Kotimainen kosmetiikka – Flow Kosmetiikka

Tänään vuorossa Hyvinkään lahja Suomen kosmetiikkamarkkinoille: Flow Kosmetiikka. Jonka sympaattinen tehdas sai kunnian olla ihkaensimmäinen kosmetiikan tuotantolaitos jossa olen vieraillut :) Enpähän tuolloin olisi aavistanut mihin kaikkiin tehtaisiin ja labroihin sitä tulevaisuudessa vielä pääsisi  :)

Flow Kosmetiikka on monelle blogiani vakituisesti lukevalle tuttu mineraalimeikkipohjastaan ja legendaarisesta ”Kreikan saippuaoopperasta”, joka sai myöhemmin jatkoa Suomenkin puolella.

Tänään esittelyssä merkin uusi anti-age-tuotesarja Wilderness.

Flow_IMG_4049

Huomaako joku pakkauksissa jotain uutta? Tuttua Flow’ta muotoilullisesti, mutta nimi – Flow Cosmetics, ja pakkaustekstit, englanniksi. :) Kyllä, Flow’takin viedään nyt ulkomaille, sain kuulla merkin perustajalta Riitta Jänkälältä.

Sanni-nipolla oli heti muutakin asiaa Riitalle.

Pakkausdesign-seikkoihin paljon huomiota kiinnittävänä annoin palautetta Wilderness-sarjan etiketeistä: hoitovesien, puhdistusbalsamin ja seerumien etikettien etupuoli on kaikissa sama eikä kerro kuluttajalle mistä tuotteesta on kysymys. Tuotteissa lukee etupuolella vain ”Wilderness – Against signs of aging”. Pahvipakkauksissa tuotetiedot ovat asianmukaisesti etupuolellakin, mutta eihän asiakas (ainakaan useimmat) säilytä pulloja kylppärin hyllyssä niiden ulkopakkauksissa.

Miksi Flow’lla on päädytty laittamaan varsinainen kuluttajaa informoiva tekstin tuotteen ”nurjalle” puolelle? Eikö olisi loogista ja käyttäjää palvelevaa, että hän näkisi pullon etupuolelta mistä tuotteesta on kysymys?

Flow_Wilderness_puhdistus

Riitta Jänkälä vastaa että on totta, että pakkauksia on vaikea erottaa toisistaan. Hänen arvelee, että pakkausten suunnittelija ei luultavasti halunnut laittaa pullojen etiketin toista puolta liian täyteen. Flow’lla ollaan uudistamassa kaikkien kasvotuotteiden pakkauksia jolloin asiaan tulee korjaus. Samalla kaikkien kasvotuotteiden ulkoasusta tulee yhteneväinen.

”Aina ei nämäkään asiat mene kohdalleen kerralla, vaan niitä joutuu viilamaan”, Riitta sanoo.

OK :)

Mutta sitten itse asiaan eli pullojen sisällön ruotimiseen. :) Aloitetaan joukon kiinnostavimmasta:

Flow_Wilderness_IMG_4056

Mustikka-puhdistusbalmi 29€ / 100 ml

Jännä tuote – ihan erilainen putsari kuin mikään mitä olen aiemmin kokeillut :)

Incin perusteella ja pullon sisältöä katsomallakin odottaa öljymäistä putsaria, mutta aine onkin täyteläistä geeliä joka muuttuu iholla maidoksi. Eikä jätä huuhdellessa yhtään rasvaista kalvoa ihoon! Aivan ihana! :)

Itse asiassa tällainen ”geelistä maidoksi” -koostumus on minulle tuttu Clarinsin Pure Melt Cleansing Gel -putsarista, mutta Clarinsin tuote on mun mielestä epämiellyttävän ja liian öljyisen tuntuinen iholla. Flow’n Mustikkabalmi taas on odottamattomasti tosi kivan tuntuinen – odottamattomasti siksi, että yleensä en tykkää maitomaisista ja vielä vähemmän öljymäisistä, vaahtoamattomista putsareista. Itse asiassa koen, että Flow’n putsarin maitovaihe jopa ihan aavistuksen vaahtoaa vaikka se ei varmaankaan kemiallisesti sitä tee, maito vain ei ole sellaista perinteistä emulsion tuntuista.

Flow_Puhdistusbalmi_IMG_4132

Öljygeelin maidoksi muuttumisesta vastaa ainesosa nimeltä sucrose laurate, joka muuten saa tuotteen myös maistumaan makealta! Balmi nimittäin oikeasti maistuu sokeriselta, ja sucrose lauratessa on sakkaroosia. (Ei, en ole syönyt putsaria mutta kyllä sitä helposti menee pesun aikana myös suuhun :))

Balmi tulee ulos tuon näköisenä kuin kuvassa.

Flow_Puhdistusbalmi_IMG_4136

Ja muuttuu veden vaikutuksesta tällaiseksi, lopulta kokonaan valkoiseksi.

(Näiden kuvien välillä oli muuten huvittava vaihe, kun hieroin hulluna geeliä misterin ihoon ja ihmettelin, että miksi mitään ei tapahdu. Olin hetken ihan että ”Täh, onko sun iho jotenkin erilainen kuin mun..? Miks tää ei muuta sun iholla muotoaan?” kunnes tuli facepalm-hetki ja tajusin, että ihonhan kuuluu olla kostea että geeli muuttuu maidoksi. :D Sitten vain lisäämään pari tippaa vettä ja sain haluamani kuvan ^_^)

Balmin inci täällä.

Balmi poistaa meikin ja jättää ihon tosi miellyttävän ja pehmeän tuntuiseksi. Tällaista mä pidän jotenkin tosi ylellisenä tuotteena, vähän jotain extraa tavallisiin emulsioihin verrattuna :)

*

Lakka & Kanerva -kasvovesi  29€ / 100 ml

Tylsän ja tunkkaisen tuoksuinen mutta iholla miellyttävän tuntuinen kasvovesi. Sisältää PHA-happoa (gluconolactonea), hymyilytti taas bongata tuo ainesosa joka Suomen Exuviancen mukaan (virheellisesti) on ainoastaan Exuviancen tuotteissa yksinoikeudella käytetty ainesosa.

Flow’n mukaan kasvovesi ”tasapainottaa ihon pH:ta ja rauhoittaa ja uudistaa ihoa. Tehokosteuttava hyaluronihappo lisää ihon pehmeyttä ja sileyttä,  sitoen kosteutta iholle.” Miksihän hienon PHA:n vaikutuksista ei puhuta mitään..? Olisin voinut kysyä Riitalta :) No mutta, kaiken kaikkiaan todella hyvän näköinen inci, ja alkoholittomuudesta aina plussaa.

Inci: Rosa Damascena Flower Water, Gycerin, Aqua, Calluna Vulgaris Flower Extract, Rubus Chamaemorus Seed Extract, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Sodium Hyaluronate, Citric Acid.

Kasvovettä neuvotaan käyttämään puhdistuksen viimeistelyn lisäksi myös öljyseerumin päällä, no niin, kerrankin löydämme tällaisen kasvovettä ja öljyä yhdistävän neuvon :) Se tosin olisi hyvä lukea myös itse öljyseerumeissa, joihin tulen seuraavaksi.

Flow_Wilderness_IMG_4063

Mustikka & Ruusunmarja -seerumi seka- ja rasvoittuvalle iholle 35,80€ / 20 ml

Tyrni & Puolukka -seerumi kuivalle ja herkälle iholle 35,80€ / 20 ml

Huom: tuotteessa lukee seerumi vaikka kyseessä on kasvoöljy, eikä edes ohut ja seerumimainen sellainen.

Kysyin tästä Riitalta, mielestäni ’seerumi’ on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava ilmaisu kun valtaosa kuluttajista yhdistää nimen vesimäiseen, ohueen, nopeasti imeytyvään tuotteeseen. Öljyseerumeitakin on, mutta niiden nimi kertoo heti mistä on kysymys. Ainesosaluetteloita taitamaton saattaisi Wilderness-seerumin ostaessaan yllättyä kun pullosta paljastuukin täyteläinen, vedetön öljyseos. Missään kohtaa pakkaustekstejä ei mainita öljyä, puhutaan vain ”kasvoseerumista”.

Riitta vastaa seerumi-nimityksen johtuvan siitä, että tuotteet sisältävät kasviöljyjen lisäksi suomalaisten marjojen CO2- uutettuja siemenöljyjä vaikuttavina aineina. ”Tästä johtuen meidän öljyseerumeissa on enemmän luonnon vaikuttavia aineita kuin tavallisissa kasviöljysekoituksissa.” Hmm, okei, mutta muissakin kasvoöljyissä on mukana kasviuutteita, se ei siis tee näistä sinällään erilaisia tai seerumin kaltaisia.  Nämä voisi mielestäni kuluttajaa ajatellen uudelleennimetä kasvoöljyiksi, se olisi kuluttajaa palvelevaa ja informoivaa.

Lyhytsanainen arvio itse tuotteista: kummatkin öljyseokset, sekä seka-rasvaiselle että kuivalle iholle tarkoitettu, ovat täyteläisiä ja rasvaisia. Mustikka & Ruusunmarja kuitenkin hitusen kevyempi, mutta nämä ovat kaukana kuivaöljyjen keveydestä ja imeytyvyydestä. Tuoksu on tunkkaisehko ja perinteis-luonnonkosmetiikkamainen. Ihon pinta jää tahmeahkoksi ja kiiltäväksi.  Tyrni & Puolukka -öljyn joudun lopulta painelemaan kasvopaperiin sillä kaikki ei imeydy, vaikka levittäisin sen kostealle iholle.

Mustikka- & Ruusunmarjaöljyn luvataan tasapainottavan talineritystä, uudistavan ihoa ja puhdistavan epäpuhtauksia. Tyrni & Puolukka taas lupaa vahvistaa ihoa, lisätä kimmoisuutta, suojata ihoa antioksidanttisesti ennenaikaista vanhenemista vastaan, heleyttää ja kirkastaa ihon väriä.

Incit löytyvät Flow’n sivulta, jätän ne pois kun postaus alkaa taas näyttää liian pitkältä ja raskaalta lukea :) Kummankin seoksen kolme pääöljyä ovat ruusunmarja, jojoba ja argan, kuivan ihon seoksessa argania on enemmän ja muutenkin seokset poikkeavat loppuraaka-aineiltaan.

Flow_Wilderness_IMG_4059

Tyrni & Puolukka -kasvovoide 35,80€ / 30 ml

Koostumukseltaan suhteellisen ohut ja notkea mutta samalla rasvainen, tuntumaltaan ikäänkuin ”kotitekoinen” voide, vähän samaan tyyliin kuin Nurmen vartaloemulsio. Tätä koostumuksen ”kotikutoisuutta” on vaikea selittää, se ei ole mitenkään negatiivinen kokemus eikä voide ole lirua, epätasaista tai muutenkaan ikävän tuntuista, se vain on eri tuntuinen kuin toiset voiteet. Ehkä jotenkin vähemmän viimeistelty.

Jos vertaan Tyrni & Puolukkaa Frantsilan Nuorekas Hehku -voiteeseen ja Dermosilin Nature-kasvovoiteeseen, Flow’n voide jättää selvästi kiiltävämmän pinnan. Muuten voide on täyteläisyysasteikolla aika lähellä noita kahta. Tässäkin muuten on PHA-happoa, incin voi tsekata täällä. Minulle selvästi talviajan voide. 

Tuotekuvaus: ”Sopii kuivalle ja herkälle iholle. Kosteuttaa tehokkaasti. Parantaa ihon elastisuutta ja kuntoa sekä auttaa sitä säilyttämään nuorekkuutensa. Sisältää luonnollista hyaluronihappoa. Imeytyy nopeasti. Käytä yksistään tai lisää öljyseerumin päälle silloin kun ihosi tarvitsee tehohoitoa.”

Flow’lla siis kuulutaan ”voide öljyn päälle” -suositusleiriin. Onkohan EkoPharma tähän mennessä ainoa valmistaja joka suosittaa päinvastaista, eli öljy aina päällimmäiseksi, ellei sitä käytä yksinään..?

Flow_Wilderness_IMG_4064

Silmienympärys- & huulipalsami 33€ / 30 ml 

(jep, kirjoitetaan Flow’lla p:llä, söpöä :))

Harvinaisuus silmänympärysvoiteiden maailmassa: vedetön balsami. Tunnen markkinoilta aiemmin vain yhden tämän tyypin sy-voiteen ja se on Dr. Hauschkan Silmäluomibalsami.

Kun voidetta sipaisee purkista voisi odottaa, että iholle tulee kovinkin rasvaiselta ja paksulta tuntuvaa tavaraa, mutta eipäs tulekaan. Palsami on yllättävän kevyttä ja nopeasti iholle sulavaa. Pintakaan ei jää erityisen kiiltäväksi ja rasvaisen tuntuiseksi. Todella yllättävä tuote: tuote tuntuu iholla lopulta jopa kevyemmältä ja vähemmän kosteuttavalta kuin paksut, täyteläiset voiteet. Esimerkiksi Lumenen 360-sy-voide tuntuu kosteuttavammalta ja ”rikkaammalta”. Olisikohan Flow’n palsami enemmänkin suojaava kuin kosteuttava..? Kaiken kaikkiaan kuitenkin miellyttävän tuntuinen voide. Voisin kuvitella käyttäväni tätä talven pakkaskeleillä toisen sy-voiteen päällä.

Tuotekuvaus: ”auttaa vähentämään turvotusta, vaalentamaan tummia silmänympäryksiä ja hidastamaan ikääntymisen merkkejä silmien ja huulten ympärillä.” En ole käyttänyt tuotetta tarpeeksi kauaa pystyäkseni havainnoimaan kyseisiä vaikutuksia, mutta jännältä kuulostaa. Flow’n tuotteessa vaalentamisesta vastaavat puolukan- ja mustikansiemenöljyt (puolukassa on tutkitusti vaalentavaa arbutiinia mutta mustikan vaalentavasta ominaisuudesta en ole kuullut).

Inci täällä. Kolme pääraaka-ainetta ovat arganöljy, triglyseridit ja auringonkukansiemenöljy.

Kysyn Riitalta, miksi Flow’lla haluttiin Wilderness-sarjaan nimenomaan vedetön, balsamimainen silmänympärystuote eikä perinteistä voidemaista. Riitta kertoo, että balsamiin ei tarvitse lisätä emulgaattoreita ja säilöntäaineita, kun se ei sisällä vettä. ”Monille luomukosmetiikan käyttäjille tämä asia merkitsee, kuten myös itselleni. Näin tuotteesta saa 100% luomun.”

Flow_Wilderness_entsyyminaamio

Puolukka-entsyymikuorintanaamio 24,50€ / 100 ml

Jauhemainen kuorinta joka sekoitetaan veteen. Joukkoon voi lisätä myös kasviöljyä tai kosteusvoidetta.

Taas ihan pieni rakentava palaute. (Anteeksi muuten lukijat, tajuan kuulostavani tässä arvostelussa ehkä tavanomaista kriittisemmältä kun koko ajan huomauttelen jostain, ei ole tarkoitus olla negatiivinen mutta mielestäni Flow’lla olisi perustellusti kehittämisen varaa Wilderness-linjan pakkauksissa ja tuoteteksteissä.)

Naamion käyttöohjeissa ei kerrota sekoitussuhdetta, siinä lukee vain ”Sekoita 1-2 tl jauhetta veteen”. Ehkä suhde on tuotteen valmistajalle itsestäänselvää mutta ei välttämättä kuluttajalle, ei minullekaan. Sekoitin jauhetta vajaan desiin vettä, joka sekin oli minusta jo vähän. No, maalaislogiikka olisi tietysti voinut kertoa, että löysäksi ja nestemäiseksihän seos tuolla suhteella jää, sitä ei voinut levittää kasvoille. Käytännössä vettä tarvitsee siis vain ihan muutaman pisaran tai noin ruokalusikallisen jotta syntyy tahnamainen koostumus jonka pystyy levittämään kasvoille.

Lisäsin lisää jauhetta ja kosteusvoidetta kunnes seos oli jogurttimainen. Annoin vaikuttaa ohjeen mukaan 15 minuuttia. Kuorivasta vaikutuksesta vastaavat kaoliini ja ananas- & papaijauutteet. Naamion nimi Puolukka tulee seoksessa käytetystä puolukansiemenuutteesta joka lupailee jälleen vaalentavia vaikutuksia.  Tämä entsyymikuorinta ei kihelmöi iholla (ainakaan minun) ja tuntuu kaiken kaikkiaan mukavan hellävaraiselta. Iho jäi todella hyvän tuntuiseksi mutta ei yhtä ”hiotuksi” kuin raekuorinnalla tai AHA-happokuorinnalla, sitä tosin en odottanutkaan.

*

Huh, valmista tuli! ^_^ Teemaviikon pisin juttu, lupaan että enää ei tule näin pitkiä…! Jaksoiko joku lukea tänne asti..? :D ^_^

Nyt sormi napille ”Julkaise” ja voin lähteä kirjastosta. Mulla ei toimi tällä hetkellä kotona netti ja pakko tulla kirjastoon bloggaamaan, tuon nettiongelman takia on taas kommentitkin kärsineet ja paljon jäänyt vastaamatta…

Kommentit (34)
 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi
  28.4.2016, 20:24

  Sä osaat kiinnittää juuri niihin asioihin huomiota millä on merkitystä ja kyllä ehdottomasti valmistajan noihin sun antamiin kehitysehdotuksiin kannattaisi tarttua ;)

  Itse olen kerennyt FLOW kosmetiikalta kokeilla vain yhtä tuotetta mansikkamaitonaamiota (http://blingershimmer.blogspot.fi/2015/11/flow-kosmetiikka-mansikkamaito.html), jonka kohdalla muuten tuo lisättävän veden määrä oli ilmoitettu :)

  1. jonka kohdalla muuten tuo lisättävän veden määrä oli ilmoitettu :)

   Mitenkähän se sitten on jäänyt Wilderness-sarjan naamiosta… Uusi pakkaussuunnitelija? :)

 2. Kävisköhän toi entsyymikuorinta mun nuorehkolle (23 v) iholle, joka on herkkä ja couperoottinen – mitä oot mieltä? Kaikki rakeelliset kuorinnat on liian tymäköitä enkä nyt saanu aikaseks tilata sitä Paula’s Choicen happokuorintaakaan, koska ei oo tarvetta muulle sieltä ja jotenki se melkein kympin postikulujen maksaminen yhden tuotteen takia on tosi nihkeetä. Ja olishan se kyllä tosi kiva tukea suomalaista yritystä ja löytää luonnonkosmetiikasta hyvä kuorinta, sopivan löytäminen kun tälläselle moniongelmaiholle on hiukan haastavaa :D

  Onkohan kommenttiosiossa ketään herkkäihoista, joka tätä olis kokeillu? :)

  1. Ruotsalaisen nettikaupan skincity.se sivuilla voi tehdä ihotestin ja saada suositukset omalle ihotyypille sopivista tuotteista (voi valita myös, miltä merkiltä haluaa tuotesuositukset). Kyseessä ei ole mikään pikatesti, johon tulee heti vastaus, vaan ihoterapeutti käy läpi sen ja lähettää suositukset. Heillä on usein tosi hyviä tarjouksia, mm. Paula’s Choicelta, ja toimittavat edullisesti myös Suomeen! :)

  2. Mä en ole kokeillut tätä entsyymikuorintaa, mutta suosittelen kokeilemaan EkoPharman C-Max Mustaherukkakuorintaa. Mulla on tosi herkkä iho, ja tätä voin käyttää ilman ikäviä oireita.

  3. Kävisköhän toi entsyymikuorinta mun nuorehkolle (23 v) iholle, joka on herkkä ja couperoottinen – mitä oot mieltä?

   Vaikka en ole kosmetologi enkä siinä mielessä syvällisemmän ihonhoidon asiantuntija niin olen siinä ymmärryksessä, että entsyymikuorinnat (ja myös miedommat AHA-happokuorinnat ja erityisesti PHA-kuorinnat) sopivat nimenomaan herkälle iholle.

   Samaa mieltä on mielellään sitä tukee suomalaista yritystä kun on mahdollista :) Siksi itsekin vaihdoin Lolosta Flow’hun. Kummatkin siis yhtä hyviä ja yhtä mieluusti käyttäisin edelleen Loloakin mutta kun nämä ovat saman hintaisetkin niin mieluummin olen antanut roponi kotimaiselle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *