Korres – juuret apteekissa, sydän kreikkalaisessa luonnossa

Kaupallinen yhteistyö: Korres

Korres on minulle erityinen sarja. Tietysti siksi, että sarja on perikreikkalainen sekä myös siksi, että se nivoutuu niin vahvasti aikuisiän intensiiviseen kosmetiikkaharrastukseeni.

Korresin tuotteet ovat olleet himoittuja aarteita suomalaisten kosmetiikkafriikkien keskuudessa jo kauan ennen kuin sarja saapui Suomeen, ja me ”hörhöt” myhäilimme tietäväisinä Kreikan lomamatkojen Korres-tuliaisille.

Ensimmäiset muistoni Korresista liittyvät Kreikan matkoihini 2000-luvun alussa ja myöhemmin kosmetiikkaharrastajien keskustelupalstoilla käytyihin ”ihanat tuotteet” -keskusteluihin. Tuolloin erityisesti suihkugeelit ja vartalovoiteet olivat se juttu.

Hauska sattuma: Korres on perustettu vuonna 1996, joka oli myös vuosi, jolloin vierailin Kreikassa ensimmäistä kertaa. Välillä mietin, satuinkohan näkemään Korresin tuotteita korfulaisessa apteekissa tuolla merkittävällä neitsysmatkallani tulevaan suosikkimaahani… Olin 17-vuotias. Niin helteistä, että hotellihuoneeseen ostetut Snickers-patukat sulivat kymmenessä minuutissa. Tietenkään en pysty muistamaan, jos satuin näkemäänkin Korresia, mutta varmasti olen paikallisia kosmetiikkatuotteita hypistellyt. Sympaattinen ajatus joka tapauksessa. ❤️

Alusta saakka Korres näyttäytyi minulle tyylikkäänä ja design-henkisenä kosmetiikkasarjana, jossa erityisesti pakkausten ulkonäöllä kuten myös ihanilla tuoksuilla oli suuri merkitys. Se oli kosmetiikkamaailmassani ensimmäinen sarja, jossa jo pelkästään vartalotuotteet viestivät arjen luksusta. Ostamalla Korresin kauniin suihkugeelin sai kylppäriinsä palan jotain kosmetiikkatietäjien keskuudessa haluttua, kutkuttavan trendikästä – ja Suomessa yhä verrattain harvinaista. Silti edullisella hinnalla. En edelleenkään tunne muita suihkugeelejä, joilla olisi yhtä vahva kultti-status.

Kun myöhemmin aloitin työt kosmetiikkamyyjänä, pääsin viimein perehtymään myös Korresin vivahteikkaampaan ja ihonhoidollisesti vakavasti-otettavampaan puoleen. Muistan, miten innoissani olin, kun pääsin tekemisiin Korresin kanssa myös ammatillisesti. Nyt avautuivat myös kasvojenhoitotuotteiden elegantit koostumukset.

Viimeistään vieraillessani Korresin tehtaalla Ateenassa syksyllä 2012 olin täysin sisällä Korresin tiedettä, designia, apteekki- sekä rohdoskasviperinteitä yhdistävässä ainutlaatuisessa konseptissa. Myöhemmin olen käynyt myös haastattelemassa Korresin tuotekehityksen johtajaa.

Aina kirjoittaessani tai puhuessani Korresista toivoisin, että brändin hienostuneisuus ja arvot valkenisivat täällä Suomessa paremmin. Korres on aikoinaan onnistunut luomaan arkisesta suihkugeelistä halutun it-tuotteen, mutta brändi on niin paljon enemmän.

Markkinoinnista, raaka-aineista, luonnosta sekä estetiikasta syvästi kiinnostuneena kauneusnörttinä koen Korresin olevan yksi kokonaisvaltaisesti onnistuneimpia brändejä alalla. En tiedä kuulostaako tämä vähän överiltä, mutta Korresiin hyvin monella tasolla tutustuneena olen vilpittömästi tätä mieltä. Kun mietin, en ole ollut minkään muun brändin kanssa yhtä läheisissä tekemisissä, en edes Laveran. Korresissa on valtavasti tarttumapintaa ja asioita, jotka puhuttelevat.

Kreikka, luonto, apteekki, tiede ja estetiikka.

Siinä Korresin viisi tukipilaria.

Kreikka. Sarja on yhtä kreikkalainen kuin Lumene meillä suomalainen, tai oikeastaan Korresin voi sanoa olevan vieläkin sitoutuneemmin kotimainen, sillä Korres-tuotteet on aina valmistettu kotimaassaan.

Luonto. Kreikassa on poikkeuksellisen rikas kasvikunta, jonka biodiversiteetistä riittää ammennettavaa. Kreikassa on aina hyödynnetty rohdoskasveja ihonhoidossa mikä näkyy vahvasti myös Korresilla, joka kehittää itse suuren osan kasvipohjaisista aktiiviaineistaan.

Apteekki. Länsimaisen lääketieteen kehtona farmasialla on Kreikassa pitkät perinteet, ja juuri farmaseutit ovat alkujaan valmistaneet ihonhoitotuotteita apteekeissaan. Apteekit ja kosmetiikka liittyvät Kreikassa vahvasti yhteen ja myös Korres on saanut alkunsa apteekkisarjana farmaseutti Giorgos Korresin käsissä.

Tiede. Korres harjoittaa jatkuvaa tutkimusta yhteistyössä kreikkalaisten yliopistojen sekä kansainvälisten tutkimushankkeiden kautta. Kaikki kosmetiikan valmistajat eivät suinkaan tee itse tutkimusta tai kehitä aktiiviaineita. Korresin raaka-ainelöytöjä ovat mm. mustamäntyuute, sahramiuute, kastanjauute sekä Olympustee-uute. Korres on myös ensimmäinen kosmetiikanvalmistaja maailmassa, joka onnistui formuloimaan tuotteita aidolla jogurtilla.

Estetiikka. Korresilla estetiikka, eleganssi ja kestävyys ovat jokaisen tuotteen, tavaran ja pinnan muotoilun ydin. Harkitut design-ratkaisut eivät jää vain pakkauksiin vaan näkyvät myös Korresin tuotantolaitoksella, koko tehdas henkii Korresin graafista ilmettä.

Jogurtti on Korresille tärkeä ainesosa: Korres on ensimmäinen syötävää jogurttia ihonhoitotuotteissa hyödyntänyt kosmetiikan valmistaja.

Tässä kaikessa on sellaista perusteellisuutta ja intohimoista halua toteuttaa asiaansa jonka tunnistan myös itsessäni, ja joka siksi resonoi minussa niin vahvasti. Kun tehdään, niin tehdään täysillä ja hemmetin hyvin.

Auringossa paahtunut Kreikan neitsymatkalainen 1996

Koska SANNI ❤️KORRES, saatte koodilla KARKKIPÄIVÄ25 -25% alennuksen kaikista Korresin tuotteista 12.6. saakka.

Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita ja on voimassa Korresin verkkokaupassa. Koodi on tunnetusti pätenyt myös Helsingin myymälässä, jos mainitsette koodin kassalla :) Korresin myymälä on toukokuussa muuttanut, ja löydätte putiikin nyt osoitteesta Lönnrotinkatu 43.

Jos saa heittää nopean vinkin henkilökohtaisista suosikeista niin Yoghurt-putsari, Wild Rose C-vitamiinitiiviste sekä Yoghurt-naamio kuuluvat erityisiin lemppareihin. Ja tietysti Santorini Grape -vartalotuotteet.

KORRES JA AURINKO

Kun on kesä ja aurinkotuotteet sesongissa, on paikallaan tehdä pieni katsaus Korresin aurinkotuotteisiin. Olen puhunut blogissa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden kehityksestä, mutta lähes yhtä edistyksellistä on ollut kehitys kemiallistenkin aurinkovoiteiden saralla. Myös Korresin leirissä aurinkotuotteet ovat kokeneet innovaatioita, ja viime vuonna ilmestyneet Yoghurt- ja Cucumber & Ginseng Splash-aurinkotuotteet edustavat viimeisintä UV-suojateknologiaa sekä kosmeettista miellyttävyyttä.

Vanhempi RED GRAPE -linja (kuvassa) puolestaan on kokenut uudistumisen tänä vuonna, ja päivitetyt koostumukset ovat vailla vesistöille haitallisia aurinkosuojafilttereitä.

Red Grape -tuotteiden hoitava avainteknologia pohjautuu antioksidanttiseen viinirypäleeseen. Tuotteissa on käytetty sekä viinirypäleen kantasoluuutetta että Santorinilla kasvavasta erityisestä punaisen viinirypäleen lajikkeesta valmistettua uutetta. Korres on tarkka käyttämiensä kreikkalaisten kasviainesosien maantieteellisestä sijainnista. Korres tekee jatkuvaa tutkimusta selvittääkseen, millä alueilla mikäkin kasvi tarjoaa kaikkein parhaan ravintoarvoprofiilin kosmeettista hyötyä ajatellen. (Korresilla on muuten duuni nimeltä ”plant hunter” tähän hommaan..! 😊)

Tämän vuoden uutuus: valoaheijastavia pigmenttejä sisältävä Sheer Glow -koostumus.
Red Grape -sarjan sävytetty eli Tinted-koostumus tuo iholle päivettynyttä, läpikuultavaa sävyä

Red Grape -aurinkolinjan tuotteet auttavat suojaamaan ihoa auringon aiheuttamalta valovanhenemiselta (antioksidantit 🙏🏻). Tuotteissa on myös pigmenttimuutoksia hillitsevää vesikrassiuutetta.

RED GRAPE SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 30 37€ / 50 ml – alekoodilla 27,75€

Sarjan pitkäaikainen suosikkituote on sävytetty Tinted-koostumus. Sävy on pronssinen ja jättää iholle imartelevan kevyesti päivettyneen sävyn. Sävy näyttää pullosta tullessaan paljon tummemmalta kuin iholle levitettynä, se on lopulta hyvin läpikuultava eikä peitä ihoa.

RED GRAPED SHEER GLOW KASVOAURINKOVOIDE SPF 50 40€ / 50 ml – alekoodilla 30€

Sheer Glow -koostumus on tämän vuoden uutuus. Se jättää iholle kauniin, valoaheijastavan pinnan vailla sävyä. Sheer Glow -koostumuksen suojakerroin on 50, enkä voi väittää, että tämä tuntuisi yhtään paksummalta tai jäykemmältä kuin Tinted SPF 30. Kumpikin levittyy notkeasti ja tuntuu kosteusvoidemaiselta.

Tässä swatch-kuvassa verrokkina myös Yoghurt-linjan sävytetty kasvoaurinkovoide, joka on oma suosikkini.

YOGHURT SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 30 29€ / 40 ml – alekoodilla 21,75€

❤️Sannin suosikki. ❤️ Yoghurt-linjan sävytetyssä kasvoaurinkovoiteessa on kaikista kokeilemistani sävytetyistä aurinkovoiteista parhaiten minulle sopiva sävy. Se on lämmin beige ja niin lähellä mun omaa ihon sävyä kuin olla voi. Koostumus on kosmeettisessa miellyttävyydessään moitteeton ja tykkään miedon hedelmäisestä tuoksusta. Saatavilla myös sävytetty SPF 50 sekä sävyttämätön SPF 30.

YOGHURT AURINKOVOIDE KASVOILLE JA SILMÄNYMPÄRYKSILLE SPF 50 32€ / 40 ml – alekoodilla 24€

Face & Eyes -voide on kehitetty erityisesti silmänympäryksiä ja herkkiä silmiä ajatellen. Voide ei kirvele silmissä, jos sitä esimerkiksi hien mukana valuu silmiin. Voide on erittäin kevyen tuntuista ja helposti levittyvää. Koostumus on hajusteeton.

Sävytetty Yoghurt-aurinkovoide sulautuu ihooni saumattomasti.

YOGHURT AURINKOVOIDE KASVOILLE JA VARTALOLLE SPF 30 37€ / 150 ml – alekoodilla 27,75€

YOGHURT AURINKOVOIDE KASVOILLE JA VARTALOLLE SPF 50 39€ / 150 ml – alekoodilla 29,25€

Suihkutettavat, maitomaiset Face & Body -koostumukset tarjoavat äärimmäisen miellyttävän ja helposti levittyvän aurinkosuojan koko vartalolle päästä varpaisiin. Näissä, kuten kaikissa Korresin aurinkovoiteissa, käytetään uuden sukupolven erittäin stabiileja laajan kirjon UVA- ja UVB-suodattimia.

SPF 30 on mun suosikki ja SPF 50 Kalastajan. Otin viime kesänä veneelle käyttöön sekä Korresin aurinkovoiteet että muutamia fysikaalisen UV-suojan sisältäviä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, ja fysikaaliset saivat hyvin pian täyden tyrmäyksen mieheltä. Hän totesi mineraalipohjaisten voiteiden olevan ”mahdottomia poistaa iholta” ja omi Korresin itselleen, koska sen sai pestyä suihkussa ilman kommervenkkejä. ☺️

Tämän voi todella mainita olevan yksi fysikaalisen ja kemiallisen aurinkovoiteen merkittäviä eroja: fysikaalinen tarttuu ihoon niin tiukasti, että vaatii poistoon erityisniksejä (-> öljyä), kemiallinen taas liukenee normaalilla suihkugeelillä ja on selvästi helpompi poistaa iholta.

YOGHURT AFTER SUN KASVOILLE JA VARTALOLLE 28€ / 150 ml – alekoodilla 21€

Yoghurt-after sun on Korresin kaikkein tunnetuin jogurttituote. Tämä klassikko on kehitetty jo 90-luvulla ja on maailman ensimmäinen syötävään jogurttiin perustuva kosmetiikkatuote.

Luonnon jogurtti on erittäin tehokas aine rauhoittamaan auringossa palanutta ihoa. Sen tiesivät jo kreikkalaiset mummit, jotka monen kreikkalaisen lapsuusmuistoissa lätkivät jääkaapista jogurttia lasten palaneille hartioille. Jogurtti kuuluu erottamattomasti kreikkalaiseen ruokakulttuuriin ja Korresin myötä myös kosmetiikkakulttuuriin :)

After Sun -geelissä on muuten korkein pitoisuus jogurttia Greek Yoghurt -linjan probioottisen kasvonaamion ohella. Tuo naamio on myös aivan deluxe-tuote kasvoille kesäihonhoitoon. Mutta After Sun sopii myös kasvoille :) Joku lukija kommentoi käyttävänsä sitä herkällä ihollaan yövoiteena! 💙

LEPPOISAA SUNNUNTAIPÄIVÄÄ KAIKILLE :)

.

P.S. Postauksen Kreikka-kuvat viimeistä lukuunottamatta ovat Lefkadan upealta Mylos Beachilta. Viimeinen kuva on Amorgokselta.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (18)
  1. Onko näissä Korresin auringonsuoja-tuotteissa kemiallinen vai mineraali-aurinkosuoja?

    1. Kemiallinen. Siksi ne huuhtoutuvat iholta niin vaivatta.

  2. Ei liity tähän postaukseen, mutta tulin vain kertomaan, että se XZ:n Havu-shampoo on aivan ihanan tuoksuista, vaikka aluksi mielsin tuoksun vähän maskuliiniseksi. Nyt olen päässyt sinuiksi tuoksun kanssa ja se tuo mieleen aidon metsän. Siitä taas en osaa sanoa, kohottaako tuote hiuksiani juurikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *