”Köyhän miehen” Dior – Idun Brunkulla

Idunin luomiväripaletit saivat meikäläisen innostumaan ehkäpä vielä meikkipohjaakin enemmän. Neljän sävyn paletissa on nimittäin hintalaatusuhde enemmän kuin kohdillaan!

Idun_Brunkulla

Idunin valikoimaan kuuluu mono-, duo- ja neljän sävyn luomivärejä. Kaikki ovat ”prässättyjä” puuteriluomivärejä, eivät jauhemaisia. Ne eivät siis ole 100-prosenttisesti mineraalia, sillä 100-prosenttinen mineraalituote voi olla vain jauhemaisessa muodossa. Idunin luomiväreissä on sitovina ainesosina käytetty kahta rasvamaista ainetta (octyldodecyl stearoyl stearate ja caprylic/capric triglyceride) jotka voidaan valmistaa luonnon raaka-aineista. Näiden lisäksi incissä on vain mineraaleja.

Kaikkien luomivärien laatu tuntui runsaspigmenttiseltä ja lähes voidemaisen pehmeältä. Oli todella vaikea valita minkä tuotteen ottaisin testiin, mutta lopulta päädyin hunajaiseen Brunkulla-palettiin. (Brunkulla = ruskokirkiruoho, eräs pohjoinen orkidealaji :))

Idun_meikki2

Brunkullan sävyharmonia tuntui heti tutulta……

SunsetCafe_vs_Brunkulla

…sillä sehän on lähes identtinen Diorin iki-ihanan Sunset Café -paletin kanssa! Kummassakin paletissa on kullalla taitettu tummanruskea, persikkainen kulta, toffeinen taupe-ruskea ja vaaleanpunertava roosan sävy. Brunkullan vaalein sävy on voimakas shampanja (itse asiassa hyvin lähellä Urban Decayn Sin-sävyä), Diorissa vaalea sävy on transparentimpi.

Meikkikuvapostaus Diorin Sunset Cafésta löytyy täältä (nostalgista muuten linkittää noihin blogin vanhimpiin postauksiin vuodelta 2009, kuvatkin näyttää niin eri laatuisilta… ^_^).

SunsetCafe_Brunkulla_swatch

Idunin eduksi on todettava, että Brunkulla on paljon pigmenttisempi ja pehmeämpi kuin Sunset Café. Jotenkin tuosta Idunin koostumuksesta on saatu oikein erityisen voidemaisen tuntuinen (epäilemättä sitovilla rasvayhdisteillä on osuutensa asiaan),  ja siveltimellä saa intensiivisen peittävää jälkeä.

Diorin luomiväripaletilla on hintaa melkein 70 euroa, Idunilla 26 euroa…! Joo, Diorin paletissa on yksi sävy enemmän, mutta en mä niistä silti seitsemää kymppiä maksaisi.

Idun_luomivaripaletit

Palettivalikoima.

Idun_Brunkulla_meikki

Brunkulla on lämminsävyisen unelmapaletti. Rajauksena Laveran nestemäinen eyeliner.

Idun_inliner_Sand

Rajauskynistä valitsin vaaleannuden Sand-sävyn. Ihonsävyinen sisärajaushan on yksi mun perusjutuista meikkauksessa, ja koska näitä nuden sävyisiä kyniä ei edelleenkään ole monella merkillä valikoimassa niin esittelen mielelläni uudet tuttavuudet.

Idunin lisäksi luonnonkosmetiikan puolelta löytyy Benecosin nude-kynä, ja markettimeikeistä IsaDoran mainio Inliner Kajal sävyssä Blonde.

Idun_Brunkulla_eye

Brunkulla-silmämeikissä luomen sisäpuolikkaalla kultainen sävy, kyynelkanavan seudulla vaalea shampanja, luomen ulkopuolikkaalla tummanruskeaa ja luomivaossa & tummanruskean päällä toffeeta. Sisärajauksena Sand.

Idun_Cornelia

Huulikiilloista sävy Cornelia tuntui ehdottomasti eniten mun sävyltä. Aprikoosin sävyinen Cornelia ei sisällä helmiäistä tai kimallepartikkeleita vaan on juuri sellainen mehumainen transparentti kiilto joita käytän eniten.

Idun-huulikiillot sisältävät pohjoismaista lakkaöljyä ja sävyt tulevat puhtaista mineraaliväreistä, mutta incissä näyttäisi olevan myös synteettisiä raaka-aineita.

Idun_Cornelia_lips

Cornelia lips.

. . .

Loppuun vielä havainnollistava kuva Idunin meikkipohjapurkkien mekanismista vastauksena lukijalleni Marikalle.

Idun_purkit

Minulla ei ole meikkipohjasta täyttä kokoa, joten en osaa sitä verrata esim. Lily Lolon purkin kokoon. Tuon 4 gramman koon kansi on jauheen pyörittelyyn tosiaan vähän ahtaahko, mutta toimii ok.

Kommentit (25)
 1. Hei, minun on kovin vaikea saada luomiväri pysymään entiseen malliin. Nuorenpana meikki pysyi hyvin, mutta nyt tuntuu, että puolessa päivässä meikit on silmävaossa…. olenko tullut huonommaksi ja huolimattomaksi meikkaajaksi vai mistä johtuu? Luomet ovat jo vähän raskaammat, ikää 38 v.
  Sitten toinen kysymys:) Lumenen luomiväri…. niitä olen jonkun verran erehtynyt ostamaan, mutta minusta niistä ei tule kunnolla väriä. Saattavat olla ihania näytteissä, mutta ne vaan on niin hentoja silmässä kaikki. Onko niissä huono pigmenttimäärä?

  1. Luomivärin pysymiseen vaikuttavat niin monet tekijät…. luomen rasvaisuus, luomen ryppyisyys, kuinka ”rullalle” se menee luomivakoon ja varmaan jopa pH… Minä kuulun niihin joilla luomiväri ei ole pysynyt nuorenakaan. :)

   Ei muuta kuin pohjustajan ostoon, jos et ole sitä jo hankkinut. Juttua silmämeikin pohjustuksesta mm. täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/08/31/lukijakysymys-miten-pohjustaa-silmameikki/

   Mitä Lumeneen tulee, mielestäni pigmentti vaihtelee luomiväristä toiseen, olen siis kokeillut Lumenelta sekä todella hentopigmenttisiä että runsaasti väriä jättäviä luomivärejä. Olen kyllä kuullut kerran jonkun lumenelaisen sanovan (ja tämä on minusta ihan järkeenkäypääkin), että Lumenen luomiväreistä tehdään tarkoituksella aika hentopigmenttisiä koska ne on suunnattu tavalliselle suomalaiselle (aikuiselle) naiselle, joka ei kaipaa meikkiinsä voimakkaita sävyjä. Mitä runsaampi pigmentti, sitä enemmän taitoja vaatii häivyttää meikki. Ja tavallisen Lumene-asiakkaan odotetaan olevan ”peruspirkko” joka vain sipaisee luomivärin paikoilleen eikä käytä aikaa meikin huolelliseen häivyttelyyn ja useiden sävyjen yhdistelyyn.

 2. Hei! Ei liity aiheeseen, mutta mitä testaamaasi luonnonkosmetiikan kasvovoidetta suosittelisit pintakuivalle sekaiholle? Nykyinen rasva ei todellakaan kosteuta tarpeeksi, vaan kuivia kohtia ja myös näppyjä on talven mittaan ilmestynyt. Olisko Burtin voiteet kokeilemisen arvoisia? Ne ei taida olla sertifioitua, mutta kuitenkin..

  1. Hei Hanna!

   Burtin voiteista mulla ei ole kokemusta kuin Radiancesta, ja sitäkään en ole kokeillut kuin kerran-pari.

   Kuivuudesta kärsivälle sekaiholle suosittelen aina kosteusseerumin lisäämistä ihonhoitorutiiniin, se on mielestäni paras tapa tuoda iholle lisäkosteutta silloin kun se ei todellakaan tarvitse lisärasvaa, mitä taas täyteläisempi voide toisi iholle. Luonnonkosmetiikassa ei ole paljonkaan seerumeita, mutta jos nimenomaan true-luonnonkosmetiikkaa etsit niin Estelle & Thildin Rose Otto -seerumi on aivan loistava superkosteuttaja. Siitä en kyllä mene ihan varmuuteen miten ruusunsiemenöljy toimii näppyalttiilla iholla…. Öljyinen tuo seerumi ei kuitenkaan ole, vaan ruusuöljyä on aika vähäinen pitoisuus.

   Jos et halua seerumiin satsata, niin Weledan Iiris Facial Lotion (huom, nimenomaan Lotion, ei Cream-versio) on hyvä valinta sekaiholle. Se on hitusen täyteläisempi kuin esim. Madaran sekaihon voide joten toimii paremmin pintakuivuuteen.

   1. Kiitos! :) En ole aiemmin tutustunut mihinkään seerumeihin.. Millä merkeillä ei-luonnonkosmetiikkapuolella on niitä myynnissä?

    1. Kaikilla merkeillä. :)

     Olen itse asiassa tekemässä juttuakin kosteusseerumeista. Niiden harmittava puoli on niiden hinta, ne kun ovat niitä kalleimpia tuotteita ihonhoitosortimentissa…. Omia suosikkejani ei-sertifioidun kosmetiikan puolella ovat RENin Max Moisture ja Korresin Wild Rose, minua miellyttävät nuo kun eivät sisällä silikonia ja ovat muutenkin luonnollisempia kuin joku ”perusmerkki”. REN on kyllä aivan järkyttävän kallis, taitaa olla jossain 60 euron kieppeillä hinta. Korresin Wild Rose on nippa-nappa 50 euroa.

     Lumenelta löytyy hintapoliittinen seerumipoikkeus, heidän Arctic Aqua -linjan tasoittava ja kosteuttava tehohoito kustantaa vain 14,90. Itse en ole mitenkään ihastunut siihen, ei tunnu niin syväkosteuttavalta, mutta yksi kaverini esim. kommentoi juuri kuinka tykkää siitä ihan älyttömästi.

     Luonnonkosmetiikan puolelta tuli vielä yksi mieleen EStelle & Thildin lisäksi, The Body Shopin sertifioidussa Nutriganics-linjassa on kosteusseerumi joka on suhteellisen edullinenkin, vain 26 euroa, mutta sitä en ole kokeillut (aikeissa on).

     1. Mistä tietää, että iho tarvitsee lisää kosteutusta eikä rasvaa?
      Paljonko seerumia pitäisi laittaa? Ostin juuri Estelle & Thildin seerumin.
      Mulla tuntuu olevan varsinkin talvella näppyaltis iho, voisiko johtua siitä, että todella monessa kuivan ihon luonnonkosmetiikka voiteessa on ruusupohja?
      Onneksi pian tulee kevät/kesä ja ihoni kuivuus ja hoito alkaa helpottamaan :).
      Tosi kiva meikkimerkkivinkki jälleen.

      1. Mistä tietää, että iho tarvitsee lisää kosteutusta eikä rasvaa?

       Rasvaa kaipaava iho on syväkuiva, ja tämänkaltaisen kuivuuden tunnistaa siitä, että ihoa kiristelee lakkaamatta ilman voidetta, ja usein päivän aikanakin vaikka aamulla olisi laittanut voiteen. Syväkuiva iho ei siis tuota rasvaa itse juuri lainkaan eikä koskaan kiiltele. Kuiva iho on yleensä kauttaaltaan epämukavan tuntuinen. Jos rasvaa kaipaavalle iholle laittaa rasvan sijaan vaikkapa vesipitoisen geelivoiteen, ihoa voi kirvellä.

       Pintakuiva iho puolestaan kaipaa ensisijaisesti kosteutusta. Pintakuiva iho ei ole yhtä epämukavan tuntuinen kuin kuiva iho, eikä sitä kiristele yhtä kauan esimerkiksi kasvojenpesun jälkeen. Tämä siksi, että pintakuiva iho tuottaa normaalisti rasvaa, ja jos et voitele ihoa pesun jälkeen kiristys helpottaa jonkun ajan kuluttua talirauhasten alkaessa voidella ihoa ”sisältä päin”. Koska pinta kuitenkin kaipaa vettä, se voi olla samean näköinen ja ihon pinta voi hilseillä. Pintakuivuuden huomaa etenkin levittäessä meikkiä. Esim. minun ihoni tuntuu useimmiten aamuisin oikein joustavalta, pehmeältä ja mukavalta (ei siis ”voidejanoiselta”), mutta jos levitän meikin suoraan voitelemattomalle iholle, tulevat pintakuivat kohdat näkyviin ja tuloksena on paikoin ”jauhoisen” näköinen iho. Jos ihoni taas olisi kuiva, tuntuisi se heti aamullakin epämukavalta.

       Paljonko seerumia pitäisi laittaa?

       Pari pumppausta, tai jos seerumi on pipetillisessä pullossa, niin 1-2 pipetillistä tuotteen riittoisuudesta riippuen. Toiset seerumit leviävät toisia paremmin.

       Mulla tuntuu olevan varsinkin talvella näppyaltis iho, voisiko johtua siitä, että todella monessa kuivan ihon luonnonkosmetiikka voiteessa on ruusupohja?

       Tuohon en osaa kunnolla ottaa kantaa…. En sinänsä usko, että ruusuöljy itsessään tuottaisi (normaalilla iholla) näppyjä, mutta ajattelisin asian niin päin, että jos iho on jo valmiiksi rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen, niin silloin ruusuöljy ei ole eduksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *