Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikkakysely!

Tämän blogin lukijoille ei liene jäänyt epäselväksi, että rakastan kyselyitä ja tilastointia! ^_^

Nyt yön kähmässä naputtelin taas uuden laajemman kyselyn, joka koskee tällä kertaa kosmetiikan kulutusta ja eri brändien imagoja ja niiden luomia mielikuvia. Olisin tosi iloinen, jos tyydyttäisitte uteliaisuuttani ja kävisitte vastaamassa kyselyyn! Minua on kiinnostanut pitkään kirjoittaa blogissa enemmänkin eri tuotemerkkien imagoista ja tuote-designin vaikutuksesta kiinnostavuuteen, ja tämä kysely on vähän niinkuin pohjaa sille.

Kosmekysely

Mitenkään hurjan laaja tuo kysely ei ole, siinä on 13 kysymystä. Kyselyssä esiintyvät merkit olen itse valinnut randomisti edustamaan selektiivistä ja päivittäiskosmetiikan puolta.

Kyselyyn pääsette tästä.

P.S. No jopas nyt ..! Näköjään aihe kiinnostaa muutamaa muutakin kuin itseäni; ensimmäisen päivän aikana jo yli 1200 on käynyt vastaamassa. Blogihistoriani suosituin kysely! :D

Kommentit (53)

 1. Sansuna

  Jännää, että joku kommentoi kiinnostuneensa enemmän selektiivisestä kosmetiikasta sun blogin myötä. Mulla on taas käynyt päinvastoin! Oon nykyisin (paljolti sun blogin ansiosta) paljon kriittisempi selektiivistä kosmetiikkaa kohtaan kuin ennen. Sun tekemät inci-vertailut on herättänyt mut siihen, että kallis ei välttämättä tarkoita huippulaatua ja että halvalla voi saada ihan yhtä hyvää (tosin rumemmassa purkissa). Nyt oon tosi innostunut luonnonkosmetiikasta ja löytänyt monia hyviä tuotteita sun suosituksesta. Kiitos!

  • Sanni

   Jännää, että joku kommentoi kiinnostuneensa enemmän selektiivisestä kosmetiikasta sun blogin myötä.

   Ihan totta, mäkin luulin vaikutuksen olleen lähinnä päinvastaisen. ^_^ Tosin ehkä kirjoittaja viittasi värikosmetiikkaan, täällä on tainnut meikkikuvissa esiintyä aika usein selektiivisiä juttuja ja ehkä lukijan kiinnostus on herännyt niiden kautta.

   • ulla

    Hmm, oon todellakin lukenut niin pintapuolisesti, et oon saanut sen käsityksen, et väripigmenttien peittävyys/laatu/jokin korrelois positiivisesti hinnan kanssa. Ennen Karkkipäivään tutustumista olin aina ajatellut, et meikit olis melko lailla samaa tavaraa hinnasta riippumatta. Nyt 26 vuoden kypsässä iässä oon alkanut tajuamaan, että näin ei välttämättä olekaan… Noi inci-selostukset on toistaiseksi mennyt melko ohi, mutta ilmeisesti täytyy siis perehtyä niihinkin ennen suuria hankintoja ;)

    • Sanni

     No mun meikkivoidekokemusten perusteella ainakin meikkivoiteet tosiaankin ON parempia selektiivisellä kuin päikkäripuolella. ^_^ Tämä jo pelkästään ihotyyppivalikoiman vuoksi, halvemmista meikkivoiteista ei juuri koskaan löydä valikoimaa eri ihotyyppien välillä. Mutta sitten esim. mineraalimeikkipohjissa hinta ei kerro tuotteen laadusta yhtikäs mitään, ja 5 euroa maksava mineraalimeikki voi olla aivan yhtä hyvä tai parempikin kuin 50 euroa maksava.

 2. Tiia

  Mukava kysely oli! Odotan innolla kirjoituksiasi aiheeseen liittyen :)

 3. anch

  Käytän lähinnä selektiivistä kosmetiikkaa. Kiitos ihanien bloggaajien tuoteasuositusten, nykyään uskaltaudun kokeilemaan myös yhä enemmän luonnonkosmetiikkaa. Välillä ostan jotain marketista, mutta aina totean sen Lumenen rasvan täysin epäsopivaksi iholleni. Teininä mulla oli ongelmaiho, ja olen testaamalla todennut että yleensä kalliimmat merkit toimivat paremmin. Joistain tuotteista voi toki pihistää ja joihinkin pitää panostaa. Parempi ostaa yksi kunnon tuote jota käyttää, kun kassillinen huonoja joilla ei tee mitään.
  Kyselyt on ihania, vastaan erittäin mielelläni.

 4. MiNi

  Mäkin rakastan kyselyitä.. tosin tää kysely ei ollu ihan niin mieleinen mulle ku olis voinu olla. Koska mä taasen tykkään pitkistä kyselyistä :D ja niistä joissa saa höpistä myös omiaan, eli on niitä avoimiakin kohtia. Ja osassa kysymyksistä kun ei aina sopivaa kohtaa löydä ni sit tulee tunne et antaa väärän vastauksen.

  Mut kyselyt on aina kivoja jos niitä edes joitain on. Eli parempi tämmönenki ku ei mitään =)

  • Sanni

   Hihii, pitää tehdä sulle erikseen oma kysely jossa on paljon avoimia kohtia! ^_^

   Kyllä minua olisi tähänkin kyselyyn kiinnostanut laittaa avoimia vastauskohtia, mutta sitten päätin että tulokset on helpompi käydä läpi ilman avoimia. Avoimissa vastauksissa olisi varmasti tullut mieletön kirjo eri tuotemerkkejä, mikä taas ei olisi palvellut tätä mun imagopohdintaa.

 5. Elisa

  Avoimissa kysymyksissä olisi ollut ehkä myös se, että kun vastaajia on nyt jo 1200 niin millä ihmeellä olisit jaksanut kaikkia edes läpi lukea :)

  Itse painotin nuo mielikuvakysymykset yksinkertaisesti mielikuviini (voi mikä kehäpäätelmä): esimerkiksi Dior ja Lancôme ovat sellaisella klassisen glamöroosilla tavalla hienoja, kun taas Estee Lauderista mulle tulee mieleen tunkkaiset mummotuotteet. En tiedä miksi mutta tällainen mielikuva minulla vain on. Samoin Garnierin klikkasin negatiiviseksi sen takia, kun en vaan kestä sitä jatkuvaa ”raikkaudella” ja vihreällä mainostamista…

 6. Vendaval

  mielenkiintoinen kysely.kävin kanssa vastaamassa :)

  luetko muuten kemikaalicoctailia/uutta mustaa? meneillään olisi adressi liioittelevaa kosmetiikkamainontaa vastaan. mitá mieltá olet adressista?

  http://www.adressit.com/kosmetiikkamainonta

  • Sanni

   Luen satunnaisesti. Tuon adressin olen tainnut käydä allekirjoittamassa jo aiemmin, olen todellakin liioittelevaa kosmetiikkamainontaa vastaan.

 7. Jenni

  Kivaa, kyselyt on parhaita! Odotamme mielenkiinnolla vastauksia sekä tulevaisuudessa lisää kyselyjä :)

 8. Anskuli

  Hei!

  Kiva kysely, mutta seuraavassa kohdassa olisi voinut olla vaihtoehto: ei mikään näistä.

  ”Mihin seuraavista merkeistä ET luota? Millä merkeillä on mielestäsi huono tai epähoukutteleva imago? *”

  Nyt laitoin rastin siihen yhteen merkkiin, jota en tuntenut.

  • Sanni

   Onhan siellä viimeisenä vaihtoehto, ”en luota mihinkään näistä”. :)

   • Anskuli

    Hei!

    Itse asiassa tuo “en luota mihinkään näistä” vaihtoehto on kysymykselle:

    Mitkä seuraavista päivittäiskosmetiikan/semiselektiivisistä merkeistä ovat mielestäsi laadukkaita? Mihin merkkeihin näistä luotat? *

    Tästä kysymyksestä tuo ”ei mikään näistä”-vaihtoehto taas puuttuu:

    Mihin seuraavista merkeistä ET luota? Millä merkeillä on mielestäsi huono tai epähoukutteleva imago? *

    Mikään tässä kysymyksessä mainituista firmoista ei ollut mielestäni huono, mutta rastin yhden, koska kysymys oli pakollinen, jotta kyselyn pystyi täyttämään. Tämä ”ei mikään näistä”-vaihtoehdon puuttuminen saattaa tosiaan vääristää kyselyn tulosta.

    Kiva kysely ja uteliaana odotan tuloksia =).

 9. Peippo

  Mun mielestä on kivaa kun joku jaksaa kyhätä kyselyitä, niihin on kiva vastata! Tää nyt varsinkin oli tosi hyvä kysely. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.