Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Supermood

Tänään kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla…. drumroll; mikä teki Sannista punanaaman?

Vastaus: Anne Kukkohovin Supermood-sarjan Youth Glo -hedelmähappokuorinta. Alkukuusta esittelin ravunpunaista naamaani lyhyessä teaser-postauksessa, jonka kommenteissa muutama arvasikin, että kyseessä täytyy olla AHA-happotuote.

Supermood_IMG_9709_2

Sain Kukkohovilta testattavaksi Supermoodin uudet Youth Glo -tuotteet; Luxury Peel -AHA-happokuorinnan ja Babyface-naamion.

   Supermood_Egoboost1

Kerroin Supermoodista elokuussa 2014 kun sarja lanseerattiin. Kyseessä on luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuva ”luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä” sarja, mutta sitä ei ole sertifioitu. Sarja kehitetään ja valmistetaan Helsingissä.

Nyt sarjaan kahden tuotteen verran tutustuttuani luonnehtisin sitä ainakin selvästi ylellisemmän tuntuiseksi kuin niinikään luonnollisena luksussarjana itseään markkinoiva Mia Höytö Cosmetics. Supermoodin tuotekehitystä ja syitä sertifioimattomuudelle tietämättä, voihan olla, että tuotteet tuntuvat koostumuksiltaan ylellisemmiltä siksi, että niiden reseptiikassa ja valmistusmenetelmissä on jotain, joka ei lopulta ihan vastaa sertifioinnin standardeja, mitkä taas Höydön tuotteet täyttävät. Mene ja tiedä.

Hintataso sarjoilla on suunnilleen sama, eli kyseessä on selektiivisen hintaluokan kosmetiikkaa.

Mennänpä sitten pidemmittä puheitta punaanaamatuotteeseen. :)

Supermood_IMG_9713_2

Youth Glo Luxury Peel  39€ / 75 ml

AHA-eli hedelmähappoihin perustuva kuorinta jota käytetään naamion tavoin.

Tuotekuvaus: ”Sensaatiomaisen tehokas kuorintavoide. Vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista hedelmähappojen ansiosta jolloin uusi ja heleä iho tulee välittömästi näkyviin.”

Kyllä, tuotetta kokeiltuani voin todellakin allekirjoittaa, että kyseessä on tehokas kuorinta. Jos lisätieto kiinnostaa, kerroin happoihin perustuvista ja muista kuorinnoista kattavasti jutussani Ihonhoito for dummies: kuorinta. AHA-happojen sanotaan vaikuttavan erityisen tehokkaasti auringon aiheuttamiin ihovaurioihin.

Käyttöohjeet tuotteen ulkopakkauksessa: ”Voimakkaasti ihoa kuoriva voide. Herkälle iholle suosittelemme vaikutusajaksi ensimmäisellä kerralla 60 sekuntia, muille ihotyypeille 5-10 minuuttia. Huuhtele pois vedellä. Ihon punoitus on kuorinnan jälkeen luonnollista ja se häviää itsestään. Käyttösuositus korkeintaan kerran viikossa.” Tuubiin painetussa lyhyemmässä ohjeessa maininta herkästä ihosta on jätetty pois, ja siellä lukee vain, ”When applying for the first time, we recommend to leave the product on the skin for only 60 seconds”.

Punanaama

Minun ihoni ei koskaan reagoi yhtään mihinkään enkä pidä sitä herkkänä, ja niinpä pidin Luxury Peeliä iloisesti kasvoilla täydet 10 minuuttia. Tuote on ohuen geelimäistä ja tuoksuu piparmintulle.

Ihoa alkoi kihelmöidä hetken päästä tuotteen levityksen jälkeen, mutta kihelmöinti ei ollut mitään mainittavan voimakasta. Iho ei myöskään alkanut punoittaa kun tarkastelin sitä uteliaana ensimmäiset minuutit kylppärin peilistä. Istuin koneelle kuorinta naamalla, ja kun 7 minuuttia myöhemmin menin kylppäriin, oli naaman väri ”hieman” muuttunut – kuin keitetyllä ravulla. Huuhdeltuani ihon sitä pisteli ja kihelmöi voimakkaasti. Pinta kertoi tuotteen tehon: iho tuntui häkellyttävän sileältä, kirjaimellisesti kuin hiotulta.

Laitoin Kukkohoville seuraavana päivänä sähköpostia tuotteen käytöksestä. Anne vastasi, että punoitus kuuluu asiaan, ja että hän suosittelee ensikertalaiselle aina 60 sekunnin vaikutusaikaa. Myöhemmin vaikutusaikaa voi pidentää ihon tottuessa tuotteeseen. Nojoo, vedin siis överit.

BabyfaceMask_IMG_9784

Punoitus kuitenkin lähti laskemaan heti, kun levitin sille Babyface-naamion. Normaalisti kosteuttavat naamiot eivät juuri imeydy ihooni, mutta tällä kertaa iho hörppäsi Babyfacen vauhdilla. Annoin Babyfacen vaikuttaa 20 minuuttia, ja iho oli palautunut lähes normaalin väriseksi. Aamulla kaikki punoitus oli poissa, ja muistona oli vain järjettömän sileä iho.

Luxury Peeliä suositellaan käytettäväksi korkeintaan kerran viikossa, ei tiheämmin. Vaikutus kestää iholla niin pitkään että itse käyttäisin tätä paljon harvemmin, ehkä kerran kolmessa viikossa.

Etsitkö oikeasti tehokasta ”hei-tää-tekee-jotain!” -tuotetta? Se on tässä.

Inci:

LuxuryPeel_inci

Siellä on muuten se Höydön seerumista tuttu surfaktanttikombo. Luxury Peel ei kuitenkaan vaahtoa.

Halusin testata kuorintaa vielä lyhyemmällä vaikutusajalla, mutta itse en enää testiajan puitteissa ehtinyt sitä tekemään, sillä testattavana oli vielä joulukuun aikana Erisan-kuorinta. Niinpä ahdistelin läheisiäni ja yritin ensin saada Mr. Karkkipäivän koe-eläimeksi (”Älä unta näe, en kokeile!”). Sitten sain sisareni suostuteltua. Tulos: lyhyt vaikutusaika toi yhtä paloautonpunaisen ihon.

Punanaama_LuxuryPeel_IMG_0055

Kuorintageeli oli sisareni kasvoilla noin puolitoista minuuttia. Iho oli ihan yhtä punainen kuin minulla.

Punanaama_LuxuryPeel_IMG_0057

Sisarellani on muuten paljon kuivempi iho kuin minulla, poskipäiltä jopa karhea. Eipä ollut enää karhea Luxury Peelin jälkeen.

Ensin punaisuutta kauhistunut sisareni joutui myöntämään, että iho oli ”kuin toinen”, sileä ja pehmeä. Punoitus laski sisarellani hieman hitaammin kuin minulla, mutta poistui tuntien sisällä.

Supermood_IMG_9711_2

Babyface Mask  49€ / 75 ml

Tuotekuvaus: ”Voimakkaasti heleyttävä kasvonaamio, joka antaa iholle nuorekkaan hehkun. Se ravitsee ja napakoittaa ikääntynyttä ihoa.”

Naamiota voi käyttää yksinään tai Luxury Peel -kuorinnan jälkeen.

Tästä tuotteesta minulla ei valitettavasti ole paljonkaan sanottavaa, niin kuin ei kosteuttavista naamioista ylipäänsä. Tai sanotaan, että mistään naamioista, joissa ei ole syväpuhdistavaa tai kuorivaa vaikutusta. Eli kaikki heleyttävät, ravitsevat, rauhoittavat ja kosteuttavat naamiot ovat ihollani aika lailla yhden tekeviä. Laitan naamion, annan vaikuttaa, ja iho on ihan samannäköinen ja tuntuinen kuin ennen naamiota.

Tilanne AHA-happokuorinnan jälkeen oli poikkeus. Tuolloin naamio silminnähden rauhoitti ihoa. Kun laitoin naamion muutamaa viikkoa myöhemmin kasvoille yksinään, oli tulos se tavanomainen; ei mitään tuntemuksia tai havaintoja. Minulta kysellään välillä, miksi en kirjoita enemmän naamioista. Kun iho on tällainen, en pidä mielekkäänä kirjoittaa arvioita tuotteista, joista ei ole mitään sanottavaa.

Katja Kokko (joka ilmeisesti kuuluu Supermood-tiimiin, koska vastasi minulle Annen puolesta), kertoo naamiosta näin: ”Babyface-naamio on ihana kuorinnan jälkeen, sillä se viilentää ja rauhoittaa ihoa. Mm. ginkgo biloba ja vihreä tee rauhoittavat ja piparminttuöljy viilentää ihoa. Naamio myös heleyttää ja kirkastaa ihoa tehokkaasti sisältämiensä antioksidanttien ansiosta (ginkgo biloba, matkipapu, vihreä tee), mutta yhdistettynä saveen sekä ravitseviin kasviöljyihin vaikutus on yhtä aikaisesti rauhoittava, kosteuttava, heleyttävä ja kiinteyttävä – tuhkimonaamio siis.”

Jollekulle tuhkimonaamio, minulle kuin mikä tahansa naamalle levitetty voide joka pestään pois. :)

Kommentit (55)

 1. Jinnai

  Tavallaan mahtavaa huomata, että joku tuote oikeasti toimii silmin nähden ja vaikutus on noin tehokas! Itse kuitenkin olen myös hieman taipuvainen olemaan heti epäilevällä kannalla, että onkohan kovin terveellistä hioa ns. tervettä ihosolukkoa pois. Toki kyllä kauneuden eteen ollaan tehty epäterveellisempiäkin asioita, joten tämä kerran viikossa ohjeen mukaisesti käytettynä tuskin on sen pahempi :) lähinnä vaan solutason biologiaa opiskelleena jään miettimään vaikutuksia ihossa, sillä kuten mainittua, tuote yltää ihon syvempiin kerroksiin. Se onko se hyvä juttu, voi olla montaa mieltä. Otetaan esimerkkinä vaikkapa kantapäiden kovettuminen. Moni edelleen nykypäivänä raspaa jalkansa silkosen pehmeiksi oikeastaan ymmärtämättä sitä, että se todellisuudessa pahentaa tilannetta. Miksi näin? Koska kovettumien syynä on mekaaninen hankaaminen (yleensä huonot/vääränkokoiset kengät) ja solujen jatkuva ärsytys joka alkaa paksuntaa ihosolukkoa –> kovettuma. Raspaamalla tätä hankausta jatketaan jolloin toki välillisesti sen kovettuman saa pois, mutta se nimenomaan kiihdyttää solujen kasvua ja tällä viestillä ne kovettumat tulevat kahta pahempana takaisin. Iho koostuu kuitenkin useasta kerroksesta soluja, joissa tyvestä pinnalle solut kypsyvät omalla ajallaan ja se kuollut keratinisoitunut solukko itsekseen rapisee pois. Monet syöväthän johtuvat nimenomaan kiihtyneestä ja hallitsemattomasta solujen kasvusta, kun normaali solusäätely on heikentynyt. Eli periaatteessa kuulostaa aika hurjalta, että kuoritaan enemmän ja syvemmältä jolloin iho pyrkii ylikompensoimaan tilannetta. Äh. Menipä syvälliseksi :D iho on meidän suurin elin ja siitä on kyllä syytä pitää huolta ;)

  • Sanni

   Kiinnostavaa pohdintaa, ja olen kyllä itsekin välillä miettinyt saman suuntaisia juttuja. Mutta kuten kirjoitit, ihminen on valmis tekemään kaikennäköistä pinnallisen kauneuden vuoksi… Ei kenenkään kokonaisterveys siitä kärsi, jos iho on ryppyinen, karhea ja UV-vaurioitunut, mutta jostain syystä monille ihmisille tulee hyvä mieli siitä, että iho puunataan sileään ja kauniimman näköiseen kuosiin. Sillä tietysti voi olla vaikutusta myös psyykkiseen terveyteen joillekin yksilöille, jos lähdetään oikein purkamaan asiaa.

   Muuten, tuohon kantapäiden (ja päkiöidenkin) kovettumajuttuun on kommentoitava sen verran, että mulla ainakin on ollut ihan lapsesta saakka kovettunut ja paksu iho kantapäissä ja päkiöissä. En sitten tiedä johtuuko se siitä että olisin lapsena käyttänyt liian pieniä kenkiä, mutta mä olen ollut siinä kuvitelmassa, että toisilla ihmisillä vain on luonnostaan tuollainen kovettunut iho jaloissa.

 2. Elina

  Minä ihastuin tuohon kaksikkoon, myös minun kohdallani tuo kuorinta on ensimmäinen, jolla olen saanut näkyvää reaktiota aikaan :) Varsinkin saunan jälkeen laitettuna tuli kunnon tomaattinaama :D Tykkään myös tuosta Babyfacesta, vaikken minäkään sillä mitään ihmeitä saanut aikaiseksi :D Punoituksen rauhoittajana se on kuitenkin hämmentävän hyvä!

 3. LA

  Täällä on moni miettinyt sitä, voiko noin voimakkaasta reaktiosta olla haittaa iholle, ja täytyy sanoa, että itseäkin se vähän arveluttaa. Noin voimakas punoitus on merkki ihoärsytyksestä, eli inflammaatiosta (tulehduksesta), joka ainakin Paula Begounin mukaan tuhoaa kollageenia. Toisaalta AHA-happojen pitäisi lisätä kollageenin tuotantoa. Eli en tiedä, onko naamiosta sitten loppujen lopuksi enemmän hyötyä kuin haittaa. Varmaan siitä ei hirveästi ole haittaa, jos käyttää harvoin, mutta itseäni vähän ärsyttää tämä kosmetiikkavalmistajien tapa sanoa, että punoitus on ”normaalia ja menee ohi”, kun se kuitenkin kertoo siitä, että tuote on saanut ihossa aikaan voimakkaan ärsyyntymisreaktion. Sitähän se punoitus nimittäin on.

  • Sanni

   Eikös punastuminen ole esimerkki ihon (voimakkaastakin) punoituksesta, joka ei johdu ärsyyntymisestä? En nyt puolustele valmistajia sillä itsellänikään ei ole tietoa siitä mitä ihossa tarkalleen ottaen tapahtuu sen reagoidessa AHA-happoihin noin (olen laittanut Annelle tästä kysymyksen, olisi mielenkiintoista kuulla selitys), mutta halusin vain tuoda esiin, että on olemassa myös ärtymykseen liittymätöntä ihon punoitusta.

   • LA

    Moi, on totta, että punastumisessa ei ole kyse ihon ärsyyntymisestä. Naaman punoitus johtuu sekä ihoärsytyksessä että punastumisessa kai periaatteessa samasta asiasta (eli siitä, että verta kulkeutuu kasvoihin tavallista enemmän ja verisuonet laajenevat). Olen kuitenkin käsittänyt, että perimmäinen syy tähän olisi näissä tilanteissa eri. Punastuminen ”henkisistä syistä” (esimerkiksi jännityksen takia) aiheutuu tietääkseni sympaattisen hermoston aktivoitumisesta (stressaava tilanne saa ihmisen kehon erittämään adrenaliinia, joka laajentaa verisuonia, minkä lisäksi stressin aikana sydämen syke nousee, jonka takia kasvoihin menee entistäkin enemmän verta). Käsittääkseni ihoärsytyksessä taas punastuminen johtuu siitä, että ihosolut erittävät vastauksena koettuun ärsytykseen tiettyjä tulehdushormoneja, jotka aiheuttavat verisuonien laajentumista.

    • Sanni

     Okei, kiinnostavaa :)

     Sain muuten Anne Kukkohovilta tässä välissä vastauksen aiheesta AHA-hapot ja ihoärsytys:

     ”Tämä on todella yleinen kommentti. Happokuorinta pitää aina tehdä ihotyypin mukaan, siksi meidän todella tehokkaassa peelissä on tuo 60 sek. varoaika. Ronskimpi iho kestää hyvin esim. 5 min. vaikutusajan. Halusimme tehdä oikeasti tehokkaan, mutta luonnollisen happokuorinnan ja kun tuotteessa on tehoa, voi se myös pistää ihon hieman punottamaan, kun ihon pinnalta kuoriutuu pois kuonat ja kuollut ihosolukko. Punoitus on siis ihan ymmärrettävä reaktio, koska ihon pintaa käsitellään hedelmähapoilla. Punoitus on ohimenevää ja sen jälkeen iho on todella kuulas ja ravintoaineet imeytyvät ihoon paremmin. Sehän on kuorinnan perusidea, saada iho “auki” ja puhtaaksi, jotta voiteet ja tehoaineet imeytyisivät mahdollisimman hyvin.

     Fakta on, että periaatteessa mikä vain voi ihoa ärsyttää, vaikkapa pelkkä vesi. Se on hyvin yksilöllistä ja tilannekohtaista. Jos iho on lähtökohtaisesti ahavoituneen olonen, arka tai allergiaan taipuvainen, en suosittele minkäänlaista kuorintaa, ennenkuin iho on paremmassa kunnossa. YG Peel on loistava ”väsähtäneelle ja kulahtaneelle” iholle, koska se todella tuo takaisin hehkun ja ihon pinnasta häipyy harmaus ja sameus.”

     Eli tuossa ei tarkalleen otettuna otettu kantaa siihen, mikä punoituksen konkreettisesti ihossa aiheuttaa (esim. sinun kuvailemasi tulehdushormonien erittyminen), todettiin vain että punoitusta tapahtuu. Itseäni nimenomaan kiinnostaisi se, onko tuo punoitus ärsytysoire (vaikkakin kuinka vaarattomana pidetty) samaan tapaan kuin huulien kihelmöinti ja turpoaminen lip plumper -tuotteiden seurauksena.

     • LA

      Kiitos vastauksesta :) En ole siis itsekään mikään biologi tms., vaan ihan huvikseni asiaa tutkiskellut (koska itselläni on herkkä iho). Ja käytän kyllä toisinaan AHA-happoja. Mutta jo valmiiksi couperosaihoisena mielellään vältän kaikkea lisäpunoitusta aiheuttavaa kuin ruttoa :D

     • NG

      Kuorintojen kohdalla ihon punakkuutta pidetään normaalinan reaktiona, ts. sille on selvä tarkoitus, toisin kuin monen muun kosmisvalmisteen kohdalla..
      Sama koskee retinolijuttuja, niiden käytön yhteydessä saattaa esiintyä punoitusta, jopa hilseilyä, joka siis on merkki ihon uusiutumisesta, ja asiakas itse päättää, onko hyöty kaikean kärsimisen arvoinen.

      On kiinnostavaa lukea, että Paula’s Choicen valikoimassa on nyt herkälle iholle tarkoitettu rauhoittava tuote, joka sisältää 1% BHAa! Eli, kemiallinen kuorinta voi myös hillitä punotusta. Itselleni uusi tieto.

      • Sanni

       OK, kiinnostavaa.

 4. Mulan

  Hah, mä niin tiesin, että se oli tää tuote! :D Katja Kokko kirjoitti tästä tuotteesta ja ymmärsin tuotteen tehon AIVAN PÄINVASTOIN. Ilmeisesti mä kuvittelin, että jos naamio sopii atoopikolle, niin sen täytyy olla tosi hellävarainen, mutta tuohan kuulostaa ihan kunnon kamalta. Mä jotenkin vain mielsin sen hyvin ”nössöksi” hedelmähappokuorinnaksi, että herkkäihoisimmatkin voisivat sitä käyttää (ja ilmeisesti voivatkin? Kunhan aloittavat käytön hillityllä ajalla, ymmärsin).

  No, mä ostin sekä kuorinnan että naamion itselleni joululahjaksi. :) Tosi mielenkiintoista päästä testaamaan, mitä akne tykkää. Kokko näitä aknelle suositteli. Mukavaa päästä kirjoittamaan kokemuksista sitten blogiin -toivottavasti hyvistä sellaisista. ^^

  • Sanni

   Käy sitten linkkaamassa blogijuttuusi kun sen kirjoitat, itseänikin kiinnostaa kuulla sun kokemukset :)

 5. Sonja

  Sanni, osaatko sanoa että kannattaako tätä kuorintaa pitää siis siihen punoitukseen asti? Kokeilin ekalla kerralla 60 sekunnilla ja iho ei reagoinut mitenkään. Seuraavalla kerralla odotin 5 minuuttia. Silloin iholla alkoi vähän kihelmöidä ja punoitti ja vähän kuumotti sitten jonkun tunnin jälkikäteen. Eli onko pieni punoitus merkki tehosta ja täytyisikö kuorintaa pitää iholla siihen asti?

  • Sanni

   Ei tarvitse pitää punoitukseen asti. Sinuna pitäisin naamiota normaalille iholle suositellut 5-10 minuuttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.