Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka: Arctic Arbutin

Kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla jatketaan luonnonmukaisen kosmetiikan merkeissä. – Mutta tulossa on myös ihan täyttä vastakohtaakin ;)

Tänään esittelyssä tuotesarja erityisesti herkälle, couperoottiselle ja pigmenttiläikikkäälle iholle: Arctic Arbutin.

Arctic Arbutin -tuotteiden kehityksestä vastaa rovaniemeläinen Detria. Merkki tunnetaan myös toisesta, alkuperäisestä Arbutin-sarjastaan, mutta Arctic-linjan erona ovat 100-prosenttisesti kasviperäiset raaka-aineet sekä arbutiinin rinnalle valittu toinen aktiiviaine: pakurikääpä. Kummatkin Arbutin-sarjat ovat hajusteettomia ja sopivat kaikille ihotyypeille.

Pakurikaapa_Sianpuolukka

Kuva: Detria

Detrialla ei ole omaa tehdasta, vaan tuotteet valmistetaan tehtaassa Etelä-Suomessa. Tuotteissa käytetyt arktiset raaka-aineet kuten yrtit ja marjat kerätään tiukasti valvotuilta Lapin luomukeruualueilta, ja ne täyttävät rohdosraaka-aineiden GAP-standardin. Jokainen yrttierä tutkitaan, ja jokaisesta Detrian valmistuserästä varmistetaan vaikuttavien aineiden pitoisuus.

Arktisilla alueilla kasvavat yrttikasvit sisältävät jopa viisinkertaisen määrän tehoaineita eteläisemmillä alueilla kasvaviin yrtteihin verrattuna, minkä vuoksi niitä kutsutaan superyrteiksi. Tehoainepitoisuudet on mitannut ja vertaillut Suomen Metsäntutkimuslaitos (Metla) tutkimuksessaan. Tutkijoiden mukaan ilmiön takana on kasvien sopeutumiskyky, jonka ne ovat kehittäneet äärimmäisten kasvuolosuhteiden vuoksi. (Tästä olemme kuulleet luonnonkosmetiikassa aiemminkin, mm. Mádara puhuu pohjoisten alueiden kasvien tehokkuudesta. Kai se on uskottava jos kosmetiikkaan liittymätön taho kuten Metlakin on asian vahvistanut ;))

ArcticArbutin_IMG_0042

Arctic Arbutin -sarjassa käytettyjä tehoaineita:

Sianpuolukka – sisältää arbutiinia, joka on tehokas melaniinin tuotannon estäjä ja sitä voidaan käyttää ihoa vaalentavana ainesosana; se vaalentaa liikapigmenttiä mm. maksaläiskissä ja pisamissa. Arbutiini tarjoaa myös luonnollisen UV-suojan. Couperosa-ihon hoidossa arbutiinin teho ovat sen kyvyssä vahvistaa ihon pintaverisuonten seinämiä ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Mustikka – sisältää flavonoideja, polyfenoleja, vitamiineja ja hivenaineita. Suojaa ihoa ulkoisilta rasituksilta ja sillä on tulehdusten ja allergian vastaisia vaikutuksia. (Mustikkauutteelle ei ole virallista antiosidanttista funktiota EU:n kosmetiikkakemkaalitietokannassa.)

Pakurikääpä – tunnettu vuosituhansia ihonhoidon ihmeaineena kiinalaisessa lääketieteessä ja venäläisessä kansanparannusperinteessä. Pakurikäävän vaikutus perustuu sen tulehdusta hillitsevään ominaisuuteen, superkorkeaan antioksidanttitasoon ja tiheään ravintoarvoon.

ArcticArbutin_IMG_0050_2

Seerumi (49,90€ / 30 ml)

Koostumukseltaan hyvin nestemäinen, kuin vettä. Seerumin teho on epäilemättä tarkoitettu kohdentumaan nimenomaan ihon punoitukseen ja pigmenttiläiskiin eikä kosteuttamaan, ihofiilis kertoo tämän välittömästi. Tai ei iho tietenkään mulle kerro tuosta punoituksesta ja läiskistä, vaan siitä, että se jää hyvin janoiseksi. :)

Ihollani on vain hyvin vähän punoitusta (yksi ihan virallisesti couperosaksi diagnosoitu alue vasemmassa poskessa ^_^), joten on vaikea arvioida tuotteen punoitusta vähentävää vaikutusta. Etenkin kun testiaika oli vain kaksi viikkoa. Väittäisin, että olin kuitenkin havaitsevinani couperosa-kohdan vaalenemista testiviikkojen aikana. Ainakaan alue ei lehahdellut punaisena, niinkuin se välillä tekee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieni couperosa-alueeni näkyy Mia Höydön Lumous-seerumikuvissa. Joo, ei ole kummoinen.

Pakkausselosteesta: ”Arctic Arbutin -seerumi ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä sekä suojaa, vahvistaa ja kiinteyttää ihoa. Ehkäisee ruskean liikapigmentin syntymistä, poistaa maksaläiskiä, vähentää couperosa-ihon punoitusta sekä häivyttää ihon pinnallista verisuoniverkostoa. Lisää ihon kimmoisuutta ja heleyttä sekä täyttää ilmejuonteita. Rauhoittaa atooppisen ihon ärtymystä. Valmiste sisältää luonnon aurinkosuojan suojakertoimella 10.” (Sama teksti lukee myös kasvovoiteen pakkauksessa.)

Tuo viimeinen! Kappas, jopa SK10! Tässä kohtaa voi varmastikin soveltaa Biosolis-aurinkoöljyn tiimoilta käydyssä keskustelussa ilmennyttä tietoa siitä, millä perustein tuotteelle voi antaa suojakerroinlupauksen. Aurinkosuojaa antavalla ainesosalla ei tarvitse olla EU:n kosmetiikkalainsäädännöllisesti virallista UV-suodatinfunktiota, mitä arbutiinilla ei ole.

ArcticArbutin_IMG_0051

Vaccinium myrtillus on mustikka, inonotus onbliquus pakurikääpä.

Mielenkiintoista muuten, ettei incissä tarvitse tarkentaa, mitä osaa mustikasta on käytetty. Mustikkauute voi pohjautua mustikan lehtiin, marjaan tai siemeniin, ja niillä on osin erilaisia vaikutuksia. Esimerkiksi lehtiuute supistaa ihoa, kun taas marja- ja siemenuutteella on vain yleinen skin conditioning -funktio.

ArcticArbutin_IMG_0047_2

Kasvovoide (49,90€ / 50 ml)

Jännä koostumus. Tuntuu kasvoille levittäessä jähmeähköltä ja jää paikoin vaaleana kerroksena jota täytyy hieroa tovi jotta imeytyy. Kuitenkin kun voide on lämmennyt ja imeytynyt iholla, se ikäänkuin ”katoaa” eikä iholle jää paksun voiteen tunnetta. Esimerkiksi Mia Höydön Ihana-voide jättää paljon selkeämmän ”pinnoitetun” tunteen iholle. Ensikokemus oli, että Arctic Arbutin -voide ei ole kovin kosteuttava; iholle jäi melkein voitelematon tunne vaikka lisäsin voidetta useamman kerran.

Myöhemmillä käyttökerroilla voide imeytyy paremmin eikä jää pyörimään yhtä pitkäksi aikaa, mutta ei siltikään tunnu syväkosteuttavalta. Tuntuma on enemmänkin suojaava kuin kosteuttava. Iholla on aamuisin aina tuotetuntua, eli voide jää ihon pintaan.

Tuotekuvaus:

”Suojaava kasvovoide ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista.” – Jep, ei siis lupaa erityisesti kosteuttaa vaan nimenomaan suojata. (Luin tuotekuvauksen vasta otettuani voiteen käyttöön.)  Seerumin on ilmeisesti tarkoitus tuoda kosteutus. Sekään ei tosin tunnu kosteuttavalta.

– Estää ja hidastaa ihon kollageenin haurastumista.

– Ehkäisee couperosaihon punoitusta.

– Häivyttää ihon pinnallista verisuoniverkostoa.

– Suojaa UV-säteilyn haitoilta.

– Poistaa ja vaalentaa maksaläiskiä sekä ruskeaa liikapigmenttiä.

Kaiken kaikkiaan ”perusmukava”, tunteita herättämätön tuote. Koska voiteessa ei ole tuoksuakaan elämystä luomassa, on tuotteen käyttökokemus hyvin neutraali. Voide ei tunnu ikävältä, mutta ei fantastiseltakaan. Ihoani ei jää suoranaisesti kiristelemään, mutta voide ei ole kaikkein kosteuttavimmasta päästä.

Pigmenttiläiskiä kasvoiltani löytyy, mutta tuotteita pitäisi varmasti käyttää vähintään kuukausi jotta osaisin ottaa kantaa läiskien vaalenemiseen. Voide tuntuu kuitenkin rauhoittavan ihoa. Päättelen tämän siitä, että lopetettuani Arctic Arbutinin ja sitä seuranneen, toisen herkän ihon rauhoittavan sarjan käytön, ihoni on selvästi palannut tavalliseen punoitustasoonsa.

ArcticArbutin_IMG_0043_2

Käsivoide (18,90€ / 30 ml)

Joukon yllättäjä!

Koostumus on ohutta emulsiota mutta ei halvan vesimäistä. Kosteuttaa hyvin ja tuntuu erittäin miellyttävältä. Tuntuu iholle levittäessä juuri sellaiselta mitä käsivoiteelta toivon: sopivan liukkaalta, sopivan notkealta ja silti sopivan rasvaiselta suojatakseen ja pehmentääkseen käsieni hyvin kuivaa ihoa. Ja imeytyy nopeasti niin että tuotetta voi käyttää myös päiväsaikaan (vs. yöllä käytettävät superrasvaiset muhitusvoiteet).

Voiteen kosteusteho on yllättävä siksi, että koostumus on niin ohutta. Kun sitä ensimmäisen kerran levittää iholle, ei odottaisi sitä suojaavaa ja tehokkaasti pehmentävää tunnetta jonka voide jättää imeydyttyään.

Voiteen miinus on se, että kuivaihoisen päivittäisessä käytössä tuote kuluu varmasti loppuun parissa viikossa. Minä olen yrittänyt venyttää voiteen kestoa pitämällä sitä käsilaukussa ”kun-en-ole-kotona -voiteena” ja lisäämällä vain pienen pumppauksen hätäapuna tarpeen tullen.

Voide on kallista ollakseen päivittäin käytettävä käsivoide, mutta näen tuotteen erinomaisena esimerkiksi kuuriluontoisesti kesäisin käytettävänä henkilöillä, joiden käsiin tulee helposti maksaläiskiä. Ikääntyneellä iholla kämmenselkien pigmenttiläiskät ovat tuttu ilmiö.

*

Onko lukijoiden joukossa arbutiinista apua saaneita?

Jutun tuotteet on saatu blogin kautta.

Kommentit (39)

 1. NG

  Wau, mielenkiintoista! Kiitos suomalaisen kosmetiikan (muunkin kuin Lumenen) esilletuomisesta! Olen joskus antanut äidilleni (couperosa-iho) tuota alkuperäistä Arbutin-seerumia, mutta eipä hän osannut siitä sen kummemmin sanoa mitään.
  Sianpuolukka, mustikka ja muut suomalaiset marjat ovat tosi suosittuja Aasiassa, ja japanilaiset firmat ostaisivat niitä enemmän, kuin olisi tarjota (esim. Riitan Herkku).. Hyvä, että meilläkin nostetaan esiin kotimaisten yrttien ja marjojen potentiaalia ja hyödynnetään niitä ihonhoidossa. Paras antioksidanttihyöty tietenkin on aina suun kautta nautittuna ;)

  Voisin joskus kokeillakin tuota voidetta, jos kohdalle osuu eikä ole jonkin loistelampun alla kärähtänyt… (Sokoksessa esimerkiksi näkee niitä tehovalaistuja hyllyjä, joista ei tee mieli ottaa mitään.. Sivummalla on sitten tavallisia hyllyjä ilman sähkövaloja, itse ostaisin tuotteeni mieluummin siten säilytettynä..)

  • Ammi

   Minäkin olen kiinnittänyt huomiota supervalaistuihin kosmetiikkahyllyihin. Voivat toki näyttää hyvälle ja tuoda tuotteet paremmin esille, mutta… Siltä pohjalta mitä tiedän voiteiden ym. säilyvyydestä fysikaaliselta ja kemialliselta kannalta, ei tee mieli poimia tuotteita lamppujen loisteesta. Joskus olen huomannut hyllytasojen olleen jopa hieman lämpimiä sellaisista kohdin, missä lamppu on ikään kuin koteloituna rakenteessa. Jospa led-lamput olisivat armollisempia? Niiden yleistymistä odotellessa :)

   • Sanni

    Siltä pohjalta mitä tiedän voiteiden ym. säilyvyydestä fysikaaliselta ja kemialliselta kannalta, ei tee mieli poimia tuotteita lamppujen loisteesta.

    Ei minunkaan :/ Lämpötila aivan eittämättä vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen heikentävästi, etenkin jos se nousee yli 40 asteen (muistan kuulleeni jossain juuri tämän luvun), ja pakkanen on tietysti ihan oma asiansa. Jotkut hyllyt on niin kuumasti valaistu että tuotteetkin ovat hyllystä ottaessa kuumia. Ei todellakaan hyvä juttu, ja silti tällaiset hyllyt ovat kosmetiikkaliikkeissä standardi.

    • NG

     Jossain luin tästä kosmetiikan säilyvyydestä, että tuotteita testataan hyvin erilaisissa oloissa, mukaanlukien vaihtelevat lämpötilat ja nuo loistelamput.. Siitä huolimatta en voi pitää kirkkaasti valaistuja hyllyjä onnistuneena säilytyspaikkana, kosmetiikkatuotteet kuuluu varastoida suht viileässti ilmastoidussa tilassa poissa kirkkaista valoista.
     Mutta kaupat ajattelevat lähinnä markkinointia … siinä taas yksi syy tilata nettikaupoista!

     • Sanni

      Jossain luin tästä kosmetiikan säilyvyydestä, että tuotteita testataan hyvin erilaisissa oloissa, mukaanlukien vaihtelevat lämpötilat ja nuo loistelamput..

      Kyllä, kosmetiikan säilyvyyttä testataan sekä lämpö- että pakkaskaapeissa. Mutta testauksen tarkoitus ei ole varmistua siitä, että tuotteet kestävät kauppojen kuumien lamppujen alla (en tosin kuvittele että sellaista prikulleen ajattelit :D), vaan määrittää ylipäänsä niiden säilyvyys erilaisissa lämpötiloissa. Tuote säilyy (tuotteesta riippuen, tietysti) x määrän aikaa myös huomattavan kuumissa olosuhteissa, mutta ei yhtä pitkään kuin asianmukaisesti varastoituna.

      Meillä esimerkiksi jatkuvasti päällä oleva kylpyhuoneen lattialämmitys pitää kylppärin lämpötilan niin korkeana, että jotkut luonnonkosmetiikan vartalovoiteet (joilla tietenkin on huonompi säilyvyys kuin synteettisillä) ovat menneet siellä pahaksi jo parissa kuukaudessa. Eikä lämpötila ole varmasti neljää kymmentä :D

      Mutta kaupat ajattelevat lähinnä markkinointia … siinä taas yksi syy tilata nettikaupoista!

      Niinpä :)

      • EllaA

       Nyt on monella merkillä lähtenyt hyllysysteemitkin muuten vaihtoon! Itse siis töissä tämän huomannut, että ihan viimeisen puolen vuoden aikana on tapahtunut monella merkillä muutoksia, jossa on siirretty myyntikappaleet pois kuumuudesta ja valosta piiloon, vain testerit on esillä ja niitä saa sitten edelleenkin olla vaihtelemassa usein pilaantumisen vuoksi. Mutta ehkäpä tälle ollaan tekemässä jotain!

       • Sanni

        Hei, mahtavaa kuulla! :) Peukut kaupoille! :) (Tai ainakin sun kaupalle ;D)

 2. Clio

  Nyt taisi mennä melatoniini ja melaniini sekaisin :P

  • Sanni

   Hahah, niin tosiaan meni! :D My bad! ^_^ Korjaan! :D

 3. Minulle suututtiin kun olin eri mieltä

  Ei nyt liity aiheeseen mutta: voitko selittää mitä tarkoittaa contour. Minun mielestäni pieni esim. Nenän ja poskipäiden korostaminen on jo contouria, joidenkin mielestä ei. Luotan sinuun ammattilaisena. Vastaa pian, haluan vastauksia!

  • Sanni

   Contour on englantia ja tarkoittaa meikkiyhteydessä käytettynä rajaamista tai varjostamista, ihan minkä tahansa ihoalueen varjostusta. Tämä on minun käsitykseni asiasta.

   Korostamisella taas tarkoitetaan meikkikielessä ”valon tuomista” tai jonkun alueen vaaleammaksi tekemistä, englanniksi highlight. En ole varma mitä tarkoitit nenän ja poskipäiden korostuksella, mutta minulle se on nenänvarren ja poskipään valaisua vaalealla ja/tai valoaheijastavalla tuotteella.

   • Minä vielä

    Kiitos todella paljon! Tarkoitin sitä kun jotkut laittavat tummempaa väriä poskelle (poskipäälle?? En muista sanaa) ei aurinkopuuteria, eikä punaa vaan siis ruskeaa ja sitten häivyttävät sitä. Onhan sekin contouria?

    • Sanni

     Tarkoitin sitä kun jotkut laittavat tummempaa väriä poskelle (poskipäälle?? En muista sanaa)

     Tarkoitatkohan poskiluun alle..? :) Poskipää on posken korkein kohta, esim. tässä kasvojen varjostus -postauksessani olen levittänyt korostusta eli valoaheijastavaa puuteria poskipäälle, ja tummaa eli varjostusväriä poskiluun alle.

     Tumman värin käyttäminen kasvojen reunakohdissa (poskiluun reuna, nenän varsi, leukaperät, ohimot) on contouringia eli varjostusta, haluat siis lisätä varjoa sinne mihin luonnostaankin lankeaa varjo. Korostus eli highlighting on sitä, että lisää vaaleaa tai valoa heijastavaa sävyä kasvojen korkeisiin ja keskeisiin kohtiin, jonne valo osuu luonnostaankin, eli otsaan, kulmaluulle, poskipäille ja/tai kasvojen keskelle nenänvarren kummallekin puolelle, nenänvarteen, leukaan ja amorinkaareen.

     Se, että levittää aurinkopuuteria pehmeästi koko kasvoille ei ole contouringia, sillä se ei vaikuta kasvojen luustoa tai muotoa vahvistavasti. Se on vain ihon sävyn lämmitystä että ei näytä niin kalpealle :)

   • Minä taas

    Ja en tiennyt mitä korostaminen varsinaisesta tarkoittaa (en tiennyt että se on oikea meikkaustermi) joten ensimmäinen viesti on epäselvä. P.s. Tajusin nyt että se sana on poskipää (ainakin varmaan). Sinähän käytät siis vaaleaa korostusväriä. Jotkuthan laittavat tummaa. Eli onko se tumman värin laitto poskipäälle sitten contouria? Anteeksi nämä miljoona viestiäni :D

    • Sanni

     Sinähän käytät siis vaaleaa korostusväriä. Jotkuthan laittavat tummaa. Eli onko se tumman värin laitto poskipäälle sitten contouria?

     Tummalla ja vaalealla sävyllä on eri paikat ja tehtävät kasvoilla, kuten tuossa yllä selitin :) Tummaa laitetaan poskiluun reunaan tai alle, vaaleaa taas poskiluun päälle eli poskipäälle. :) En ole nähnyt kenenkään laittavan ainakaan kauneusmeikkaustarkoituksessa tummaa sävyä poskipäälle, sehän latistaisi kasvoja. Poskipäiden korostusta eli esiintuomista pidetään ainakin länsimäissa kauneusihanteen mukaisena, joten poskipäätä ei haluta meikkauksella latistaa ja häivyttää vaan päinvastoin tuoda esiin. Ja tällöin poskiluun luontainen varjokohta vahvistetaan tummalla sävyllä, ja korkein kohta korostetaan vaalealla sävyllä, jolloin syntyy vaikutelma entistä selkeämmin erottuvista poskipäistä. :)

     • Minä taas

      Kiitos todella paljon! :) Menen itse ihan sekaisin näistä kaikista termeistä ja kasvojen osista. Juuri tuota vastausta hain sinulta :) kiitos siis!

      • Sanni

       Ole hyvä :) <3 Mukava että saatoin olla avuksi.

 4. PipSa

  Mulla oli joskus nuorempana maksaläiskiä (jep, just niitä) niskassa ja kaulalla. Tätä Arbutinia sitten laitettiin 1-2kk ajan siihen niin sinne läks läiskät eikä oo takas tulleet. Muistelisin että maksoi 180-250MK ja sillon se tuntui kalliilta. Nykyään taitaa olla joku 30-50€ luokkaa. Couperosaa mullakin taitaa olla poskissa ja ikääntyminen edessä, niin olen miettinyt josko tätä hommaisin itselleni ja alkaisin laittaa naamalle. :) Tosin puteli jonka muistan oli ihan erilainen näihin sun kuvissa näkyviin. Se oli sellainen ruskeahko ellen väärin muista.

  • Sanni

   Tosin puteli jonka muistan oli ihan erilainen näihin sun kuvissa näkyviin.

   Arctic Arbutin on uusi sarja, olisikohan ilmestynyt viime talvena tai mahdollisesti viime vuoden puolella. Alkuperäisessä Arbutin-sarjassa on ihan eri näköiset purkit kuin Arctic-linjassa, tällä hetkellä tämän näköiset. Ehkä ne ovat joskus muinoin olleet ruskeat..?

 5. sms

  On kyllä hinnat kohdillaan, mutta ei mun kohdalla ;D

  Tuli mieleen,että olisipa mukava saada ostettua jostakin juomatarkoitukseen tarkoitettua, yhtä tutkittua ja turvalliselta alueelta kerättyä pakuria, kuin mitä kuvauksen mukaan noissa tuotteissa olisi…

  Mun couperosa ilahtui suuresti body shopin e vitamiini yövoiteesta… Mahtava tuote. Mulla vaan se yksi purkki kestää noin 3-4vkoa, koska levitän sitä nyt talvella todella runsaan kerroksen… Ei tuollaset rauhoittavat seerumit couperoosaan auta merkittävästi mielestäni, vaan kunnollisesti kosteuttava yövoide on siinä pelastus ja melkosen se ja sama levittääkö väliin jonkin couperosa-seerumin (olen kyllä niitä testaillut). Saunaa en jätä, vaikka ei tee hyvää couperosalle.. Olisi jotenkin tyhmää sitten itseaiheutettuun sauna-naamaan lätkiä 50e seerumia paniikissa…

  • Sanni

   On kyllä hinnat kohdillaan, mutta ei mun kohdalla ;D

   :D ^_^

   Mulla on tosi vähän (henkilökohtaista) kokemusta ihon rauhoituksesta, joten en osaa itse sanoa yhtään kuinka paljon jonkun tuotteen koostumuksella on lopulta merkitystä couperosalle. Voiko kosmetiikka todella vahvistaa ja häivyttää ihon pintaverisuonia? Monien asiakkaiden kertoman perusteella näin olisi, mutta mene ja tiedä ajaako saman asian hyvin kosteuttava voide kuin varsinainen couperosa-voide.

 6. Sarabi

  Moikka,

  Osaisitko suositella finniarville jotain tököttiä? Iho on nykyään hyvässä kunnossa, mutta leukaan on jäänyt tosi ikävät punoittavat arvet/läikät finneistä, jotka ei tunnu millään lähtevän :/
  Kiitos jo etukäteen mikäli joku poppaskonsti löytyisi :)

  • Sanni

   En valitettavasti tunne finniarpien hoitoon toimivia tuotteita juuri lainkaan, sillä niitä ei ollut myynnissä entisessä työpaikassani. Veikkaan, että kosmetologin työtä tekevällä olisi tähän parempaa tuntumaa ja tuotevinkkejä..?

   Vartalon venymäarpiin minulla olisi tuotesuosituksia, niihin auttavat öljyt ja hyvin rasvaiset koostumukset, mutta finniarvet ovat tietysti asia erikseen. En tiedä mitenkähän on tämän monen hehkuttaman Bio-Oilin laita, tepsisikö se myös finniarpiin… Kellään kokemuksia?

   Sattuisikohan kellään lukijalla olemaan

   • Sarabi

    Kiitos vastauksesta! Tuntuu että kosmetologeja on kuin sieniä sateella, niin vaikeaa löytää ’oikeasti hyvää’. Varsinkin kun ovat useammin aika hintavia, niin ikävää jos rahat menee ihan hukkaan, kun ei välttämättä saakkaan rahoille vastinetta :/ Tarkoitan että on niin paljon tarjontaa, että tämmöisen asiasta tietämättömän on vaikea edes löytää ammattitaitoista kosmetologia. Jos on suosituksia niin otetaan vastaan! :)
    Bio-oilia löytyy mutta tuntuu että iho menee tukkoon ja alkaa heti puskemaan finnejä :/ Ehkä täytyy kokeilla uutta kuuria kun viimekerrasta on jo kuitenkin aikaa! :)

 7. Mirva

  Kaverini ”valkaisi” kasvojensa ihoa jollain arbutinilla (vissiin seerumityypisellä) aika tehokkaasti, hän kun oli sellainen goottityylinen tapaus, että ihon piti olla ihan virheettömän vaalea. Minä siitä innostuneena ostin sit itsellenikin kun kaveri ei hennonnut lainata, ja toivoin et melko punakka ihoni saisi apua. Mut plah, ei se mitään auttanut, haisi pahalle ja iholle jäi sellainen tahmea kiristävä kuori.

  Tämän jälkeen palasin tuttuun keinooni ehkäistä ihoni punaisuutta, eli omenoiden syöntiin. Jostain hämmentävästä syystä ainoastaan omenat sisäisesti nautittuna tuntuu rauhoittavan. Mut ei siinä mitn tykkään omenoista :)

  • Sanni

   Hihi :) Ei mikään ikävin keino hoitaa ihoa! ^_^

 8. Sarppa

  Täällä yksi couperoottinen lehahtelija suosittelee Favoran rauhoittavaa seerumia. Se on selvästi rauhoittanut mun herkästi helottavaa naamaa. Monta purkkia oon ehtinyt jo käyttää, enkä osaa enää olla ilman. Kiitos mahtavasta blogista! Luen kaikki jutut vaikka harvoin kommentoin.

  • Sanni

   Favoran Kosteuttavan seerumin olen testannut ja tykkäsin tosi paljon, voisi joskus kokeilla uteliaisuudesta tuon rauhoittavankin koostumus :) Se näyttäisi olevan aika uusi tuote, ei kuulunut Favoran valikoimaan silloin kun itse sain tuotteita testattavaksi.

 9. NG

  Tämän päivän Hesari kertoo, että Sanni ja siemennäkkäri on yksi suomalaisten suosituimpia hakuja Googlessa :))

  • Sanni

   Whaat?? :D Ihan tosi? ^_^

   Edit. No nyt tajusin – siis tietysti erikseen :D Eli Sanni –> poptähti, ja siemennäkkäri –> yleisesti suosittu resepti :)

   • NG

    Ai jaa, minä kyllä ilman muuta yhdistin siemennäkkärin Karkkipäivän Sanniin :)
    Olet niin antaumuksella täällä sitä reseptiä hehkuttanut, että varmasti lukijoiden mielessä Sanni & näkkäri kuuluvat yhteen :)

    • Sanni

     Niin mä ymmärsin (itse Hesarin juttua näkemättä) että ”Sanni ja siemennäkkäri” olisivat hakusanoja erikseen, siis ’Sanni’ ja ’siemennäkkäri’ :)

     Muoks. No nyt näin jutun netissä, eli juuri niin että eri hakuja. :) Mutta joo, samaan lauseeseen (kuten jutun otsikossa) yhdistettynä mielikuva johtaa kenties enemmän toiseen Sanniin joka on ehkäpä poppari-Sanni tunnetumpi siemennäkkäristään :D

 10. Nimetön

  Minulla on niin vaalea iho, että tuo seerumi vähän tummentaa sitä, sehän on jo putelissa ruskeaa. Sen kanssa pitää valita joku vähän omaa ihoa vaaleampi meikkivoide, niin että naama matchaa kaulaan. Punaisia läiskiä tuntuu vähän vaalentavan, mutta ei kuitenkaan paras seerumi akneen taipuvaiselle. Glyseriiniä on liikaa.

  • Sanni

   Minulla on niin vaalea iho, että tuo seerumi vähän tummentaa sitä, sehän on jo putelissa ruskeaa.

   Aa, onpa jännää! Ruskeaahan se tosiaan on mutta en tullut ajatelleeksi että se saattaisi jopa sävyttää jonkun ihoa.

 11. Paula

  Haluaisin kokeilla tätä kotimaista sarjaa, koska olen hyvin herkkäihoinen ja allerginen monelle aineelle.

  • Auruanmami

   Ole varovainen!

   Pakuri nimittäin aiheuttaa usein allergiaa ainakin penisilliiniryhmän antibiootti- ja sieniallergikoille.

   (Itse saan hillitöntä kutinaa pakurista)

 12. T

  Minulla on tuota perus arbutinia ja viime talvena onnistuneesti hoidin sillä couperosaa. Täytyy varmaan aloittaa taas kuuri, kun pakkaset tuli, on erittäin toimiva tuote!

  Muistan kun tätä pikkulikkana esitin äidille lehdestä ”arbutin 250mk” ^_^ Hänellä on maksaläiskiä nääs.

 13. Mi

  Miksi vain ikääntyvälle iholle? Ihoni on alle 20kymppinen, mutta couperosa, tukkeutumat ja kosteustasapainottomuus vaivaat. Ei siis ole suositeltavaa käyttää tuotetta?

  • Sanni

   Ei siis ole suositeltavaa käyttää tuotetta?

   Ihonhoitotuotteet on hyvä valita ensisijaisesti ihon tarpeen ja kunnon mukaan, ei iän. Voit siis vallan hyvin käyttää näitä tuotteita :)

   Ikääntyvän ihon tuotteita voi käyttää minkä ikäinen iho tahansa. Jos iholta puuttuu niitä ”oireita” joihin anti-age tuotteet vastaavat, kuten nuorelta iholta usein puuttuu, iho vain ei hyödynnä anti-age-tuotteista niitä ainesosia joita vanhempi iho hyödyntää, ja näin ollen tulee maksaneeksi ikäänkuin turhasta jos siloisena persikkaihoisena nuorena ostaa kalliin kiinteyttävän tai ryppyjä silottavan tuotteen.

   Couperoottista, tukkeutunutta ja kosteusköyhää ihoa hoitavia tuotteita löytyy myös ei-anti-age-nimekkeellä kulkevista, nuoremmalle iholle suunnatuista ihonhoitosarjoista joissa ei ole yhtä korkeaa hintalappua kuin anti-age-nimekkeellä myytävissä käytännössä aina on.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.