Kosmetiikkanostalgiaa vuodelta 1983

Mun lapsuudenkodissa tulee aika ajoin tehtyä todella mielenkiintoisia kosmetiikkalöytöjä, kiitos jemmausgeenin omaavan äitini (kulkee suvussa). Äidilläni on vielä tallessa meikkejä 60-luvultakin.

Tämänkertainen löytö ei kuitenkaan ole ihan niin vanha, vaan ”vain” vuodelta 1983. :)

Avon Gentle Blossoms -naamiopakkaus. 

Saimme Avonin tuotteita aina lahjaksi Amerikan tädeiltä 80- ja 90-luvulla. Tuohon aikaan ne olivat Suomessa hyvinkin eksoottisia. Avonia alettiin kaiketi myydä Suomessa vasta 2000-luvulla..?

Yves Rocherin ohella Avon on muuten ensimmäinen kosmetiikkasarja, jota olen käyttänyt..! Muistelen ihan ensimmäisen kosteusvoiteeni joskus 12- tai 13-vuotiaana olleen Avonin.

Suloisesti kuvitettu Avon-pakkaus sisältää kolme yksittäispakattua kukkaisen tuoksuista kasvonaamiota. Sekä ulko- että sisäpakkauksiin painettu copyright-vuosiluku kertoo tuotteen olevan vuodelta 1983.

Miten näin vanha pakkaus on säilynyt näinkin hyväkuntoisena – ja käyttämättömänä! – kaikki nämä vuodet, voi vain ihmetellä. Bongasin naamiot äitini kylppärissä tässä joululoman aikana ja silmäni vähän pyöristyivät, kun katsoin pakkausta tarkemmin. Mistä ihmeestä 38 vuotta vanha pakkaus oli siihen tupsahtanut! Äiti ei oikein osannut sanoa. ”En kyllä muista mistä tämä on peräisin… Varmaan löysin sen jostain kaapista ja toin tähän, jos tulisi käytettyä pois.”

No, ehkä harkitsisin, laittaisinko näin vanhaa ihonhoitotuotetta hipiälleni.. :D

Myös ihon”hoidon” voi laittaa paksuihin lainausmerkkeihin. Pakkaukseen painettu inci kertoo poikkeuksellisen tyhjistä lupauksista..!

Tuotteen kuvaus kuuluu vapaasti käännettynä näin:

”Hienovaraisella kukkaistuoksulla tuoksutetut täyteläiset geelinaamiot tuovat iholle erityisen puhdistavan ja kosteuttavan vaikutuksen. Hellävarainen koostumus sopii päivittäiseen käyttöön”.

Peach Blossom-naamion teksti lupaa ”puhdistaa, kirkastaa ja kosteuttaa sekä jättää ihon sileäksi.”

Tuotteen ainesosaluettelo kertoo naamion sisältävän vettä, etanolia, glyserolia, geeliyttäviä ainesosia, hajusteita ja väriaineita..! 😂 Tämä suloinen kukkaisnaamio on siis käytännössä geeliytetty ja hajustettu sekoitus alkoholia ja vettä! Glyseroli on tuotteen ainoa hoitavaksi luettava aine.

Niin söpöt pakkaukset. :) Tuo vahvasti mieleen Jill Barklemin ja Tiheikön väen… ☺️

Ulkonäön perusteella olisin odottanut koostumukselta jotain lempeää ja voidemaista. Mitähän 80-luvun Avon-asiakkaat ovat tykänneet hoitokokemuksesta…? Alkoholi on kenties ainakin, eh, ”puhdistanut” ihoa..!

Avonin koostumukset lienevät tämän jälkeen hieman parantuneet, otaksun. 😄

Ja tämä nostalgiapakkaus taitaa päätyä äitini naaman sijaan mun kosmetiikkamuseoon..!

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (26)
  1. 🤣🤣🤣

  2. Siis en kestä miten kaunis paketti tuo on <3

    1. Se on..! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *