Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikkaostoksia aamuauringossa

Kävin eilen täydentämässä matkakosmetiikkani niillä tuotteilla, jotka eivät mahtuneet litran pussiin matkalaukkuun. (Matkustan siis vain käsimatkatavaralla.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kipitin aamulla auringon noustessa ystävieni asunnon katolle kuvaamaan tuotteet. Aina voi yrittää keksiä jonkun mielikuvituksellisemman ympäristön tuotekuville kuin sen pöydän kulman. :P

Ystäväni Milton ja Saiva asuvat Ilioupolin kaupunginosassa Imittos-vuoren juurella, ja täältä on kauniit, joskin rakennusten rajoittamat näkymät aina Pireuksen satamaan saakka.

Miltonin ja Saivan koti on minulle todella rakas, tänne on aina yhtä mukavaa palata ja saan asua täällä kuin kotonani. Katto”terassi” on tämän kesän uutuus. :D Kreikassa kerrostalojen katot ovat vapaata aluetta jota talon asukkaat saavat käyttää jos haluavat, ja Saiva oli tänä kesänä ottanut katon haltuunsa. Nyt siellä kasvaa pieni city-kasvimaa. Minä puolestani olen ottanut katon aamujumppakäyttöön. :)

Ateena0209_3

Matkatavaroista jäivät uupumaan:

* Suihkugeeli

* Vartalovoide

* Aurinkovoide

* Käsivoide

* Jalkavoide (….joo, voiteissa riittää..)

* Kynsilakanpoistoaine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ateenassa ykköskohteeni oli – – mikäpä muukaan kuin Korres Shop. :) Korresia saa toki joka apteekistakin, mutta hinnat ovat samat kaikkialla ja minä tykkään Korresin omista myymälöistä joissa voi hipelöidä koko valikoimaa.

Kreikassa Korresin hinnat ovat alle puolet Suomen hinnoista. Esimerkiksi 250 ml suihkugeeli maksaa täällä 4,95€ ja Suomessa 12,50€, 200 ml body lotion on täällä 7€ ja Suomessa 15,90€. Kyllä, vieläkin halvemmalla saisin suihkut ja vartalon kosteutukset hoidettua, mutta täällä haluan hemmotella itseäni Korresilla. Merkki kuuluu suosikeihini ja onhan se nyt kivempi käyttää Kreikassa kreikkalaista kuin jotain Niveaa…! :D Korresin pakkaukset ja tuoksumaailmat ovat todella mieleeni, tämä on juuri sitä kosmetiikan elämyksellisyyttä.

(…ja kyllä, ostin Korresilta myös hiusvärin…! En nimittäin ehtinytkään hoitaa tyvikasvua Suomessa ennen lähtöä.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynsilakanpoistoaineella ei muuten olisi ollut väliä, en yleensä lakkaile kynsiäni reissussa, mutta kun on se Trindin kuuri

Erillinen jalkavoide on ihan pakollinen, en enää halua joutua viime syksyn tilanteeseen jossa kantapään iho oli lopulta ihan rikki (eikä Nivea Creme auttanut). Hansaplastilta löysin edullisimman, runsaasti ureaa sisältävän kantapäävoiteen.

Olen käyttänyt viime vuodet uskollisesti Nivean aurinkovoiteita, mutta tällä kertaa päätin palata vanhaan vakkariini Piz Buiniin. Ei niillä varmasti ole juuri mitään käytännön eroa. Piz Buinin pullo vain on mun silmään virtaviivaisemman näköinen… :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korresilla oli niiiin vaikea päättää minkä tuoksuiset vartalotuotteet ottaisi… Pyörittelin pitkään käsissäni Sitruuna-Basilikaa ja tämän kesän uutuutta Santorini Vine -vartalovoidetta, mutta päädyin lopulta raikkaampaan Sitruuna-Basilikaan.

Suihkugeeliksi valikoitui Citrus. Eilisen suihkutuokion perusteella totesin, että se oli miedompi mitä odotin, mutta jätti ihon tosi hyvän tuntuiseksi. Ei niin kuivattavaa kuin viime syksyn reissu-suihkugeeli, joka oli budjetin niukkuuden vuoksi käsisaippuaa. ;)

(Kirjoittelen muuten taas oman postauksensa tämän reissun budjetista, mä tykkään ruotia näitä ”miten saa pennin riittämään” -juttuja. :))

       OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käsivoiteen suhteen olen todella nirso, koostumuksen täytyy olla ”just eikä melkein”. Voiteen on oltava tarpeeksi rasvaista jotta se pehmentää riittävästi, ja pieni kalvon tunnekin on toivottavaa, mutta toisaalta koostumuksen täytyy imeytyä kunnolla jättämättä ihoa tahmeaksi.

Korresin Almond Oil & Calendula -käsivoide täytti nuo kriteerit. Se on vesinen – rasvainen -asteikolla keskitäyteläistä, ja voidetta hieroessa tuntuu miellyttävä kalvomaisuus. Tahmeaksi iho ei jää, vaan kalvo asettuu iholle voiteen imeytyessä huomaamattomaksi, suojaavaksi pinnaksi. Erinomainen ”semi-kuiville” käsille. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja lopuksi: höylät.

En ole enää koskaan nähnyt höyliä samalla tavalla blogissa käydyn viime syyskuisen höyläkeskustelun jälkeen. Kaikkea sitä oppiikin päälle 3-kymppisenä…! Miksi ottaa kalliimpi 3-teräinen kun voi valita halvemman 2-teräisen… No, kiitos teidän se selvisi. ;)

Tällä kertaa otin itsekin 3-teräisen, hehheh…

.

P.S. Tajusin sitten eilen kaikki ostokset suoritettuani, että no helkkari, puolella tästä summasta olisin maksanut laukun ruumamaksun lentokoneessa ja saanut kaiken kaman mukaan jo Suomesta. Hohhoijaa. :D No, toisaalta: kiitos blogin kautta saamani kosmetiikan määrän, en kotioloissa ole enää juuri koskaan varsinaisesti pakotettu ostamaan kosmetiikkaa. Kun käsimatkatavaralla matkustus asettaa minut tilanteeseen, jossa on perusteltu syy ostaa kosmetiikkaa, niin sehän on itse asiassa… kivaa. ^_^

Ja onhan käsimatkatavaralla matkustaminen aina vaivattomampaa…. Seliseli…. ;)

Kommentit (15)

 1. Lilac

  Aurinkoista loman jatkoa! Ja hykerrellen budjettipostausta odotellessa, itsekin tykkään penniä ajoittain venyttää ja löytää ne parhaimmat/edullisimmat vaihtoehdot hinnat ja muut vaikuttavat tekijät huomioiden.

 2. Sara

  Luulin, että reissaat käsimatkatavaroilla helppouden vuoksi! Ei kai se ruuma oikeasti voi olla kynnyskysymys, jos lähtee parin kuukauden reissulle. :)

  • Sanni

   Usko tai älä, mä olen niin ”laihialainen” että mietin sitä 20 euron ruumamaksuakin… ;) Se on veressä, ei voi mitään.

   Mutta joo, toki helppous on päällimmäinen syy matkustaa käsimatkatavaralla. Ei tarvitse odotella laukkuhihnoilla – tai pelätä laukun joutuvan toiselle lennolle ;)

 3. Henna

  Huvitti kommenttisi, että tuskin Piz Buinilla ja Nivealla on mitään käytännön eroa :) Sen jälkeen kun ekan kerran olen kokeillut Piz Buinia, en ole muihin aurinkovoiteisiin taipunut kuin olosuhteiden pakosta (=voide loppunut reissussa, eikä Piz Buinia ole ollut saatavilla). Varsinkin korkeamman suojakertoimen versioissa levittyvyys on ihan eri luokkaa kuin muilla merkeillä ja tuoksukin on omaan nenääni huomattavasti miellyttävämpi. Olen saanut käännytettyä jopa halpakosmetiikkaa suosivan miehenikin Piz Buinin vakiokäyttäjäksi :)

 4. Kristel

  Moikka! Miten on mahdollista että kosmetiikasta valveutuneena ja yms. ihon muutoksista varmasti erittäin hyvin perillä olevana käytät aurinkosuojaa jossa on SPF10??! Toivottavasti tästä ei kovin moni ota mallia.. suomalaiset ovat oikeaa junttikansaa mitä tulee nähin kertoimiin. Edes Suomen auringossa ei SPF10 riitä kellekään. Ja sitten ihmetellään miksi ihosyöpä ja erilaiset melanooman muodot vaan lisääntyvät?

  Korkea SPF-kerroin ei estä ruskettumista, kerroin vaikuttaa vain siihen ajan pituuteen miten pitkään iho pysyy suojattuna palamiselta.. Eli se pidentää oman ihosi suojaa, eli tuo SPF10 on kuin kerjäisi pigmenttiläiskiä ja ihoon pysyviä vaurioita näin ikävästi sanottuna..

  Pahoittelut paasaamisesta mutta tämä on yksi käsittämätön asia suomalaisissa. Monissa muissa pohjoismaissa esim. Tanskassa on edes vaikea löytää SPF10-kertoimella tuotteita!

  • Sanni

   Moikka! Miten on mahdollista että kosmetiikasta valveutuneena ja yms. ihon muutoksista varmasti erittäin hyvin perillä olevana käytät aurinkosuojaa jossa on SPF10??!

   Siten, että en pala helposti auringossa ja SPF 10 riittää minun aurinkoihotyypilleni. :) Tunnen kyllä SPF-kerrointen toimintamekanismin, siitä ei tarvitse minulle kertoa ^_^

   Suosittelen lukemaan tämän postauksen, jossa haastattelen mm. kahta ihotautilääkäriä auringolta suojautumisesta:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/06/30/aurinkokeskustelu-osa-2-asiantuntijat-vastaavat/

   Tuon luettuasi saatat olla eri mieltä siitä, ettei SPF 10 riitä kennellekään ;) Mutta kunnioitan toki jokaisen mielipidettä, eikä tietenkään ole missään nimessä tyhmää käyttää korkeampaa suojakerrointa kuin kymppi. Mutta tyhmä ei ole kympinkään käyttäjä; aurinkoihotyyppi, voiteen asianmukainen annostelu ja esimerkiksi auringossa oleskelu voimakkaimman UV-säteilyajan ulkopuolella vaikuttavat paljon merkittävämmin säteilyn vaikutuksiin ihossa kuin SPF 50:n holvaaminen ;)

 5. Mirka/GoneWithTheNails

  Liikutko nyt minkään kalliimman tavaran kanssa? Tuli vain mieleen se sinun kannettava tietokoneesi. Oikein hyvää ja turvallista seikailua! :)

  • Sanni

   Kiitos Mirka! :) Ainahan ne läppäri ja kamera on mukana… :)

 6. Blomma

  Pakko sen verran todeta, että meillä superherkkäihoisen porukan kanssa on iso ero käyttääkö Nivean aurinkorasvaa vain Piz Buinin. Nivean kanssa on koettu sen verran monet aurinkoihottumat että kuuluu meillä listalle ei ehdottomasti osteta. Yleensä rasvat haetaan apteekista, mutta Pitz Buinkin on toiminut kaikki kuumat keskikesän etelän reissut ilman ongelmia (kuten kaikki muutkin rasvat) toisin kuin Nivea. En tiedä mikä ero rasvoilla käytänössä on, mutta tämä ihan käytännön kokemuksena. Tuntuu, että yhdistelmä Nivea, aurinko ja merivesi on se varmin tapa saada aurinkoihottuma pintaan. Jos joku osaa kertoa mistä ero johtuu niin mielellään kuulen.

  • Sanni

   Aaa, jännä! Mielenkiintoista kuulla.

 7. Jonttu

  Eikö noita pulloja pelottanut olla noin reunalla…? :)

 8. Auruanmami

  Vinkki höyliin liittyen: Olen monta vuotta käyttänyt Gilletten höyliä, mutta tänä keväänä sain Buzzadorilta testattavaksi Bic Soleil Bella -höyliä. Takaisin en vaihda! Tuntu ja tulos samaa luokkaa, mutta Bicin terät on huomattavasti helpompi huuhdellapuhtaiksi vetojen välillä.

 9. Kissanainen

  Hei,
  voisitko tehdä juttua tuosta käsimatkatavaroilla matkustamisesta? Siis, että mitä tuotteita ja miten pakkaat. Aina on kiinnostanut kokeilla, mutta sitten laiskana ihmisenä olen kokenut laukut ruumaan laittamisen helpommaksi… Kun ei ole aina niin selvää, että saako sen hiuslakkapullo olla nyt mukana vai ei…

  • Sanni

   voisitko tehdä juttua tuosta käsimatkatavaroilla matkustamisesta?

   Miksipä ei? :)

   Hiuslakkapullo ja muut ponneainetta sisältävät pakkaukset kuuluvat ruumaan ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.