Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikkamyyjän työpäivä

Ajattelinpa tehdä teille vaihteeksi kevyen postauksen työpäivästäni. Tällainen oli siis Sannin työpäivä tiistaina 4. toukokuuta. :)


(Kuvia olisi voinut olla enemmänkin, mutta töissä ei kuitenkaan voi kuvata ihan solkenaan…)

Day1

Työmatkamusiikiksi valitsin tänään A-Han singlekokoelman. Kasaripopista tulee aina niin hyvälle tuulelle! Voiko päivä alkaa hauskemmin kuin laulaen ratissa Take On Me’ta matkalla töihin. :)

Day2

Saavun töihin puoli tuntia ennen liikkeen avaamista. Silmämeikin olen tehnyt jo kotona, mutta ihon olen jättänyt nudeksi sillä haluan jälleen testata jotain nestemäistä meikkivoidetta. Tänään sellaiseksi valikoituu L’orealin True Match. Sävyn valinta tuotti vaikeuksia, True Matchissä oli itse asiassa useampi mun ihoon sopiva sävy.

Day3

Ennen liikkeen avautumista ehdin vielä suihkauttaa päivän tuoksua. Jatkan Jean Paul Gaultierin Ma Dame Edp:hen tutustumista, kyllä se vaan onkin jännä tuoksu. Ei yhtään mun tyylinen, mutta jotenkin se vetää mua puoleensa.

Day4

Ohjelmassa tänään on mm. tavaran purkua. Jonkun mielestä varmasti tylsää – siis availla pahvilaatikoita, hinnoitella ja hälyttää tuotteet ja kiikuttaa ne hyllypaikoilleen, mutta minusta se on hauskaa! Tällä viikolla saapuvia uutuustuotteita ovat mm. Estee Lauderin Sumptuous-maskaran waterproof-versio sekä Biothermin Aquasource Eye Perfection -silmänympärysvoide.

Liioiteltujen pakkauslaatikoiden koko jaksaa ärsyttää viikosta toiseen… Kaksi ylintä kuvaa edustaa taas fiksua säästeliästä pakkaustapaa. Not.

Day5

Välillä pitää käydä syömässäkin. Lounaaksi tänään itsetehtyä perunasalaattia ja kaksi ruisnappia. Jälkiruoaksi Muksu-hedelmäsosetta.

Day6

Ruokatauon jälkeen tavaran purku jatkuu. Yhdestä laatikosta paljastuu uusi OPIn Hongkong-kokoelma! Iiih, vähänkö ihana! Omin displayn itselleni työkaverin näpeistä ja haluan koota sen. Kokoelmassa on aivan ihania superkirkkaita creme-sävyjä. Mun suosikkeja ovat Jade Is The New Black, Hot And Spicy ja A Good Mandarin Is Hard To Find.

Day7

Asiakkaiden palvelun välissä käyn läpi hyllyjä ja vetolaatikoita ja laitan Estee Lauderin huulipunat ja Diorin meikkivoiteet numerojärjestykseen. Nämä laatikot ajautuu aina kaaokseen… Mä rrrakastan järjestelyä ja etenkin asioiden lajittelua! Tavaroiden järjestely numero- tai aakkosjärjestykseen tuottaa mulle suurta tyydytystä. ^_^

Päivän mieleenjäävimmät asiakkaat ovat nelikymppinen naisparivaljakko, jotka pysähtyvät hipelöimään Make Up Storen Eye Dusteja. Kun kysyn voinko olla avuksi, toinen hihittelee että on jo pitkään kuolannut (kyllä, hän käytti juuri tuota ilmaisua!) MUSin Eye Dusteja ja miettii olisiko hänellä rohkeutta repäistä ja ostaa kirkkaanvioletti luomiväri. Lopulta kummatkin naiset ostavat Eye Dustit ja ovat kassalta lähtiessäänkin vielä ihan innoissaan. Violetin sävyn ostanut nainen myhäilee pyytävänsä tyttäreltään apua luomivärin käytössä. :) Mahtavaa.

Kun kello tulee kolme, mun työpäivä on jo päätöksessään. Töissä on minusta aina niin mukavaa, että en melkein malttaisi lähteä kotiin. On tosi ihanaa olla työpaikassa, missä ei ole stressiä eikä ahdistavia deadlineja tai suuria vastuukysymyksiä. Tietysti, vastuullista työtä tekevät tienaavatkin paremmin. Mutta itse tienaan mielelläni vähemmän ja teen työtä joka on hauskaa ja antoisaa.

Kommentit (38)

 1. ansku

  Kiitos selventävästä vastauksestasi! :) Nyt vaan sitten pohdiskelemaan mitä tulevaisuudeltani haluan, onhan minulla vielä parisen vuotta aikaa. Blogisi on jokatapauksessa mahtava, ja en voi kuin ihailla meikkaustaitojasi! :) Toivottavasti itsekin olisin joku päivä noin lahjakas..

 2. Tiltu Kultu

  Minkä verran muuten meikkaatte asiakkaita työpäivänä? Siis toki kokeilette asiakkalle esim huulipunia jne mutta jos asiakas tulisi liikkeeseen luomiväriostoksille, kokeilisitteko sitä ihan luomille ja jopa pohjustuksen kanssa? Jos asiakas haluaa testata luomivärin tai ripsarin pysyvyyttä, voiko sitä kokeilla niin että meikkaa liikkeessä ennen ostopäätöstä?
  Kehtaako (lue:kannattaako) ylipäätään koskaan pyytää meikkausta kosmetiikkaliikkeestä? Mitä sellainen kustantaa ja pitääkö etukäteen varata aika? Käytännöt varmaan vaihtelee konseptin mukaan, mutta mikä on sellainen yleinen käytäntö?

  • Sanni

   Minkä verran muuten meikkaatte asiakkaita työpäivänä?

   Vaihtelee paljon. Valtaosa meikkauksesta on meikkivoiteen kokeilua kasvoille, ja heitä on työpäivän aikana aika paljon. Jos asiakas pyytää, niin kokeilemme toki myös luomivärin ihan pohjustuksen kanssa. Itse teen tätä aika useinkin koska tykkään silmien meikkaamisesta! ^_^ Saatan siis jopa itse ehdottaa empivälle asiakkaalle että ”entäs jos kokeillaan ihan silmiin tämä sävy”. :) Poskipunan sävyjä testataan myös usein.

   Kaikki testerit ovat kokeilua varten, joten toki ripsareitakin saa omalla riskillä kokeilla. :)

   Jos asiakas toivoo koko meikin (meikkipohja, poskipuna, luomiväri jne) kokeilemista, se on sitten jo hinnoiteltava palvelu ja täytyy varata etukäteen. Meidän myymälässä päivämeikki maksaa 25€ ja iltameikki 45€. Myös meikkiopastuksen voi varata, se maksaa 25€.

 3. jonnq

  kiitos tosi paljon tästä postauksesta! mua itteäni kiinnostaa niin paljon kosmetiikan parissa työskentely, ja tämä postaus teki haaveesta vielä enemmän haluttavan toteutua! =) aion tulevaisuudessa opiskella kosmetiikka-alaa, se on varma!

  ja muutenki luen lähes päivittäin sun blogia, olin oikea amatööri meikkauksen suhteen, mutta halusin oppia! arvaa vaan kuinka monta tuntia olen kuluttanut täällä opetellessani kaikkea mahdollista! =D ♥

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla! :) Ei muuta kuin tervetuloa alalle! Täällä purkkien keskellä on kivaa! ^_^

 4. Nimetön

  Opetetaanko kosmetiikkamyyjäkoulutuksessa meikkausta ollenkaan?

  • Sanni

   Ei.

 5. deadlinea pukkaa

  Huoh. Oli ihana lukea postaus työpäivästäsi :) Vaikka tää onkin aika vanha julkaisu… googletin vain kosmetiikkamyyjän työstä niin tää tuli eteeni :D Tuli vaa entistä palavampi himo kouluttautua..

  Voin kertoa nyk. työstäni vähän: teollisuustyötä, vuorotyötä (yövuoroja kans), kovaa duunia. Tauot 12min x 2, ja ruokkis 30min. Riippuen koneesta en aina kerkee pitää toista 12min taukoa ja ruokkis saattaa jäädä 20minuuttiin. Töihin tuun 10min etuajassa et kerkeen vaihtaa kuulumiset.

  Ja kaveerata ei saa, jos liikaa ystävystyy, laitetaan eri vuoroihin. Ompa ihana työpaikka =D Joskus ajat olivat paremmat! Ja niin, olen ollut kohta 6v töissä täällä ilman kiitos-sanaa. Ehkä pitää tosiaan lähteä opintovapaalle!

  • Sanni

   Tsemppiä! Aika karua etenkin tuo ”ei saa kaveerata” -juttu… :/

   Mutta voin kertoa, että alalla kuin alalla ja työssä kuin työssä on myös ne huonot puolensa. Ei minunkaan työni kosmetiikkamyymälässä ollut pelkkää tämän postauksen kuvaamaa auvoa. Kaupan alalla on myös tietty raadollinen puolensa, joka sopii toisille paremmin kuin toisille.

   Ehkä omaa tarinaansa kertoo sekin, että en ole enää töissä kosmetiikkamyyjänä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.