Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Erisan

Tänään vuorossa jotain muuta kuin luonnonmukaista kosmetiikkaa.

Perinteinen Erisan on varmasti jokaiselle tuttu merkki. Hajusteeton tuotesarja on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa ja valikoimasta löytyy tuotteita niin ihonhoitoon, hiustenhoitoon kuin pyykinpesuun. Merkin historia ulottuu 70-luvun alkuun, jolloin kehitettiin ensimmäinen Erisan-kosmetiikkatuote; Hoitava Pesuneste, joka on edelleen yksi Erisanin suosituimmista tuotteista. Hoitava pesuneste sekä muut Erisan-tuotteet olivat alunperin  vain ammattikäytössä terveydenhuoltosektorilla, ja vasta vuonna 1995 Erisan tuotiin saataville myös kuluttajamarkkinoille.

Erisania valmistaa Kiilto Clean Oy, jonka tuotemerkkeihin kuuluvat myös Erioil ja Linna- sekä Tuulitukka-tuotteet.

Halusin kotimainen kosmetiikka -teemaviikolle mukaan myös yhden kaikkien saatavilla olevan, edullisen perussarjan, ja kävelin kauppaan etsimään tarkoitukseen soveltuvaa sarjaa. Päädyin sitten Erisaniin, joka on minulle aiemmin tuttu puhdistusgeelistään ja sisareni kylppärin hyllyiltä – Erisanin kasvovoiteet ovat jo vuosia olleet siskoni ehdottomat suosikit.

   Erisan_IMG_9730

Ostin setin perusihonhoitotuotteita: kasvovoiteen, silmänympärysvoiteen, kasvokuorinnan, käsivoiteen ja vartaloemulsion.

Tajusin vasta kotona, että vartaloemulsio olikin Erisanin sisarsarjaa Erioilia. No, samaa perhettä kuitenkin :) Erioil on muuten hiljattain vaihtanut nimensä Aisti Erioiliksi, kerrotaan Aisti Erioilin sivuilla. Kun itse tein ostoksia marraskuun alussa, oli kaupoissa vielä tuotteita kummallakin nimellä, ja luulin niitä eri sarjoiksi.

Jälkikäteen jäi vähän harmittamaan, etten ostanut myös tuota klassikoksi mainostettua Hoitavaa Pesunestettä. Ajattelin, että se on enemmänkin kropalle tarkoitettu, mutta nyt tuotekuvauksen luettuani tuli vaikutelma, että se onkin ehkä pitkäaikaisen suosikkini Sebamedin tyylinen myös kasvoille sopiva tuote. Koska Erisanin kasvotuotelinjaan kuuluu puhdistustuotteina vain emulsio (putsarityyppi josta en tykkää) ja geeli (jonka olen jo aiemmin kokeillut enkä pitänyt siitäkään koska se on vaahdoton), jätin putsarin hankkimatta.

Erisan_IMG_9741

Kosteuttava kasvovoide 7,50€ / 100 ml

Erisanilla on kolme eri kasvovoidetta: ohut ja geelimäinen normaalille ja sekaiholle, paksumpi kuivalle iholle ja suojakertoimellinen normaalille ja kuivalle iholle. Jälkimmäistä en ole kokeillut, mutta kaksi muuta ovat tuttuja sisareltani. Hän käyttää ohuempaa (Kosteuttava) päivävoiteena ja paksumpaa (Ravitseva) yövoiteena. Sisareni iho on herkästi tukkiutuva ja hän vannoo Erisanin nimeen koska voiteet eivät kuulema tuo näppjä.

Olen kokeillut voiteita joskus sisareni luona, ja tiesin jo odottaa vähemmän mieluisaa kokemusta kasvovoiteen osalta. Omat mieltymykseni voidekoostumuksissa ovat hyvin erilaiset kuin sisarellani. Halusin kuitenkin antaa voiteelle mahdollisuuden, ehkäpä fiilikset muuttuisivat kun käytän sitä pidempään.

Eivät muuttuneet. Semigeelimäinen koostumus ei ole mieleeni ja tuntuma on hyvin synteettinen. Voiteessa on triglyseridejä, betaiinia ja pantenolia, jotka voivat olla myös luonnollista perää, mutta se ei muuta voideformulan iholle jättämää synteettistä kokemusta. Kalvon tunnetta iholle tuo acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer. Jo nimikin on muovinen. Inci on nähtävissä Erisanin tuotesivulla.

Iho jää voiteen jäljiltä hetkeksi nahkeaksi, mutta voiteen imeydyttyä tunne on lähes kuiva. Ihon pinta on sileä ja mattainen, kuin iholle ei olisi mitään laittanutkaan. Kosteusteholtaan voide sopii parhaiten seka- ja rasvoittuvalle iholle, sanoisin. Minun normaali ihoni jää tämän jäljiltä vähän kiristäväksi ja lisäkosteutta kaipaavaksi.

Erisan_IMG_0082

Silmänympärysvoide 7,50/ 15 ml

Entäs tämä yrittäjä sitten? Yllätys yllätys – silmänympärysvoide onkin ihan eri maata!

Koostumus on niin neutraaliksi hiottu, että siitä on vaikea keksiä mitään sanottavaa, mutta samalla se on äärimmäisen miellyttävä.  Ohuen voidemainen ja täydellisen miellyttävästi levittyvä voide imeytyy heti jättäen silmänympärysihon mukavan ja sileän tuntuiseksi. Olen kokeillut sy-voidetta myös koko kasvoille ja tunne on aivan erilainen ja huomattavasti parempi ja kosteutetumpi kuin kasvovoiteen jäljiltä.

Silmänympärysvoide ei ole yhtään geelimäinen joten siitä puuttuu geelikoostumukselle ominainen nahkeus. Synteettiseltä tämäkin kyllä tuntuu, synteettisen liukkauden jotenkin aina erottaa luonnonkosmetiikan voiteiden tunnusta. Mutta tämän voiteen synteettisessä ihofiiliksessä ei ole mitään epämiellyttävää. Incin alussa on rasvahappoja ja rapsiöljyä, jotka tekevät voiteesta pehmentävämmän ja ravitsevamman kuin testattu kasvovoide.

Silmänympärysvoiteen koostumus sijoittuu rasvapitoisuudessaan Kosteuttavan ja Ravitsevan kasvovoiteen väliin. Tämän käytän mielelläni.

Erisan_IMG_9742

Kuorintavoide 7,50€ / 100 ml

Hauskaa, Erisanilla halutaan puhua kosteuttavasta kuorintavoiteesta. Hyvin harva poishuuhdottava tuote sinänsä pystyy kosteuttamaan, ellei ole voimakkaasti öljypitoinen niin että öljyjä tai rasvoja jää ihon pintaan (mitä ominaisuutta Erisanin kuorintavoiteessa ei ole). Tämä on varmaankin Erisanin tapa sanoa, että tuotteen koostumus ei kuivata, eli se ei esimerkiksi sisällä vaahtoavia sulfaatteja niinkuin  jotkut kuorintatuotteet.

Käyttökokemus on ihan positiivinen. Koostumus on geelivoidemainen ja kuorivana ainesosana on muovirakeita (joita osa kuluttajista nykyään välttelee ympäristösyistä, mutta ne ovat edelleen yksi yleisimmin käytetyistä kuorivista ainesosista). Rakeita ei ole voiteessa kovin tiheästi ja ne ovat pehmeitä, mikä tekee tuotteesta hellävaraisen. Samalla rakeiden pieni mikrokoko tekee tuotteesta tehokkaan –> mitä pienempi kuorivien partikkelien koko, sitä ”hiotumman” tuntuinen tulos. Iho jää Erisan-kuorinnan jälkeen kiitettävän siloiseksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Ei nihkeyttä tai kiristävyyttä.

Erisan_IMG_9743

Sitten vartalotuotteisiin.

Aisti Erioil -kosteusemulsio 4,30€ / 200 ml

Tässä tuotteessa on hajusteita, koska se kuuluu Erioil-sarjaan. (Erisan on täysin hajusteeton, Erioilin puolelta löytyy tuotteita sekä tuoksulla että ilman.) Tuoksu on mukava, pehmeä ja mieto. Sillä on varmaankin tavoiteltu lumpeen tuoksua, kun pakkausteksti korostaa voiteesta löytyvää lummeuutetta.

Perusmiellyttävä, nopeasti imeytyvä emulsiokoostumus; juuri sellainen jonka voi odottaa ilahduttavan peruskuluttajaa jolla ei ole kropparasvoille muita odotuksia kuin helppokäyttöisyys ja toimivuus. Kun voide levittyy helposti, imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan kosteutetuksi = toimii. Sitä on Aisti Erioil -kosteusemulsio. Ei ylellisyyksiä, kermaisia koostumuksia tai persoonallisia tuoksuja. Toimivaa peruskamaa joka hoitaa homman. Ideaalinen tilanteessa jossa on kiire ja iho täytyy rasvata nopeasti ja vaatteet heti perään päälle.

Erioil_Aisti_Kasteenraikas

Sarjassamme ”ihan jees”. :) Voide jättää tämän koostumusnirsoilijan ihan tyytyväiseksi, tämän tyyppisille voiteille on kyllä minunkin arjessani käyttöä kun joskus on tosiaan vedettävä vaatteet niskaan heti suihkun jälkeen. Nopeimminkaan imeytyvä luonnonkosmetiikan voide ei imeydy yhtä nopeasti kuin tämä.

Erisan_kasivoide

Käsivoide 3,90€ / 75 ml

Jos joku kosmetiikan tuote tuntuu synteettiseltä, niin se on tämä. Kuin oppikirjaesimerkki muovisesta kosmetiikan ihofiiliksestä.  Juuei, tämä voide ei ole yhtään minun juttuni.

Kun voidetta levittää iholle, tuntee vain hyvin selkeän kalvon tunteen, mitään kosteuttavaa ei tunnu imeytyvän ihoon. Voiteen käytöksessä iholla on kolme vaihetta: ensin voide pyörii pitkään kalvomaisena, sitten se muuttuu ihon lämmön vaikutuksesta liukkaaksi ja ”juoksevan” muoviseksi, kunnes liukkaus katoaa ja voide lopulta asettuu, jättäen erittäin pinnoitetun tunteen ihoon. Tuntuu, kuin iho ei olisi paksun kalvon alla juurikaan saanut kosteutta, sen pinta vain on pehmennetty ja suojattu epäluonnolliselta tuntuvalla kerroksella.

Vaikka voide tavallaan imeytyy eikä iho jää rasvaiseksi, kalvon tunne ei häviä moneen tuntiin ellei pese käsiään. Voisin analysoida tätä vaikka kuinka :D Nytkin kirjoittaessa hieroskelen erisanisoituja käsiäni ja yritän löytää sopivaa sanastoa kuvaamaan, miten erilaiselta ihon pinta tuntuu normaalisti käyttämiini voiteisiin verrattuna. Iho on pehmeä, kyllä, mutta hyvin eri lailla pehmeä kuin kasviöljy/rasvapitoisten voiteiden jäljiltä.

Kyllä se muovinen vain on paras sana kuvaamaan tunnetta.

*

Yhteenvetona: vaikka edullinen hinta ei suinkaan aina kerro laadullisesti köyhemmästä käyttöelämyksestä, pidän Erisanin kohdalla ihan kuvaavana ilmaisua, ”halpis”. Toivottavasti en pahoita kenenkään Erisan-fanin mieltä, tämä on vain minun kokemukseni. Tuotteet eivät tuoksu miltään, pakkaukset ovat tavallisia ja koostumukset  funktionaalisia ilman mitään mikä toisi elämyksellistä lisäarvoa. Kuten Aisti-voiteen kohdalla totesin; peruskamaa joka hoitaa homman ilman extroja.

(Kuitenkin samaan hintaan voi saada myös tuotteita, jotka eivät tunnu ”halpikselta”.)

Lopultahan kyse on aina mausta ja mieltymyksistä ihotyypin ja ihon erityisominaisuuksien lisäksi. Yhdelle sopii villapaita, toiselle trikoopaita ;) Erisaninkin kaltaisia pelkistettyjä sarjoja tarvitaan ja niille on vannoutuneet käyttäjänsä – kuten siskoni.

Minä olen toisenlaisten koostumusten ystävä. Ja myönnän auliisti, että kosmetiikkafriikkinä elämyksellisellä puolella on minulle suuri merkitys; pidän tuoksuista, kauniista purkeista ja ekologisuudesta.

Erisanin voiteet toimisivat tehokkaana vertailuesimerkkinä tilanteessa, jossa haluttaisiin havainnollistaa eroja luonnonkosmetiikan ja ei-luonnonkosmetiikan koostumusten välillä. Harvoin olen kohdannut tuotteita, jotka tuntuvat yhtä rehellisen synteettisiltä.

Kommentit (80)

 1. Ann A

  Arvonnassa mukana, kyllä käyttöä löytyy!

  • Sanni

   Uskomatonta….

   • marianne00

    Mitäpä jos ylihuomisen ja sitä seuraaviin joulukalenteriarvontoihin voisi osallistua vain ja ainoastaan kirjoittamalla(lyhyen)kommentin jostain edellisen päivän postauksesta ;). Jospa jyvät erottuisivat akanoista…

    • Sanni

     Hahah :D ”Osallistut arvontaan kertomalla, mistä kirjotin huhtikuussa 2014” ^_^

    • Tuuli

     Hyvä idea! Tulee kyllä spontaaneja naurunpyrskähdyksiä, kun näkee näitä osallistujia. :D

 2. Arja Norrgård

  Mukana.

 3. HannaK

  Moi Sanni!

  Minulla olisi muutama kysymys toiseen aiheeseen liittyen. Hyppäsin hiljattain mineraalimeikkien maailmaan ostamalla Idunin meikkipohjan. Alun epäröinnin jälkeen olen alkanut siitä tykkäämään, kuitenkaan peitto ei ole ihan riittävä helposti punottavalle nenälle (eikä tummille silmänalusille). Katselin, että Lily Lololla on sekä punaisuutta neutralisoiva sekä ihan tavallinen peiteväri. Osaisitko sanoa kumpi kannattaisi tilata? Ja kuuluuko tuollainen neuralisoiva laittaa meikkipohjan alle vai päälle? Ja toinen kysymys, minkälaista suihketta suosittelisit pohjan viimeisetellyyn? Muistan lukeneeni, että itse olet tehnyt kasvovesi+vesi sekoituksen, käykö ihan minkälainen kasvovesi tahansa?

  Oletko muuten kokeillut Madaran nokkosvoidetta tai -suihketta?

  Kiitos jos ehdit vastata :)

  • Sanni

   Hei HannaK!

   Katselin, että Lily Lololla on sekä punaisuutta neutralisoiva sekä ihan tavallinen peiteväri. Osaisitko sanoa kumpi kannattaisi tilata?

   En ole itse kokeillut tuota punaisen neutraloijaa joten en osaa sanoa sen peittävyydestä itse peiteväriin verrattuna, mutta voin kysyä asiasta Biodellyn Tanjalta joka myy Loloa ja on tosi hyvin perehtynyt tuotteiden koostumuksiin ja ominaisuuksiin. Lisään tähän sitten tiedon jos Tanja osaa sanoa asiaan jotain :)

   Edit. Tanja vastasi:

   ”Lily Lolon peiteaineissa (kaikki värit) ei ole värin intensiteetissä mitään eroa, eli peittävät kaikki yhtä paljon. Kyllä punakkuuden peittoon ottaisin Blush awayn. Niitä voi myös sekoitella, eli jos pelkkä Blush away tuntuu ”liian rajulta”, sitä voi sekoittaa haluamaansa ”perus”peiteväriin. Sinänsä Blush away toimii hyvin yksinkin, eli se ei jätä ihoa vihertäväksi, neutralisoi vain.”

   Ja kuuluuko tuollainen neuralisoiva laittaa meikkipohjan alle vai päälle?

   Meikin alle. Neutraloivat tuotteet kuuluu aina laittaa suoraan iholle ennen meikkipohjaa niin ne taittavat korjattavan alueen väri”virhettä” tehokkaimmin. Tavallinen peiteaine taas suositellaan laitettavaksi meikkipohjan päälle, mutta toiset tykkäävät laittaa sen alimmaksi eikä sekään ole väärin.

   minkälaista suihketta suosittelisit pohjan viimeisetellyyn?

   Minä olen käyttänyt ihan tavallista kosteuttavaa ja alkoholitonta kasvovettä (milloin mitäkin merkkiä) sekoitettuna raanaveteen, mutta totta kai voi käyttää myös puhdasta kosteussuihketta, fix-suihketta tai valmiiksi suihkepulloon pakattua kasvovettä. Esimerkiksi Flow Kosmetiikalla ja Nurmella on ihania suihkepulloon pakattuja kasvovesiä, Flow’n Ruusua olen käyttänyt yhden pullollisen ja se oli aivan ihanaa. Suihke on todella hienojakoista, mikä on eduksi kun tuotetta käytetään meikin viimeistelyyn.

   Oletko muuten kokeillut Madaran nokkosvoidetta tai -suihketta?

   En ole kokeillut.

   • HannaK

    Voi kiitos kauheasti vaivanäöstäsi ja avustasi! :)

 4. Ansu

  Mä olen käyttänyt tuota Erisanin kosteuttavaa kuorintavoidetta jo jonkin aikaa. Mun mielestä siinä on oikein hyvä hinta-laatusuhde, eikä iholle jää kiristävää tunnetta.

  • Sanni

   Mun mielestä siinä on oikein hyvä hinta-laatusuhde

   Näin minäkin sanoisin.

 5. maaku

  Ostin joku aika sitten Erisanin uudistavan yövoiteen ja oon ollut tyytyväinen. Ilmeisesti se on auttanut naaman ajoittaiseen punoitukseen ja näppylöihin, en keksi mikä muukaan se voisi olla kun muut käyttämäni tuotteet on säilyneet samoina. Tuntuma voiteessa on kyllä kieltämättä ”liukas” mutta se myös imeytyy nopeasti.

 6. Elli A

  Tuo olikin mielenkiintoinen tieto (Arbutin postaukseen viitaten), että hajuttomissa tuotteissa luonnollinen tuoksu on peitetty kemikaalein. Siitäkö johtuu näiden tuotteiden lievä lääkemäinen tuoksu?

  Toinen asia on tämä couperosa.. Ymmärrän jos sitä löytyy ”oikeasti”, sillä vaiva on ikävä, mutta tuntuu että se on kosmetologien lempisana. Mikä tahansa pieni pudotus tuntuu olevan couperosaa tai alkavaa couperosaa. Mun melkein kaikille tutuille on sanottu tuo sama asia kosmetologilla ja kellään ei silminnähden couperosaa ole. Ja jos ei ole couperosaa niin sitten on herkkä iho. Ja pitää tietenkin käyttää ja ostaa tuotteita herkän ja / tai couperoottisen ihon tarpeisiin. En tiedä onko muilla tällaista kokemusta. Ehkä ei, mutta mulle ja monille tutuille on tuo jäänyt mieleen. :-)

  • Sanni

   Minullekin on tullut tuollainen vaikutelma.. :) Couperosa olisi siis kosmetologien maailmassa ikäänkuin yleisilmaisu ihon pinnassa näkyville verisuonille. Kaikki punoitus iholla ei tietenkään ole couperosaa.

   • Elli A

    Niinpä. :-) Itse olen tulkinnut sen niin, että punoittava iho olisi kurja ominaisuus, jolle ei voi mitään, mutta couperosa kuulostaa jo diagnoosilta, joten sitä pitäisi hoitaa erikoistuotteilla.;-)

 7. Joa

  Itse en tykkää Erisanin päiväkasvovoiteista, jättävät ihon aivan liian kuivaksi. Mutta yövoide! Käytän sitä siis päivällä(kin) kasvovoiteena ja sen koostumus ja kosteutuskyky ovat mieleeni eikä se tuki ihoa ollenkaan. :)

 8. emmuli

  Olen samoilla linjoilla kanssasi eli haluan kosmetiikalta ”elämyksen” tuoksumaailman, pakkauksen, tunnun jne osalta, tuskinpa ostaisin mitään näin ”tylsää” tuotesarjaa ellei siellä nyt ole joku ihan maailman paras tuote :-)

  ps. kyllä mäkin vähän katoin että wtf noita arvontaa osallistujia… voisit harkita laittaa arvontaanosallistumiskriteeriksi jonkun kysymyksen mihin pitäisi vastata loppuarvontoihin :-D

 9. Liina

  Ostin kesällä mkille tuota Erisanin Kosteuttavaa kasvovoidetta ajatuksena kevyt voide joka käy sekä kasvoille että vartalolle ja pieni tuubi. Ihastuin siihen täysin. Kasvoille sen teho ei oikein riitä, mutta käytän sitä edelleen päivittäin selkään ja decolteelle, joissa myös tukkeutuva iho. Siihen aivan täydellistä: kosteuttaa hyvin eikä tuki yhtään.

 10. jo_t

  Allekirjoitan myös tuon synteettisen tunnun Erisanista. Olen testaillut paljonkin Erisanin tuotteita, koska kuvittelin niiden sopivan herkälle, superkuivalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholleni. Jostain syystä ihoni ei kuitenkaan yhtään pidä Erisanin tuotteista. Esim. geeliputsari ja kasvovoiteet kirvelevät kasvoilla ja jättävät jälkeensä juurikin tuon ikävän synteettisen tunnun. Jännä sinänsä, että esim. siskosi kokee Erisanin hyvänä juuri epäpuhtaalle iholle, kun minulla nämä tuotteet ihan selvästi myös lisäävät epäpuhtauksia. Suurimman yllätyksen kasvojen ihonhoidossa olen kokenut siirryttyäni pesemään kasvot ihan oliviiöljypalasaippualla ja konjac-sienellä. Näiden avulla häipyi POD ja epäpuhtauksien ilmestyminen väheni huomattavasti. Aiemmin olin kuvitellut kaikki saippuat hyvin kuivattaviksi, mutta jostain bongasin tämän vinkin.

  • Sanni

   Jännä sinänsä, että esim. siskosi kokee Erisanin hyvänä juuri epäpuhtaalle iholle, kun minulla nämä tuotteet ihan selvästi myös lisäävät epäpuhtauksia.

   Tässä taas havainnollistuu, miten todella erilaisia ihmisten ihot ovat. Siksi yleistävien ihonhoitovinkkien antaminen on lopulta suhteellisen turhaa, yhden ihon kunnon mullistaja voi olla toisen tiketti ihopainajaiseen. Silti ihmiset rakastavat kuulla tuotesuosituksia :)

   Saippuan kuivattavuus on yksi näitä puhututtavia asioita. Tavallinen käsisaippua on emäksistä joten sen pitäisi kuivattaa (tosin kyllä mulla vain jää kuivan ja kosteusköyhän tuntuinen iho happaman Sebamedinkin jälkeen), mutta ovatko sitten ihan kaikki palasaippuat emäksisiä…? Osa saippuoista kiistatta tuntuu kuivattavammilta kuin toiset, jotkut eivät tunnu juuri lainkaan kuivattavilta. Mistä tämä johtuu, sen kun joku osaisi kertoa. Kaikissa saippuoissahan on kuitenkin myös rasvoja ja öljyjä joiden pitäisi ainakin teoriassa jonkun verran kumota saippuan kuivattavuutta.

   • EllaA

    Haha, käyn näköjään vain kommentteihin vastailemassa…:D

    Itse olen saippuantekoon tutustunut, kun niitä itse joskus väsäsin. Reseptiikassa on siis eroa, jolla saadaan saippuasta jopa oikeasti aika hoitava. Itse tein tämän a)käyttämällä hoitavia rasvoja b)säätelemällä lipeän määrää. Tämä pätee siis semmoiseen ns. oikeaan saippuaan, ei yleisiin markettisaippuoihin. Perussaippuassahan ainesosat ovat lipeä, rasvat, vesi, tuoksut ja värit ja jos jotain ektraa haluaa heittää mukaan. Eli tiivistettynä; oman ymmärrykseni mukaan lipeäpitoisuudella voi säädellä saippuan sopivuutta eri ihotyypeille. Meikäläisen äiti ihastui pyöräyttämääni vähä-lipeäiseen merileväsaippuaan kasvoille, ja vannoo edelleen sen nimeen :)

    • Sanni

     Eli tiivistettynä; oman ymmärrykseni mukaan lipeäpitoisuudella voi säädellä saippuan sopivuutta eri ihotyypeille.

     Aa, kovasti kiitoksia :) Vaikka olen saippuatehtaallakin käynyt ja luulisin kysyneeni näitä siellä(kin), niin ei ole jäänyt mitään näköjään mieleen :D

     Hyvää joulua! ^_^

 11. M

  Erisanin puhdistusgeeli aiheuttaa itselleni aivan järkyttävän ihoreaktion, naama helottaa punaisena ja kuumottaa varmaan pari tuntia. Samanlaisen reaktion aiheuttaa myös YR:n hunajamyslikasvovoide(halusin niin tykätä siitä, nyyh), Madaran Time Miracle -seerumi ja jo kauan sitten kuopatut TBS:n kurkkukasvovesi ja Lumenen Blueberry -puhdistusgeeli. En ole pahemmin perehtynyt, että mikä tuon mahdollisesti aiheuttaa, mutta esim. Madaralta on ollut käytössä muutkin Time Miracle -sarjan tuotteet, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Mystistä.

 12. Noora

  Mä en kestä, revin pelihousujani viime vuonnakin kun jengi kävi huutelemassa ”Mukana!” näihin normaaleihin joulukalenteripostausten välissä oleviin kirjoituksiin. Ei vaan uppoa kaaliin miten joku voi ensinnäkin olla niin havainnointikyvytön (lukutaidotonkin näkee etteivät nämä ole arvontoja…) ja jotenkin tuntuu nihkeältä, että arvontapalkinnot menevät jollekin ahneelle huutelijalle joka ei ole koskaan lukenut blogia. Kukin tietenkin tavallaan, mutta itse koen mielekkääksi osallistua vain arvontoihin joiden tuotteet todella haluan – miksi rohmuta tavaraa vain siksi että sen saa ilmaiseksi? Eipä tämä nyt mikään ihmisoikeusloukkaus ole, mutta puhisen joka kerta ärtymyksestä puolestasi näitä huuteluita lukiessa.

  Erisan-postaus oli superhyödyllinen, jotenkin olin päässäni yhdistänyt simppelit perustuotteet melko luonnollisiksi, mutta selkeästi meni ihan metsikköön :D

 13. NG

  Entisessä Erisan-sarjassa oli paremmat kasvovoiteet. Uudistuksen myötä sisältöä on kai pelkistetty, ts. tasapäistetty :( eikä enää ole niin tehokas INCI-listaltaan..

 14. Ekku

  Moikka Sanni!

  Kuulostat kiireiseltä, mutta jos jossain välissä ehdit vastaamaan, niin kiva juttu:

  Käytän Erisania, koska se ihoni tuntuu tykkäävän, mutta synteettisyys ahdistaa. Siispä: Olisiko sinulla suositella jotain mahdollisimman mietoa ja luonnonmukaista voidetta, joka sopisi meikin alle? Minulla on pintakuiva iho, joka kuivuessaan puskee satunnaisia finnejä. Käytän yleensä herkän ihon tuotteita.

  Mukavaa joulunaikaa!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.