Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuinka moni on karvakäsi?

Täällä on puitu jo säärikarvat, kainalokarvat, karvojen ajelun ihanne yleisesti sekä viimeisimpänä alakerran parturointi. Mikä puuttuu?

Käsivarret :) Niiden vuoro olkoon tänään.

Kertokaas, kuinka moni teistä ajelee (myös) käsivarren karvat?

Kasikarvat_IMG_546

Minä en ole ajellut niitä koskaan, en kertaakaan koko elämäni aikana. Vaikka säärikarvojen höyläily ja alakerran siistiminen tulivat tutuiksi jo teininä, muistan, kuinka lukioikäisenä vilpittömästi hämmästyin kun ystäväni kertoi minulle ajelevansa käsivartensa karvat. En ollut tullut ajatelleeksikaan, että niitäkin ajellaan.

Myöhemmin opin, että moni todellakin ajelee ja pitää sitä yhtä itsestäänselvänä hygienia/siisteys/kultturimme kauneuskäsitysasiana kuin muidenkin ihokarvojen ajelua. Kulmakarvat ja ripset taitavat olla ainoita karvoja koko kehossamme (hiusten lisäksi) joiden annetaan suurimmaksi osaksi olla rauhassa ja joiden läsnäolo on jopa toivottavaa…! :D Kaikki muut karvat saisivat tämän kulttuurin naisten (ja ehkä miestenkin) mielestä olla jossain muualla kuin meidän kropassamme.

Olen ymmärtänyt, että myös vaaleita ja huomaamattomia käsivarren karvoja ajellaan. Käsivarsien kuuluisi olla yhtä sileät ja ”nakut” kuin muidenkin ajeltujen paikkojen. Jokainen tehköön miten haluaa, mutta itseäni karvat eivät häiritse. En ikinä kiinnitä huomiota omiin tai muidenkaan käsikarvoihin (en toisaalta karvattomuuteenkaan). Vaikka sääri- ja kainalokarvat ajelenkin, käsivarren karvat ikäänkuin kuuluvat asiaan ja minusta tuntuisi jopa hassulta olla nakukäsivartinen.

Minun käsivarteni näyttää tältä:

Kasikarvat_IMG_461

Puistattaako? Saako tämä näky aikaan inhon väristyksiä jossakussa? Onko tällainen käsivarsi esteettisesti loukkaava? :)

Karvani ovat vaaleita ja hentoja mutta niitä on ihan runsaahkosti ja ne ovat pitkiä.  Kyllä ne näkyvät ja jopa heiluvat vienosti terassilla kesätuulessa. :)

Kasikarvat_IMG_5474

Mikä on tilanne teidän käsivarsissanne? Kuinka moni ajelee? Miksi?

Kuinka moni kokee käsivarren karvat suorastaan häiritsevinä tai jopa rumina?
Rakkaudella, Karvakäsi <3

Lue myös:

Kaikki lähti – ekaa kertaa brassissa

Testissä Venus Naked Skin valoimpulssilaite

Kommentit (93)

 1. TT

  Kyllä teininä huomasin tummat, vaikka ei niin tuuheat käsikarvani. Ajelin pari kertaa ja töihin päästyä kävin laserhoidossa, joka vähän vähensi niitä.
  Nyttemmin nypin niitä välillä sormin harvemmaksi, eikä ne vaivaa.

 2. Elina

  Minullakin on vaaleat ja hennot käsikarvat, mutta ne kasvavat hyvin pitkiksi. Kerran pari olen ne sheivannut kokonaan pois, kun häiritsivät itseäni.

  Nyt olen ajellut niitä epilaattori sheivauspäällä, siten että siinä on se muovisuoja, joka jättää kuitenkin pituutta karvaan 3 mm. (Olipa vaikeesti selitetty :D) Mutta se on ollut hyvä tapa pitää karvat vähän lyhyempinä, mutta ilman sänkeä ym. haittapuolia.

 3. j

  Juu mä kanssa ajelen kesäisin käsikarvat, talvisin en jaksa kun ei niitä pahemmin kukaan nää. Kesäisin ne ahdistaa itseä, kun ovat tummat ja pitkät! Mulla on ylipäätänsä joka ikisen paikan karvoitus tummaa ja kasvaa päivässä takaisin. Sänki kyllä ahdistaa, mutta otan ennemmin lyhyehkön sängen kun apinakarvoituksen :/

 4. Maija

  Mua on nuorena niin paljon peloteltu siitä että jos karvoja ajelee niin tilalle kasvaa tummaa paksua karvaa, että en edelleenkään melkein nelikymppisenä uskalla käsikarvoihini puuttua. Ja ei auta ollenkaan vaikka oon lukenu monet kerrat asiantuntijoiden vakuutteluja että asia ei näin ole. :D

 5. Fiia

  En ole koskaan käsivarren karvoja ajellut, enkä tule ajelemaankaan. En näe sille mitään tarvetta karvojen ollessa hentoja ja vaaleita. Sama homma reisien kanssa – sääret kyllä epiloin, mutta stoppaan polven kohdalle, johon ne tummatkin karvat loppuvat. En ymmärrä, miksi niitä vaaleita karvoja pitäisi jotenkin kammoksua :D

 6. Jennie

  Itse ajan kaikki karvat kulmakarvoista alaspäin, jopa kasvoista. Tosin vain siksi, että meikki näyttää jotenkin typerältä (etenkin auringossa), jos naama on täynnä sellaista villaa. Sheivaan myös vatsan. Kuulostaa varmaan neuroottiselta, mutta tykkään siitä pehmestä ja sileästä tunteesta minkä vasta sheivattu iho antaa. Kosketuskin tuntuu jotenkin paljon intensiivisemmältä, kun iho on ajeltu. Olen ajellut karvani 5. luokalta asti. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.