Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotiressaaja

 ”Kerrankin kamppis just mulle!!” ajattelin, ja hain mukaan.

Tehän tiedätte, että olen aniharvoin mukana missään Indiedaysin kampanjassa. Tällä kertaa olin aivan innosta soikeana kun pääsin mukaan! Kyseessä on Indiedaysin ja Nivean Stress Protect -kampanja, jossa pääsin life coach Anne Karilahden valmennukseen opettelemaan stressinhallintaa. Olin ollut aikeissa kirjoittaa blogiin juttua elämänhallintaan liittyvästä stressikierteestäni ilman Niveaakin – ja nyt tarjoutui tilaisuus päästä ammattilaisen vastaanotolle saamaan apua asiaan!

HomeSweetHome

Kuva täältä.

Minulla on viime vuodet ollut yhä vain paheneva ja ikävä ongelma – stressaan nimittäin kotonani. Siinä missä joku muu stressaa töissä tai koulujuttujen parissa tai yleisesti jännittävissä tai haasteellisissa tilanteissa, minä kärsin omassa kodissani. Juuri siellä, missä ihmisen odottaisi osaavan rentoutua parhaiten. Paikassa, jonka pitäisi olla turvavyöhyke kiireen ja ahdistuksen keskellä.

Sotku1

Kodista on muodostunut minulle suorituskenttä. Näen ympärilläni loputtomiin asioita, jotka täytyy korjata, siivota tai puhdistaa. En ole koskaan ollut mikään siisteysfriikki, mutta nyt en pysty rentoutumaan elleivät kaikki pinnat ole puhtaat tavararöykkiöistä, pyykkikorit tyhjiä ja astiat paikoillaan. Mitä on tapahtunut?

Olen aina ollut ihminen, jonka pään sisällä myllertää hirveästi asioita. Pääni pulppuaa 24/7 ideoita, projekteja, tunteita, levottomuutta, intoa… Kutsun sitä positiiviseksi kaaokseksi. Vastapainona tälle kaaokselle kaipaan rauhallista, tyyntä ympäristöä joka tasapainottaa minua. Tavaroista vapaat, siistit pinnat tyynnyttävät minua ja auttavat keskittymään.

Sotku2

Ikävä kyllä asumme hyvin pienessä asunnossa, jossa säilytystilaa on minimaalisesti ja tavaraa vähennysyrityksistä huolimatta edelleen liikaa. Rojut jäävät helposti ”esille” kun kaapit ovat täyteen ahdettuja. Olen kuin ikiliikkuja joka kiertää kehää. ”Luetut lehdet paikoilleen, täytä tiskikone, vie vaelluskengät alas varastoon, raivaa tilaa että mahtuu syömään, keksi paikka miehen paperipinoille, siirrä pesuaineet kylppärin kaappiin, pese wc…..” Näiden pitäisi olla yksinkertaisia perusarkiaskareita jotka joku neljän lapsen äiti hoitaisi vasemmalla kädellä samalla kun tenavat syövät aamiasta  – ja minä olen aivan hajoamassa tähän hallitsemattomuuden tunteeseen!

Mikä minua oikein vaivaa?

Sotku3

Tästä pääsin avautumaan Anne Karilahdelle, ja ensimmäisen tapaamisen jälkeen poistuin peläten, että taidan ennemminkin tarvita terapiaa kuin life coachia. Anne kuitenkin sanoi, etten ole hänen apunsa ulottumattomissa. :) Omaa toimintaansa voi ohjata ”ohjelmoimalla” tunteitaan. Seuraavalla kerralla sain kotiläksyksi mielikuvaharjoituksia, joilla pyrin ohjaamaan mieltäni rauhoittumaan ja pääsemään irti ahdistavista tuntemuksista. Kirjoitan aiheesta vielä jatkopostauksen jossa kerron, miten harjoitukset ovat auttaneet.

Mutta sitten siihen deodoranttiin. Ai mihin deodoranttiin? Nivea on lanseerannut tammikuussa Stress Protect -deodorantin, joka on kehitetty erityisesti stressiperäiseen hikoiluun.  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tuote on ns. ”perusantiperspiranttia” voimakkaampi ja siinä on korkeampi pitoisuus antiperspiranttiainesosia. Yleensä päivittäistavarakauppojen dödöissä käytetään yhtä hikoilua estävää ainesosaa, Nivean Stress Protectissa on kahta (aluminun chlorohydrate ja aluminumsesquichlorohydrate). Näiden lisäksi tuotteessa on hienhajua hillitsevää sinkkiyhdistettä.

Nivea_stressprotect

Deodoranttia on saatavilla sekä sprayna että roll-onina, omansa sekä miehille että naisille. Itse pidän enemmän roll-on -koostumuksesta, ja olen testannut sitä versiota. Arvaan, että oletatte minun ”joutuvan” kehumaan tuotetta, kun olen mukana kampanjassa, mutta onnekseni minun ei tarvitse. Joutua, siis. :) Sillä voin ihan hyvällä omallatunnolla todeta, että perskules, tämä on varmasti tehokkain deodorantti mitä olen käyttänyt!

Koska en kärsi liikahikoilusta, en ole koskaan kokeillut mitään apteekin superantiperspirantteja. Päivittäiskaupan normidödöt ovat pitäneet kainaloni riittävän kuivina.

Meikki_hiki

On kuitenkin muutamia erikoistilanteita, joissa hiki tulee aina läpi. Yksi niistä on mielenkiintoisesti aamuinen meikkaussessio. Joka kerta kun istun meikkipöytäni ääreen vääntämään päivämeikkiä, kainalot ovat kohta kosteat. En sitten tiedä mikä tässä tilanteessa kehoani niin jännittää…! ^_^ Myös asiakasmeikkauksissa kainaloni tuppaavat kostumaan. Ilmeisesti meikkaus tuottaa minulle stressiä josta en ole ollut tietoinenkaan… ;) Joka tapauksessa, Nivea Stress Protect on kuin onkin pitänyt kainaloni kuivina meikkauksen ajan. Ja koko päivän. Joinain päivinä olen tunnustellut kainaloitani aina välillä ja todennut että uskottava se kai on, kuivat on ja pysyy.

Nyt kahdella teistä on mahdollisuus voittaa 50 euron arvoinen Nivean tuotepaketti joka sisältää kaksin kappalein sekä miesten että naisten Stress Protect -deodorantteja sekä muita Nivean ihonhoitotuotteita. Osallistut arvontaan kertomalla, mikä juttu teille aiheuttaa helpoiten stressiä. Osallistumisaikaa on perjantaihin 15.2. klo 21.00 saakka. Löytyykö joukosta muita kotistressaajia kuin meikäläinen? :) Ja jos jollain on vinkkejä kodin järjestykseen liittyvän stressin hallintaan, niin niitä otetaan vastaan enemmän kuin mielellään..!

Ja hei – Indiedaysin Nivea-sivulla on jaossa vielä neljä samanlaista tuotepakettia, käykää ihmeessä osallistumassa sielläkin. Samoin siellä on videoklippi, jossa kerrotaan miten stressiperäinen hikoilu eroaa lämmön ja liikunnan aiheuttamasta hikoilusta – ainakin mä mietin ensin että eikös ne ole ihan sama asia… Mutta eipäs olleetkaan, siitäs sain, ainainen epäilijä…! ^_^

P.S. En ehtinyt lukea ajatuksella kuin vasta neljänneksen kommenteista (tulin kotiin ja pääsin kommenttien kimppuun vasta myöhään illalla), vastailen loppuihin tiistai-iltana kun olen taas kotona.

Kommentit (334)

 1. Roosa

  Olen kyllä ihan samanlainen kotistressaaja!! Joskus saatan kattoa vihasesti jotain tyhjää muovipulloa olohuoneen lattialla monta viikkoa ennen kuin JAKSAN tehä asialle yhtään mitään… Ihan sairasta, tiedän.

  Ehdottomasti eniten mua kuitenkin stressaa työpaikan pakolliset, vuosittaiset ensiapukoulutukset. Paniikkikohtaus on taattu. Kammoan verta, ja jo pelkästään siitä puhuminen tekee pahaa, samaten kaikkien sairaskohtausten yms. miettiminen. Oikeastaan kaikki, mitä tapahtuu kehossa ihon alla, ja jo niistä puhuminen, tekee minulla pahaa. Okei, opiskelen kyllä parhaillaan kosmetologiksi :D , mutta iho ja ihon päällä olevat jutut eivät häiritse. :D Outoa? Niin mustakin, mutta täyttä totta. :)

 2. Yanitta

  Eniten stressiä tällä hetkellä aiheuttaa työt. Välillä on vaikeaa olla tekemässä töitä toisten kodeissa, kun samalla täytyisi tehdä laadukasta jälkeä, olla nopea ja silti ystävällinen ja kohtelias.
  Välillä pieni stressi antaa vain lisäpuhtia, mutta kun pinna on äärimmilleen kiristynyt niin se näkyy välittömästi työnjäljessä.

 3. Niisku-10

  Kaiken pahimman stressin saan siitä, kun koti on mullin mallin ja tiedän, että joku saattaa nähdä tämän kaiken sekamelskan. Enhän minä voi perheellisenä antaa itsestäni kuvaa, että minun kotini olisi epäsiisti…

 4. katri

  Stressaan kaikista pikkujutuista etenkn julkisen liikenteen kanssa. Minun on aina pakko olla bussi/junapysäkillä väh. 5min etuajassa, että varmasti ehin. Esim. jos kävelen bussipysäkille ja minulla on vielä vaikkapa enää 5min aikaa ja tiiän, että kävelen sen pätkän minuutissa kahdessa on minun pakko kävellä nopeammin tai juosta.
  Toinen pikkujuttu mistä stressaan on esiintyminen. Vaikkapa ihan pikkupuheen pitäminen tuntuu ihan mahdottolamlata ja rupean stressaamaan ja jännittämään sitä jo muutamaa päivää aikaisemmin.

  Katrimatt@gmail.com

 5. Nuuppis

  Tällä hetkellä stressaan hiukan liikaa projektistani elämänmuutos. Kun painoa on lähtenyt 10kg, mutta raudan määrä salilla noussut, ei pitäisi olla enää hirveästi valittamista… Ja kaikki ei tule heti eikä kerralla, ja välillä pitäisi myös muistaa levätä ja syödä kunnolla sitä, mitä mieli tekee. Lisäksi liiallinen netistä tiedonhaku stressaa, koska ristiriitaista tietoa tulee joka puolelta!

 6. Soikku

  Siivous saattaa aiheuttaa mulle aika helposti stressiä, ja tällä hetkellä myös koulunkäynti. :(

 7. hananas

  Mua stressaa ruuanlaitto. Tai ei ruuanlaitto, vaan kaikki se esivalmistelu. Ensin pitää päättää mitä ihmettä mä laittaisin tänään ruuaksi, ei aina tahtoisi niitä ”samoja vanhoja ja helppoja”. Kun on saanut päätettyä, jos on saanut, niin pitää lähteä kauppaan, etsiä pienistä hyllyväleistä ne oikeat purkit ja pahimmassa tapauksessa todeta, ettei kaupassa olekaan juuri sitä mitä tarvitset ja sitten joutuu uudelleen pähkäilemään ruokakuviot. Tykkään kyllä kokata, mutta mulle on ihan hirveen vaikeeta selvitä siihen pisteeseen.. :D

 8. Susanna

  Eniten stressia aiheuttaa ehdottomasti koulu. Jatkuvat deadlinet ja lukemattomat raportit tekemättä, ja uusia tulee.

 9. Niitty

  Stressiä aiheuttaa kasaantuneet koulutyöt. Olenkin antamassa koulutöille koko hiihtoloman ja katsotaan kuinka stressaantunut olen ensi vkon sunnuntaina.

 10. Mintsu

  Minulle aiheuttaa stressiä kiire töissä. Välillä niin kiire aikataulu, että tuntuu ettei kaikkea ehdi tekemään :(

 11. iitu

  Minua stressaa oma elämän kehityskohteet, asiat, tavat jotka ärsyttävyt itseä itsessäni..ja niin edelleen. Vaikkapa toisaalta tämä stressi ehkä ajaa kohti muutosta..:)

 12. maidelin

  Eniten stressiä aiheuttaa yleensä vaikeat ihmissuhteet, jos sellaisia sattuu olemaan.

 13. kipa1978

  Tällä hetkellä stressiä aiheuttaa aikuisiällä aloittamani opiskelut, tuntuu että riittävätkö taitoni,opinko ikinä ja että tuleeko tästä nyt mitään…Päivittäin kainalot kostuvat jännityksestä.

 14. Sansuna

  Miten raivata aikaa opiskelulle töiden ohessa. Ja sitten mua stressaa myös kodin keskeneräinen sisustus, pahvilaatikot lattialla ja tyhjät seinät, tosin noiden kanssa on oppinut elämäänkin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.