Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Supermood vol. 2

Tänään esittelyssä mm. yksi viime aikojen suurimmista ihastustuotteistani, kun vuoron saa Anne Kukkohovin Supermood-sarja.

Supermood oli mukana myös joulukuun viikolla, mutta tuolloin vain kahdella erikoistuotteella. Nyt pääsen vihdoin esittelemään myös sarjan perusihonhoitotuotteita.

Supermood_IMG_4084_2

Sain Kukkohovilta vuoden alussa muhkean satsin Supermood-tuotteita. Valitsin tälle viikolle muutaman jotka ehdin aikataulun puitteissa testata kevään aikana ja lopuista on tulossa juttua myöhemmin.

Supermood vetoaa ainakin seerumifiilistelijöihin; sarjasta löytyy peräti viisi seerumia, kolme kasvoille ja kaksi silmänympäryksille. :) <3

Muutama sananen Supermoodin tuotejaottelusta. Sarjoja on kolme: Egoboost päivittäiseen perusihonhoitoon, Beauty Sleep yöhoitoon ja Youth Glo erityishoitoon kun tavoitteena on hehkuva iho.

”Glow” eli hehkuva iho on tämän hetken suurimpia ihonhoitotrendejä ja mm. Yhdysvaltojen markkinoilla se kaikkein suurin juttu tällä hetkellä (saimme kuulla L’Orealin Skin Summit -tapahtumassa). Supermood on pyrkimässä myös USAn markkinoille, saas nähdä miten tuotteet otetaan siellä vastaan. Kaikki avaimet menestykseen pitäisi kyllä olla kasassa, ainakin jos minun mielipidettäni kysytään :) En salaile ihastustani Supermoodiin; nyt kun olen päässyt kunnolla testaamaan muitakin tuotteita kuin naamioita, voin kättelyssä todeta että sarja voitti minut vaivatta puolelleen.

Pitäisikös aloittaa suoraan siitä mun suurihastuksesta :)

idSupermood_IMG_4096_2

Seerumit on se mun juttu, sen tiedättekin. Estelle & Thild on pitänyt pitkään kärkeä rakkausseerumeideni listalla, mutta nyt sen johtoasema on haastettu, ellei peräti viety. Haastaja:

Egoboost Moisture Kick Serum 59€ / 30 ml

Tämä sileä, nestemäis-emulsiomainen syväkosteuttava ihanuus on koostumukseltaan ja ihotunnultaan paras seerumi jota olen käyttänyt. Juuri sopiva tasapaino vesimäisten ja rasvamaisten ainesosien välillä, niin että tuote jättää iholle samanaikaisesti raikkaan ja kevyen tunteen mutta myös tehokkaasti kosteutetun ja ravitun. Iho tuntuu pehmeältä eikä sitä jää kiristämään. (Tietysti tilanne on eri kuivaihoisella, jolla pelkkä seerumi hyvin epätodennäköisesti riittää paikkaamaan ihon kosteus- ja lipidivajeen.)

Supermood_IMG_4092_2

Kosteutuksesta Moisture Kickissä vastaavat mm. koivunmahla, arganöljy, jojobaöljy ja sheavoi. Suomalainen pakurikääpä, joka on Supermoodin ”the” aktiiviainesosa, on voimakas antioksidantti.

Ainoastaan tuoksu ja annostelumekanismi (ja yli kympin edullisempi hinta ;)) ovat juttuja, joissa Estelle & Thild päihittää Moisture Kick -seerumin. Supermoodin tuotteissa on kauttaaltaan hyvin ”heinämäinen”, Mádaran tuoksumaailmaa paljon muistuttava tuoksu joka ei ole lainkaan epämiellyttävä, mutta pidän itse E&T:n kukkaistuoksusta enemmän.

Pakkausseikat ovat nekin pitkälle makuasia, ja itse pidän pipettikorkkia hieman ärsyttävänä ja vaivalloisena. Ymmärrän että pipettivalinnalla on haettu luksusfiilistä, mutta arkisempi pumppunokka on enemmän minun mieleeni. Pipetillisissä pakkauksissa ainetta tuppaa hyvin usein valumaan myös pullon kaulan ulkoreunoille mistä en tykkää, tiivis korkki on kaiken kaikkiaan siistimpi ja pakkaukseen pääsee myös vähemmän happea.

Supermood_IMG_4090_2

Egoboost The Perfect Day Cream 39€ / 30 ml

Jos sokkotestaisin tätä, luulisin tuotetta varmaankin Mádaran voiteeksi, niin paljon niittymäinen tuoksu tuo jälleen mieleen tuon baltialaisen kosmetiikkasarjan.

Nyt päästään taas koostumusfiilistelyyn :) Frantsilan ja Dermosilin kohdalla puhuin vahamaisuudesta, tietynlaisesta jäykyydestä ja täyteläisyydestä. Egoboostin kosteusvoide kuuluu täysin päinvastaiseen koostumusmaailmaan; tämä voide on hyvin ohutta, notkeaa ja emulsiomaista, olematta kuitenkaan vetistä. Tekee mieli käyttää ilmaisua ’sileää’, vaikka se ei ehkä ole paras adjektiivi juuri voiteen kuvailuun. Vahamaiset ainesosat loistavat incissä poissaolollaan ja niiden sijaan voidepohja rakentuu koivunmahlalle, oliivi- ja manteliöljyille ja luonnollisille rasva-alkoholeille (nämä eivät siis kuivata, kuten denaturoitu alkoholi).

Pidän voiteesta erittäin paljon. Olen itse ehdottomasti enemmän tällaisen luonnonkosmetiikan ”new school” -voidekoostumuksen ystävä ja ilahdun aina kohdatessani formulan, jossa on onnistuttu saamaan voidepohjasta ohut ja nopeasti imeytyvä samalla kun tuotteessa kuitenkin on sen verran täyteläisyyttä että se jättää pitkään kestävän mukavan ravitun ja pehmeän tunteen. Jos olette kokeilleet geelimäisiä, vesivoittoisia tuotteita, olette kokeneet päinvastaisen tunteen. Mitä vähemmän rasvamaisia ainesosia, sitä vähemmän pehmittävyyttä.

Supermood_IMG_4100_2

Beauty Sleep Youth Restoring Eye Serum 69€ / 15 ml

Porukan arvokkain (ja samalla ehkä söpöin <3) pullo. Tuote on ihana, mutta nyt on pakko todeta että tällainen hinta vähän pysäyttää. Kuka maksaa näin paljon viidestätoista millistä..? Kun Beauty Sleep -sarjan yövoide (30 ml) maksaa saman verran, niin miten tämän pikkuisen hinta on perusteltu..?

Voide ei nimestään huolimatta ole seerumimainen vaan täyteläistä voidetta, paksumpaa kuin The Perfect Day Cream. Ei kuitenkaan jätä rasvaista tunnetta tai levity jäykästi vaan koostumus on linjassa ”new school” -tyylin notkean fiiliksen kanssa. Ei tästäkään voiteesta voi muuta sanoa kuin että tykkään tosi paljon (paitsi hinnasta). Vaikuttavana aineena on merifenkolin kantasolu-uutetta joka lupaa uudistaa ja korjata ihoa, kyseessä on siis anti-age-tuote.

Mielenkiintoisesti, pakkaustiedoissa puhutaan ’tipoista’; ”sivele pari tippaa iltaisin silmänympärysalueelle kunnes seerumi on kokonaan imeytynyt. Tuotetta voi käyttää sellaisenaan tai yövoiteen kanssa”. Tämä teksti saa minut jo miettimään, onko minun pullooni eksynyt tarkoitettua täyteläisempi voide-erä, sillä tämä on ihan rehellistä voidetta eikä se tule ulos tippoina. En voisi kuvitella levittäväni tämän päälle toista voidetta, sen verran paksua Youth Restoring Eye Serum on jo itsessään. Toki oikein kuiva iho imee varmasti lisäkerrokset melkein minkä tahansa voiteen kohdalla ^_^

Tuoksu on testaamistani tuotteista voimakkain, mutta kyseessä on raaka-aineiden oma tuoksu, varsinaisia hajustekemikaaleja Eye Serumissa ei ole käytetty.

Supermood_IMG_4102_2

Youth Glo Radiance Oil 39€ / 15 ml

Hyvin täyteläiseltä tuntuva kasvoöljy, jota en saanut toimimaan ihanteellisesti edes kasvoveteen sekoitettuna. Luulen, että tämä öljycocktail on minun iholleni yksinkertaisesti liian täyteläinen ja sopii paremmin kuivalle iholle. Radiance Oilin seos pohjautuukin oliiviöljyyn joka on paksumpi öljy kuin esimerkiksi marjansiemenöljyt.

Nyt kun luen tuotekuvauksen Supermoodin sivulta niin sielläkin lukee ”voimakkaasti ravitseva, täyteläinen öljy”. Eli joo, ei mun iholle.

Oliiviöljyn lisäksi pullosta löytyy manteli-, argan-, ruusunmarja-, puolukansiemen- ja auringonkukansiemenöljyjä sekä rosmariini- ja villiporkkanauutteita sekä eteerisiä öljyjä hajusteina. Tuoksu on oikein miellyttävä eikä kovin vahva.
Loppuun kuriositeetti:

  Supermood_IMG_4098_2

Beauty Sleep Sweet Pillow Scent 29€ / 50 ml

Supermood-sarjaan kuuluu muutamia ei-kosmeettisia erikoistuotteita, joista tyynyliinatuoksu on yksi. (Ryppyjä vähentävä tyyny on toinen esimerkki :D)

Tätä suihkitaan siis tyynyliinalle ja liinavaatteisiin iltaisin ja tuoksun olisi tarkoitus tuudittaa rauhalliseen uneen. Suihkeen resepti on muuten suunniteltu Frantsilan yrttitilalla. :) Terapeuttinen tuoksu koostuu mm. laventelista, vetiveristä ja appelsiinista. Kuulostaa hyvälle kirjoitettuna, mutta käytännössä tuoksu ei ollut minulle mieleen. Se on jotenkin tunkkainen, vaikea kuvailla. Mieskin ihmetteli mitä ”myrkkyä” suihkin tyynyihin ja pyysi että voisin lopettaa testailut tai suorittaa niitä silloin kun hän ei ole kotona.

Olisi kiinnostavaa kuulla jonkun muun mielipide Supermoodin tyynytuoksusta, kai joku siitä kuitenkin tykkää? :)

Supermood_IMG_4086_2

Lopuksi haluan vielä kommentoida Supermoodin pakkauksia: tässä on sarja, jonka pakkaus-design todella vetoaa minuun.

Tyylikkäät ja samalla tyttömäiset, kauniit, ei-liian-prameat mutta kuitenkin peruspurkkeja luksuksemmat pakkaukset. Söpö värimaailma, kauniit, toimivat fontit ja pakkauksissa juuri sopivasti yksityiskohtia; ei liian kliinistä, ei liian teknistä, ei liian sekavaa ja täyteen ahdettua. Kerrassaan toimivaa, mää tykkään! En tiedä mikä taho on pakkaukset suunnitellut mutta terveisiä vain että mahtavaa työtä! :)

Supermoodin tuotteet valmistetaan Helsingissä samalla tehtaalla kuin mm. Mia Höydön ja Dermosilin Nature-sarjan -tuotteet. Niillä ei ole sertifikaattia koska pakurikäävän käyttö kuulema ainakin toistaiseksi estää sen, pakurikääpä on niin uusi raaka-aine ettei Ecocert ole vielä hyväksynyt sitä listoilleen.

Minua kiinnostaisi kuulla ajatuksianne Supermoodista, jakaako joku muukin mun ihastuksen tuotekoostumuksiin ja pakkaus-designiin?

Entäpä hinnat? Olisitteko valmiita maksamaan luonnonkosmetiikasta näitä hintoja?

.

Pakko pistää loppuun oma budjettipirkon vinkki: Sokoksellahan on usein asiakasomistaja-alennuspäiviä ja alekuponkeja, jos kiinnostuu vaikka Moisture Kick -seerumista niin 20% alekupongilla saa jo vähän helpotusta. :) Pakko myöntää että itselle yli 50 euron hinnat rikkovat jo kipurajan…. Vaikka olisi kyse kuinka ihanasta tuotteesta.

Kommentit (45)

 1. bubbs

  S-ketjulla oli helmi- tai maaliskuussa tarjous, jossa yhden Supermood-tuotteen ostaja sai kaupan päälle Moisture Kick -seerumin. Ostin tuolloin jo itsessäänkin tarjouksessa olleen hedelmähappokuorinnan, ja sillä himpun vajaan kolmenkympin yhteisinvestoinnilla näistä kahdesta tuotteesta koin kyllä tehneeni todella hyvät kaupat. Normaalihintaa en tästä seerumista silti maksaisi. Pakkausdesign on ihana! En ole raaskinut heittää pahvipakkauksiakaan pois.

 2. J

  Mielestäni hinnat ovat täysin perusteltuja kun miettii että tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Helsingissä (vrt Itä-Euroopassa..) Hinnoilla voidaan myös pitää raaka-aineet priimalaatuisina ja tukea sarjan tutkimus- ja kehitystyötä, jotta tuotesarja uudistuu ja on aina ajan hermoilla.

  Työskentelen kosmetiikkamyyjänä ja kokemuksieni mukaan ei ole vaikea löytää asiakasta joka ei haluaisi maksaa hieman enemmän puhtaista raaka-aineista ja tukea suomalaista työtä, joten olinkin vähän yllättynyt kuinka moni täällä pitää hintoja liian korkeina.. :)

 3. Belle

  Minua tämä sarja kyllä kiinnostaisi, hinnoistakin huolimatta voisin ainakin silloin tällöin jonkun purkin ostaa, mutta…

  ilmeisesti minä olen herkistynyt koivun uutteille, joita tässä sarjassa käytetään hyvin monissa tuotteissa. Olen saanut oireita Mia Höydön koivua sisältävistä tuotteista, Madaran Time Mirecle -tuotteista ja nyt testiin saamastani Mellis-merkkisestä ihanan mansikan tuoksuisesta kuorinnasta. Ei mun iho mitenkään kauhean vakavasti reagoi, lähinnä menee punaiseksi ja saattaa kuumottaa, mutta eipä sitä herkkyyttä huvita ruokkiakaan. Ja on se aika mahdoton enää sen reaktion jälkeen pelastaa tilannetta meikillä, että ihan heti ei ole uloslähtemistä, jos ei halua säikytellä pikkulapsia.

  Supermood-sarjasta olen ostanut kyllä sen hedelmähappokuorinnan ja olen käyttänyt muutaman kerran, mutta minulla on epäilys, että sekään ei ole minun iholleni sopiva. Ihoni kuivui aivan korpuksi niihin aikoihin kuin testailin kuorintaa, (sain sen sitten pelastettua Dr. Hauschkan ruusuvoiteella), ja minulle jäi epäilys, että tuo kuorinta on voinut olla taustalla. En tietenkään tiedä. Talvi nyt toki kuivattaa ihoa minulla muutenkin, mutta ei koskaan ennen näin pahasti: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/03/dr-hauschkan-kriisiapu-korppuiholle.html

  Toki niitä muitakin mahdollisia syyllisiä voi olla. Ei kai ihoaan kannata verrata aiempien vuosien talvi-ihoihin, kun nyt on kuitenkin vanhempi. Ja muutenkin kehossa tapahtuu hormonaalisiakin muutoksia.

  (Aaw, pakko sanoa, vaikka ei liity tähän mitenkään. Ikkunan takana leijailee paljon saippuakuplia. Tulipa taianomainen olo, vaikka tiedänkin, että siellä täytyy olla naapurin lapsi puhaltelemassa ja tuuli kuljettaa kuplat meidän ikkunan ohi. Tai sitten siellä on jo vappukansaa. Silti niin symppistä.)

  No, pitänee joka tapauksessa ohittaa pääosa tämän sarjan tuotteista, ei voi mitään.

 4. zinde

  Älyttömän suloiset pakkaukset mutta hinnat ovat aika suolaiset. Ehkä alekupongin kanssa voisi harkita ostavansa.

 5. Sari

  Tilasin juuri Sukin kirkastavan seerumin ja 15 ml makso yli 80e, joka on mielestäni kova hinta noin pienestä määrästä. Mutta sain 15% alennusta ja tuote on ollut pitkään himotuksen kohteena. Olen lukenut pelkästään positiivisia arvosteluja tuotteesta, joten odotukset on kovat. Raaka-aineet myös vaikuttavat siihen paljonko olen valmis maksamaan tuotteesta. Mulla pigmenttiläiskät poskipäillä vahvistuu nykysin toden teolla auringossa, joten koitan tehdä kaikkeni, että ne pysyis mahdollisimman huomaamattomina ^^

  Supermoodista sen verran, että mulle on muodostunut siitä mielikuva ei-niin-luonnollisena brändinä, jonka vuoksi en ole sarjasta innostunut. En tiedä vaikuttaako siihen se, ettei merkillä ole eco-sertifikaattia ja että synteettiset ainesosat on merkattu incissä erikseen… onko tämä vain mun korvien välissä? :)

 6. Mintsi

  Kiinnostavan oloinen sarja, mutta hinnat ovat aivan liian suolaiset minun makuuni. Etenkin kun omalle iholle sopivia tuotteita tuntuu löytyvän huomattavasti edullisemminkin – ja usein myös suomalaisilta valmistajilta. Tällä hetkellä taitavat kaikki suosikki-ihonhoitotuotteet olla ainakin pääosin suomalaista tuotantoa.

  Sinällään ihailen, että markkinoille tulee myös suomalaisia ”luksussarjoja” vaikkei oma talouteni niiden käyttöön taivukaan. Toivottavasti riittävän monen muun taipuu.

 7. Anna

  Brändi on mielenkiintoinen ja kerrankin kotimainen valmistaja, joka panostaa siihen. Toivottavasti menestystä tulee myös ulkomailta:)

  Omalle herkälle iholle ei sarjasta valitettavasti löydy sopivia tuotteita. Päivävoidetta kokeilin silloin kun ihoni ei vielä ollut erityisen herkkä. Mentoli teki epämiellyttävän olon, eli en sitten ostanut sitä.

  Korkea hinta ei ole este jos koen saavani vastinetta rahoille. Esim. peruskosteuttavasta seerumista en maksaisi yli 50 €.

 8. mari

  Osaatko sanoa minkä ikäisille tuotteet on suunnattu? Osa tuotenimistä viittaa, että ei välttämättä ihan nuorisolle sovellu.

  • Sanni

   Hei mari! Valtaosa Egoboost-linjan tuotteista on ihan perushoitoa eli ihon kosteutusta ja antioksidanttista suojaa, eivät mitään ”ryppytuotteita”. Putsarit, The Perfect Day Cream ja Moisture Kick -seerumi käyvät kaikenikäisille, myös niille joilla ei vielä näy iholla ikääntymisen merkkejä. Sitten taas One Minute Facelift -seerumi ja ja Eyes Wide Open -sy-seerumi lupaavat kiristystä ja juonteiden häivytystä eli ne on suunnattu iholle jolla on jo ikääntymisen merkkejä.

   Beauty Sleep ja Youth Glo -sarjat on tarkoitettu iholle, jolta ”nuorekas hehku” alkaa jo kadota ja joka kaipaa öisin anti-age-hoitoa.

 9. Sanna L.

  Nauroin äänen miehen kommenteille suihkutettavista myrkyistä! :-D

 10. Elina

  Oho, kerrankin meillä meni fiilikset noin ristiin! :O Olen niin tottunut siihen, että vain nyökyttelen kun luen sinun kokemuksiasi tuotteista :D Testasin tuon seerumin ja päivävoiteen toissa syksynä, seerumi jäi sinne ”ihan kiva”-kategoriaan ja voide taas pääsi mieheni hyllylle. Minulle se teki sellaisen kummallisen, kiristävän tunteen iholle ja jotenkin tuntui, ettei se imeytynyt kunnolla. Onneksi tuli tuo youth glo-sarja <3

 11. vvvvv

  Nyt takerrun pikkuasioihin (myönnetään), mutta käytetäänkö kosmetiikassa todella denaturoitua alkoholia? Koska denaturointihan on sitä, että spriihin laitetaan pahanmakuisia/vatsavaivoja aiheuttavia aineita, jotta sitä ei kukaan keksisi käydä juomassa. Ei kai kukaan siinä tarkoituksessa mitään päivävoidetta söisi, ja ei denaturointi kemiallisiin ominaisuuksiin pitäsi vaikuttaa :D

  • Sanni

   mutta käytetäänkö kosmetiikassa todella denaturoitua alkoholia?

   Kyllä, käytetään :) Kurkkaapa kosmetiikkapurkkien incejä, hyvin monista löydät ”alcohol denat.” -ainesosan. Mutta oikeastaan olisin paremminkin voinut käyttää tuossa jutun yhteydessä sanaa ’etanoli’ joka kattaa kaikki kosmetiikan kuivattavat alkoholit denaturoidun lisäksi, kuten isopropyylialkoholin ja SD alcoholin.

 12. Myy / Nutturapää

  Moisture Kick -seerumi oli mielettömän ihana näin kuivaihoisellekin! :) The Perfect Day Cream ei kuitenkaan riittänyt kosteustehoilta. Hassua, että tuoksu on sun mielestä ruohomainen, kun omaan nenään näiden tuoksu on hyvin ”maanläheinen” eli jotenkin multainen ja sieninen.

  Sy-seerumi oli munkin mielestä enemmänkin voide, mutta jäi vain ihan kivaksi, enkä rakastunut, vaikka olisin halunnut rakastua siihen.

  • Sanni

   Hassua, että tuoksu on sun mielestä ruohomainen, kun omaan nenään näiden tuoksu on hyvin ”maanläheinen” eli jotenkin multainen ja sieninen.

   On se munkin mielestä myös ”multainen”, nyt kun sanot, mutta ennen kaikkea tuoksu yhdistyy mielessäni heti Mádaraan jolla on se heinäinen tuoksumaailma. No, kaiken kaikkiaan Supermoodin tuoksuja voi tosiaan kuvailla ”maanläheisiksi” :)

 13. Kronos

  Ostin muutama vuosi sitten Youth Glo-kuorinnan joka ei vakuuttanut, sitten Supermood unohtui. Pakkausdesign vetoaa muhun ihan täysin ja toimivasta tuotteesta olisin valmis maksamaan. Forssan Emotionista poistui Supermood kokonaan niin päätin ostaa poistosta Perfect Day Creamin. Valitettavasti sekään ei vakuuttanut. Iho jää niin kuivaksi tuotteen jälkeen että mineraalipohjan tai meikkivoiteen levittäminen tuntuu tuskaisen kuivalta. Poistopöytään jäi kahdenkympin hintaan Moisture Kick ja one minute facelift seerumit. Olen varma että seerumin kanssa käytettynä voide tuntuisi ihan erilaiselta. Myöhästyin kun jätin ostamatta, täyttä hintaa en uskalla aiempien kokemuksien perusteella maksaa. Onneksi voide toimii pikkaisen paremmin kun sekaan laittaa pari tippaa Pain ruusunmarjaöljyä.

  • Sanni

   Höh, onpa harmi että tuotteet eivät tule juttuun sinun ihosi kanssa. :/ Hyvä että tuunattuna saat kuitenkin käytettyä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.