Kosmetiikka muutti keittiöön!

Näin kävi!

No okei – ei kaikki kosmetiikkani. Vain saunan lauteilla olevat jemmat.

Kylpyhuoneessamme, ja jostain syystä etenkin saunan puolella, on vuoden ympäri paljon lämpimämpää kuin muualla asunnossa. Kesäaikaan lämpötilat nousevat lähes trooppisiin lukemiin. Olen jo aiemmin miettinyt että sauna ei näillä spekseillä todellakaan ole ihanteellinen säilytyspaikka kosmetiikalle, mutta en ole keksinyt minne muuallekaan ryppäät varastoisin.

Kun joku aika sitten löysin saunasta pilalle menneen Sanctumin käsivoiteen (yhyy, se oli niiiiin hyvää…!), tajusin että nyt pitää asialle tehdä jotain. Putelini eivät yksinkertaisesti säily saunan lämpötilassa. (Saunassa on siis lämmintä vaikkei sitä ole lämmitetty ;))

Keittio1706

Ratkaisu löytyi keittiöstä.

Ulkoseinää vasten olevat seinäkaapit ovat useimmiten asuntojen viileimpiä tiloja, niin myös meillä. Keittiön kaapit ovat talvisin lähestulkoon kellarin asteissa, ja näin ollen lämpötilaltaan aivan erinomaisia kosmetiikan säilyvyyden kannalta.

Hulluahan se tietysti on varastoida voiteita ja suihkugeelejä keittiötarvikkeiden sekaan, mutta en enää halua kohdata Sanctum-voiteen kohtaloa…!

Keittio1706_2

Ja niin sitten vain raivaamaan kattiloiden, pakasterasioiden ja kakkuvuokien sekaan tilaa kosmetiikkajemmoille! Siellä se pilkottaa, toinen pehmeäreunaisista kosmetiikkakoreistani.

Keittiokosmetiikka

Mr. Karkkipäivän popcorn-mausteet ovat saaneet uusia naapureita vartalovoiteista, sokerivahasta, kasvonaamioista ja suihkugeeleistä. :) Siellä ne asuvat sulassa sovussa.

Tällä postauksella halusin myös muistutella teillekin, kuinka tärkeää on säilyttää kosmetiikkaa oikeassa lämpötilassa – ja tietysti mieluiten valolta suojattuna. Kaikki kosmetiikka ei toki pilaannu niin nopeasti kuin luonnonkosmetiikka (mitä Sanctum on), mutta altistuessaan pidempään korkeille lämpötiloille alkaa voiteen kuin voiteen kemiallinen rakenne muuttua ja usein seurauksena on vesi- ja öljyfaasien erottuminen toisistaan.

Hajuvedet_senkki

Myös hajuveteni ovat muuttaneet. :)

Ennen käyttötuoksuni asuivat kylpyhuoneen kaapeissa (eivät sentään saunassa – kaapeissa on vähän viileämpää kuin muualla kylppärissä), ja ”vaihtopenkillä”  olevat tai käyttöönottoa odottavat avaamattomat tuoksut alhaalla kellarin varastossa.

Kellarijengi on edelleen samassa osoitteessa, mutta kylpyhuoneen tuoksut muuttivat makuuhuoneen senkkiin vaatteiden sekaan.

Hajuvedet_senkki2

Nyt ne asuvat farkkujen kyljessä. :)

Täältä saan käyttötuoksut käsiini nopeasti ja helposti, ja ne säilyvät valolta suojassa. Makuuhuoneessa on myös viileämpää kuin muualla asunnossa koska pidämme siellä jatkuvasti ikkunaa auki. Lämpötilan vaihtelun rinnalla valo on oikeastaan suurin pahis hajuvesille, valo voi pilata tuoksun kemikaalit jo muutamassa kuukaudessa jos pullo on jatkuvasti alttiina voimakkaalle valolle, oli se sitten luonnon- tai lampun valoa.

Kemppariosastojen voimakkaassa valaistuksessa hajuvesitesterit voivat mennä pilalle parissa kuukaudessa.

Miten te säilytätte kosmetiikkaanne? Oletteko tulleet ajatelleeksi miten paljon valo ja lämpö vaikuttavat etenkin tuoksuihin?

Kommentit (35)
 1. Hajuveteni ovat turvassa, mutta kylpärissä säilytän käyttökosmetiikkaa, esim. putsarit ja kasvovedet. Asunto on muutenkin kuuma, ja helleaallon aikana lämpö nousi lähes trooppisiin lukemiin… ja kylppärin kaapissa säilytetty Cliniquen Mild Exfoliating lotion muutti koostumustaan :(
  Enää sitä ei saa muuttumaan kirkkaaksi, vaan se on jatkuvasti samea. Cliniquen asiakaspalvelun mukaan extreme lämpötilassa säilyttäminen teki siitä käyttökelvottoman, mutta en raatsi vielä heittää sitä pois… toivon, että BHA (salisyylihappo) vielä toimii ja tekee tehtävänsä, eli epäpuhtauksien karsimisen!

  1. Siis sanottiinko Cliniquelta, että lämpö tuhoaa salisyylihapon tehot, vai jäikö tämä asia auki…? Ihan uteliaisuudesta kysyn.

   1. Nimenomaan sen olisin halunnut selvittää, mutta siihen en saanut vastausta – ehkä Clinique ei halua antaa asiakkailleen niin ’tieteellistä’ vastausta… Haluaisin vielä tiedustella asiaa joltain kosmetiikkakemistiltä, joka tuntee BHA:n ominaisuudet ja on valmis valottamaan sitä puolta tavalliselle kuluttajallekin.

    Sanoivat asiakaspalvelusta vain, että ääriolosuhteet saattavat vahingoittaa tuotteen säilyvyyttä – sen tarkempaa selvitystä en saanut. Mielestäni koostumus muuttui helteen seurauksena, haju on edelleen sama.

    1. Hmm, mulla on tuo tuote aina ollut ”sameaa” ja mitä tyhjemmäksi pullo käy, sitä sameammalta koostumus vaikuttaa..olen ainakin kuvitellut, että sen pitäisi ollakin sellaista ”marmoroitua vettä” :)

     Mutta joo, rasvojen juoksettuminen on ärsyttävää! Nyt kuumilla keleillä on varsinkin ollut vaara, että aika tuoreetkin tapaukset uhkaavat juoksettua..tähän mennessä olen saanut ravisteltua koostumukset kasaan mutta joku kaunis päivä huomaan, että purkista sylkee ulos vettä ja sitten rasvakikkare :( En tiedä, minkä avaruus-nasa-folioviritelmän sitä rakentaisi ”rasva/m eikkilaatikkoon” ( joka on muuten Malm-sarjan yöpöytä, hihhii :D )

     1. Mulla on Cliniquen kasvovesi kans ollut aina sameaa.

 2. Välillä ällöttää ostaa valossa lämmenneitä puteleita. Joillain merkeillä taitaa olla omat hyvin valaistut telineet, jotka saavat kaikki purkit ”kiehumaan”. Ei tee mieli ostaa niiden merkkien tuotteita, kun mietin juurikin sitä säilyvyyttä.

  Omat tuoksuni säilytän vessan peilikaapissa. Ovat sentään valolta joten kuten suojassa, vaikka lämpötila on luultavasti ihan väärä. Joskus joku vähemmälle käytölle jäänyt vartalovoide on joutunut peilikaapin, ja samalla lampun, päälle. Ne olen nakannut surutta roskiin, kun ainekset ovat erottuneet pullossa.

  1. Joillain merkeillä taitaa olla omat hyvin valaistut telineet, jotka saavat kaikki purkit “kiehumaan”.

   Tiedän tosiaan mitä tarkoitat, enkä lakkaa ihmettelemästä näitä telineitä…..

   1. Tiltu Kultu
    18.6.2013, 17:30

    Samaa olen minäkin miettinyt. Ja yleensä nämä ovat vielä niitä kalliimpia merkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *