Kotimaan parhaita: Björnhofvda Gård

Viime viikonloppuna kävimme pienellä minilomalla ei-niin-kaukana kotoa, Eckerössä. ”Hemester”, kuten tällaista lomaa kuulema ruotsiksi kutsutaan.

Björnhofvda Gård on entuudestaan tuttu, olimme siellä nyt vieraina kolmatta kertaa. Olen matkustellut paljon ja käynyt upeissa kohteissa ympäri maailmaa, mutta yksi ihan parhaista paikoista ja lomaelämyksistä löytyy läheltä, täältä koti-Suomesta. Ja se on Björnhofvda.

Osa teistä saattaa muistaa kun esittelin tämän viehättävän majatalon kolme vuotta sitten, silloin sen nimi oli vielä Björnhufvud Bed & Breakfast. Hyvän elämän tyyssija, niin otsikoin jutun silloin. Ja sitä tämä paikka todella on, maalaisromanttisen nautiskelun paratiisi. Tänne ei periaatteessa tulla tekemään muuta kuin vain olemaan. Istu terassille, sulje puhelin, ota kirja käteen ja lasi kylmää toiseen. Unohda urbaanit kiireet ja kuuntele hiljaisuutta.

Jackie ja Hans Lindmarkin pyörittämä kotoisa majatalo on tuon kolmen vuoden vierailun jälkeen kasvanut uudella rakennuksella, ja halusin käydä katsomassa miltä maalaisparatiisissa nyt näyttää.

Viimeksi käydessäni (vietimme täällä sisareni 3-kymppisiä) Hans ja Jackie kertoivat laajennussunnitelmistaan. Ajatuksissa oli uusi rakennus jossa olisi tilaa pienelle kokoushuoneelle ja suuremmalle ravintolatilalle. Toivoin, ettei konsepti olisi kasvanut liiaksi, sillä pienimuotoisuus ja tunnelmallisuus kotoisilla yksityiskohdilla ovat juuri Björnhofvdan valtteja. Onneksi kotoisuus on säilynyt ja kokoustilakin on kuin vanhan ajan maalaistalon sali antiikkisine huonekaluineen. Tunnelmasta ja viehättävistä, rustiikkisista yksityiskohdista ei ole tingitty. Vieraita Björnhofdaan mahtuu 17, eikä kapasiteettia haluta enää kasvattaa.

Uusi rakennus kunnioittaa majatalon vanhanaikaista tyyliä. Terassi on Björnhofvdan vieraiden kohtauspaikka.
Uuden rakennuksen takkahuone on ihastuttava oleskelutila. Miten ihanaa täällä olisi istuskella talvella lumen tuivertaessa ulkopuolella…
Hans ja Jackie matkustelevat talvisin ja viimeisimmän matkakohteen, Intian, vaikutteet näkyvät majatalon pienissä yksityiskohdissa.
Ravintolasalin kaunis kaappi henkii sekin Intiaa

  Björnhofvdassa uutta on lauantaisin katettava brunssi ja sunnuntaisin tarjottava perinteinen British Afternoon Tea.

Lisäksi majatalon ravintolassa tarjoillaan joka ilta päivittäin vaihtuva illallismenu. Tekee mieli laittaa ”ravintola” lainausmerkkeihin, sillä ravintola on yhtä kuin pieni maalaistalon ruokasalin tyyppinen tila jonne mahtuu alle 20 ruokailijaa. Suurin ero vanhan rakennuksen ruokailutilaan on keittiön koossa.

Ruokasali 
Illallisen jälkeen oli mukava asettua viettämään iltaa hieman viilentyneelle terassille.

Ihana Björnhofdva on mansikkapaikka vailla vertaa. Tänne haluan tulla uudestaan ja uudestaan. <3 Talvivierailu siintää seuraavana haaveissa.

Mitään ihan halpaa hupia ”Karhunpää”-elämys ei ole, ja meidän yhden yön vierailu illallisineen ja viineineen maksoi melkein 400 euroa. (Vettä juomalla säästää tietysti… ;)) Huonehinnat ovat nousseet uuden rakennuksen ja palkatun henkilökunnan seurauksena, minkä ymmärrän erittäin hyvin. Mutta on paikka kyllä hintansa arvoinenkin, Hans ja Jackie ovat tehneet majatalon kanssa aivan fantastista työtä. Viikkoon ei täällä olisi varaa mutta yhden yön hemmotteluviikonloppu toimii oikeastaan vielä paremmin – ”hemester”-hengähdystauko työviikon päätteeksi.

Onko teillä omia erityisiä (kotimaan) mansikkapaikkoja joissa käytte lomalla?

P.S. Tein kotimaan matkailulle oman täginsä. :)

hyvinvointi
Kommentit (2)
  1. Anne / Taivaanrannan juoksija
    4.8.2018, 20:41

    Näyttääpä kivalle! Björnhofdva vaikuttaa olevan sekoitus eri maita ja tyylejä, ja ehkä siksi näyttää kuin olisitte vierailleet jossain sadunomaisessa tai toiseen todellisuuteen kuuluvassa paikassa. :)

    Mun kotimaan mansikkapaikat löytyvät saaristosta. Viime viikkoinen reissu oli kolmas perättäinen kesälomaretki Ahvenanmaalle ja myös Isokarin majakkasaaressa olen käynyt kahtena peräkkäisenä vuonna. Tänä vuonna harkitsin yöpymistäkin Isokarissa, mutta tällä kertaa jäi päiväretkeksi. Tällä viikolla kävin Örön saarella ja siitä tuli heti sellainen fiilis, että ensi vuonna uudestaan! Saaristo ja meri <3

    1. Katsoinkin Instassa sun kuvia Öröstä ja näytti ihanalta..! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *