Kotimainen kosmetiikka: EkoPharma

Teemaviikolla tänään vuorossa tuttu merkki, EkoPharma. Tutustuin sarjaan loppukesästä ja tuotekokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä. Sain syksyllä uuden tuotepaketin testaukseen, ja ei tässä voi muuta todeta kuin että positiivinen fiilis vain vahvistui.

EkoPharma on hoitolasarja, minkä vuoksi se on varmasti jäänyt ”piiloon” monelta kuluttajalta; siihen ei voi törmätä sattumalta kaupan hyllyllä. Hoitolasarjojen kuluttajakunta on luonnollisestikin pienempi ja erilainen kuin kaupan valikoimien käyttäjät, eikä tuotteiden ole tarkoituskaan kilpailla suoraan keskenään. Hoitolasarjojen suosittelu perustuu useimmiten asiakaskontaktiin ja ne ovat osa kosmetologin kanssa suunniteltua kokonaisvaltaista ja tavoitteellista ihonhoito-ohjelmaa. Harva kävelee kauneussalonkiin selaillakseen hyllyjä ja löytääkseen randomisti uuden voidetuttavuuden, tuotteet löydetään hoitotoimenpiteen kautta.

EkoPharma_kuva

Vaikka ymmärrän varsin hyvin hoitolatuotteiden periaatteen, EkoPharman kohdalla soisin, että mainio sarja olisi laajemmin löydettävissä. Kotimaisen kosmetiikan käyttäjille on lopulta kaupoissa aika suppeat valikoimat; tuttu koko kansan Lumene porskuttaa ykkösenä, peesissään halvemmat koko perheen perusmerkit Herbina ja XZ, ja sitten on liuta hyperneutraaleita, lähinnä apteekkityyppisiksi profiloituneita perushygieniasarjoja plus itse apteekkisarjat. Luonnonmukaisemmista tuotteista kiinnostuneet löytävät kaupoista melkeinpä vain Frantsilan, muita kotimaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä pitää kaivella ekokaupoista ja erityisliikkeistä.

EkoPharman valikoima on todella laaja ja nousee monipuolisuudessaan ihonhoitotuotteissa Lumenen rinnalle, tarjoten 100-prosenttisesti luonnollisen, sertifioidun vaihtoehdon. Eivätkä hinnatkaan lopulta ole paljon Lumenea tyyriimmät. (En missään nimessä dissaa Lumenea, haluan vain kertoa vaihtoehdoista.)

Ekopharma_IMG_9997

Tämänkertainen Mustaherukka-linjaan keskittynyt testisetti näytti tältä. Itse asiassa settiin kuuluivat vielä Mustaherukkanaamio ja -kuorinta, mutta niitä en ehtinyt testaamaan koska testissä oli samaan aikaan kuorintoja ja naamio toisilta merkeiltä.

Joku ehkä muistaa, että minun piti saada kokeiltavaksi uudistettu normaalin ihon Vadelma-sarjan puhdistusvaahto, joka ei edellistä EkoPharma-arvosteluani kirjoittaessa ollut ehtinyt ulos tehtaalta. Kyseinen vaahto on EkoPharman tehokkain tuote meikinpuhdistukseen. Pakkaamolla oli kuitenkin käynyt joku kämmi ja sain Vadelman sijaan Karpalo-puhdistusgeelin. No, ei se mitään, tykästyin kyllä tähänkin :) Vadelmavaahto on nyt jälleen luvattu postittaa minulle, katsotaan pääsenkö jossain vaiheessa kertomaan siitäkin.

Ekopharma_karpalopuhdistusgeeli

Karpalopuhdistusgeeli  24,50€ / 250 ml

Karpalo-sarja on tarkoitettu rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle. Aiemmin olen kokeillut öljytöntä Karpalo-hoitovoidetta, jota pidin oikein miellyttävänä.

Ensihavainto: tuoksuu piparmintulle! Raikas, kivan tuntuinen iholla. Tykkään :) Piparminttu tosin on näitä tunnettuja mielipiteen jakajia kosmetiikassa, sillä se kuuluu ihoa ärsyttäviin ainesosiin, niinkuin kaikki mentoliyhdisteet. (Lisätietoa lähdeviittein täällä.) Mentolihan mm. on yksi vaikuttavista aineista huulta turvottavissa lip plumper -tuotteissa. Koska mentoliyhdisteitä kuitenkin käytetään kosmetiikassa todella paljon, on oma veikkaukseni, että ärsyttävyyteen vaikuttaa pitoisuus. Shampoista tuttu natriumlauryylisulfaattikin on suurena pitoisuutena niin ärsyttävä, että sitä käytetään vertailuaineena ihon ärsytystesteissä. Sopivaksi säädettynä pitoisuutena ja muihin, miedompiin tensideihin yhdistettynä SLS on kuitenkin yleisimmin käytetty shampoon puhdistava ainesosa.

Karpalogeeli on miellyttävämmän ja tehokkaamman tuntuinen kuin edesmennyt supermieto Vadelma-puhdistusgeeli. Karpaloversio sisältää pinta-aktiivisia aineita, toisin kuin Vattu-geeli. Teen usein niin, että aloittaessani testaamaan uutta tuotetta, katson ainesosalistaa vasta ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen jotta odotukseni tuotetta kohtaan olisivat mahdollisimman ”puhtaalla pöydällä” enkä voi päätellä tuotteen koostumuksesta asioita incin perusteella. Karpalogeelin kohdalla tunsin heti, että siinä täytyi olla tensidejä. Siinä on yksi: caprylyl/capryl glucoside. Vaikka kyseessä on mieto sokeripohjainen tensidi, tällä aineella lähtee meikkikin.

Ekopharma_Mustaherukka_kasvovesi_IMG_0005

Mustaherukka-kasvovesi  24,50€ / 250 ml

Mustaherukka-hoitolinja on tarkoitettu herkälle iholle ja sopii myös atooppisen ihon hoitoon. Sarjaan kuuluu 10 tuotetta, joista olen aiemmin kokeillut C-Max -seerumia. Mustaherukka-linjan tuotteet ovat hajusteettomia, mutta eivät tuoksuttomia (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Ero hajusteettoman ja tuoksuttoman välillä hämmentää välillä kuluttajia, sehän kuulostaa samalta asialta. Hajusteeton tarkoittaa, että tuotteeseen ei ole lisätty varsinaisia hajusteiksi nimettyjä kosmetiikan kemikaaleja, mutta tuotteessa voi olla muiden ainesosien tuomaa tuoksua. Tuoksuton taas tarkoittaa, että tuotteesta on erityisillä kemikaaleilla poistettu kaikki raaka-aineiden omat tuoksut. Esimerkiksi Cliniquen tuotesarja on tällainen; siinä ei ole hajusteita, ja raaka-aineiden ominaistuoksu on vielä poistettu/peitetty.

Mustaherukan lehtiuutteeseen pohjautuva kasvovesi on oikein miellyttävän ja raikkaan tuntuinen, eikä jätä iholle jälkituntumaa. Alkoholiton eikä tuoksu miltään. Sellainen ”perushyvä” kasvovesi, käytän mielelläni loppuun.

Ekopharma_IMG_0006

Mustaherukka-hoitovoide  34,50€ / 30 ml

Voiteessa on aistittavissa EkoPharman monille tuotteille ominainen, hedelmäinen tuoksu. Esimerkiksi Tyrni-linjan tuotteet tuoksuvat samalta. Herkän ihon linjassa ei odottaisi näin voimakasta tuoksua, mutta kuten todettua, tuotteissa ei ole hajusteita vaan tuoksu tulee muista ainesosista (säilöntäaine fenetyylialkoholista ja appelsiininkuoren eteerisestä öljystä). Olemme vain tottuneet tuoksuttomuuteen herkälle iholle suunnatuissa tuotteissa, vaikka niiden ei tarvitsisi olla tuoksuttomia.

Hmm. Tätä kirjoittaessani tajusin juuri jotain. Selvittelin EkoPharman kouluttajan kanssa aiemmin hajusteasioita puhelimessa perusteellisesti, mutta ovathan eteeriset öljytkin hajusteita. Vaikka niillä on synteettisiä hajusteita laajempia hoidollisia vaikutuksia, niin ne lasketaan hajustekemikaaleiksi yhtä lailla. Voiko eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita lopulta kutsua hajusteettomiksi..? Laitoin asiasta vielä tänään kyselyä EkoPharman Soilelle, mutta en ihmettelisi vaikka en saisi enää vastausta, taidan olla aikamoinen ”pain in the ass” loputtomine selvittelyineni :D

Appelsiini_eteerinen_oljy

Kuva: JujuAroma

Mustaherukkavoide tuntuu koostumukseltaan keskitäyteläiseltä ja sopivalta minun iholleni tähän vuodenaikaan. Jättää suojaavan pinnan. Imeytyy nopeasti jättäen ihon pinnan himmeäksi, mutta selvästi ”tuotetuntuiseksi”. Kuivempi iho varmasti imaisee kaiken hetkessä :)

Oli kiinnostavaa vertailla tälle teemaviikolle testaamieni merkkien koostumuksia. Erot tulivat esiin erityisen selvästi, koska testasin merkit peräperään (yleensä pidän testisarjojen välillä vähän taukoa). Kolmikosta Mia Höytö, Arctic Arbutin ja EkoPharma kosteuttavimmalta tuntui EkoPharman Mustaherukka ja vähiten kosteuttavalta Arbutin. Nihkein koostumus oli Mia Höydöllä. Mian voiteessa kuitenkin oli omaan makuuni kolmikon miellyttävin ja tyylikkäin tuoksu.

Jäljellä on vielä yksi voidemerkki, jonka jättämiä fiiliksiä ja eroja alkuviikon tuotteisiin jaan huomenna.

Ekopharma_Mustaherukkaoljy

Mustaherukka-kasvoöljy 29,90€ / 30 ml

Yksi sana: ihana!!

Siis herranjestas mikä yllätys, ihastuin tuotteeseen ihan ”puun takaa”. Olen aina karsastanut kasvoöljyjä vaikka ne eivät tukikaan ihoani, koska en vain voi sietää tuotetuntua tai kiiltävää pintaa iholla. Öljyjähän on erilaisia, ja molekyylikooltaan pienet öljyt ovat ns. kuivaöljyjä jotka imeytyvät nopeasti eivätkä jätä iholle kiiltävää tai öljyistä pintaa. Tämän tietäenkin olen silti suhtautunut kasvoöljyihin vältellen. Olen vain kokenut että ”miksi mun pitäisi tykätä öljyistä kun tykkään jo seerumeista ja vesimäiset tuotteet on mun juttu”.

Mustaherukansiemenöljy kuuluu pienimolekyylisiin ja nopeasti imeytyviin öljyihin. Se jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kauniin kuultavaksi – ei rasvaisen kiiltäväksi vaan nimenomaan kuultavaksi. Esimerkiksi Mustaherukkavoiteen jättämä pinta on selvästi himmeämpi. Ihastuin öljyyn niin paljon että oli vaikea jättää se hyllyyn ja siirtyä teemaviikon viimeiseen ihonhoitosarjaan, joka on ainesosallisesti luonnonkosmetiikan vastakohta.

Ekopharma_IMG_0008

Myös Mustaherukkaöljyssä tuoksuu appelsiini. Kysyin tästä EkoPharman Soilelta, ja sain kuulla, että siemenöljyt itsessään tuoksuvat verraten pahalle. Siksi tuotteeseen on lisätty appelsiinin eteeristä öljyä tuomaan miellyttävämpi käyttökokemus. Itsehän rakastan mehukasta appelsiinin tuoksua joten minulla ei ole mitään kyseistä hajustetta vastaa :)

Soile kertoo vielä, että sitrusöljyt ovat eteerisistä öljyistä miedoimpia ja parhaiten siedettyjä.

EkoPharmalla on valikoimassaan neljä kasvoöljyä, yksi joka linjassa: tyrniöljy ikääntyneelle iholle, mustaherukka herkälle, couperoottiselle ja atooppiselle iholle, karpaloöljy epäpuhtaalle iholle sekä vadelmaöljy normaalille ja sekaiholle. Vadelmansiemenöljyssä on kuulema kaikkein kevyin ihotuntuma ja se on kosteuttavin.

Soile opastaa öljyn käyttöön: EkoPharman öljyjä suositellaan käytettäväksi yksinään voiteen vaihtoehtona, voiteeseen sekoitettuna tai voiteen päällä, mutta ei voiteen alla. Mielenkiintoista. Jos ihonhoitorutiiniin kuuluu myös seerumi, se tulee alimmaiseksi eli öljynkin alle.

Jännää – nähtiin sekin päivä kun minä löydän kasvoilla ihanalta tuntuvan öljyn jota käytän jopa mieluummin kuin saman sarjan voidetta! ^_^ Tästä tulee niin mun talvi-ihon ystävä <3

Mustaherukkaöljyyn ihastuneena esitin kainon toiveen saada kokeilla myös vattuöljyä, ja sitäkin pitäisi olla tulossa minulle pieni näyte.

Palaan jäljellä oleviin EkoPharman testituotteisiin ensi vuoden puolella – olen jo suunnitellut materiaalin runsauden vuoksi jatko-osaa kotimaisen kosmetiikan teemaviikolle :) Sarjavinkkejä etenkin vähän vähemmän tunnetuista suomalaisista merkeistä saa antaa :)

Aiemmat EkoPharma-tuotekokemukseni löytyvät täältä.

Kommentit (92)
 1. Kokeilisin näitä mieluusti! :)

 2. Meillä on sama lemppari! Minäkin ihastuin mustaherukansiemenöljyyn niin että nyt on toinen pullo jo menossa. Mullahan on melko kuiva iho, eli sikäli öljyn käyttö ei minun tapauksessani ole mikään valtava ihme. Mutta onpahan vain ensimmäinen öljy, jota olen ostanut toisenkin kerran – ja tulen taatusti ostamaan vielä jatkossakin. Muihin käyttämiini öljyihin (Patyka, Jurlique) verrattuna tämä on jotenkin nestemäisempi. Heh, en keksi nyt parempaa sanaa. Mutta siis levittyy sulavammin ja imeytyy nopeammin. Erityisesti tykkään käyttää tätä yhdessä mustaherukkaseerumin kanssa. Silloin tuntuu, että saan todella hyvin kosteutetut kasvot. Lopuksi vielä päälle esimerkiksi Madaran pihlajavoide, niin posket on kuin vauvan pylly. Ainakin melkein.

  Saman linjan kasvonaamioon en ole mitenkään erityisesti ihastunut. Olen nyt jokusen kerran käyttänyt, mutta ainakaan kosteutustehoa sillä ei tunnu juuri olevan. En osaa sanoa, tekeekö se sitten jotain muuta. Mielenkiinnolla jään odottamaan, miltä mustaherukkanaamio sinusta vaikuttaa. Mikäli siis ehdit joskus testailla ja kirjoitella. (Ei paineita!)

  Olen kyllä samaa mieltä, että tämä sarja saisi ihan hyvin olla vähän paremmin saatavilla. Asiakaskunta saattaisi vähän laajeta. Moni mielellään ostaisi suomalaista, mutta ei jaksa erityisesti nähdä vaivaa sen eteen.

  1. Lopuksi vielä päälle esimerkiksi Madaran pihlajavoide, niin posket on kuin vauvan pylly. Ainakin melkein.

   Saan välittömän mielikuvan ^_^ Ihanalta kuulostaa sun hoitorutiini, mä rakastan kuulla ihmisten hoitotuotecocktaileista ja mitä kaikkea he läträävät nassuun :) <3

   Mielenkiinnolla jään odottamaan, miltä mustaherukkanaamio sinusta vaikuttaa.

   Mun naamiotestailuissa on aina se epämielekkyys, että en itse kuulu ollenkaan naamioiden käyttäjiin kun en koe saavani niistä hyötyä. 95% kokeilemistani kosteuttavista naamioista ei tee minkäänlaista eroa ihooni, se tuntuu ja näyttää ihan samalta kuin ennen naamiota. Koska en kuulu naamioista hyötyvään käyttäjäryhmään, minun on vähän tyhmä edes kirjoittaa arviotani niistä (syväpuhdistavat ja kuorivat naamiot erikseen), kun arvio on aina tyyliä: ”Ei tehnyt iholleni mitään”. Mutta varmaan aion tuota Mustaherukkanaamiota joskus tuossa kylmimpinä pakkasviikkoina kokeilla lisäkosteutuksena.

   Moni mielellään ostaisi suomalaista, mutta ei jaksa erityisesti nähdä vaivaa sen eteen.

   No niinpä. EkoPharmakin on sellainen sarja, jota löytyy sen verran harvoista paikoista, ettei siihen todellakaan törmää sattumalta. Jälleenmyyjälistaa kun selaa niin useimmilla paikkakunnilla jälleenmyyviä salonkeja on yksi kappale. Harmi. Mun mielestä sarjaa voisi aivan hyvin myydä tavaratalojen kosmetiikkaosastolla, mutta se on vain mun mielipide ja käsitän että sotii hoitolaideologiaa vastaan. On jännää, kun kaikki valmistajat tietysti toivovat että heidän tuotteensa löydetään ja niitä ostetaan, mutta samalla halutaan myös pitää kiinni valitusta konseptista joka esimerkiksi hoitolasarjojen kohdalla verottaa potentiaalisia ostajia ihan älyttömästi.

   1. Mä muistelinkin, että sun iholla naamiot ei tee mitään ihmeellisiä. Siinä mielessä uskallan kyllä arvella, että tuo mustaherukkanaamio ei tee poikkeusta. Minun ihollani kuitenkin ainakin jotkut naamiot ovat tuntuneet tekevän jotain. Tänään kävin ostamassa toistamiseen Jurliquen ihanantuoksuisen ruusunaamion, koska sen käytön jälkeen iho on tuntunut aina tosi kosteutetulta. Äitihän ihastui siihen naamioon kans aivan totaalisesti. (Pitää ehkä ehdottaa sille, että kirjoittaa naamiosta postauksen meidän blogiin ikääntyneen ihon näkökulmasta.)

    En tiedä jääkö tuo mustaherukkanaamio sitten vähän vähemmälle käytölle. Luultavasti. Tai sitten sitä voisi kokeilla vaikka yövoiteen sijasta yönaamiona.

  2. Mustaherukkanaamio toimii parhaiten ihon rauhoittajana. Siinä on paras, mitä olen kokeillut. Kosteuttamiseen sopii Vadelma. Käytän siis hoitolassani EkoPharmaa. Myyn sarjan tuotteita paljon, eivätkä asiakkaat tunnu kokevan ongelmmalliseksi hoitolassa pyörähtämistä ja tuotteen hakemista. Hoitolasarjojen ajatus on, että ihonhoidon asiantuntija valitsee oikeat tuotteet ja opastaa käytössä. Eikä EkoPharman myynti rajoitu kuluttajaostoihin, vaan hoitoiloihin ostetaan tuotteita. Nämä ostot loppuvat, jos tuote siirtyy markettiin. Hiuspuolella tästä salonkisarja-ajatuksesta on monen sarjan kohdalla luovuttu. Asialla on varmaa puolensa ja puolensa, mutta koska kosmetiikan myynti perustuu paljolti mielikuviin, ei sarjan löytyminen Tokmannilta ainakaan nosta imagoa.

   1. Tottakai ihannetilanne olisi se, että asiakkaat löytäisivät EkoPharman juuri hoitoloiden kautta, tämähän tukee hoitolayrittäjyyttäkin. Kuitenkin tiedämme, että tavallinen ”peruspirkko” käy hoitoloissa aniharvoin.

    Minusta olisi hienoa, että EkoPharman kaltainen sarja olisi helpommin niiden ”Lumene-pirkkojenkin” löydettävissä. Minun näkökulmani vilpittömänä kosmetiikkaintoilijana tähän on se, että kun löydän ihanan, toimivan sarjan, haluaisin mahdollisimman monen muunkin löytävän sen. Etenkin kun kyse on kotimaisesta, jonka tukeminen on tullut minulle tänä vuonna tärkeäksi ja tiedostettavaksi asiaksi.

    1. Kiinnostunukseni tätä sarjaa kohtaan on suuri, mutta huonon saatavuuden vuoksi olen joutunut valitsemaan paremmin saatavilla olevia tuotteita. Tosi harmi, sillä haluaisin kovasti käyttää kotimaisia tuotteita. En kuitenkaan käy hoitoloissa ja purkkien metsästys tuntuu hankalalta. Harmi, sillä en varmasti ole ainoa joka on samaa mieltä. Tässä on potentiaalia, mutta pelkkänä hoitolasarjana jää merkki ja hyvät tuotteet tämän pienen buumin jälkeen unohduksiin :(

     1. Samat sanat. Innostuin sarjasta, kun Sanni sitä viimeksi esitteli ja kun vielä sain I Love Me -messuilla näytteen vadelmavoiteesta, mutta en ole ostanut vielä mitään sarjan tuotetta koko pulloa, sillä haluaisin kokeilla niitä useampia ennen ostopäätöstä. Jos haluaisin jonkin tietyn voiteen, voisin käydä sen ostamassa hoitolasta, mutta ainakin minulla on korkea kynnys mennä hoitolaan kokeilemaan eri tuotteita, joista en välttämättä halua heti ostaa mitään (yleensä käyn koittamassa uusia tuotteita parikin kertaa ennen kuin ostan niitä, jos eivät ole todella edullisia).

    2. Ostin nyt isekin tämän sarjan tuotteita (netistä). Jo ensikokeilulla tajusin, että kyseessä on todella ihana ja toimiva sarja! Voi kun näitä olisi niin ihanaa löytää tavallisista kosmetiikkaa myyvistä liikkeistä ja juurikin myös esim. Lumenen vaihtoehtona. Tuota Suomenlippua muuten näkee enää harvoin tuotepakkausten kyljessä.

     Pakkauksista sen verran, että ovat paremman näköisiä kuin esim. Oliivi-shampoon ja hoitoaineen pakkauksten, mutta kyllä näissäkin olisi huomattavasti parantamisen varaa.

     1. Kivaa että olet tykännyt tuotteista :) Saako olla utelias ja kysyä, mitä tuotteita ostit..?

      1. C-Max-silmänympärysvoiteen ja -mustaherukkasiemenöljyn. Lisäksi tuli pieni kokeilupurkki mustaherukkavoidetta. Älyttömän hyviä tuotteita – tässä saattavat hyvinkin olla seuraavat luottotuotteeni, tosin ehkä kesäksi olisi kevyempi se vadelmavoide. Tuotteissa on ihana levittyvyys.

       Mutta voi ei noita pumppupullojen annostelijoita, kun ruutaavat aivan ylisuuren määrän tuotetta kerralla! Eivätkö tuotannon ihmiset ole kertaakaan testanneet näitä pulloja?? Siis kun silmänympärysvoidetta esim. tulee kymmenkertainen määrä, niin onhan se aika turhauttavaa.

       1. Pakkausvalinta saattaa olla valmistajalle myös kustannuskysymys. Ehkä tuon tyyppinen pumppupullo on sopinut EkoPharman budjettiin..? Vaikea sanoa. Toisaalta, osa EkoPharman käyttäjistä on kommentoinut, ettei heillä ole ollut ongelmaa annostelun kanssa. Minulla on sama ”harmitus” jokaisen EkoPharma-pullon kanssa, aina tulee liikaa tavaraa. Luulen, että kokemus annostelun sopivuudesta liittyy omaan käyttötottumukseen, toisethan laittavat voidetta enemmän kuin toiset ja mikä minulle on liikaa, on toiselle jopa liian vähän.

        1. Olen samaa mieltä, siis varmasti normaalissa kerta-annoksessa on henkilökohtaista vaihtelua, mutta siis kun aina puhutaan suurinpiirtein nuppineulanpään kokoisesta määrästä, niin sitten kädelle tulee pienimmälläkin mahdollisella painalluksella koko kasvot kattava määrä, niin jotenkin vain ajattelen, että kai siinä on vähän liikaa. Tuotehan olisi jopa riittoisa, jos sitä voisi annostella vähän säästeliäämmin.

         1. Olen tästä aivan samaa mieltä.

       2. Olen harmitellut samaa, mutta ainakin öljyttömän karpalovoiteen pumppupullo on nyt muuttunut paremmaksi. Puoli vuotta sitten ostamassani oli sellainen pumppu, että se ruikkasi voiteen minne sattui, mutta tästä saa nyt jopa puolitettua sen annoksen, eikä roisku minnekään, niinkuin siinä edellisessä.

        1. Hienoa kuulla että pakkaus on nyt muutettu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *