Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Dermosil Nature

Tänään kotimaisen kosmetiikan viikolla vuoron saa monelle tuttu Dermosil, ja tarkemmin vielä merkin Nature-sarja.

Dermosilin tuotteet valmistetaan pääosin muualla Euroopassa, mutta Ecocert-sertifioitu Nature-sarja valmistetaan kahta tuotetta lukuunottamatta Helsingissä, jossa sijaitsee Suomen toistaiseksi ainoa Ecocert-sertifioitu tehdas. Nuo kaksi Suomen ulkopuolella valmistettavaa Nature-tuotetta ovat vanulaput ja deodorantti.

Kävin tutustumassa Dermoshopin tarinaan ja toimitiloihin Korsnäsissä syksyllä 2012, jutun voi lukea täällä jos kiinnostaa :)

Nature-sarjaan kuuluu 15 tuotetta.

Kasvot: puhdistusgeeli, kasvovesi, kasvovoide, silmänympärysvoide, kuorinta, naamio ja huulirasva.

Vartalo: suihkugeeli, vartaloemulsio, käsivoide, vartaloöljy, porkkanaöljy (sopii myös kasvoille), deodorantti, shampoo ja hoitoaine.

Dermosil_Nature_IMG_2744

Tilasin kokeiltavaksi kolmen kasvotuotteen näytekokoisen setin (tätä ei näköjään enää ole saatavilla) sekä täysikokoisen vartaloemulsion.

Hinnat ovat Dermoshopin tyyliin hyvin edullisia.

Dermosil_Nature_IMG_2745

Facial Cleansing Gel 6,40€ / 100 ml

(En muuten ole tajunnut kysyä miksi tuotteiden nimet ovat englanniksi? Taisi olla niin että Dermoshopin tuotteita myydään myös Baltiassa ja Ruotsissa, ulkomaan markkinat ovat todennäköinen syy.)

Koostumus on tuttuun tapaan ohutta lirua hyytelögeeliä. Muodostaa iholla kevyen vaahdon ja teen positiivisen havainnon, ettei Dermosilin geeli tunnu lainkaan niin niljakkaalta kuin geeliputsarit niin usein. Tuoksu on raikas ja sitruksinen ja siinä on jotain hurjan tuttua. Mietin, voisiko geeli olla samaa kuin Dermoshopin muinoin valmistuttama Vivisantén putsari (Vivisanté oli oma, Dermosilistä erillinen mutta Dermoshopin omistama luonnonkosmetiikkamerkki.)

Ihan perusmiellyttävä putsari, mutta ”nothing to hang in your Christmas tree” niinkuin englanniksi sanottaisiin. :)

Dermosil_Nature_IMG_2746

Facial Cream 7€ / 50 ml 

Koostumukseltaan semitäyteläinen ja iholle suhteellisen jäykästi levittyvä voide. Testijakson aikana kävi muuten jälleen hyvin ilmi, miksi ei ole järkevää kirjoittaa tuotearvostelua ja jakaa kokemuksiaan vain muutaman testikerran jälkeen. Olin kirjannut ensimmäisten päivien muistiinpanoihin: ”jäykimpiä ja nihkeimpiä koostumuksia joihin olen luonnonkosmen voiteissa törmännyt. Ei mitenkään valtavan epämiellyttävä mutta ei miellyttäväkään.”

Myöhemmin kokemukseni jalostui toisenlaiseksi, enkä enää kuvailisi voidetta noin. Kyllä, voide on jäykempää kuin moni muu teemaviikolle testattu voide, ja päättelisin jäykkyyden johtuvan vahamaisista ainesosista (Dermosilin voiteessa tällaisia ovat ainakin cetearyl olivate, sorbitan olivate ja mehiläisvaha), mutta ei se nyt ihan niin nihkeää ole miltä ensimmäinen muistiinpano saa sen kuulostamaan.

Dermosil_Nature_kasvovoide_inci_IMG_2750

Loppujen lopuksi voide on ihan miellyttävän tuntuinen ja pehmentää ihon todella tehokkaasti, iho on aamuisin selvästi ravitumman tuntuinen ja paremmassa kosteustasapainossa kuin monien ohuempien voidesuosikkieni jälkeen (olemmekin jo puhuneet tästä mun mahdollisesta ”alikosteuttamisesta”). Iholle jää voiteesta suojaava kerros, mutta ei yhtään kiiltävä vaan himmeä. Vaikutelma on oikeastaan hyvin samankaltainen kuin Mia Höydön päivävoiteella.

Juuri tällaisten juttujen vuoksi haluan testata tuotteita vähintään viikon ja mieluiten kaksikin, ensimmäiset fiilikset eivät aina suinkaan korreloi pidempiaikaisen kokemuksen kanssa ja olisi epäreilua arvioida tuote vain ensifiiliksen perusteella.

Dermoshopin sivuilla on muuten esimerkillisen hienosti tuotteiden tiedot esillä – incistä saa klikattua lisätietoa kustakin ainesosasta ja voiteen pH, hajusteiden laatu (hypo/normi/hajusteeton) ja osassa tuotteista jopa rasvaprosentti on ilmoitettu! Huikeaa edelläkävijyyttä, Dermoshop! Enpähän tiedä yhtäkään toista suomalaista (tai itse asiassa edes ulkomaista) kosmetiikkayritystä jolla olisi näin yksityiskohtaiset tiedot tuotteista saatavilla. Iso käsi! Kasvovoiteen rasvapitoisuus on 28% eli aika korkea, jo tuosta näkee ilman tuotteen testausta että kyseessä on täyteläisempi voide.

Silmänympärysvoide 5,80€ / 15 ml

Olen käyttänyt tätä koko kasvoille, notkeampi ja minulle mieleisempi koostumus kuin kasvovoiteessa. Vaikka Eye Cream on ohutta, se ei ole ”vetisen” ohutta kuin niinkuin esimerkiksi Nafhan päivävoide, vaan lopulta kuitenkin aika ravitseva. Tästä tykkään ja käytän varmasti matkakasvovoiteena kokonsa puolesta.

Silmänympärysvoide on hajustamaton.

Dermosil_Nature_BodyLotion

Vartalovoide 6,50€ / 200 ml 

Samettisen täyteläistä ja hieman jäykähkösti levittyvää, saa hieroa tovin ennenkuin imeytyy. Ei kuitenkaan kiiltävän rasvaista koostumukseltaan ja iho jää voiteen jäljiltä himmeäksi.

Avainsana tämän voiteen kohdalla on nimenomaan tuo samettisuus. Rakastan miettiä miten voiteiden koostumuksia voisi kuvailla jotta voi välittää niiden ihofiiliksen mahdollisimman hyvin, nyanssieroja on valtavasti ja ehta kosmefriikki voi uppoutua niiden analysoimiseen pitkäksi aikaa :) Voide voi esimerkiksi olla paksu ja täyteläinen, mutta ei silti rasvaisen tuntuinen, tai se voi olla ohut ja lähes nestemäinen ja samalla rasvainen.

Vertailun vuoksi Nurmen Grapefruit Body Lotion on ohutta litkua mutta iholla paljon rasvaisemman tuntuista kuin Dermosilin voide. Nurme jättää ihon kiiltäväksi, Dermo himmeäksi. Kummankin kosteutusteho on lopulta aika vastaava mutta tuotetuntu aivan erilainen. Nopeaa rasvausrutiinia ja nopeaa imeytyvyyttä arvostavalle kumpikaan voiteista ei ole paras valinta.

.

Nature-tuotteista voi lukea lisää Dermoshopin sivuilta täällä.

Kommentit (26)

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Dermosilin sivustojen kattavuutta olen itsekin ihastellut – ja tuotteiden hinta-laatu -suhde on suorastaan loistava. :)

 2. Miia

  Itse en ole näitä tuotteita testannut, mutta arvostan suuresti, että nettisivuilta löytyy todella tarkat tuotetiedot.
  Helpottaa herkkäihoisen elämää paljon :)

 3. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Hauskaa, että Dermosilillakin on luonnollisia tuotteita, ja odottelen aina milloin esim. Lumenen tekee omansa. Dermon Nature kasvovedestä on kokemusta, mutta se tuntui vähän liian kuivattavalta.

 4. milipili

  Sain joululahja saman setin huulivoide lisällä. Huulivoidetta ja geeliä olen kokeillut, voide hyvä , geeli kamalaa litkua , hyvä että ehti kasvoille laittaa kun valui sormien läpi.

 5. Katri

  Nimpparilahjaksi sain tuon kasvovoiteen, litkun ja huulivoiteen. Ihan hyviä tuotteita, hyvän tuoksuisia ja näppäriä ottaa reissuun mukaan vaikkeivat varsinaisiksi suosikeiksi nousseet. Eniten tulee käytettyä juuri Dermosilin ihonhoitotuotteita :)

 6. Diana

  Hei tulikin mieleen tosta alikosteuttamiseta… Ton ”Pitääkö voiteen edes imeytyä” -bloggauksen jälkeen ajattelin kokeilla naaman rasvaamista vähän reilummin – mullakin on ollut tapana käyttää kasvovoidetta niin vähäsen kun on ollut mahdollista, kun olen ajatellut, että jos laitan paljon rasvaa niin iho ”tottuu” siihen ja alkaa janoamaan lisää (:D) + olen ajatellut että on taloudellisempaa käyttää voidetta säästeliäästi. Mutta nyt siis innostuin laittamaan rasvaa naamalle ihan kunnolla, ja kuinkas kävikään: Ihon pintakuivuus oikein yltyi sen viikon aikana. Voihan se johtua jostain muustakin ja toki se vaihtelee itsestäänkin joskus, mutta ero tuntui aika selvältä :P Ja yleensä pintakuivuus vielä hellittää ilmojen lämmetessä :P Vaihdoin takaisin niukkaan rasvaamiseen ja iho tuntuu jo paljon paremmalta :P

  • Sanni

   Mutta nyt siis innostuin laittamaan rasvaa naamalle ihan kunnolla, ja kuinkas kävikään: Ihon pintakuivuus oikein yltyi sen viikon aikana.

   Onpas jännä. Oletko ladannut enemmän rasvaa öisin vai päivisin vai sekä että..?

   • Diana

    Ihan kumpanakin :P

 7. VMV

  Pannen jälleen merkille, oon miettiny, käytetäänkö auringonkukkaöljyä niin usein pohjana sen halpuuden vai vaikutuksen takia :D Hurjan monessa hintavassa/kin tuotteessa on pohjana ko öljy, ja heti alkaa epäilyttää näennäinen tehosteaineisuus + hype.
  Oon vältelly, kosken ite tykkää siittä yhtään, eikä fiilis oo todellakaan niin luksus kuin jossain eksoottisemmassa :D

  • Sanni

   Minäkin olen miettinyt miksi auringonkukkaöljyä käytetään niin valtavasti luonnonkosmetiikan voidepohjissa. Kasvoöljyseoksissa sitä taas harvemmin näkee, ainakaan pääöljyn roolissa. Voisi ajatella että arskaöljy on sitten jotenkin erityisen neutraali ja hyvin siedetty öljy..? Toisaalta, niissää kasviöljyjä käsittelevissä koulutus/kurssitilaisuuksissa joissa olen ollut, on puhuttu jojoba- ja viinirypäleensiemenöljyistä hyvinä perusöljyinä, auringonkukkaa en muista mainitun. Tai sitten muistan vain huonosti :D Täytyy kysyä tätä seuraavan tilaisuuden tullen :)

   • Jusu

    Auringonkukkaöljyn ihoa tukkivuus on ainakin listattu nollaksi useilla sivuilla netissä. Voisiko se olla sitten yksi syy.. :)

    • Sanni

     Ok :)

 8. Kukka

  Piti vaan kertoa, että myös Madaran sivuilla oli inci-listoista joka ainesosan kohdalla linkki erilliseen sivuun, jossa kerrottiin, mikä aine kyseessä. Tykkäsin kovasti! Ihan kaikkea tuota infoa, jota Dermosilin sivuilla, en muista huomanneeni tuolla.

  • Sanni

   Piti vaan kertoa, että myös Madaran sivuilla oli inci-listoista joka ainesosan kohdalla linkki erilliseen sivuun, jossa kerrottiin, mikä aine kyseessä.

   Jess, tiedän :) Vaikka ihan kaikki ainesosat eivät ainakaan ennen olleet linkitettyinä.

   En ole muuten vielä ehtinyt vastaamaan sähköpostiisi mutta kuittaan vastaanotetuksi :)

   • Kukka

    Jep, ei kiirettä :) Mulla on täysi luotto siihen, että vastaat ajallaan, joten se riittää vallan mainiosti :)

    • Sanni

     Hyvä juttu :)

 9. Tiina

  Dermosilillä on yllättävän hyviä tuotteita. Mies sai livboxissa jonkun pienen tuubin ”kasvopesua” ja minä käytin sen, oli toimiva ja hyvä geeliputsari! :D

 10. sofia

  Hei!

  Suosittelit yhdessä postauksessa Paulas Choice Skin Perfecting 1% BHA Lotionia ( – jos iho on nuori ja tukkeumia vain vähän tai kohtalaisesti, eikä ikääntymisen merkkejä ). olen käyttänyt Paulan tuotteita (Clear-sarja) ja nyt tuntuu etten ehkä tarvitse enää niin tujuja aineita. Mietin osaatko neuvoa, miten tuota tuotetta siis käytetään? Ihon puhdistuksen jälkeen vai?

  Kiitos todella informatiivisesta ja mielenkiintoisesta blogista! :)

  • Sanni

   Mietin osaatko neuvoa, miten tuota tuotetta siis käytetään? Ihon puhdistuksen jälkeen vai?

   Kyllä, ihonpuhdistuksen ja mahdollisen kasvoveden jälkeen, ikäänkuin seerumin tyyppisesti. Jos käytät lisäksi vielä kosteuttavaa seerumia, laita BHA-lotion iholle kuitenkin ensin.

 11. Sissi

  Mä oon tykännyt näistä, vaikka geeliputsari on vähän lirua. Mun iholle passaavat hyvin ja pitäiskin tilata lisää. Onko muuten sulla tietoa silmänympärystää ”napakoittavasta” sy-voiteesta? Huomasin kauhukseni, että mulla on alkavat lerppuluomet ja ne pitäis hetkeksi saada ”fiksattua” häitä varten. :O Liekö sit silvertejp ainoa vaihtoehto… :D

  • Sanni

   Palaan tähän huomenna :)

  • Sanni

   No niin, uusi yritys vastata :D Mulla on täällä Ahvenanmaalla jatkuvasti ongelmia nettiyhteyden kanssa ja eilen yritin varmaan kaksi tuntia saada vastausta lähtemään aamupäivällä mutta ei onnistunut. Nyt olen kaupungin kirjastossa jossa toivon mukaan on stabiilimpi nettiyhteys :)

   Onko muuten sulla tietoa silmänympärystää ”napakoittavasta” sy-voiteesta?

   Näitä on markkinoilla paljonkin, mutta kun puhuit tuosta ”nopeasta fiksistä” niin Clarinsin Eye Revive Beauty Flash tuli heti mieleen, se on sisartuote Clarinsin klassiselle koko kasvojen tuhkimovoidekiristäjälle eli Beauty Flash Balmille.

   Toinen hyväksi kehuttu tuote napakoittamaan silmienympärystä on Clarinsin Extra-Firming Advanced Eye Contour Serum, itse en ole kokeillut mutta myyjävuosien koulutuksista on jäänyt mieleen että tuota suositeltiin kun haluaa tehokkaasti napakoittaa sy-ihoa. Ero Eye Revive Beauty Flashiin on se että Beauty Flash kai kosteuttaa vähemmän ja sitä käytetään varsinaisen kosteusvoiteen päällä kun taas Contour Serum riittää yksinään.

   Supermoodilta löytyy myös silmänympärysten kiinteytystä ja kiristystä lupaava sy-seerumi:
   https://www.supermood.fi/fi/tuote/eyes_wide_open_serum/

 12. NG

  Oih, tässä on eräs suosikkisarjani Dermolta!
  Erityisesti silmänympärysvoide: jo ilmestyessään v. 2014 tuote vakuutti minut kosteuttavilla ja hoitavilla tehoillaan – koostumus on saatu juuri täydelliseksi. EI mitään jankkia, kuten monet sy-voiteet!
  Hamstrasin tätä kaksi tuubia poistomyynnistä – se varsinainen pakkaus on pumppupullo, jonka suuaukko ruiskii tätä hieman miten sattuu.. Tuotetta hulahtaa kerralla liian kanssa.

  Toinen lemppari on puhdistusgeeli.. ei kuivattavaa, mutta puhdistaa, ja tuoksu on raikkaan mieto.

  Kasvovoide sen sijaan ei saa kiitettävää arvosanaa: kuivaihoisen ahdinkoa tämä ei lievitä, pikemminkin jättää ihonpintaan kiristävän fiiliksen.. en ymmärrä.

  Kaikenkaikkiaan kiva, kun huomioit joskus Dermosilinkin tuotteita :)

  • Sanni

   Kasvovoide sen sijaan ei saa kiitettävää arvosanaa: kuivaihoisen ahdinkoa tämä ei lievitä, pikemminkin jättää ihonpintaan kiristävän fiiliksen.. en ymmärrä.

   Mä taas saatan ymmärtää; voide on täyteläisehköä mutta ei kuitenkaan järin rasvaista ja sitä pitää välillä pyöritellä iholla jonkun aikaa että se imeytyy, jotenkin mulle tulee tunne että koostumuksen ”jäykkyys” on tehty aineilla jotka tekevät siitä täyteläisen tuntuisen mutta ainesosat eivät kuitenkaan ole kokonaisuudessaan ravitsevimmasta päästä. Mun ihon tuo pehmentää täydellisesti, mutta ero on selvä esim. Flow’n voiteeseen joka jättää ihon yhtä pehmeäksi mutta tuntuu paljon rasvaisemmalta ja imeytyy paremmin. Taas näitä juttuja joita on vaikea selittää, miten joku on samalla rasvainen mutta imeytyy kuitenkin paremmin kun joku vähemmän rasvaiselta tuntuva… :D Jotenkin Dermosta siis jää sellainen fiilis että siitä jää enemmän tavaraa ihon pintaan mikä selittäisi kuivaihoisen kokemusta, pintapehmittävyys ei paljon auta jos tarpeelliset lipidiainesosat eivär uppoa yhtään syvemmälle epidermikseen.

 13. Ilona

  Tykkään tästä sarjasta erityisesti hinta-laatusuhteen takia. Mutta täytyy sanoa, että sinulta jäi parhaat tuotteet testaamatta! Sarjan kuorintavoide kasvoille on yksi parhaista kokeilemistani, siinä on paljon pieniä kuorivia rakeita ja siksi pieni määrä kuorii koko kasvot tehokkaasti. Jotenkin erilainen kuin muut kokeilemani (esim Cattierin). Myös sarjan huulibalsami on sellainen, mitä ilman en voi elää. Ihana koostumus, ei lainkaan vahamainen vaan käy jopa huulikiillosta :) Ja kevyt, miellyttävä tuoksu.

  Tuosta vartalorasvasta vielä, minulla ei ole kovin kuiva iho, mutta tämä rasva imeytyy minun iholle tosi nopeasti. Juuri tämän vuoksi tykkään siitä, ei tarvitse jäädä pyörimään ympyrää odotellen imeytymistä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.