Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kotimainen kosmetiikka – Anumati Naturals ( + jännin voidetuoksu EVER!)

Tänään esittelyssä ehkäpä yksi viikon vähiten tunnetuista merkeistä: Anumati Naturals. Itse kuulin merkistä ensimmäistä kertaa lukijavinkin kautta, missään liikkeessä Anumatin tuotteet eivät toistaiseksi ole osuneet silmään. Pienellä ja suhteellisen nuorella yrityksellä onkin vasta muutamia jälleenmyyjiä eikä omissa kotikaupungeissani esimerkiksi vielä yhtäkään.

 Anumati_banneri

Merkki osoittautui todelliseksi yllätykseksi, tuotteissa oli jotain minulle ihan uutta! Tekisi mieli porhaltaa suoraan kuvailemaan erikoisinta kasvovoiteen tuoksua mihin olen kuunaan törmännyt, mutta ensin vähän merkin taustaa. (Malttamattomat hypätkää tuonne ekan tuotekuvan kohdalle ;))

Anumati Naturalsin on kehittänyt kirkkonummelalainen ekokosmetologi Anu Ruohosto. Hän kehittää kaikki tuotteidensa reseptit itse ja ne valmistetaan Suomessa ammattikemistin ja insinöörin tiimissä. Anumatin tuotanto on niin pieniskaalaista että omaa tehdasta tai labraa ei ole. Anu on kuulemma kokeillut yhteistyötä Naviterinkin kanssa mutta nyt Anumati-sarja valmistetaan täysin itsenäisesti. Anumatilla on suomalainen FI-Natura-sertifikaatti.

Kiinnostuin Anun koulutustaustasta kemiaan liittyen, pelkkä kosmetologin koulutus ei yleensä anna ammattiosaamista kosmetiikan tuotereseptien kehitykseen.

Anu on opiskellut myös kasvilääkintää ja hänellä on sertifikaatteja kosmetiikan kemiasta sekä diplomi orgaanisen kosmetiikan formuloinnissa. Kosmetiikan kemian opinnot ovat vielä kesken ja kiinnostuin heti kuulemaan lisää, Suomessa kun ko. alaa ei voi opiskella. Lähin paikka on Iso-Britannia, ja siellä Anukin opintojaan suorittaa, pääosin etänä. Taas olen oppinut jotain uutta, kosmetiikan kemiaa voi myös opiskella verkossa! :)

Jos kosmetiikan kemian verkko-opinnot kiinnostavat ja plakkarissa on jo kemian opintoja yliopistossa tai alan työkokemusta, niin ei kun hakemaan. Multa vähän uupuu kumpaakin sorttia, yliopisto ja kemian alan työkokemus. ^_^

Anumati_kuvat

Mutta eipä liueta raiteilta, aiheena oli tänään Anumati Naturals. Nimen juuret muuten juontavat hindulaisuuteen.

Anumati on hindulainen Kuun jumalatar joka hallitsee hyvinvinvointiin, varallisuuteen, älyyn, lapsiin ja hengellisyyteen liittyviä asioita ja nimi tarkoittaa lopputulosta tai päätöstä. Anu Ruohosto kertoo kokevansa yhteyttä oman nimensä ja Anumati-jumalattaren arvomaailman kanssa.

Sarjaan kuuluu tällä hetkellä 13 tuotetta: puhdistusgeeli, puhdistusvoide, kasvovesi, kuorintavoide, kaksi seerumia, kolme kasvovoidetta, naamio, kasvoöljy (vain ammattikäyttöön) ja vartaloemulsio.

Anumati_IMG_4071_2

Sain valita testiin minua kiinnostavat tuotteet ja valitsin Antistress-kasvovoiteen, Täyteläisen 24-h-kasvovoiteen, puhdistusgeelin ja kasvoveden.

Tuotteet ovat ulkoisesti vaatimattoman ja jopa harrastelijamaisen näköisiä. Jos Flow Kosmetiikka näyttää monen silmään kotikutoiselta niin Anumati on sitä potenssiin viisi. Täytyy sanoa, että en vaikuttunut tuotteiden ulkonäöstä – minkä vuoksi itse tuotekokemus yllätti sitäkin enemmän. Ainahan meitä ohjaavat minkä tahansa tuotteen kohdalla ulkonäön asettamat odotukset – prameasta tuotteesta odottaa erilaista kokemusta kuin torikojusta ostetusta hillopurkkiin pakatusta.

Anumatin voiteet ovat koostumukseltaan ja tuoksumaailmaltaan jotain ihan erilaista kuin mikään muu mitä olen aiemmin testannut tai käyttänyt. Mahtavaa, kivaa! Uudet elämykset ovat todellakin tervetulleita! :)

Aloitan joukon Erikoisuudesta.

Anumati_Antistress_IMG_4076_2

Antistress-voide 46,90€ / 50 ml

Antistress-voide. Hyvät lukijat, tässä meillä on tuoksultaan odottamattomin, jännittävin ja voimakkain kasvovoide mitä ainakin allekirjoittanut on koskaan kohdannut.

Ihan hätkähdin kun levitin voidetta ensi kertaa. Nenään ampaisi huumaava shotti vahvaa, makeaa kookosta ja piparminttua ja vielä jotain muuta herkullista jota en osaa kuvailla, mehukkaan hedelmäistä tai marjaista. Tuoksu on mielestäni aivan ihana mutta todella, todella voimakas.

Anumati_Antistress_IMG_4078

Antistress-voide on keltaista, sekin erilaista.

Get ready for this: tuoksu ei ole haihtunut iholta aamuunkaan mennessä. Se on aistittavissa voidetta levittäneissä sormenpäissä vielä senkin jälkeen kun kädet on pessyt. Näin voimakas tuoksu ei varmasti ole kaikkien mieleen. Mutta toiset tämä voi hyvinkin koukuttaa. Minä olen yksi heistä. :)

Anu kertoo tarinan voiteen nimen taustalla. Hän kehitti tuotteen saatuaan tyttärensä ja iho oli synnytyksen jälkeisessä hormonaalisessa epätasapainotilassa. Se oli samaan aikaan kuiva ja rasvainen ja kaiken kruunasivat pienet näpyt leuan ja kaulan alueella. Anu kertoo voiteen auttaneen monia muitakin ihon stressitilassa.

Anumati_Antistress_IMG_4077_2

Minun ihoni ei stressaa mutta tästä se tykkää! Tai mun aistit kokonaisuudessaan. Erikoinen tuoksu on jotenkin ihan mahtava kaikessa ”rebelliydessään” mietojen, puhtaiden, kukkaisparfymoitujen tai yrttimäisten voidetuoksujen keskellä.

Koostumus on semitäyteläinen ja jotenkin moussemainen. Levittyy liukkaasti ja tuntuu iholla miellyttävältä. Rasvapitoisuus on vähän korkeampi kuin ohuessa suosikkilaadussani yleensä, mutta Antistress imeytyy kuitenkin nopeasti ja ihon pinta jää himmeäksi.

Tuotekuvauksen mukaisesti Antistress sopii erityisesti pintakuivalle sekaiholle sekä stressaantuneelle, hilseilevälle, kuivalle iholle samoin kuin epäpuhtaalle, akneen taipuvaiselle iholle.

Anumati_24H_IMG_4082_2

Täyteläinen kosteusvoide 49,20€ / 50 ml

”Hei, mitä tämä voide oikein on, aivan ihanan tuntuista!”

Tällainen huudahdus kuului kylppäristä, kun huokosistaan viime aikoina blogissa tunnettu sisareni oli meillä viimeksi yötä. Hän oli napannut randomisti jonkun voiteen hyllyltä ja valinta osui Anumatin 24-h-kosteusvoiteeseen.

Anumati_24H_IMG_4083_2

Sisareni ihasteli voiteen kermaista koostumusta ja pehmeää ihotuntumaa. ”Iho on niin siloisen ja pehmeän tuntuinen..!” (Sitä mä olen välillä yrittänyt siskolle sanoa että hänen pitäisi käyttää täyteläisempiä koostumuksia edes öisin hoitamaan ihon karheutta, hänellä on siis samanaikaisesti rasvoittuva mutta todella karhean pintakuiva iho.)

24-h-voiteessa on ihan erilainen, mieto tuoksu kuin Antistressissä. Anu Ruohoston mukaan tuoksu on kauramaito-hunaja, itse en osaa sitä oikein määritellä mutta miellyttävä kuitenkin.

Tässäkin voiteessa on sellainen jännä, kuohkea koostumus, se sulaa iholle jotenkin vaivattomammin kuin monet muut täyteläiset, rasvaiset voiteet. Vahoja tässä voiteessa ei ole, niin kuin ei Antistressissäkään, joten se tietty vahamaisten ainesosien (tai titaanidioksidin) tuoma jäykkyys ja nihkeys puuttuu.

24-h-voide rauhoittaa ja vähentää ihoärsytyksiä ja sopii erityisesti herkälle iholle. Sitä voi käyttää myös silmänympärysiholla.

Anu kertoo, että 24-h-voide sopii hyvin myös siirtymävoiteeksi normikosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan.

.

Tykkään Anumatin voiteista todella paljon, näin simppelisti sen voi summata. :) Ihan eri tuntuisia kuin mitkään muut viikolla esitellyt voiteet, ja erottuvat koostumuksensa puolesta mielestäni ehdottomasti edukseen. Supermoodin ja huomenna esiteltävän merkin ohella Anumatin koostumus on eniten mieleeni.

Voiteista riitti pitemmät turinat, puhdistustuotteista selvitään lyhempisanaisesti.

Anumati_IMG_4073_2

Mansikka-Minttu -puhdistusgeeli 36,20€ / 100 ml

Tämä tuote oli testinelikön heikoin lenkki. Tylsä todeta, mutta niin on melkein aina luonnonkosmetiikan puhdistusgeelien kohdalla. Koska luonnonkosmetiikan keinoin ei ole mahdollista saada geelimäisestä puhdistustuotteesta muunlaista kuin hyytelömäistä lirua miedolla vaahdonmuodostuksella, ei kokemus taida tästä juuri jalostua oli merkki mikä hyvänsä. (Edelleen odotan koska joku toinen ekosertifioitu merkki Kivvin lisäksi lanseeraa maitomaisen vaahtoavan putsarin, sen koostumus ja ihofiilis on mainio.)

Anumatin Mansikka-putsari tuntuu juuri siltä kuin muutkin luonnonkosmen pesugeelit, ja sijoittuu pesutehossaan häntäpäähän. En saa sillä kaikkea meikkiä irti ja kasvovesivanulappuun jää likaa. Anu kertoo olevansa tietoinen putsarin mietoudesta ja olevansa kehittämässä järeämpää meikinputsaria. Hän sanoo Mansikka-Mintun poistavan luonnomukaisen meikin, mutta onhan mineraalipohjakin luonnonmukainen eikä geeli saa kaikkea sitä irti.

Anumati_IMG_4074_2

Rauhoittava kasvovesi 31,20€ / 100 ml

Lähes tuoksuton, perusmiellyttävä kasvovesi. Minullahan oli nämä supersimppelit Loistavan Kasvoveden Kriteerit joihin kuuluu ainoastaan alkoholittomuus, hyvä tuoksu ja miellyttävä, ei-tahmea/nihkeä jälkifiilis. Anumatista uupuu ainoastaan elämyksellinen tuoksu jotta se saisi minulta parhaan arvosanan.

.

Vielä sananen säilyvyydestä. Anumatin tuotteissa on Lushin tuotteiden ohella lyhin säilyvyysaika mihin olen kosmetiikassa törmännyt: 4 kk. Tämä johtuu siitä, että Anumatin tuotteet valmistetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden ja nopean varastokierron vuoksi. Tuotteet säilyvät Anun mukaan kauemminkin kuin 4 kk, mutta 4 kk on se aika jonka aikana tuote on optimi-”ikäinen”.

*

Anumatin jälleenmyyjät löytää täältä. Harmillisesti tuotteita ei saa mistään verkkokaupasta. Voisin kyllä kuvitella, jos joku kiinnostunut ottaa Anuun yhteyttä, että hän toimittaisi tuotteita itse postitse. En tullut tuota kysyneeksi mutta kukapa yrittäjä ei haluaisi saada tuotteitaan eteenpäin kiinnostuneille. :) Jos sattuu asumaan Kirkkonummen suunnalla niin Anun ekohoitolassa Nature Kauneuspisteessä voi käydä tutustumassa Anumatin tuotteisiin vaikka kasvohoidon muodossa.

Hurjan sympaattinen merkki jolle toivon kaikkea hyvää ja menestystä. Ei pidä koskaan antaa pullon ulkonäön hämätä, kyllä mä henkilökohtaisesti pidän Anun tuotekoostumuksia paljon ylellisemmän tuntuisina kuin esimerkiksi viimeisen päälle kauniisiin pakkauksiin pakattuja Mia Höydön koostumuksia. Tietysti makuasia. :)

Kommentit (28)

 1. Tiina

  Hei!

  Satuitko eilen huomaamaan kun tv:stä tuli Lush:sta..Jim kanavalta Pomo piilossa,voi olla uusintakin..Sattumalta huomasin:-)Mielenkiintoista oli!
  Ajattelin jos sinua kiinostaisi,Ruudusta voi varmaan katsoa

  • Sanni

   Moi Tiina! Missaan aina kaikki tv-jutut kun en katso ns. ”live-tv:tä” :D (Katson vain random-ohjelmia netti-tv:stä kuntosalin juoksumatolla…) Just siksi tällaiset vinkit on erittäin tervetulleita, en jaksa itse enää yhtään seurata tv-ohjelmatietoja. Aion ehdottomasti katsoa tuon Ruudusta, suurkiitos :)

   • kiitos Tiina!

    Näköjään tulee vappupäivänä Jimiltä uusintana. Pakko katsoa.

 2. Jusu

  Hämmentävä inci tuossa puhdistusgeelissä. Vaahtosiko tämä siis?

  • Sanni

   Hämmentävä inci tuossa puhdistusgeelissä

   Niinpäs onkin muuten..! Ei mitään vaahtoavaa ainesosaa, mutta kyllä se vain vaahtoaa. Jopa ihan runsaasti kun laittaa vaahdotusverkon kautta.

   Täytyykin laittaa Anulle tuosta kysymys silkasta uteliaisuudesta. Miten ihmeessä kasviöljyjen, kumien, uutteiden ja säilöntäaineiden yhdistelmä voi vaahdota..? Ja minkä aineen tuossa on ylipäänsä ajateltu irrottavan meikkiä ja likaa..? Öljyjen..? Öljyinenhän tuo ei kuitenkaan ole iholla.

   • Jusu

    No mä ihmettelen aivan samaa juttua! Piti ihan pari kertaa lukea tuo inci, ku mietin että oonko vaan sokea :D

  • Sanni

   Sain Anulta vastauksen. Hän ei valitettavasti ollut halukas vastaamaan ”formulointiin ja tuotteiden teknistä toteutusta koskeviin kysymyksiin”.

 3. Jonttu

  Voi että on mahtavaa, että esittelet näitä harvinaisempiakin sarjoja! Ja minun silmääni nuo pakkaukset muuten näyttää hyviltä. :) Jotenkin tosi sympaattisen oloinen sarja (tämä juttu oli luettava ahmien kuten edeltäväkin). Tämä viikko on siinä mielessä ollut tosi kiva, että voi löytää vaikka joka merkiltä yhden tuotteen, jota kokeilee jossakin vaiheessa ja samalla tulee kannattaneeksi kotimaista. Ei voi kuin ilahtuneena todeta, että alkaa löytyä luonnonkosmetiikasta kyllä hyvä tarjonta erilaisia tuotteita!

  • Sanni

   Mukava kuulla :)

 4. Anna

  Tämä on mulle ihan uusi tuttavuus. Herkkäihoisena ja mm. ruusulle ja mykerökasveille herkistyneenä en löydä incien perusteella itselleni sopivia tuotteita. Harmi, sillä voiteet kuulostavat aika ihanilta koostumukseltaan. Varmaankin sheavoi saa aikaan (ainakin osittain) sen ihanasti kuohkean ja sulavan koostumuksen.

  Voiteet ovat hinnaltaan melko arvokkaita, mutta sen kyllä ymmärtää (kotimaista käsityötä + arvokkaat raaka -aineet). Todellakin sympaattiselta kuulostava sarja ja toivottavasti sarja saa tätä kautta uusia käyttäjiä :)

  • Sanni

   Voiteet ovat hinnaltaan melko arvokkaita, mutta sen kyllä ymmärtää (kotimaista käsityötä + arvokkaat raaka -aineet).

   Litrahinnaltaan kuitenkin edullisempia kuin Flow ja Supermood :)

  • Anu

   Hei Tulossa linja jossa ei ole mykerökukkaa tms. Olen huomioinut asian. Kiitos mielenkiinnostasi sarjaani kohtaan

 5. Tiina

  Ei voi mitään, mutta nimestä anumati tulee heti mieleen eräs (ex?)pariskunta ^_^ Anu ja Ristomatti.

  • Kuorotipu

   Mietin ihan samaa :D

 6. Jonttu

  Olen muuten nyt laitellut kokeeksi silmänympäryksille kasvoille tarkoitettuja kosteusvoiteita, kun varsinainen silmänympärysvoide on loppumassa, eikä ole tapahtunut minkäänsorttista erityisturvotusta! Eli ehkä erillinen silmänympärysvoide on aika paljolti vain myyntikikka…

  Oletko muuten koskaan esim. reissuolosuhteissa käyttänyt samaa sivellintä sekä meikkipohjan ja puuterin laittamiseen? En tiedä, onko tämä edes kohdallasi mahdollista, kun käytät kabukia, mutta itsehän käytän peruspuuterisivellintä mineraalipohjan levittämiseen ja samalla olen laittanut myös hieman puuteria t-alueelle lopuksi. Niin, ja palasin sittenkin Everyday Mineralsin purkin luokse ja käytän siis mineraalipohjaa (jojoba base) nyt.

  • Sanni

   Eli ehkä erillinen silmänympärysvoide on aika paljolti vain myyntikikka…

   Niinhän se onkin… :) Mutta silti mäkin olen sellainen sucker joka niitä mielellään käyttää ^_^ Ehkä nykyään myös siksi että tykkään nyt vanhemmiten sy-iholla täyteläisemmistä koostumuksista kuin kasvoilla.

   Oletko muuten koskaan esim. reissuolosuhteissa käyttänyt samaa sivellintä sekä meikkipohjan ja puuterin laittamiseen?

   En, kun tosiaan käytän meikkipohjaan kabukia. Toisekseen, en oikeastaan enää koskaan käytä erikseen puuteria mineraalipohjan päällä. Joskus olen niin tehnyt juhlameikissä tai jos iho jostain syystä kiiltelee, mutta en muista että olisin varmaan vuoteen enää käyttänyt puuteria ollenkaan. Paitsi kun testaan nestemäisiä meikkivoiteita. :) Etenkin BB-voiteen päälle on pakko laittaa puuteria.

   Mikä sai sut kääntymään takaisin mineraalipohjaan? Voittiko EDM sittenkin sut puolelleen? :) Miten muuten menee uudessa työpaikassa? Toivottavasti hyvin :)

   • Jonttu

    Jotenkin kai liittyy siihen, että annoin EM:lle uuden mahdollisuuden sen jälkeen, kun sain ihon vähän parempaan kuntoon. Tuo EM vaikuttaa kuitenkin mineraalipohjista toivimimmalta ihollani. Aivan ihanin meikkipohja itselleni olisi kuitenkin Iroisien BB, jota olen testannut parin testeripakkauksen verran. Jättää ihon pinnan niin eläväiseksi ja ihanaksi, mutta on kyllä aika hintavaa. Olen säästänyt pienen näytteen eräitä toukokuun lopussa olevia juhlia varten, niin saapa naaman ainakin puettua parhaimpaan (hakkaa muuten kaikki testaamani synteettisenkin puolen meikkivoiteet ja BB:t :)).

    Töissä on mennyt ihan hyvin, ja siellä hujahtaakin suurin osa ajasta. Tuon ajan rajallisuuden huomaa sitten siinä, että kotona ei oikein ehdi kokkailemaan (tai ehkä se on vain asennekysymys).

    Nyt paistaa ilta-aurinko niin ihanasti, että on pakko lähteä juoksulenkille. Hyvää vappua!

    • Sanni

     Olen säästänyt pienen näytteen eräitä toukokuun lopussa olevia juhlia varten, niin saapa naaman ainakin puettua parhaimpaan

     :)

     Mä en ole vielä kokeillut yhtäkään Iroisien tuotetta. Ehkä jonain päivänä :)

     Meillä ei juuri aurinkoa eilen näkynyt mutta tänään onkin sitten sitäkin kauniimpi päivä :) Kohta taas sauna ja grilli kuumaksi… Ei ole ihanampaa rentoutumistapaa kuin öllötellä mökillä ja lepuuttaa silmiään järvimaisemassa. <3

     • Jonttu

      Voi, mökkijutut on ihania.

      Mutta tuo Iroisie vaatii aivan aina puuteria päälleen. En osaa kuvitella sellaista ihotyyppiä, joka selviäisi tuosta voiteesta ilman puuterointia!

      • Jonttu

       Niin, ja siis EM:ää käytän siksi, kun mineraalit ovat niitä vähiten ihoa ärsyttäviä meikkituotteita ja kun ihoni kaipaa rauhoittavia tuotteita. Mutta silti mikään mineraalipohja ei toimi ihollani parhaimmalla mahdollisella tavalla: aina lopputuloksena on sellainen puuterinen ja kuivan näköinen, hieman eloton pinta. :( Eli meikki ei ole kaunistava vaan vain peittävä ja hoitava. Tämä on siis yhdenlainen kompromissi.

 7. hienot pakkaukset

  Pakkausdesign on todella paljon mun makuun, kun taas esim. Supermood ei miellytä yhtään. Nuo mainoksetkin on ihan kansainvälistä luomukosmetiikkatyyliä ja -tasoa. Voiteiden koostumukset kuulostaa kivoilta, samoin stressivoiteen tuoksu.

  • Anu

   Kiitos Sarjallani on Desing from Finland-tunnustus ja ulkoasun on suunnitellut loistava Nina Halmetoja.

 8. Eve

  Minua pakkauksen ”design” puolestaan hymyilytti – hellyttävän kömpelö. En nostaisi kylppärissä näköpaikalle. Yhtä amatöörimäinen kuin EcoPharman ja Davvin lapselliset clip art -tyylittelyt.
  Uskon kuitenkin, että suomalaiset yrittäjät jonain päivänä ymmärtävät satsata asiaan ja saamme myös salonkikelpoiselta näyttävää luonnonkosmetiikkaa.

  • Sanni

   Uskon kuitenkin, että suomalaiset yrittäjät jonain päivänä ymmärtävät satsata asiaan ja saamme myös salonkikelpoiselta näyttävää luonnonkosmetiikkaa.

   Eikö esim. Supermood tai Mia Höytö sun mielestä kuulu ”salonkikelpoiseen” design-kategoriaan..? Mun mielestä etenkin Supermoodin design ja pakkaukset on aivan mielettömän tyylikkäitä ja niistä näkee että hinnassa saa maksaa pakkauksistakin.

 9. Mulan

  Olen mielestäni yrittänyt olla perillä uusista luonnonkosmetiikkasarjoista (etenkin suomalaisista), mutta törmäsin tähän ensimmäistä kertaa muutama päivä sitten! Sarjasta oli mainos Luonnonkaunis -messuilta saamassani Ekoelo-lehden takakannessa. Ja mun ensimmäinen ajatus oli: ”Mikä tää sarja on ja miksi en ole kuullut tästä?!”

  Tosi hienoa, että nostit näin pienen merkin esiin, koska en ole sen mainoksen lisäksi tästä muuten mitään kuullut. Löysin firman facebook-sivut, jotka eivät ole erityisen aktiiviset ja kotisivuilta löytyi linkki Anu Ruohoston luonnollisen kauneudenhoidon blogiin, jonka uusi postaus on kirjoitettu viime vuoden heinäkuussa. :/ Nopealla googletuksella löysin tämän lisäksi tasan yhden blogipostauksen sarjasta (sekin kirjoitettu kaksi vuotta sitten). Surkeaa markkinointia, nyt en enää ihmettele, miksei merkki ole tuttu. Mutta todella harmillista, toivottavasti tää yritys alkaa parantaa näkyvyyttään ja ryhdistäytyy esim. sosiaalisessa mediassa, sillä postaksesi perusteella tää vaikuttaa hyvältä merkiltä.

 10. vielä yksi ihana kotimainen sarja:)

  Kiva kun olet esitellyt näitä sarjoja. Oletko tutustunut Olivia Kleiniin? Itse ihastuin sarjaan ja olisi kiva jos kirjoittaisit siitäkin:)

  • Sanni

   Olivia Kleinista kuulen vasta ensimmäistä kertaa, kiitos vinkistä :)

 11. Jonas

  Anumati Naturals tuotteet ovat kyllä saatavilla verkkokaupasta. Fun Raise verkkokauppa myy tuotteita. Tuotteet ovat tilattavissa täältä:
  http://funraise.fi/fi/tuotteet/kauneus/luonnonkosmetiikka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.