Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikkafirmat olisivat pulassa jos…

…kaikilla olisi tällainen iho.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvan nainen on 35-vuotias. Hänellä ei ole kasvoillaan meikin häivääkään.

Hän on ystäväni Anna.

Anna_iho

Tapasin Annan viimeksi marraskuussa vieraillessani hänen luonaan Brysselissä. Olen jo aikaisemminkin pannut merkille Annan huomattavan kauniin ihon, mutta vasta nyt aloimme kunnolla keskustella ihonhoidosta. Olin luonnollisestikin kiinnostunut kuulemaan, millä tuotteilla Anna hoitaa ihoaan.

Hämmästykseni olikin suuri kun vastaus oli;

”En oikeastaan millään.”

Kävi ilmi, että Annan ainoat ihonhoitotuotteet ovat kasvojenpesuaine sekä kevyt kosteusvoide, jota hän laittaa vain kerran viikossa tai kahdessa – silloin kun iho tuntuu kuivalta. Näin hän on tehnyt koko elämänsä.

Silmänympärysvoidetta, meikkivoidetta, peiteainetta, puuteria tai muunkaanlaista meikkipohjaa hän ei ole koskaan käyttänyt. Ainoa meikki on ripsiväri ja huulipuna joita Anna käyttää juhlatilaisuuksissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huokoset…? Onko tällä iholla edes huokosia…? :D

Uskomatonta että jonkun iho näyttää luonnostaan tältä..!

Kerrottakoon myös että Anna on jossain vaiheessa elämäänsä tupakoinutkin eikä neiti kaihda juhlimistakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutun pointti?

Tuoda jälleen kerran esiin geenien vaikutus ihon kuntoon ja kumota kosmetiikkafirmojen väitteet siitä, että ihoa kannattaa aina kaikissa tapauksissa hoitaa kosmetiikalla.  Meidät halutaan saada uskomaan, että lotraaminen päivä-, yö- antioksidantti-, ulkoilu-, silmänympärys,- anti age- jne voiteilla on suunnilleen jokaisen naisen velvollisuus ja että ilman kosmetiikkaa iho vääjäämättä ikääntyy nopeammin tai näyttää ylipäänsä huonommalta.

Lopulta kuitenkin iho itse kertoo meille, miten se voi ja mitä se kaipaa. Tähän uskon ainakin minä. Jos iho on kuiva, janon tarpeen kyllä tuntee. Jos se on rasvainen, talineritystä voi hillitä kosmetiikalla. Jos se on samea, voiteella voi taikoa siihen kuulautta. Ja niin edelleen.

Mutta kaikki eivät kosmetiikkaa tarvitse. On täysin mahdollista omistaa upea iho ilman purkin purkkia.

Minullakin on aika hyvä iho. Se kertoo minulle, että esimerkiksi kesäisin se pärjää hyvin pitkälle ilman voidetta (poislukien tietysti aurinkosuojavoide ulkoillessa). Enkä silloin rasvoja sille tarjoa, vaikka joku asiantuntija kuinka väittää vastaan. Monen ”asiantuntijan” tehtävä on myydä, sitä ei kannata unohtaa.

Kuunnelkaa siis ihmiset ihoanne. Jos se näyttää luonnostaan siltä kuin Annan, ei monen sadan euron purkkiarsenaali varmastikaan tuo mitään muuta kuin esteettisen hyödyn kylpyhuoneen hyllyysi. :)

Kommentit (42)

 1. Hosuli

  Uskomattoman kaunis, tasainen ja kuulas iho, vau! Muutenkin sellaiset kasvot, että mitäpä niitä meikillä muuttelemaan. :) Geeniarpajaisissa ei käy kaikille samoin.

 2. Heppu

  Ystävälläsi Annalla on sekä upea iho että kasvojen luusto. En olisi uskonut häntä 35-vuotiaaksi ellei tuossa niin lukisi. Voi että, miten kauniit kasvot..! :)

 3. azza

  Tuollainen iho oli itsellänikin, ilman pisamia tosin, nelikymppiseksi asti. Ventovieraat naiset, mutta yllättäen myös tuntemattomat miehet ihmettelivät ja kommentoivat sen silkkistä ja virheetöntä pintaa, jopa ulkomailla. Itse en tajunnut siinä olevan mitään erikoista, koska sellainenhan se oli aina ollut, murrosikäisenäkin. Hoitona vesi- ja saippuapesu (myös silmämeikinpoistossa) eikä muuta, ellen sitten paukkupakkasilla jotain käsirasvaa siihen laittanut. Saippuakin oli ihan tavallista markettikamaa.

  Sitten iski heti neljänkympin päällä ”vanhuus” ja iho alkoi kuivua, ohentua ja pukata hiuksenhienoa rypynalkua. Se kuivuminen oli inhottavinta, koska sille oli pakko tehdä jotain kun iho hilseili pitkin poikin ja kuivan pinnan alle alkoi muodostua musta- ja valkopäitä, jopa finnejä! Aivan ennenkokematon tilanne.

  Siitä alkoikin sitten loputon rasvapurkkien etsintä ja kokeilu. Kaikkea mahdollista tuli testattua yli tuhannella eurolla, mikä oli todella turhauttavaa ja kallista. Sitten vihdoin löysin Lush-tuotteet ja sieltä Celestialin ja iho on palautunut sellaiseksi kuin se ennen oli. Suuri helpotus. Ja kaikkein parasta on, että Celestial sopii myös mun rutikuiville silmänympäryksille kuin se olisi sitä varten tehty, joten yhdellä aika edullisella voiteella lopulta hoitui koko ongelma. Mutta pari vuotta oli kyllä naurussa pitelemistä, kun kaikki iho-ongelmat iski päälle yhtä aikaa eikä sellaisten hoitamisesta ollut aiempaa kokemusta. Toivottavasti vaan Lush ei koskaan lopeta, koska sitten olen kyllä jälleen pulassa.

 4. Susanna89

  Hyvä aihe tämäkin, mä olen sitä mieltä että ihon kunnon syynä on sekä geenit, ruokavalio ja myös se kauanko nukkuu. Jos syö paljon vitamiineja se vaikuttaa ihoon, jos taas syö joka päivä sipsejä se myös vaikuttaa ihon kuntoon. Itse saan heti seuraavana päivänä näppylöitä jos syön sipseja, siksi en syö niitä ollenkaan. Kun taas suklaasta ei mulle tule vastaavaa. Tietysti sekin vaikuttaa myös ihoon että tupakoiko ja juoko alkoholia suurissa määrin.

 5. Anna

  Omaan ystäväpiiriini kuuluu harvinaisen monta naista, joiden iho on just niin kuin sun ystävälläsi. Kasvot he pesevät vedellä, eikä rasvaa tarvita. Äidilläni (63v) on myös aina ollut täydellinen iho, koskaan hän ei ole sitä erityisemmin hoitanut. Toki niitä juonteita tuossa iässä on, olisihan se epänormaalia, jos ei olisi! Mielestäni tämä markkinahuuma antaa meille jokseenkin vääristyneen kuvan koko kasvojenhoidosta ja siitä, miten monta purkkia ja purnukkaa sitä oikeasti tarvitsee (vastaus kuuluu, että ihan oikeasti ei yhtään). Kauneimpia ovat mielestäni ihmiset, jotka eivät keskity (ainakaan liikaa) omien pikkuvirheiden syynäämiseen, vaan kohdistavat voimavaransa jonnekin ihan muualle.:)

 6. Nimetön

  Oletteko keskustelleet, mitä puhdistustuotetta Anna käyttää kasvoijen puhdistukseen? Onko noin hyvällä iholla väliä, mitä kasvoputsaria käyttää?

  • Sanni

   En muista enää puhuimmeko putsarista, tästä on jo sen verran aikaa :) Mutta hyvällä iholla tuskin on väliä mitä putsaria käyttää, ei minullakaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.