Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Davvi

Hyvää vappua kaikille! :) Terveiset mökiltä, täällä päin Suomea ainakin vietetään vappua koleissa ja harmaissa sääolosuhteissa.

Kotimaisen teemaviikon viimeisenä merkkinä esittelyyn pääsee Davvi Rovaniemeltä. Aika mukavasti on risteilty viikon aikana vähän eri puolella Suomea länsirannikolta Hyvinkäälle ja Helsingistä Lappiin :) Kaikki ”action” ei suinkaan ole vain pääkaupunkiseudulla. :)

Davvi lienee Suomen luonnonkosmetiikka-scenellä ihan tuorein tulokas, neljän tuotteen sarja lanseerattiin viime lokakuussa. Tuotteilla on kotimainen Fi-Natura-sertifikaatti. Suomessa en ole vielä nähnyt Davvia missään myynnissä mutta pari viikkoa sitten törmäsin merkkiin suureksi yllätyksekseni Prahassa :)

Davvi on muuten saamea ja tarkoittaa pohjoista.

Davvi_IMG_4158_2

Näyttävätkö tuotteet jonkun muunkin silmään tutuilta? :)

Davvi_EkoPharma_IMG_4043_2

Jep, ne on pakattu samoihin pakkauksiin kuin EkoPharman voiteet ja ne myös sekoitetaan ja pullotetaan fyysisesti Naviterilla eli EkoPharman valmistajalla. (ClipArt-designin ”ystävät” ehkä kiemurtelevat siellä… :D Liekö etiketit myös suunniteltu samassa mainostoimistossa…)

Ja voin tässä saman tien todeta, että voiteet myös tuntuvat ekopharmamaisilta. Olisin tunnistanut tuoksun ja koostumuksen vaikka sokkona, niin tunnistettava on EkoPharman tuoksumaailma ja kevyesti geelimäiset voidekoostumukset.

Davvin kasvovoiteessa tuoksuu appelsiiniöljyn ja fenetyylialkoholin muodostaman pohjatuoksun lisäksi vadelma, tuoden välittömästi mieleen EkoPharman Vadelmavoiteen.

Davvi_IMG_4034_2

MUTTA! Ainesosaluettelot ovat erilaiset, kyseessä ei siis ole sama voide eri kuosissa.

Tiedustelin Davvilta Naviterin osuutta reseptiikasssa, ja sain kuulla, että reseptit ovat Forest Of Laplandin Mirja Jankesin ja tohtori Jari Siivarin käsialaa, mutta ”Naviterilla autettiin paljon reseptien viimeistelyssä”. Nämä nyt on näitä juttuja joilla ei varmasti ole monelle peruskuluttajalle merkitystä, mutta meille kosmetiikkafriikeille ja tuotteiden valmistuspuolesta kiinnostuneille tietenkin :) Ja kun itse ainakin olen ihan rakastunut EkoPharman koostumuksiin (C-Max-seerumia lukuunottamatta, sori CeeMax), niin ei ole Davville lainkaan huonoa mainosta jos tuotteita vertaa EkoPharmaan. Peukkua vain!

Davvilla on tosiaan toistaiseksi vain neljä tuotetta, kaksi naisille ja kaksi miehille. Mr. Karkkipäiväkin pääsi pitkästä aikaa testaamaan mieskosmetiikkaa :) Valitettavasti miehen kokemuksen saattoi arvata, luonnonkosmetiikan koostumukset kun eivät ole lainkaan hänen juttunsa. (”Koska mulle lähetetään jotain kalliita autoja testiin”, mies kysyi. Sitten kun perustat vaikka autoblogin? ;D)

Davvi_IMG_4039_2

Natural Lift Restorative Facial Cream 54,70€ / 30 ml

Tuotekuvaus: ”kasvojen ihon elastisuutta ja kosteustasapainoa elvyttävä voide, joka palauttaa kasvojen elinvoimaisuuden ja heleyden. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Voide sisältää luonnollista beetakaroteenia, joka muuttuu iholla A-vitamiiniksi. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma.”

Lupaa:

 • Edistää ihon kollageenintuotantoa
 • Lisätä ihon kimmoisuutta ja heleyttä
 • Supistaa ihohuokosia
 • Silottaa juonteita
 • Ehkäistä ja korjata vapaiden radikaalien ja UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita

Pidin välittömästi tästä voiteesta. Se on raikkaan tuntuinen ja levittyy liukkaasti. Koostumukseltaan se on jossain semitäyteläisen ja ohuen välimaastossa, ehkäpä hitusen ohuempaa kuin EkoPharman Vadelmavoide. Voiteessa on kuitenkin se sama tietynlainen EkoPharman tuotteista tuttu ”geelivoidemaisuus” joka tekee tuotteesta kevyen ja anti-rasvaisen tuntuisen, voide ei kiillä iholla yhtään ja pinta jää mukavan himmeäksi. Kuitenkaan voide ei ole yhtään vesimäisen litkuinen. Erittäin onnistunut koostumus jos minulta kysytään. :)

Davvi_tuotetiedot

Davvi saa erityismaininnan loistavasta ja selkeästä tuoteinformaatiosta sivuillaan. Rasvaprosentti ja pH kun olisivat vielä esillä niin setti olisi täydellinen!

Davvi on liittänyt kunkin tuotteen kohdalle tuotteen aktiiviraaka-aineisiin liittyvät tutkimusreferenssit. En tiedä Davvin lisäksi kuin Paula’s Choicen joka briljeeraisi näin yksityiskohtaisella informaatiolla, todella hienoa asiakaspalvelua! Harva perusasiakas on lopulta kiinnostunut tutkimuksista tai vaikuttavien aineiden yksityiskohdista, joten on fantastista, että yritys näkee vaivan tarjota nämä tiedot sille pienelle prosentille jota tiedot kiinnostavat.

Käykääpä muuten ainakin Vaikuttavat aineet -kohdassa jos nyt tieteelliset tutkimusreffat ei innosta: kun osoittimen kuljettaa tietyn ainesosan ylle ilmestyy näytölle vielä mini-inforuutu joka kertoo mistä ko. ainesosa koostuu, esim. mitä kuusenkerkkäuute sisältää (yli kymmentä erilaista yhdistettä). Huikeaa yksityiskohtaisuutta! Olen vaikuttunut!

(Miettikää, että samaan aikaan on olemassa todella suuria yrityksiä, jotka eivät palvele asiakasta edes julkaisemalla sivuillaan tuotteiden incejä, mikä olisi jo allergioiden kannalta vähimmäistieto mikä tuotteesta pitäisi tarjota..)

Davvi_IMG_4041_2

Smoothing Eye Serum 44,50€ / 15 ml

Tuotekuvaus: ”silmänympärysihoa silottava ja tummuutta poistava seerumi, joka tekee ilmeestä valoisan ja kirkkaan. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma.”

Lupaa:

 • Lisätä luonnollista kollageenin tuotantoa
 • Vähentää ryppyjen muodostumista
 • Vaalentaa silmänympärysihoa
 • Suojata ympäristön saasteilta ja vapailta radikaaleilta

Davvi_sy_voide_inci

Voisin sanoa silmänympärysvoiteesta samat sanat kuin kasvovoiteesta: pidän voiteesta paljon. Jälleen tuttu, geelivoidemainen koostumus ja yhtä tuttu appelsiinipohjainen vadelmatuoksu. Tuoksu on sy-voiteessa hieman miedompi kuin kasvovoiteessa.

Tuota ”seerumi”-nimityksen käyttöä en oikein ymmärrä, tuntuu siltä että sana on nyt niin trendikäs että valmistajat haluavat käyttää sitä melkein tuotteessa kuin tuotteessa. Flow’n öljyt on nimetty seerumeiksi, samoin Supermoodin täyteläinen silmänympärysvoide. Ei Davvinkaan silmänympärystuote mitenkään seerumimainen ole, ihan rehellistä voidetta.

Vaalentava lupaus muuten liittyy jälleen puolukan sisältämään arbutiiniin. Kiinnostaisi kuulla, millä pitoisuudella sillä lopulta on tuo vaalentava ominaisuus..?

En väitä tai usko että Davvi tai Flow tekevät näin (viitaten arbutiiniin), mutta monesti valmistajat markkinoivat tuotetta jollain aktiiviaineella jolla kyllä tutkimusten mukaan on tietty vaikutus, vaikka ihon vaalentaminen tai AHA/BHA-happojen kohdalla ihon kuoriminen, mutta on ihan toinen seikka mahdollistaako tuotteessa käytetty pitoisuus (tai muu formula) vaikutuksen toteutumisen. BHA-happoa esimerkiksi voidaan käyttää pienempänä pitoisuutena säilöntäaineen ominaisuudessa, mutta näyttäähän se incissä samalla hienolta ja voi johdattaa asiakkaan ajattelemaan, että tuote myös kuorii ihohuokosia.

Davvi_IMG_4036_2

Refreshing Aftershave Eau de Toilette 42,60€ / 100 ml

Tuotekuvaus: ”raikas pohjoisen havumetsän tuoksu, jossa häivähdys inkivääriä, sitrusta ja koivua. Sopii kaikille ihotyypeille.”

Lupaa:

 • Rauhoittaa ihoa ja ehkäistä tulehduksia
 • Vähentää punoitusta
 • Vilkastuttaa pintaverenkiertoa
 • Korjata UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita

Sannin kommentti (ja myös misterin): miksi tämän nimi on Eau de Toilette? Kyseessä on kevyesti geelimäinen ihonhoitotuote, ja useimmat kuluttajat käsittävät ”eau de toiletten” hajuvetenä, myös miehet. Tuote toki tuoksuu, mutta sitä ei kuvailtujen vaikutusten mukaan ole kehitetty ensisijaisesti tuoksuksi. Itse asiassa, tämä ja Calming Aftershave Balm toimivat lopulta samalla tavalla, erona vain se että Edt:ksi nimetyn koostumus on nestemäisempi ja vähemmän kosteuttava ja se sisältää alkoholia.

Davvi_AftershaveBalm

Calming Aftershave Balm 48,60€ / 50 ml

Tuotekuvaus: ”tehokas ihoa hoitava ja kosteuttava balsami. Rauhoittaa, virkistää ja kosteuttaa ihoa parranajon jälkeen. Balsamin raikkaat havupuun aromit antavat energiaa, antioksidantit hoitavat ihoa ja vahvistavat ihon vastustuskykyä. Sopii kaikille ihotyypeille. Raikas pohjoisen havumetsän tuoksu. häivähdys sitrusta ja inkivääriä.”

Lupaa:

 • Rauhoittaa ihoa
 • Vilkastuttaa pintaverenkiertoa
 • Korjata UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita

Mies oli pukenut ensimmäisen kokeilukertansa mister-karkkipäivämäisiksi sanoiksi:

”Ajoin tänään leuastani noin viikon kasvun ja partahöylän raapimaan hyväihoiseen leukaani taputtelin Davvin rauhoittavaa parranajonjälkeistä balsamia. Ensin avasin purkin väärin, mutta korkin alta paljastui sitten pumppuannostelija. Koostumus on hieman limainen, levittyvyys kohtuullinen ja lopputuntuma hyvin kevyesti viilentävä. Vaikka en yleisesti näistä luonnonkosmetiikoista ole juuri välittänyt, niin aion ehkä käyttää tämän loppuun. Jostain syystä kuitenkin miellyttävä.

Balsamin perään asensin naamaan saman valmistajan parranajojälkeistä EdT-partavettä. Koostumus on geeliä ja pakkaus annostelijoineen muistuttaa kynsilakanpoistoainepulloa. Tuoksusta tulee mieleen metsä, mutta mistään hienostuneesta tuoksusta ei ole kysymys. Voisin periaatteessa käyttää tätäkin tuotetta jatkossa. Koostumus on luonnonkosmetiikkamainen ja vähän tahmaava. Tuotetta ei ole mukava laittaa sisäranteisiin ja se pitää pestä käsistä. (Sanni: mies, etkö lukenut käyttöohjetta? Tätä kuuluu laittaa vain kasvoille.) Älkää nyt väittäkö tätä geeliä EdT:ksi.”

Huvitti kun mies ei kai jostain periaatesyystä koskaan kirjoita luonnonkosmetiikan koostumuksista mitään positiivista, mutta näitä hän sitten kuitenkin myönsi aikovansa käyttää testijakson jälkeenkin… Eli tavallaan tykkäsi mutta pukee sanat kuitenkin noin. ;)

Davvi_kuva

Summa summarum, mitkä fiilikset Davvista?

– Naisten tuotteet aivan ihania <3

– Tyylikäs ja kiinnostuksen herättävä kotisivu selkeällä informaatiolla ja kauniilla kuvilla

– Miesten tuotteiden kosmeettisessa miellyttävyydessä olisi vielä hiomisen varaa, jäävät jälkeen naisten voiteiden aisteja hemmottelevista tuoksuista ja koostumuksista. Tahmeus ei yleensä ole valttia miesten tuotteissa.

– Hinnat aika arvokkaat, mutta sen ymmärtää kun merkki ja tuotevolyymi ovat pieniä ja tuotteet valmistetaan Suomessa käyttäen paljon suomalaisia raaka-aineita

– Harmi että jälleenmyyjiä on vielä aika vähän, toivoisi että Davvia alkaisi saada laajemmin ekokaupoista ja vaikka tavarataloista niin se olisi helpommin saatavilla kuin hoitoloihin rajoittunut EkoPharma.

Davvin aikeena on laajentaa tuotevalikoimaa tulevaisuudessa. Mielenkiinnolla ja menestyksen toivotuksin jään seuraamaan merkin taivalta :) Ihanaa että meillä on Suomessa näin hyviä kosmetiikkamerkkejä :) (Insert Suomenlippu!)

Davvi_banneri

Loppuun yksi juttu, jonka tajusin vasta tänä aamuna ainesosien tutkimusviitteitä lukiessani ja joka jätti vähän hassun fiiliksen. Voi olla että olen nyt väärinkäsittänyt jotain, mutta haluan kuitenkin nostaa tämän esiin. En ehtinyt saada Davvilta kommenttia tähän (vappuna ei kukaan varmasti lue työsähköposteja), mutta lisään sen heti kun sen saan.

Aihe on eläinkokeet. Davvin sivulla lukee, ettei tuotteita tai niiden raaka-aineita ole testattu eläimillä. Asia, joka on tänä päivänä itsestääselvyys ainakin Euroopassa toimiville kosmetiikan valmistajille.

Kuitenkin Davvin listaamista tutkimusviitteistä käy ilmi, että muutamia ainesosia on tutkittu eläinkokein. Tällaisia ainesosia ovat ainakin vadelmauute ja tyrninsiemenöljy. Kokeet on tehty vuosina 2008 ja 2012, ja tutkijoiden nimistä päätellen tutkimukset on tehty Aasiassa. Olen tuijottanut noita tekstejä koko päivän ja kyllä mun englanninkielen taito tulkitsisi nuo eläinkokeiksi.

Ainesosat_tutkimukset

Kosmetiikan ainesosien eläinkokeet kiellettiin EU:ssa 2009, minkä jälkeen EU:n alueella ei ole saanut myöskään markkinoida sellaisia tuotteita, joiden ainesosia on testattu eläinkokeilla kiellon voimaan tulon jälkeen. Vadelmaketoneita on tutkittu hiirillä ennen kiellon voimaanastumista, mutta tyrniöljyn vaikutuksia UV-säteilyn aikaansaamaan ihon ikääntymiseen on tutkittu vuonna 2012 jolloin kielto oli jo voimassa. Vaikka tutkimukset olisi tehty Aasiassa, ei EU:ssa saa markkinoida tuotteita joiden ainesosia on testattu eläinkokeilla kiellon tultua voimaan.

Mitähän minä nyt tulkitsen väärin… En usko että Davvi missään nimessä käyttää eläimillä testattuja ainesosia, mutta miksi heidän viittaamissaan tutkimuksissa on mukana hiirillä suoritettuja testejä..? Tai jos tutkimusten kohteena olleet ainesosat eivät liity Davvin tuotteisiin, miksi ne on otettu mukaan viitteisiin..? Jotain mä nyt käsitän väärin ja toivon että minut korjataan nopeasti niin että saan ihan hävetä johtopäätöksiäni.

Viitatussa tyrniöljytutkimuksessa muuten puhutaan tyrnin aurinkovaurioita ehkäisevästä vaikutuksesta suullisesti nautittuna, mikä hämmentää pakkaa entisestään; miten suullisesti nautitun tyrniöljyn vaikutukset ylipäänsä liittyvät ihovoiteessa ulkoisesti käytettävään tyrniöljyyn..?

Mitä te sanotte tästä?

. . .

Edit. 3.5. Sain Davvin Mirja Jankesilta vastauksen:

”Davvin kotisivujen on tarkoitus kertoa laajemminkin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Olemme halunneet tuoda marjoista ja kasveista esille tutkimuksia, joita yliopistoissa on terveysnäkökulmasta tehty.

Emme ole erikseen tilanneet näitä tutkimuksia, eikä tutkimuksia ole tehty Davvin tuotteilla.

Meillä on selvästi kotisivuillamme parannettavaa tutkimusten tarkoituksen avaamisessa ja sijoittelussakin niin, että ne eivät aiheuta hämmennystä.

Onko Davvi-tuotteita testattu eläimillä?

Davvi-tuotteita ei ole testattu eläimillä, eikä sen tuotekehityksessä ole käytetty eläinkokeita.  Davvissa käytettyjä uutteita ei myöskään ole testattu eläimillä.

Yliopistot ja tutkimuslaitokset maailmalla sen sijaan ovat tutkineet parinsadan viime vuoden aikana eri tarkoituksiin lähes kaikkien tavallisimpien viljeltyjen kasvien ja marjojen terveysvaikutuksia.  Varsinkin rohtoja varten tehdyissä tutkimuksissa on tehty eläinkokeita aikanaan paljonkin.

Suomessa ja Euroopassa on eläinkokeet kielletty.

Vuonna 2013 EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto. Ennen nykyisen direktiivin hyväksymistä, vuonna 2003 astui voimaan historiallinen direktiivi, joka kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Miksi verkkosivuilla on maininta näistä kokeista, jos niissä ei ole testattu aineen kosmeettista käyttöä?

Luonnontuotteiden vaikutukset kiinnostavat ihmisiä. Forest of Lapland julkaisee luonnontuotteisiin ja niiden vaikutuksiin liittyviä tutkimuksia laajasti. Tutkimuksia ei ole tehty Forest of Laplandin tai sen alihankkijoiden tilauksesta. Ne ovat tutkimuslaitosten julkaisemia tutkimuksia, joista tutkimuslaitokset itse vastaavat. Jokaisesta raaka-aineesta tehdyt tutkimukset ovat kyseisen raaka-aineen alla.

Halusimme kerätä verkkosivuille tutkimuksia myös raaka-aineen terveysvaikutteista, koska kaikki tämä vaikuttaa myös ihonhoitoon, ja tutkimukset kiinnostavat ihmisiä.”

Kommentit (42)

 1. Kaitlin

  Kivan näkösiä puteleita.

  Vähän aiheen vierestä, mutta olipa hauska kattoa Lushin saippuoiden valmistusta yks ilta kun JIMiltä tuli toi Pomo Piilossa jakso, jossa Lushin joku johtoportaan jäsen soluttautui tehtaalleen, vitsit kun himottais itsekin päästä joskus sekottelemaan tollasia saippuapatoja, mulle ei tarvis ees maksaa palkkaa :D

  • Sanni

   olipa hauska kattoa Lushin saippuoiden valmistusta yks ilta kun JIMiltä tuli toi Pomo Piilossa jakso, jossa Lushin joku johtoportaan jäsen soluttautui tehtaalleen

   Yksi lukija tuosta juuri vinkkasikin edellisessä postauksessa ja aion itse katsoa jakson tänään :)

 2. RainDrop

  Tuo tieteellisten artikkelien lista on kyllä mielenkiintoinen, siellä on mun mielestä useampikin artikkeli joka pelkän nimen perusteella ei välttämättä viittaa mitenkään näiden ainesosien tehoon kosmetiikassa. Harmi että noita artikkeleita ei pääse lukemaan ilman pääsyä tietokantoihin.

  Mutta esim. kuusenkerkkäuutteen kohdalla on pari viitettä artikkeleihin joissa on tutkittu pihkavoiteen antimikrobisuutta, ja pihkavoide ja kerkkäuute ovat kuitenkin vähän eri asioita. Samoin karpalon kohdalla oleva viittaus marjojen terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimusyhteenvetoon sisältää vain lyhyen osion karpaloöljyn mahdollisesta haavoja parantavasta vaikutuksesta eläinkokeessa. Kaikki loppu on marjojen terveysvaikutuksista ravintona käytettäessä. Joten äkkiä selaamalla jäi vähän semmoinen olo että listalle on päässyt sellaisiakin artikkeleita joissa ei varsinaisesti ole osoitettu mitään tukea kosmeettisille vaikutuksille…
  Toisaalta lienee aika poikkeuksellista että ylipäätään kuluttajille kerrotaan mihin tutkimustuloksiin ja artikkeleihintuotekehitys perustuu, että sinällään positiivinen suuntaus.

  Mietin noitten eläinkokeitten kohdalla, että voisiko olla kyse siitä että tuota eläinkoekieltoa ”kierretään” sillä, että koska esim. tuossa tyrnijutussa sitä tyrniuutetta on nimenomaan annettu hiirille suun kautta, ja näin saatu tuloksia, mutta kasvovoiteessa sama raaka-aine on käytössä ulkoisesti, mutta tätä käyttötapaa ei ole testattu eläimillä, joten se olisi silloin sallittua..?
  Sama tilanne olisi jos jotain lääkeainetta testattaisiin eläinkokein (käsittääkseni edelleen sallittua) ja joku päätäisi käyttää samaa ainesosaa miedompana pitoisuutena kosmetiikkatuotteessa, saisiko tällaista myydä koska kosmeettista käyttöä ei ole testattu eläimillä? En tiedä vastausta, tällaista vain tuli mieleen tämän jutun luettuani.

  Joka tapauksessa, kiitokset tästä teemaviikosta, on ollut monella tapaa mielenkiintoista luettavaa ja on kiinnostavaa nähdä miten erilaisilla markkinointityyleillä kotimaista(kin) kosmetiikkaa markkinoidaan ja tuotetaan. Mukava myös nähdä että Suomessa on nykyään muitakin kotimaisia merkkejä kuin Lumene :)

  • Sanni

   äkkiä selaamalla jäi vähän semmoinen olo että listalle on päässyt sellaisiakin artikkeleita joissa ei varsinaisesti ole osoitettu mitään tukea kosmeettisille vaikutuksille…

   Tällainen fiilis minullekin tuli, ja sitä kautta vähän hämmentynyt. Kun ensin olin niin innoissani ja vaikuttunut siitä, että on nähty vaiva kertoa mihin tutkimustietoon valitut raaka-aineet ja niiden lupaukset pohjautuvat. Ja tarkemmin lukiessa käykin sitten ilmi, että osa viitatuista tutkimuksista ei edes liity kosmeettiseen käyttöön vaan ko. kasvien terveysvaikutuksiin ravintona käyttäessä.

   Mietin noitten eläinkokeitten kohdalla, että voisiko olla kyse siitä että tuota eläinkoekieltoa ”kierretään” sillä, että koska esim. tuossa tyrnijutussa sitä tyrniuutetta on nimenomaan annettu hiirille suun kautta, ja näin saatu tuloksia, mutta kasvovoiteessa sama raaka-aine on käytössä ulkoisesti, mutta tätä käyttötapaa ei ole testattu eläimillä, joten se olisi silloin sallittua..?

   Tähän en osaa sanoa, muuta kuin että eihän tyrniöljytutkimuksen tulos kuitenkaan kerro mitään öljyn vaikutuksesta ulkoisesti käytettynä, joten miksi edes viitata ko. tutkimukseen perusteena tyrniöljyn luvatuille vaikutuksille ihovoiteessa..? Joten mitä etua tällaisesta eläinkoekiellon kiertämisestä olisi, kun ko. tutkimus ei hyödytä ihovoiteen vaikutusten arviointia..?

   Itse asiassa mietin tuota, että onko eläinkokeet sallittu EU:ssa ravinnon turvallisuuden testaukseen. Lääkeaineita saa testata eläimillä, sen tiedän, mutta entä lisäravinteita..?

   Ja tosiaan tuo mitä kirjoitit on hyvin mielenkiintoinen pointti, että jos joku päättäisi käyttää eläimillä testattua lääkeainesosaa miedompana pitoisuutena kosmetiikassa, olisiko ko. ainesosa sallittu…? Osaisikohan esim. Teknokemian Yhdistys vastata tähän..?

   • Jonttu

    Nämä vastaavat kysymykset pyörivät omassa mielessänikin. Täytyy sanoa, että eipä sitä tiedä eläinkokeista juuri mitään muuta kuin, että EU:n alueella kielletty. Tuo erityisesti mietityttää, että missä määrin tuota kieltoa on edelleen mahdollista kiertää Euroopassa tai käyttämällä esim. jotain Aasiassa sijaitsevaa välikättä.

    • Sanni

     Tuo erityisesti mietityttää, että missä määrin tuota kieltoa on edelleen mahdollista kiertää Euroopassa tai käyttämällä esim. jotain Aasiassa sijaitsevaa välikättä.

     Sen ei pitäisi olla mahdollista, sillä vaikka eläinkokeet suoritettaisiin EU:n ulkopuolella, ei niistä saatua tietoa voi hyödyntää EU:n alueella myydyssä ja markkinoitavassa tuotteessa. Valmistajalle tällaiset kokeet ja niistä saatu tieto olisivat siis aivan turhia, koska heidän pitäisi kuitenkin osoittaa tuotteiden turvallisuus ja teho muilla testeillä EU:lle, saadakseen ne myyntiin EU:ssa.

 3. Kk

  Eikös tyyliin kaikki maailmassa ole testattu eläinkokein? Vesi mukaanlukien. Eri asia tietysti että milloin. Tuo tyrniöljyjuttu ei selvästi mitenkään vaikuta liittyvän kosmetiikkaan kylläkään, joten hassua että siihen viittaavat.

  • Sanni

   Eikös tyyliin kaikki maailmassa ole testattu eläinkokein?

   Jep, hyvin moni kosmetiikan raaka-aine on testattu aikoinaan eläimillä. Näitä ennen eläinkoekieltoa testattuja ainesosia on sallittua käyttää edelleen, sillä eihän jo tapahtuneita eläinkokeita enää voi muuttaa tai peruuttaa.

 4. NG

  Davvi-sarja vaikuttaa ehdottomasti sellaiselta uutuudelta, johin haluaisin päästä lähemmin tutustumaan :)

  Tyrniöljytutkimuksen mainitseminen on mielestäni täysin tähän yhteyteen sopimaton; tunnistin kyseisen tutkimuksen muuten heti, se on mainittu esim. käyttämieni tyrniöljykapselien (Valioravinto) esittelyvihkosessa. Kyseessä on siis suun kautta tehty tutkimus kyseisen öljyn erinomaisesta terveyttä edistävästä vaikutuksesta elimistöön, turkkiin, limakalvoille jne.. Ainakaan koe-eläimet eivät ole tässä kärsineet puutetta, päinvastoin :) On varmaan ollut kiiltävä turkki tyrniöljyporukalla – toivottavasti kaksoissokkotutkimuksen toisella osapuolella eli vertailuryhmällä oli myös jotain kunnon muonaa ….

  Iholle levitettynä vaikutus ei tietystikään ole sama kuin suun kautta saadulla öljyllä, hyödyllinen ainesosa se toki on ulkoisessakin hoidossa… kaikin tavoin turha ja asiakasta hämäävä tuo eläinkokeen esiin tuominen tässä markkinoinnissa, ja siitä olisi hyvä antaa palautetta firmalle..!

  • Sanni

   tunnistin kyseisen tutkimuksen muuten heti, se on mainittu esim. käyttämieni tyrniöljykapselien (Valioravinto) esittelyvihkosessa.

   Aa, kiinnostavaa. Ei siis ainakaan mikään ”pilipalitutkimus” :) Mutta kuten todettua, väärä tähän yhteyteen. Ellei sitten Davvikin tulevaisuudessa kaavaile tyrniöljykapseleiden lanseerausta ja tutkimus oli päässyt viittausten joukkoon jo nyt etuajassa.

   • NG

    Tyrniöljy on yksi eniten tutkituista marjaöljyistä, ja aina ahkerat kiinalaiset ovat kunnostautuneet silläkin rintamalla luonnonlääkinnän arvostuksessaan :)
    Se tutkimus, jonka muistan nähneeni viitteineen, oli tehty Turun yliopiston yhteydessä ja siinä oli noita kiinalaisnimiä yhdessä jonkun suomalaisen kollegan kanssa …
    Sanotaan sekin vielä, että tyrniöljyn vahvoilla karotenoideilla on suotuisia vaikutuksia silmän retinaan, joten silmänpainetautiset ja kaikki muut silmien / näön rappeutumisesta kärsivät hyötyisivät tyrniöljykapseleista, – ja niitä heille markkinoidaankin aktiivisesti.
    Valioravinnon Silmäomega on kehitetty eritoten silmien hyvinvointiin ja siinä on mukana muitakin rohdoksia, muistaakseni mustikkauutetta…

 5. Elise

  No nyt kyllä täytyy todeta, että mielestäni järkyttävät pakkaukset. Nimi kyllä viehättää minun korvaani. Taas kyllä miinuksena myös nuo hinnat 30 ml voidetta humahtaa minun naamaani ennen kun kerkiät sanomaan kissa :D Odottelen suomalaista luonnonkosmetiikka sarjaa vähän suopeammilla hinnoilla, vaikka ymmärrän kyllä suurimman osan korkean hinnoittelun.

  • Sanni

   Odottelen suomalaista luonnonkosmetiikka sarjaa vähän suopeammilla hinnoilla

   Sellainenhan on jo, Dermosil Nature ;) :D

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2016/04/26/kotimainen-kosmetiikka-dermosil-nature/

   50 milliä Nature-kasvovoidetta maksaa 7 euroa :)

   • Elise

    Täytyy vähän korjata sellaista jota voisi ostaa ihan kaupasta. Dermosililta on tullut tilattua huteja kuin huipputuotteita, joten kyseinen merkki on alkanut vähän kyllästyttämään.

    • Sanni

     Täytyy vähän korjata sellaista jota voisi ostaa ihan kaupasta.

     Aa, okei. Kaupasta saatavista Frantsila lienee edullisin..?

     • Jonttu

      Koin pienen järkytyksen, kun tajusin, miten edullisia Dermosilin tuotteet ovat. Mitenhän tämäkin on voinut mennä minulta ohi. Ja vielä se, että Dermoshop oli valittu pari vuotta sitten Suomen parhaaksi nettikaupaksi. No, oli aikakin siis käydä heidän sivuillaan. Jotenkin Dermosilin niin helposti unohtaa, kun sitä ei ole missään konkreettisesti hypisteltävänä. Kyllähän tärkeä osa kosmetiikan hankintaa on kuitenkin edelleen myös se, että voidetta saa testata esim. kämmenelle.

      • Sanni

       En minäkään varmaan tietäisi Dermosilistä mitään ellei työkaverit olisi sitä tilailleet kimpassa yhdessä edellisistä työpaikoistani :)

 6. Mulan

  Mä kyllä ihailen sun tapaa tehdä näin perusteellisia postauksia (etenkin kun et saa tästä palkkaa)! :) Onhan näitä pieni työ lukea, mutta samalla saa paljon tietoa ja perusteellisia arvioita tuotteista. Luen paljon mieluummin tällaisia postauksia verrattuna tynkä-postauksiin, jossa vaan sanotaan, että tällainen tuote ja oli kiva. Tää postaussarja on muutenkin ollut tosi hyvä, kun nostit tarkoituksella vähän pienempiä merkkejä ja mukana on monta luonnonkosmetiikkabrändiä. ^^

  Mä en itse välitä erityisen paljon EkoPharman pakkauksien ulkonäöstä, mutta minusta taas Davvi on siinä onnistunut, vaikka putellit itsessään on samanlaisia. Esimerkiksi fontit ovat mulle Davvissa mieleen ja ruskea värimaailma miellyttää silmää. Tuotteet on tosi herkullisen kuuloisia muutenkin, ihanaa, että hyviä suomalaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä tulee koko ajan lisää. :) Jopa niin hyviä, että Mr. Karkkipäiväkin on valmis käyttämään tuotteet loppuun. :D (Hänen muuten kannattaa varmaan perustaa se autoblogi, jos haluaa saada kaaroja testiin.)

  • Sanni

   Mä kyllä ihailen sun tapaa tehdä näin perusteellisia postauksia (etenkin kun et saa tästä palkkaa)! :)

   Kiitos Mulan :) Pitää paikkansa että en saa palkkaa tai muutakaan korvausta yrityksiltä joiden tuotteita esittelen, mutta täysin ”palkattomasti” en bloggaa; Indiedays maksaa palkkiota kaikille portaalin bloggaajille.

   Koskahan näemme Indiedaysissa Mr. Karkkipäivän autoblogin..? :D ^_^ Onkohan Suomessa vielä yhtäkään autofiilistelyyn keskittyvää blogia, ideaa misterille….

   Davvin pakkauksista – minäkin tykkään fonteista ja design on kokonaisuudessaan ihan söpö, vaikkakin clip art -kuvien käyttö kieltämättä tuo jotenkin amatöörimäisen kuvan. Luontoa, kasveja ja marjoja voi tuoda esiin paljon tyylikkäämminkin, suunnittelijat voisivat kurkata vaikutteita vaikkapa latvialaiselta Kivviltä tai ruotsalaiselta Estelle & Thildiltä. Mutta toki, makuasioitahan nämä ovat loppupeleissä :)

   • Nimetön

    Itse asiassa mä ymmärrän oiken hyvin tuon clip art -kuvien luoman amatöörimäisen lookin. Oma huomioni ei ole edes juuri kiinnittynyt niihin, kun kokonaisuus on muuten miellyttänyt itseäni. :D

    Mr. Karkkipäivän autoblogia odotellessa. :D

   • Mulan

    Ymmärrän itse asiassa hyvin tuon clip art -kuvien tuoman amatöörimäisen lookin. Oma huomioni tosin on keskittynyt pakkauksissa niin paljon muihin tekijöihin (väri ja fontit), etten ole edes ajatellut niitä. :D Kivvilla ja E&T:llä on ihanat pakkaukset ja niistä kelpaisi tosiaan ottaa vaikutteita.

    Mr. Karkkipäivän autoblogia odotellessa. :D

    • Mulan

     No voi pahus, nyt kirjoitin saman kommentin kahdesti. Toinen tuli vahingossa nimettömänä. ^^’

     • Sanni

      Ei se mitään, tunnistin että kommentti oli sulta :)

 7. Jonttu

  Ei liity postaukseen, mutta osaisitko sanoa, voiko suolasuihkekin kuivattaa päänahkaa kuivashampoon tavoin, jos sitä suihkuttaa myös tyveen? Itselläni tuntuu, että suolasuihkeen käytön myötä päänahka on tullut araksi ja kutiavaksi. Suihkutan sitä siis latvoihin mutta myös tyveen etenkin päälaelle antamana hieman volyymia, sillä tykkään tulla toimeen mahdollisimman pienellä tuotearsenaalilla (eli olisi hyvä, jos yksi tuote hoitaisi monta tehtävää). Kuivashampoita en käytä ollenkaan.

  • Sanni

   osaisitko sanoa, voiko suolasuihkekin kuivattaa päänahkaa kuivashampoon tavoin, jos sitä suihkuttaa myös tyveen?

   Kyllä varmastikin, kun suolalla ylipäänsä on kuivattava vaikutus.

   • Jonttu

    Pitänee vähentää siis tuon aika ihanan Uniquen käyttöä. :(

 8. Anna

  Noiden tutkimusviitteiden kohdalla katsoisin ensin lehtiä, joissa artikkelit on julkaistu. International Journal of Molecular Medicine ja Growth Hormone & IGF Research on kummatkin lääketieteellisen alan julkaisuja, ja tutkimuksetkin näyttäisi olevan ennemmin biolääketieteen tai lääketutkimuksen puoleen kallistuvia. En siis ainakaan itse molekyylibiologian opiskelijana laskisi kumpaakaan artikkelia kosmetiikan eläinkokeisiin.

  • Sanni

   En siis ainakaan itse molekyylibiologian opiskelijana laskisi kumpaakaan artikkelia kosmetiikan eläinkokeisiin.

   OK. Jää siis vain mysteeriksi, miten tutkimukset liittyvät kosmetiikkaan tai Davvin tuotteisiin.

 9. Sari

  Meinasin, että jätän kommentoimatta, mutta pakko sanoa, että Davvin etiketit näyttävät meikäläisen visuaaliseen silmään aika kamalilta :S En taida kuulua kohderyhmään :D :)

  • Mari

   Oon samaa mieltä, melko rumat pakkaukset muuten niin symppikseltä vaikuttavalla merkillä. Nuo tummat taustavärit (ruskea ja tummanvihreä) on niin tunkkaisia ja purkit näyttävät tulleen joltain menneeltä vuosikymmeneltä. EkoPharman putilot vieressä taas on ihan raikkaita, vaikkei niidenkään visuaalisessa ilmeessä kovin kehuttavaa ole. Ymmärrän Davvin putiloiden ilmeen viittaavan metsään ja luontoon, mutta ilmeen pitäisi olla paljon modernimpi, kevyempi ja raikkaampi. Putiloiden rumuudesta huolimatta aion näihin tuotteisiin silti joskus tutustua, kunhan joskus tulevat jossain vastaan. :)

   • Sanni

    Oon samaa mieltä, melko rumat pakkaukset muuten niin symppikseltä vaikuttavalla merkillä.

    Jännä miten eri lailla ihmiset näkee kosmetiikan pakkauksia, mielenkiinnolla olen lukenut viikon aikana kommentteja esim. Supermoodin, Frantsilan ja Anumatkin pakkauksista. Mikä näyttäytyy yhdelle kömpelön amatöörimäisenä on toiselle mitä tyylikkäin ja voittaa vielä muotoilupalkinnonkin. :) Melkein kaikkien merkkien pakkaukset ovat jakaneet mielipiteitä, Dermosil taitaa olla ainoa jonka pakkauksista kukaan ei sanonut mitään. Ovat niin hyperneutraaleita.

    Mun mielestä Davvin pakkaukset ei ole yhtään rumia vaan aika tyylikkäitäkin siis itse pullon muodoltaan ja nuo etiketitkin ovat ihan kivat lukuunottamatta kömpelöitä clip art -marjoja ja -kasveja. Ruskea värimaailma kosmetiikan yhteydessä on tosiaan haastava kaikessa anti-raikkaudessaan enkä normaalisti pitäisi ruskeaa hyvänä valintana ihonhoitopakkauksiin, mutta Davvin pulloissa se ei jostain syystä häiritse ja sopii kokonaisuuteen ihan mukavasti. Yleisvaikutelma on ihan erilainen kuin vaikka Anumatin tuotteissa, jotka näyttäytyvät minulle muotoilullisesti todella harrastelijamaisina ja ei-pitkälle-mietittyinä. Mutta sekään ei häiritse kun tuntee kontekstin :) Ja ovat ne sentään kivemman näköisiä kuin Lifehairin Lacto Line – ja Oliivi-tuotteet…! :D Että eivät ne suuremmatkaan yritykset aina välitä panostaa pakkauksiin ;)

 10. Jonttu

  Täällä vietän iltaa kuunnellen YouTubesta aaltojen laulantaa ja käyden vielä kerran läpi tämän viikon postauksia, sillä eihän hyviä tuotteita saa päästää ohi sormien. Tein ihan listaa, mitä esittelemistäsi tuotteista aion kokeilla, ja lista näyttää tällaiselta:

  Frantsilalta Ruusu-kasvovesi
  Dermosililta silmänympärysvoide
  Flow’lta puhdistusvoide ja entsyymikuorinta
  Anumatilta ehdottomasti stressi-ihon voide (ja ehkä myös täyteläisempi)
  Davvilta sekä päivävoide että silmänympärysvoide

  Supermoodista kiinnostaisi kehumasi seerumi, päivävoide ja silmänympärysvoide, mutta minua pakkaukset eivät puhuttele ja hinnat ovat aika kauheita. Myöskin Flow’n kasvovesi kiinnostaa, mutta kun Lacto line on vähän liian hyvää ollakseen niin halpaa, että tuskin testaan tuota (Frantsilan ruusu-kasvovettä on tosin pakko testata).

  Ei ole helppoa tässä ihanassa luonnonkosmetiikan maailmassa, kun ihania merkkejä on niin paljon! Ja pakkaa on vielä sekoittamassa ulkomaiset kiinnostavat merkit kuten Nafha ja Mossa ja Skin Blossom… :) Kaikki nuo ovat sellaisia mukavan kohtuuhintaisia ja erittäin hyvältä vaikuttavia sarjoja myöskin. Milloinkahan sitä ehtii kaikkea kokeilemaan. Vielä on EkoPharman vadelmavoidekin kokeilematta (kesällä kuluu päivisin vain tuota suojakertoimellista voidetta).

  Kiitos huikeasta viikosta – ilman sinua Anumati olisi esim. jäänyt aivan huomiotta, samoin sekin, että Flow’lla on muutakin kuin pelkkiä meikkipohjia ja saippuoita.

  • Sanni

   Minä puolestani kiitän perusteellisesta teemaviikon yhteenvedosta, ihanaa että kommentoit näin perusteellisesti :) Onpa kivaa että viikolta jäi näin paljon konkreettista ”käteen” :) Minustakin on ollut tosi kiva tutustua näihin vähän pienempiin merkkeihin ja tokihan sekin on (ainakin omalta kannaltani) etu että ne ovat luonnonkosmetiikkaa.

   Tänään yritän päättää lähteäkö kokeilemaan seuraavaksi L’Orealin tuotteita (mikä olisi kiinnostava kontrasti) vai jatkaa luonnonkosmetiikalla Urtekramin merkeissä. Mossa kuuluu myös seuraavien kuukausien testattaviin :)

   • Jonttu

    Olen jo nähnyt jossakin mainoksia Urtekramin uutuuksista, ja kiinnostavat kyllä kovasti, sillä Urtekramilla on tämän hetken suosikkikäsivoiteeni hinta-laatusuhteeltaan (Rose, mutta ei toki tehoa yksinään talven pahimpina aikoina).

    Toisaalta myös L’Oréal olisi erittäin mielenkiintoinen kontrasti tämän teemaviikon jälkeen ja myös siinä mielessä, kun olit sillä vierailulla. Jotenkin tässä on juuri sellainen tuote, joka hoitaa urheasti hommansa eikä lupaa mitään liikoja tuotetekstin osalta.

    En ole ehtinyt lukemaan keskusteluja, niin selvisikö se Davvin ja eläinkokeiden yhteys jotenkin?

    Ai niin muuten, oletko käyttänyt tai kokeillut Laveran Q10-päivävoidetta. Sain siitä pienen testerin, ja tuo voide on hurmannut minut täysin. Edullinen tuote ja raikas tuoksu, imeytyy ihanasti.

    • Sanni

     En ole ehtinyt lukemaan keskusteluja, niin selvisikö se Davvin ja eläinkokeiden yhteys jotenkin?

     Heiltä ei ole vielä tullut asiaan kommenttia, mutta tässähän oli tosiaan viikonloppu välissä. En odottanut että kukaan vastailee vappuna työmeileihin :) Mutta jos/kun vastaus tässä viikon aikana tulee niin lisään sen postaukseen.

     oletko käyttänyt tai kokeillut Laveran Q10-päivävoidetta

     Olen saanut sen testiin mutta tuolla se vielä odottelee :)

     • Jonttu

      En itsekään tarkoittanut, että vappuna vastaisivat, mutta kysyin tavallaan sitä, että onko esim. joku yrityksen työntekijä vastannut tänne kommenttiboksiin epävirallisesti tai jos joku on sattunut muuten vain tietämään jotakin asiasta. Kun en siis tiennyt, että olit edes lähettänyt kysymystä heille (anteeksi, luin tekstin enemmän itse tuotteisiin keskittyen). :)

 11. Aino

  AIvan loistava juttu, ja kiitos tarkkanäköisyydestä eläinkoepolitiikkaan liittyen! :)
  Ai että tykkään tälläisistä blogeista, jossa oikeasti asioista tiedetään, selitetään ja otetaan selvää. Sekä uskalletaan olla kriittinenkin, sekä herätellä kysymyksiä.

  Kosmetiikkablogia voi pitää niin monin eri tavoin. Tämä blogi näyttää sen miten se tehdään!
  Ei minulla muuta kun että kiitos.

  • Sanni

   Kiitos Aino :) Terveisin kriittisyysgeenillä syntynyt ^_^

 12. Eeva

  Tarvitsisin putsarivinkkiä ja päätin kääntyä Sannin puoleen. :) Osaisitko suositella vaahtomaista putsaria epäpuhtaalle, pintakuivalle ja helposti tukkeutuvalle iholle? Kärsin myös laajentuneista ihohuokosista ja mustapäistä.

  • Sanni

   Suosittelen päivittäiseksi puhdistusaineeksi jotain hellävaraista tuotetta joka ei ärsytä ihon pintaa eikä kuivata sitä lisää, ja tähän yhdistettynä kerran-pari viikossa tujumpi puhdistus esimerkiksi kuorivalla putsarilla. Yksi loistava tuote kuvailemallesi iholle on Nubian Heritagen African Black Soap Body Wash, jota tosin täytyy tilata netistä (itse tilaan iHerbistä). Vaikka tuotteen nimi on Body Wash se sopii myös kasvoille ja on yksi ihanimmista putsareista mitä olen koskaan käyttänyt. Kyllä, minäkin käytän sitä vaikka ihoni on normaali :) Vaikka ko. tuote on tarkoitettu nimenomaan herkästi tukkeutuvalle, epäpuhtaalle iholle. Se vain tuntuu iholla niin ihanalta. Tuotteessa ei ole kuivattavia tensidejä mutta se puhdistaa silti tehokkaasti ja vaahto on aivan ihanan kermaista, paksua ja pehmeää. Geeli on myös kevyesti kuorivaa, niin kevyesti että uskaltaisin käyttää päivittäin. Afrikkalainen musta saippua on antiseptistä ja tulehdusta laskevaa ja sitä on perinteisesti käytetty Afrikassa ihottuman, aknen ja rasvoittuvan ihon hoitoon.

   Mun on itse asiassa ollut tarkoitus tehdä tuosta oma postaus :)

   http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Body-Wash-13-fl-oz-384-ml/8475

 13. Anna

  Mun silmää nämä Davvin pakkaukset viehättävät vielä vähemmän kuin EkoPharman. Davvin korkeamman hintatason luulisi näkyvän pakkauksissa, mutta näin ei mielestäni ole. Makuasioita tietysti.

  Kokeilisin mielelläni Davvin voiteita, mutta rehellisesti sanoen en tiedä, raaskisinko kuitenkaan ostaa niitä. Tällä hetkellä yövoiteiden kiistaton ykkönen mulla on BTB13 Medical II -voide, jonka inci on loistava ja 50 ml maksaa alle 40€ (jos oikein muistan). Päivävoiteena mulla on EkoPharman mainio suojakertoimellinen voide, joka sekään ei ole hinnalla pilattu. EkoPharmalla on myös monta muuta hyvää voidetta ja silmänympärysvoidetta. Herkkäihoisena olen sitä paitsi varovainen kokeilemaan uusia tuotteita (varsinkin kalliita), vaikka välillä kaipaisikin vaihtelua.

  Seuraavalla kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla olisi muuten huippua lukea BTB13- sarjan tuotteista (jos saat niitä testiin ja ehdit niitä testailla).

 14. Mari

  Bongasin Davvin mainoksen Kalevan Prisma-keskuksen apteekin (Haka-Apteekki?) ikkunassa! Apteekki oli jo kiinni, joten en päässyt tarkistamaan, löytyykö tuotteita hyllyiltä, mutta todennäköisesti löytyy…! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.