Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikan tuoksumaailma

Pidän hyväntuoksuisesta kosmetiikasta. En hae tuotteita erityisesti tuoksun perusteella, mutta miellyttävä tuoksuelämys tuo aina lisäarvoa, kun taas ikävän hajun takia tuote jää todennäköisesti hyllylle.

Aloin mietiskellä kosmetiikan tuoksuja oman postauksensa verran kun kesäkuussa juteltiin Lushin tuoksuista.

On hyvän-, pahan ja neutraalin tuoksuisia tuotteita, mutta harva lopulta jättää erityistä muistijälkeä tai hinkua ostaa tuote uudelleen pelkästään tuoksun perusteella. Useimmat tuoksut sijoittuvat lopulta kategorioihin ”ihan kiva” tai ”mitäänsanomaton”.

Tähän postaukseen kokosin sellaisia tuotteita, joiden tuoksussa on ”sitä jotain” – jotain, joka saa käden kerta toisensa jälkeen hamuamaan purkkia ihan vain jotta aivojen mielihyväkeskus saisi stimulaatiota tuoksun muodossa. Koen tällaista koukuttumista hyvin harvoihin tuotteisiin. Mutta kun tällainen tuoksuyhteys löytyy, se on todella vahva ja saa minut jopa säästämään tyhjän pakkauksen jotta saan palata tuoksuun aina mieliteon iskiessä.

Hyvantuoksuisia_tuotteita

Muutama näistä tuotteista ei edes oikein sovi ihotyypilleni, mutta silti käytän niitä vain koska tuoksu vetää minua puoleensa. Tiesittehän, että tuoksut, etenkin eteeriset öljyt, vaikuttavat tunnetiloihin. (Nojoo, tämä oli varmaan ihan yleistietoa :D) Hyväntuoksuisesta tuotteesta tulee konkreettisesti hyvä olo.

Virvekin on sattumoisin hiljattain kirjoittanut kosmetiikkatuotteiden tuoksuista, muistijälkinäkökulmasta.

Virve kirjoittaa eräästä voiteesta näin:

”En ollut aiemmin ajatellut, kuinka suuressa ja merkittävässä osassa kasvovoiteiden tuoksut minulle ovat, mutta tajusin asian vähän aikaa sitten erästä kasvovoidetta käyttäessäni. Assosioin sen välittömästi onnellisiin hetkiin ja joka kerta sitä iholleni levittäessä tunnen itseni todella onnelliseksi. Ikäänkuin minulla olisi purkitettua onnellisuutta, jota lätkin nassuuni saaden kasvoilleni aikaan sen saman onnellisuuden tunteen jälleen. Aika mahtava salainen ase.”

Niinpä. Juuri tämän vuoksi valitsen aina matkoille eri tuoksut. ;) Nyt, kun haluan piipahtaa Chamonixissa, nuuhkaisen vähän Chance Eau Fraîchea… <3)

Hyvantuoksuisia_tuotteita3

Tässä on kolme kasvotuotetta, joiden tuoksuun olen ihan lääpälläni. Toisin kuin Virvelle, kasvotuotteet eivät kuitenkaan tuo minulle mitään erityisiä muistoja vaikka tuoksuissa olisikin ”sitä jotakin”. Mikä johtuu varmasti siitä, että käytän yhtä kasvovoidetta aivan turkasen kauan. Näin ollen sen tuoksu ei sitoudu yhteen tiettyyn, rajattuun aikakauteen.

Estelle & Thildin Super Bioactive Age Control -seerumi on kuin kimppu niittykukkia pullotettuna; ihana, suloinen, todella kukkainen tuoksu. Näin voimakasta tuoksua en odottaisi kasvotuotteelta, ja uskon, että moni kokee tuoksun liiankin voimakkaana. Minä puolestani tykkään tästä poikkeuksellisesti todella paljon, ja kun seerumin koostumuskin on kohdallaan niin saadaan kasaan yksi Sannin lempparituotteista. Tuote esiteltiin aikoinaan täällä.

Yves Rocherin ekosertifioidun linjan Aloe Vera -kasvovoide, vaikkakin tarkoitettu normaali- ja sekaiholle, on minun iholleni liian paksua eikä imeydy kunnolla. Olin aikeissa antaa sen eteenpäin, mutta huomasin koukuttuneeni tuoksuun kuin vaivihkaa. Kun satunnaisesti laitoin voidetta iltaisin, olin joka kerta ihan että ”Hyvänen aika, tässäkö voiteessa oli tämä näin hyvä tuoksu..!” En osaa edes kuvailla tuoksua, se on hyvin pehmeä ja aromaattinen, ehkä vähän kukkainen mutta ei sinne päinkään kuin Estelle & Thild. Lopulta voide jäi minulle vain jotta voisin aika ajoin nuuhkutella sitä. Ihan harmittaa että koostumus on niin paksu, olisi ihana käyttää tätä päivittäin. Koostumuksensa puolesta se sopii minulle vain pakkasaikaan yökäyttöön.

Dr. Hauschkan Hoitava Värivoide (eli ihan vain ”sävyttävä päivävoide”, nimi on näitä vanhoja hassuja Hauschkan suomennoksia jotka uudistuksen myötä päivitettiin) on ihan ensimmäinen Hauschka-suosikkini, johon ihastuin välittömästi merkkiin tutustuttuani viisi vuotta sitten. Voide esiteltiin aikoinaan täällä.

Voide on paksua ja suhteellisen rasvaista, eikä tosiaankaan omiaan minun ihotyypilleni. Silti jokin koostumuksessa, sävyssä ja etenkin tuoksussa (minkä tajusin myöhemmin toista tuubia ostaessani) ihastutti. Voiteessa on Hauschkan ”trademark”-tuoksu eli ruusu, josta pidän vain hyvin harvoissa muodoissa. Tässä voiteessa ruusu on jotenkin aivan täydellisen puuterisen, harmonisen ja rauhoittavan tuoksuinen. Lempeä ja pehmeä. Talvella aina oikein odotan megapakkasia jotta pääsen käyttämään tätä…!

Hyvantuoksuisia_tuotteita2

Logonan Mediterran -deodorantin käytin loppuun jo kolme-neljä vuotta sitten, mutta minun oli pakko säästää pakkaus jotta pääsen vielä nuuhkuttelemaan pulloa. Tämä on varmasti vastustamattomimpia tuoksuja joihin olen kosmetiikassa törmännyt, enkä oikein osaa edes selittää miksi..! Ensinuuhkaisulta tuoksu oli ”nojoo, ihan kiva”, mutta mitä pidempään sitä käytin, sitä huumaantuneempi olin.

Mediterran-tuoksun muodostavat salvia, punainen greippi, saflori sekä seetrin, bergamotin, ylang-ylangin ja vaniljan eteeriset öljyt. Logonan Mediterran -tuotteita ei käsittääkseni enää saa Suomesta (korjatkaa jos olen väärässä), mutta Saksasta kyllä. Pitäisikin tilata uusi pullo nyt vuosien jälkeen ihan vain jotta voisi verrata onko tuoksu yhä vanhan veroinen.

Born To Bion Sensation Zen -deodorantti on tainnut vilahdella blogissa paljonkin, aina niissä yhteyksissä joissa mainitsen luonnonkosmetiikan lempparidödöstäni. Harvemmin deodoranttia laittaessa tulee erityisen ”elämyksellinen olo” :D, mutta niinkin pieni asia kuin tuoksu (joka Sensation Zenissä on hyvin mieto) voi kohottaa kainalonhinkkaustuokion astetta tai useampaa miellyttävämmäksi hetkeksi. Joka kerta kun laitan Zeniä tulen tuoksusta hyvälle mielelle – niin hullulta kuin se kuulostaa. Zenissä tuoksuvat salviankukka ja bambu.

Hyvantuoksuisia_tuotteita4

Yves Rocherin Les Plaisirs Nature -sarjan Oliivi on yksi oudoimpia tuoksulemppareitani. Oudoimpia siksi, että en pysty nimeämään tuoksua enkä kunnolla edes kuvailemaan sitä, mutta oliivilta tuotteet eivät tosiaankaan tuoksu. Ainakaan sille, miltä minun tuntemani oliivit tuoksuvat. Sarjalle on siis varmaankin kehitetty joku keinotekoinen tuoksu. Minun nenäni haistaa jotain ihanan pehmeää ja kevyen makeaa, hitusen vihreää. Ei sitrusta vaan enemmänkin jotain kukkaista…

Oli tuoksu mikä hyvänsä, se on erittäin onnistunut! :) Ja varsin unisex, miehellekin kelpaa. :)

Hyvantuoksuisia_tuotteita5

Loppuun klassikko.

Tämä tuoksu ei liity mihinkään tiettyyn tuotteeseen, vaikka Yves Rocherin tuotteissa olen siihen lapsena alun perin tutustunut.

Tuoksuhan on tietysti Monoï. Monoï-öljyn erehtymättömän tunnistettava tuoksu tulee kookosöljyssä liotetuista gardeniankukista. Tykkään myös gardeniasta yksinään, mutta en niin paljon kuin Monoï-öljy-yhteydessä. Kookoksen ja gardenian liitto on kesän tuoksun ruumiillistuma…!

Perinteisen Monoï-öljyn lisäksi käytän Monoïta suihkeena, suosikki on Born To Bion sertifioitu kuivaöljysuihke. Myös YR:n suihke on hyvää, mutta ei voita koostumuksellaan täysin 100-prosenttisesti luonnon aineista valmistettua Born To Bio’a.

*

Oletteko te ostaneet joitain kosmetiikkatuotteita vain pelkän tuoksun takia? (Jos hajuvesiä ei lasketa ;))

Mitä tuotteita löytyisi teidän ”Parhaan tuoksuiset kosmetiikkatuotteet” -listalta?

(Saa kertoa myös niistä hirveimmistä tuoksuista :) Onko joku tuote jäänyt peräti käyttämättä kamalan tuoksunsa takia?)

P.S. Sekin piti vielä mainita, että parhaan tuoksuiset hajusteettomat tuotteet olen löytänyt Estelle & Thildiltä ja Laveralta (Neutral-linja). Hajustamattomissa tuotteissakin on tietysti aina se raaka-aineiden muodostama ominaistuoksunsa ja tämä tuoksu voi poiketa paljonkin eri merkkisten tuotteiden välillä. Jotkut voivat olla vähän karujakin, niinkuin vaikka Clinique. Aaa, voisin jatkaa tästä tuoksuaiheesta vaikka kuinka, koko ajan tulee uutta mieleen :D

Kommentit (85)

 1. Tiltu

  Mulle tulee heinäkuinen veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa heitetty Pärnun reissu mieleen tuosta YR- kasvovoiteesta!
  Yövyttiin lähtöä edeltävä yö veljeni luona ja haluttomuudestani purkaa pakkaamani kosmetiikka ja pakata aamulla klo 04 uudelleen sain hyvän syyn ”testailla” itselleni uusia kosmetiikkatuotteita.
  Yksi näistä oli juurikin tuo kasvovoide, jota levitäessäni hokasin sen tuoksuvan ihan tismalleen tältä http://www.yves-rocher.fi/control/product/~category_id=6200/~pcategory=6000/~product_id=20727?cmSrc=Category deodorantilta, jonka olen saanut mummoltani vuosia sitten (hyvin jännästi tuoksuukin samalta, onhan kyse samasta tuotesarjasta ;DD)
  Voide jätti varmaankin aloe-geelin vuoksi naaman supertahmeaksi ja pesinkin sen pois, kun ei tuntunut imeytyvän. Ja mulla on kuitenkin tosi kuiva iho.
  Yöllä sitten yrittäessäni saada unta hiipi mieleeni ajatus, miten tämä ko voide toimisi meikin alla ja aamulla tuo oli vielä testattava. Mineraalipohja nappasi ihan mielettömän hyvin kiinni voiteen päälle jättäen ihon pinnan todella pehmeäksi ja tasaiseksi verrattuna normaalisti meikin alla käyttämääni kosteusvoiteeseen. Huomasin tuon pidentävän mineraalimeikin kestoakin, joka on tupannut olemaan ongelma. Nyt sekin tuli testattua ”pakon edessä” kun koko päivä matkustettiin, eikä ollut oikein mahdollista meikinkorjailuun.
  Samalla reissulla ihastuin vuokraamamme kämpän käsisaippuan tuoksuun ja harkitsin etsiväni samaa kotiinviemisiksi. Sitten järjenääneni muistutti minua kotona odottavista saippuavarastoista, joten se jäi vain aikeeksi. Tämän postauksen innoittamana onnistuin vakuuttamaan itseni siitä, että voin niin tehdä, joten parin viikon päästä kun lähden Tallinnaan, aion näin tehdä. Uskoisin kyseessä olevan kuitenkin joku Rimin tmv marketin valikoimasta löytyvä tuote.

  • Sanni

   Samalla reissulla ihastuin vuokraamamme kämpän käsisaippuan tuoksuun ja harkitsin etsiväni samaa kotiinviemisiksi.

   Saippuoista puheenollen, mä ihastuin Helsingin Kämpin käsisaippuaan niin että oli rohmuttava se mukaan. Ensimmäinen kerta kun otan hotellin saippuan mukaan reissusta. :) Vielä ei ole tullut vastaan toista yhtä hienostuneen tuoksuista käsisaippuaa :) Tuoksu oli jotenkin tosi odottamaton ollakseen hotellin saippua, hotelleissa kun yleensä pruukaa olla hyvin miedosti hajustetut tai lähes tuoksuttomat palasaippuat. Kämpin saippua on vahvan aromaattinen, puinen ja mausteinen.

   • Tiltu

    Sama Helsingin Seurahuoneen superior- huoneiden toiletries- tuotteiden tuoksuissa, ne on ihanan raikkaan puolukkaiset!

 2. Ruusunmarja

  Estelle & Thildin Neroli-bergamot-vartalotuotteet ovat minun tuoksusuosikkejani. Sarjan hiustenhoitotuotteet eivät sovi parhaiten hiuksilleni, mutta käytin niitä jonkin aikaa ihanan tuoksun takia. Myös nykyisin käyttämäni Madaran hiustuotteet tuoksuvat mielestäni ihanan raikkailta. Tykkään molemmissa tuotteissa myös siitä, että tuoksu ei jää hiuksiin koko päiväksi vaan siitä voi nauttia pelkästään pesun aikana.

  Muita suosikkituoksuja ovat Madaran kasvovedet, Alpadermin aurinkovoide (yleensä inhoan aurinkovoiteen tuoksua ja jätän siksi käyttämättä), Benecosin Maximum volume -ripsiväri (tuoksuu jännästi yskänlääkkeeltä), Couleur Caramelin huulipuna, Jurliquen ruusutuotteet, Korresin Japanese rose -tuotteet(nämä ruusutuotteet miellyttävät enemmän tai vähemmän riippuen fiiliksestä, joskus tuntuvat liian voimakkailta) ja L’Atelier des Delicesin Sensi -tuotteet.

  Tuoksut ovat minulle ehdottomasti tärkeitä ja vaikuttavat ostopäätöksiin. Hajuaistini on aika tarkka ja joskus saatan häiriintyä muiden käyttämistä voimakkaista tuoksuista. Tykkään yleensä aika miedoista ja luonnollisista tuoksuista ja käytän myös kokonaan hajusteettomia tuotteita. Voimakkaatkin tuoksut ovat ok, jos tuoksu vaan on mielestäni kiva.

  Inhokkituoksujani ovat hajustetut pyykinpesuaineet. En ymmärrä, miksi useimmat ihmiset pitävät niitä raikkaina ja kivoina. Sen sijaan tuo aiemmin mainittu kamomilla on minusta kivan tuoksuista. Samoin tykkään Madaran kasvovoiteiden tuoksusta, joista monet eivät tunnu tykkäävän. Valikoivan ja herkän nenäni takia olen myös etsinyt pitkään hajuvettä, joka jaksaisi miellyttää pitempään. Yleensä ensimmäisellä testikerralla tykkään, mutta toisella kerralla keksinkin tuoksussa jotain vikaa. Etsintä jatkuu!

  • Sanni

   Estelle & Thildin Neroli-bergamot-vartalotuotteet ovat minun tuoksusuosikkejani

   Minäkin tykkään näiden tuoksusta tosi paljon. Sarjassamme Näitä kosmetiikan tuoksuja, joille en ensin lämmennyt mutta sitten huomasin pikkuhiljaa tykkääväni.

   Benecosin Maximum volume -ripsiväri (tuoksuu jännästi yskänlääkkeeltä)

   :D

   Samoin tykkään Madaran kasvovoiteiden tuoksusta, joista monet eivät tunnu tykkäävän.

   Mulla meni kanssa pitkään ennenkuin opin sietämään tuota. Lopulta tuoksu oli jopa ihan mukava :)

 3. Minna

  Onpa kivan erilainen postaus! Mulla yhdistyy yhden puuterin tuoksu automaattisesti yläasteaikoihin ja tiettyyn tunnetilaan, vähän sellaiseen teiniangstiin. Tajusin tän yhtenä päivänä ehkä vuosi sitten ja sen jälkeen oli pakko vaihtaa puuteri toiseen. Toinen tuote mitä käytän edelleen tuoksun takia on Tigin Bed Head -hoitoaine, sellanen suihkutettava ja hiuksiin jätettävä. Se tuoksuu ihan vanukkaalle! :)

 4. pauliina

  aivan kamala oli body shopin hamppu -jalkarasva! mulla on tapana voidella jalat yöksi ja vetää ohuet puuvillasukat päälle ja sen tyrmäävän hajun saattoi haistaa sukista vielä senkin jälkeen kun sukat oli pesty koneessa!
  nenääni taas miellyttää useimmat korresin suihkugeelit. jasmiinista en tykännyt ja citrus on miehinen. muut testaamani olleet enemmän makuuni. nyt käytössä fig, nam!

 5. Iida

  Kyllä omaan ostopäätökseeni vaikuttaa tuotteen tuoksu! Lemppareitani ovat Palmoliven oliivi-suihkusaippua (en muista tarkkaa nimeä), Cutrinin Careism- ja Colorism-sarjojen hiustuotteet, Vitalis-rasva ja käyttämäni Dolce & Gabbanan 3 L’impératrice -hajuvesi, joka tuo mieleen monia ihania muistoja joka kerta käyttäessäni sitä. Lisäksi tykkään aivan älyttömästi poikaystäväni käyttämistä deodoranteista. :D Toinen taisi olla joku Hilfiger ja toinen Beckhamin joku dödö. Kun haistan niiden tuoksun ihan missä vaan, tulee jotenkin turvallinen ja rauhallinen olo, vaikka ne olisivatkin ihan kaupassa pelkästään näytillä/testereinä. Muistuttavat joka kerta poikaystävästä, hih… :)

 6. M

  Itselläni ei ole juuri mitään tuoksulemppareita, mutta yksi kosmetiikkatuote jonka tuoksu on ehdottomasti ylitse muiden, on Clarinsin Instant Light Natural Lip Perfectorissa (tai jotenkin noin se kirjoitetaan, niin pitkä nimi ettei tahdo muistaa :)) oleva toffeen tuoksu! Suorastaan rakastan sitä, vaikka muuten en yleensä välitäkään hajustetuista meikeistä, koska jos moni naamaan laitettava meikki on vahvasti hajustettu niin siinä menee nenä ihan sekaisin päivän aikana.

  Tuossa Clarinsin huulikiillossa on kuitenkin onnistuttu tosi hyvin tuoksun kannalta – haju on sopivan mieto mutta silti todella herkullinen. Välillä tekee mieli suorastaan syödä tuo huulikiilto (tai mikä onkaan viralliselta nimeltään) huulilta, sillä se myös maistuu toffeelta!! Tai tiedä häntä johtuuko tuo pelkästään siitä, että haju- ja makuaistit ovat yhteydessä toisiinsa.. :)

  Tämäpä meni kyllä jaaritteluksi! :D

  • Sanni

   Samaa mieltä tuosta Clarinsin Lip Perfectorista, erittäin onnistunut ja koukuttava tuoksu! :)

 7. Soleil

  Moi! Mitä muuten tuumaat Paula Begounin mielipiteestä, että kaikki hajusteet (vähän sen alkoholin lailla?) on haitallisia iholle? Olikohan se jopa niin, että ne hänen mielestään jotenkin ihoa ärsyttämällä vanhentavat sitä tms.?

  En ole itse perehtynyt tarkemmin Begounin teorioihin, mutta olen törmännyt tähän mielipiteeseen lukemissani tuotearvosteluissa (nettisaitilla).

  Itse tuoksuherkkänä tietenkin voisin kuvitella, etteivät hajusteet nyt välttämättä ainakaan hyödyksi ole iholle, mutta en tiedä onkohan tuohon mitään ”oikeita” perusteita.

  Paula taitaa tyrmätä järjestään myös KAIKKI eteeriset öljytkin. Niillähän voi olla (kai?) myös terapeuttisia vaikutuksia iholle (?), esim. kamomillaöljy.

  Itse pidän (yllättäen) hajusteettomista tuotteista, mutta joku eteerinen öljy pienissä määrin on joskus ihan OK. Olet ihan oikeassa, että hajusteettomissa tuotteissa on (isoja!) eroja. Itse tykkään siitä, että raaka-aineet haistaa. :)

  • Sanni

   Moi! Mitä muuten tuumaat Paula Begounin mielipiteestä, että kaikki hajusteet (vähän sen alkoholin lailla?) on haitallisia iholle? Olikohan se jopa niin, että ne hänen mielestään jotenkin ihoa ärsyttämällä vanhentavat sitä tms.?

   Minulla ei ole tähän oikein mielipidettä, tai tarkemmin sanottuna oikeaa tietoa. (No, mikä lopulta on ”oikeaa tietoa”, heh…) Käymälläni kosmetiikan kemian ja ainesosien kurssilla ei puhuttu hajusteiden haitallisuudesta muuten, kuin niiden 26 eniten allergisoivan kemikaalin osalta.

   Sen aineiston ja kokemusten pohjalta, jota minulle on koulutuksen jälkeen kertynyt, en osaa ottaa kantaa hajusteiden yleiseen haitallisuuteen. Tai sanotaanko näin, että ei hajusteista suoranaisesti mitään ihonhoidollista hyötyä ole, ne ovat lisäaineita joilla vaikutetaan tuotteesta välittyvään kokemukseen. Sinänsä ne ovat siis ”turhaa” extraa, jos ajattelee, että mitä vähemmän kemikaaleja iholle, sitä parempi.

   Eteerisillä öljyillä voi lisäksi olla ”syvemmälle meneviä” vaikutuksia (jotkut niistä voivat imeytyä verenkiertoon saakka) sekä tietysti aromaterapeuttisia –> vaikuttavat mielialaan.

  • Veppe

   Mä haluaisin sanoa tähän sen, mistä aiemmankin postauksen yhteydessä oli puhe… Minusta sitä, mitä Paula tavisyleisölle sanoo, ei kannata ottaa minään tieteellisenä esityksenä, kuten ”teorioina”. Vaikka Paula perustaakin tuotteensa ja neuvonsa tieteeseen, hänhän ei itse ole tiedemiehen roolissa, vaan ihonhoidollisen neuvojan (ja kosmetiikkakauppiaan), eli eräänlaisena välikätenä. Hän pyrkii esittämään neuvoja, joiden kanssa mahdollisimman moni saa aikaan hyviä tuloksia. Tällöin ei ole merkitystä sillä, vaikka jollain eteerisellä öljyllä voisikin olla jokin positiivinenkin vaikutus (jonka Paulakin muuten usein myöntää), kun ne kuitenkin tunnetusti sisältävät aineita, joilla on merkittävää ärsytyspotentiaalia. Paras neuvo yleisölle on tällöin se, että eteerisiä öljyjä kannattaa välttää. Pointtina siis on, että kun on olemassa tarpeeksi monia hyödyllisiä ainesosia, jotka *eivät* yleisesti altista ongelmille, niin miksi käyttää jotain mahdollisesti haitallista. Tarkoituksena on siis ongelmien ennaltaehkäisy, eikä niinkään ainesosien täysi tuomitseminen. Minusta tuntuu, että moni on kovin taipuvainen hakemaan ”guruja” ja mustavalkoisia totuuksia, mistä syystä Paulankin pointti menee helposti ohi. Ei ole aina kyse aukottomasta haitallisuudesta, vaan ennemminkin ”kannattamattomuudesta”, jos haluaa suojella ihoaan ja parantaa tai ehkäistä ihoärsytystä. :)

   • Sanni

    Tässä oli minusta hyvin tiivistetty Paulan roolista, siis Paula Begounin neuvojen pointti selkokielelle paketoituna :) Itsekään en ole osannut aiemmin suhtautua Paulan esittämiin asioihin tällä tavalla vaan ottanut ne enemmänkin mustavalkoisena, mutta sun viime kommentit on saaneet mut ymmärtämään hänen ”advicejaan” paremmin.

    • Veppe

     Hyvä jos ei ainakaan välittynyt negatiivisena. :) Paulan periaatteet ja tuotteet ovat varmaan ”auenneet” helpommin meille ongelmaihoisille, joille ennaltaehkäisy ja sietokyvyn testaamisen välttäminen ovat suuressa arvossa. Silloin asioita katsoo jo valmiiksi tuosta samasta näkökulmasta. Itse asiassa en ole ymmärtänyt, miksi toisia ärsyttää, kun olen kuvitellut tämän näkökulman olevan ”hyväihoisille” täysin vapaaehtoinen, mutta ehkä Paulalla on sitten liikaakin auktoriteettia ja sanoma välittyy turhankin tomerasti… :D

     Joka tapauksessa, Paulan neuvot ja tuotteet ovat kyllä siitä hyviä, että kaikki voivat jollain tavalla hyötyä, otti sitten enemmän tai vähemmän vakavasti. Meille ongelmaisille ne voivat olla ihan pelastus, ja muillekin on tarjolla monia vertaansa vailla olevan tehokkaita tuotteita, vaikka ärsyttävyyden minimointi ei olisikaan itselle oleellinen kriteeri. PC onkin juuri siitä uniikki, että ärsyttävyyden ohella ei ole minimoitu kaikkea muutakin… Perusvoiteita on jo ihan tarpeeksi. ;p

     • Sanni

      ehkä Paulalla on sitten liikaakin auktoriteettia ja sanoma välittyy turhankin tomerasti… :D

      No vähän näin mä sen koen..! :D

      Ensi vuonna mulla on muuten tavoitteena tilata vihdoin PC’tä kokeiluun, tai ehkä ehdin jo joulun alla. :)

      • Veppe

       Jos kaipaat sitten vinkkejä, niin täältä saa… :) Laskeskelin, että olen käyttänyt/kokeillut ainakin 33:a PC:n nykyisistä tuotteista! :D Syyskuun alusta tulee muuten Euroopan-kaupassa myyntiin PC4Men-miestensarja, ihan vaan jos sattuu kiinnostamaan hommata äijällekin testereitä. Osa noista miesten tuotteista on vain muista sarjoista valikoituja uusissa pakkauksissa, mutta ovat siis koonneet perusäijille helposti lähestyttävän setin. :)

       • Sanni

        Jos kaipaat sitten vinkkejä, niin täältä saa… :)

        Tämän varaan vähän laskinkin..! :D Muistan kyllä että joskus viime syksynä (?) jo laitoit jonkin postauksen kommenttiboksiin pientä listaa suosituksista, ja olin ajatellut että mä vain etsin sen kommentin sitten kun teen tilausta, mutta voi ehkä olla helpompi kysyä vinkkiä uudestaan. :)

        Äijäsettikin voisi olla hyvinkin ajankohtainen joulun tienoilla, misterin Kiehl’s-voidetuubi alkaa pikkuhiljaa olla lommolla. :)

        • Veppe

         Joo, vinkkailin kyllä jotain aiemminkin, mutta vinkkailen mieluusti tuoreeltaankin, jos haluat ja jos ehdit jossain yhteydessä selostaa toiveitasi tms. :) Ja toki äijäsettiä vartenkin kannattaa harkita, onko joitain erityistarpeita, kuten tosi rasvainen iho, kun eihän se valmis setti tietenkään ihan kaikille optimaalinen ole.

   • Soleil

    Moikka!

    Kiitos vastauksesta. Ehkä tämä on niitä asioita, joista ei ole (vielä) tutkimustietoa.

    Sinänsä minun on helppo uskoa, että ainakin niillä, joiden ihoa hajusteet ärsyttävät, tämä varmaan voi ollakin totta.

    Otin seikan esille, koska se on minusta mielenkiintoinen ajatus ja siinä voisikin olla perää. Alkoholi on ehkä yleisimmin mielletty haitalliseksi tai ärsyttäväksi iholle, mutta hajuste-”teoriaan” :) en ole törmännyt muualla.

    Välttelen itse hajusteita jo pääasiassa muiden kuin iho-oireiden takia, mutta olen kyllä huomannut joistain niistä tulevan ihoärsytystäkin (esim. tuotteessa ei aineita, joille olen allerginen, mutta iho reagoi silti voimakkaasti).

    Luen Paulan arvosteluja ihan mielenkiinnosta ja olen oppinut niistä paljon, vaikka tietenkin suhtaudun tietenkin aina vähän varauksella. :)

 8. suvi

  Tuo Palmoliven Caipi coconut-suihkugeeli tuoksuu niin hyvälle että piti hakea heti 2 pulloa lisää jos niitä ei enää löydy kesän jälkeen kaupasta.

 9. Tipa

  Pakko kommentoida tähän vaikken muuten sitä oikein harrastakaan. Olen ehdottoman rakastunut dermosilin suihkusaippuaan red orangen tuoksuisena! Saman tuoksuinen käsivoide löytyy laukusta myös ja aina sitä tuoksutellessa tulee hyvä mieli. Ah, hetken pako arjesta :)

 10. Taija

  Liitän ikivanhan Maybellinen puuterin tuoksun yläasteaikaiseen ystävääni, joka käytti kyseistä puuteria. Tietyt meikit silloin tällöin muistuttavat myös äitini vanhasta poskipunasta, jonka saimme siskoni kanssa leikkikäyttöön – en osaa nimetä yhtäkään tuotetta, joka siltä tuoksuisi, mutta aina silloin tällöin meikkiosastolla pyöriminen ja satunnaiset tuoksut vievät minut takaisin ensimmäisiin meikkileikkeihini. Hajuvesiin en itse liitä erityisiä hetkiä, mutta käytin paljon Escadan Into The Blue’ta, kun aloin tapailla poikaystävääni, ja hän edelleen huomaa aina, jos minulla sattuu olemaan ’alkuaikahajuvettä’. ^^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.