa?

    En tiedä kysyitkö TeijaH:lta vai minulta mutta minulle Ecco Verde on tuttu, mutta en ole sieltä koskaan tilannut. Muistelen, että joku kerran kommenteissa dissasi kauppaa koska se on ulkomainen (eli ostot sieltä pois kotimaisilta yrittäjiltä). Itsekin haluan mielelläni tukea kotimaista yrittäjyyttä, mutta koska samalla olen hyvin hintatietoinen, ymmärrän erittäin hyvin myös valinnan tilata sieltä mistä saa halvimmalla.

    Patykasta – minustakin (vähäisen kokemukseni perusteella) tuotteiden korkean hinnan tuoma etu on ennen kaikkea esteettinen ja sensorinen – tuotteet näyttävät ja tuntuvat ihanilta. Mutta hoitavatko ne ihoa myös hintansa verran paremmin? Siitä en menisi takuuseen. Mieltä ne kyllä voivat hoitaa, ovat niin kauniin näköisiä ja esteettiset seikat tuovat ihan varmasti oman hyvinkin myönteisen lisänsä kokonaisuuteen :)

 16. Hippu

  Jeee, pääsi listalle! :) Sensitive -sarjaan kuuluu itseasiassa myös putsari, shampoo, hoitoaine, deodorantti sekä yhdistetty käsi&vartalovoide. Ja päivävoiteen lisäksi myynnissä myös 24h anti age -voide. Tuntuu vähän hassulta jankata tätä tässä, kun en ole itse tosiaan seerumia enempää kyseisiä tuotteita kokeillut enkä voi niistä mitään käyttökokemuksia sen enempää jakaa :) Seerumi on käytössä ollut kyllä ihan ok, mutta sitä mietin, että kuinkahan laadukkaana ko. tuotetta voi pitää jos INCI-listassa vesi ja glyseriini ovat kahtena ensimmäisenä ainesosana? Toisaalta en tiedä, mitä muutakaan suht tuoksutonta ja alle 30 euroa maksavaa kokeilisi. E&T:n sekä Luen seerumeissa pelkään säilöntäaineistä aiheutuvaa mahdollista ihoreaktiota…

  • Sanni

   Sensitive -sarjaan kuuluu itseasiassa myös putsari, shampoo, hoitoaine, deodorantti sekä yhdistetty käsi&vartalovoide

   Aa, okei :) Siis entistä parempaa ^_^ En tajunnut noita muita Sensitive-tuotteita kun katsoin Organic You -sivulta vain ”Kasvotuotteet”-kategoriaa.

   mietin, että kuinkahan laadukkaana ko. tuotetta voi pitää jos INCI-listassa vesi ja glyseriini ovat kahtena ensimmäisenä ainesosana?

   Vesihän (tai vesipohjainen kukkaisuute joissain tapauksissa) on ensimmäisenä ainesosana kaikissa voiteissa ja emulsioissa, vain salvat, balmit ja öljyt ovat vedettömiä. Glyseroli taas on yksi kosmetiikan eniten käytetyistä humektanteista, ja erittäin yleinen seerumeissa. Glyseroli sijoittuu incissä lähes aina ensimmäisten viiden ainesosan joukkoon. Glyserolin läsnäolo sinällään ei siis kerro tuotteen laadusta suuntaan tai toiseen, se on niin yleinen ainesosa. Kosmetiikan ”perustyöhevonen”, voisi sanoa :)

   • Hippu

    Kiitos tästä valistuksesta! Ja sori kun tuo vastaus hyppäsi eri väliin eikä loogisesti keskustelun jatkoksi. Mielestäni kyllä painoin alunperin vastaa-nappia suoraan kommenttiisi, mutta poukkoillessani tabletillani välilehdeltä toiselle jotain teknistä ilmeisesti tapahtui.

    • Sanni

     Ja sori kun tuo vastaus hyppäsi eri väliin eikä loogisesti keskustelun jatkoksi.

     Ei haittaa mitään :) Ymmärsin kyllä saman keskustelun jatkoksi :)

 17. Smiley

  Natura Sibericalla on kans suojakertoimellinen päivävoide, siinä on SPF 25 :) Se ja niiden yövoide on ihan mun lemppareita – ostin ne mun äitillekin, koska sen aiemmat Madarat ei ollu tarpeeks hoitavia. On ollut mamikin nyt tyytyväinen uusiin!

  • Sanni

   Natura Sibericalla on kans suojakertoimellinen päivävoide, siinä on SPF 25 :)

   Natura Sibericalla on montakin suojakertoimellista päivävoidetta, mutta mikään niistä ei ole luonnonkosmetiikkaa. Natura Siberica kuuluu näihin kuluttajaa hämmentäviin merkkeihin, jonka valikoimassa on sekä normi- että luonnonkosmetiikkaa. Ulospäin annetaan kuva luonnollisuudesta ja purkkien kylkiin painetaan oikeiden sertifikaattilogojen viereen (tai tilalle) omia vihreän näköisiä logoja (mm ”Wild Harvested” -logo), mutta vain osa tuotteista on sertifioituja. Suuri(n) osa Natura Siberican tuotteista ei raaka-aineidensa puolesta täytä sertifioinnin kriteerejä (mm. nuo suojakertoimelliset voiteet joissa on synteettinen, kemiallinen UV-filtteri).

   Tykkään Natura Sibericasta tosi paljon mutta minua ärsyttää heidän sekava ja kuluttajaa tietoisesti harhaanjohtava konseptinsa.

   Tässä vähän aiempaa ”mutinaani” Sibericasta:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/loput-putinit-ja-kosmetiikan-satumaasta/

   • Smiley

    Ääh, mää muistankin lukeneeni ton postauksen jo joskus, mutta en näköjään pitäny mielessäni kovin hyvin, kun kerran itse noita ”hairahdin” ostamaan! Ja nyt ärsyttää. On kyllä tosi typerästi markkinoitu ja Sokoksellakin kun Natura Sibericat on myynnissä siellä oikeiden luonnonkosmetiikkatuotteiden seassa niin voi hairahtaa moni muukin sen enempiä miettimättä. >:( Enhän mää ny enää siinä kohtaa alkanu tutkailemaan mitään paketteja tai INCI-listoja sen enempää kun ne kovin viehättävät purnukat sieltä bongasin! Noh, sit kun noi loppuu niin täytyy taas siirtyä takasin vanhoihin, oikeisiin luonnonkosmetiikkalemppareihin.

    • Sanni

     Sokoksella (ja varmaan Stockallakin) on aitoa luonnonkosmetiikkaa hakevan kannalta tuo ”haittapuoli”, että luonnonkosmetiikan joukossa myydään myös vihreän näköisiä tuotteita kasvipohjaisella imagolla, jotka kuitenkaan eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Ruohonjuuressa ja muissa luontaistuotekaupoissa voi luottaa siihen, että myynnissä on vain luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää kosmetiikkaa.

 18. Minna

  Kävin juuri Berliinissä, jossa luonnon kosmetiikka oli tosiaan edullista. En vain löytänyt mistään selektiivisempiä merkkejä. Kävin muutamissa tavarataloissa ja kosmetiikkamyymälöissä. Piti Nuin meikkivoidekin tilata Suomeen palattua. :-)

  • Sanni

   Piti Nuin meikkivoidekin tilata Suomeen palattua. :-)

   Voi eihh…! :D ^_^ On kyllä jotenkin ironista….

 19. NG

  Tässä aiheeseen liittyvä kiinnostava video.. tuoksuvat eteeriset öljyt hyödyllisiä vai haitallisia?
  (erittäin herkkäihoiselta, joka sai oireita Klairsinkin tonerista)

  • Sanni

   Jälleen erittäin hyvää asiaa Liahilta, ai että mä tykkään tästä naisesta :) (Milloinkahan Karkkipäivän budjetti sallisi hänen tulevan Suomeen luennoimaan mulle ja lukijoille…. ^_^)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.