Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosmetiikkavierailu Koreaan

Sain marraskuisella Lumene-kiertueella korealaisesta kosmetiikasta innostuneelta lukijaltani lahjaksi pussillisen korealaisnäytteitä. Olenkin selvästi ihan ”out” tässä trendissä joten lukijoiden avustukset ovat tervetulleita :D

PeriPera_BBCream
Kuva: Peripera

Tuntuu, että jokainen itseään kunnioittava kauneusbloggaaja on tehnyt tuttavuutta korealaisten tuotteiden kanssa koska aasialainen ihonhoito on ollut viime vuosina niin kovasti pinnalla.

No, Karkkipäivä ei tunnetusti ole koskaan kulkenut trendien aallonharjalla blogin heijastaessa epätrendikkään kirjoittajansa kiinnostuksen kohteita, olen siinä mielessä erilainen (tai erikoinen) kauneusfriikki että en jaksa seurata trendejä. Olen kiinnostunut kosmetiikasta kokonaisuutena; ihanista pakkauksista, tuoksuista, ihofiiliksistä, luomivärien pigmenteistä, voidekoostumusten ja vaahtojen analysoimisesta, mutta innostun harvoin ”tämän hetken it-jutuista”. Luonnonkosmetiikastakin kiinnostuin tajuamatta, että se oli juuri kulman takana nousemassa oleva supertrendi :)  – Ainiin joo, keräsinhän mä muuten poneja kauan ennenkuin ”poneilusta” tuli ilmiö, joissain asioissa olen ollut vahingossa trendikäs ^_^

Joka tapauksessa, nyt pääsin vihdoin hieman tutustumaan korealaisten kosmetiikkatuotteiden koostumuksiin. Aiempi Korea-experience rajoittuu vain Misshan BB-voidenäytteeseen. Siitä kyllä tykkäsin tosi paljon.

Kaikkien saamieni näytteiden pakkaustekstistä ei käynyt ilmi, mitä vaikutuksia tuote lupaa (tai miten sitä ylipäänsä käytetään), joten otin Googlen avuksi.

Korealainen_TonyMolyGyeolSerum_IMG_5974

Tonymoly The Oriental Gyeol Serum

Mitä tekee? (Tonymolyn sivulla, jopa Jenkki-Tonymolyn, ”no speak good English”.) Seerumista kerrotaan, että se ”cares shiny skin and texture”. Ja että ”it helps a wrinkle care and to be brightening skin.” Eli kirkastava ja juonteita silottava seerumi rasvoittuvalle iholle, tulkitsen.

Ohuen geelimäinen, vaaleanruskean sävyinen seerumi levittyy liukkaasti ja kihelmöi iholla aavistuksen. Iho ei jää kiristämään kuten esim Lumenen hyaluronitiivisteen jälkeen vaan ihon pinta jää tuotteen imeytymisen jälkeen kosteutetun tuntuiseksi mutta samalla hieman kalvotetuksi, päällimmäisenä mielenkiintoisesti puuterinen tuntu. Iho tuntuukin koskettaessa samettiselta, kuin siinä olisi kevyesti puuteria.

Selailin merkin sivua ja sieltä löytyi mm. tällainen kuriositeettituote:

Tonymoly_PigCollagenSleepingPack
Kuva: Tonymoly

Pure Farm Pig Collagen Sleeping Pack. Yöksi jätettävä naamio joka sisältää possun nahasta saatua kollageenia. Hmmm… En nyt tiedä tuotteen aikaansaamista mielikuvista… Katsokaa nyt tuota pakkaustakin…

Korealainen_TonyMoly_Peeling_IMG_5962

Tonymoly Brightening Peeling Gel

Mitä tekee? Kuorii ilman rakeita ja lupaa heleyttää.

Ohutta geeliä, kihelmöi iholla ihan aavistuksen, tuntuu oudolta ja alkaa muodostaa pientä murua iholle hierottaessa. Takertui ihokarvoihin kun annoin vahingossa kuivahtaa mennessäni koneelle googlaamaan tuotetta. Geeli oli todella vaikea saada irti poskinukasta :D Iho ei jäänyt oikein minkään tuntuiseksi, ei vaikutuksia.

Korealainen_Purito_BBCleanser_IMG_5973

Purito Snail All In One BB cleanser

Mitä tekee? Putsaa meikin ja on kehitetty erityisesti poistamaan BB-voide (!). Puhdistaa ja hoitaa ihoa mm. etanauutteella.

Nestemäisen ohut, oudon tuoksuinen geeli. Vaahdonmuodostus mietoa eikä vaahtofriikkiä tyydyttävää. Iho jää kuitenkin etanaputsarin jäljiltä todella miellyttävän tuntuiseksi ja puhtaaksi, ei nitiseväksi.

Korealainen_EtudeHouse_CC_Cream_IMG_5970

Etude House CC Cream

Mitä tekee? Multitasking-voide lupaa kosteuttaa, pohjustaa, peittää, hoitaa ja suojata ihoa.

Vaaleaa, ohutta voidetta jossa kapseloitu pigmentti. Levittyy jähmeästi ja jää iholleni valkoisena, kuivakan tuntuisena kerroksena. Ei tunnu erityisen mukavalta. Näytesävyn pigmentti lienee tarkoitettu aasialaiselle tosivaalealle hipiälle.

Korealainen_ChicayChico_IMG_5971

Chica y Chico Tota-S 3.0

Mitä tekee? Hoitaa akneihoa; rauhoittaa tulehdusta, nitistää epäpuhtauksia, vaalentaa arpia, kosteuttaa.

Tämä merkki oli minulle ihan tuntematon. Internet kertoo minulle, että brändi on tunnettu etenkin Beta-Salic 2.0-voiteestaan. Pitihän tietysti sekin tsekata kun niin hehkutettiin, ja aikamoisen visuaalista markkinointia Wishtrend.com-sivulla

chicaychico_betasalic2.0_detail

chicaychico_totas3.0_detail_02
Kuvat: Wishtrend

Poikkeaa ehkä vähän meidän länsimaisten kauneussivustojen tyylistä :) Kaikista Chica y Chicon tuotteista on ihan absurdin pitkät kuva- ja tekstikollaasit vakuutteluineen ja lukemattomine iho-ongelmien lähikuvineen, suomalainen asiakas ei jaksaisi ikinä lukea edes kolmasosaa…

Tota-S on ohutta, tahmeaa (ei vesimäistä) geeliä/tahnaa ja jättää iholle kalvon tunteen. (Olikohan mun näyte kuivahtanut kun Wishtrendin sivulla puhutaan voidemaisesta koostumuksesta…) Iho jää aavistuksen kireäksi. Aamulla iho on kuitenkin todella sileä ja pehmeä.

Korealainen_ChicayChico_IMG_5972

Chica y Chico AstaZet 4.0 Damaged Spot Clearing Cream

Mitä tekee? Lupaa vaalentaa aknearpia, UV-säteilyn aiheuttamaa hyperpigmentaatiota ja pisamia. pigmenttiläiskiä ja yleisesti tasoittaa ihon sävyä. Kosteuttaa ja rauhoittaa.

Miellyttävän tuntuinen emulsiomainen voide. Imeytyy nopeasti, jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi.

Korealainen_Missha_Superaqua_IMG_5968

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Mitä tekee? Syväpuhdistaa ja antaa ”hierontaefektin” (täh..?? miten putsari ”gives you a massaging effect”..?) Energisoi ja kosteuttaa ihoa.

Ihana, todella kermaisen paksun ja tiheän vaahdon muodostava putsari. Vaahto käynnistyy hitaasti mutta muodostuttuaan tuntuu vain lisääntyvän ja lisääntyvän. Vaahto tuntuu saman tyyppiseltä kuin saippuamaisissa tuotteissa mutta ei jätä ihoa yhtään nahkeaksi kuten saippuavaahdot. Aivan ihana tuote! Voisin ostaa. (Näyttää maksavan Missha Balticsilla 21,90€, ei paha hinta.)

Misshan tunnen jo entuudestaan ja jäin uteliaana selailemaan mitä kaikkea muuta merkiltä löytyy kuin tunnetut BB-voiteet ja tämä ihana Super Aqua Cleanser. Kiinnitin huomiota, että Misshalla on tosi paljon erilaisia puhdistustuotteita ja vaahtomaisten putsarien kohdalla kuvaillaan pikkutarkasti vaahdon muodostumista, laatua ja kuplien kokoa. Vaahtofani nyökkäilee hyväksyvästi :) ^_^

Missha_bubblemaker

Söpö tuote: Missha Bubble Maker (kyllä, vaahto on korealaisille selvästi tärkeää :)

Missha_NoseBrush

Kuriositeetti: Nose Pore Clear Brush

Täsmäpuhdistusharja nenälle…!

Korealainen_COSRX_IMG_5964

COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence

Mitä tekee? Kirkastaa ihoa ja vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä. Sisältää 95% fermentoitua hiivauutetta (galactomyces). Lisätietoa ja hehkutusta.

(Kuvauksen mukaan tämä tuote tekee suunnilleen kaiken juonteiden häivytyksestä kosteutukseen, silotukseen ja arpien vaalennukseen.) ”Basically it helps your skin snap back like a rubber band to its brightest and most revitalized appearance and texture.”

Koostumukseltaan kirkasta nestettä. Jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi vailla sitä kiristävää tunnetta minkä geelimäiset tai nestemäiset, rasvattomat seerumit minulle ovat ennen tätä korealaiskokeilua aina jättäneet (kuten nyt vaikka se Lumene hyaluronijuttu). Selvästi Koreassa tehdään jotain eri lailla. Tuotteessa on lyhyt, tehokkaalta vaikuttava inci: Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Betaine, Panthenol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Allantoin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine.

Ihmettelen hintaa, jos kyseessä on kuvauksen kaltainen kaikentekevä ”miracle worker”; 100 ml maksaa Wishtrendissä 16 dollaria.

Korealainen_Sulwhasoo_IMG_5967

Sulwhasoo Luminature Essential Finisher Ex

Mitä tekee? ”Kehitetty lukitsemaan kaikkien aiemmin levitettyjen hoitotuotteiden hyödyt samalla kun tuote muodostaa täydellisen pohjan meikille.” Tätä laitetaan siis viimeisenä hoitovesien, seerumeiden ja voiteiden jälkeen, tätä aasialaisten rakastamaa kerrostusta. (Mitä useamman tuotteen he saavat iholleen kerralla laitettua, sitä onnellisempia he varmaan ovat :) Tähän päälle totta kai vielä paria erilaista primeria, meikkivoide, kiinnittävä puuteri, korostuspuuteri, varjostukset, poskipunat ja viimeistelevä suihke.) ”Tekee ihosta valoisan ja kirkkaan koko päiväksi, ihon luontainen hehku paranee välittömästi ensimmäisen käytön jälkeen”.

Ohut seerumimainen koostumus, mutta ei silikoninen. Ei tunnu tekevän iholle mitään silmin havaittavaa, en ainakaan näe mitään välitöntä hehkun parannusta. Iho tuntuu tuotteen jälkeen ehkä aavistuksen sileämmältä ja mattaisemmalta.

*

Korean-nose-washing-brush
Kiva: dhgate.com

Hauska kokeilu kyllä kaiken kaikkiaan, kiitokset NG:lle näytteistä :) Tuotteiden tietoja googlaillessa yleissivistykseni korealaisista tuotteista ja merkeistäkin kasvoi vähäsen..! ^_^ Ja kyllä, löytyihän sieltä myös kaikkea kiinnostavaa. Ymmärrän Virven hurahduksen Korean matkallaan, esim. Etude Housen myymälät näyttävät jo kuvissa sellaisilta karkkimailta että johan olisi kumma jos minä en niissä viihtyisi ja jopa riehaantuisi ^_^

Siltikään, korealainen ihonhoito ei näyttäydy minulle ihan niin vetovoimaisena kuin monelle muulle. Ei minun edelleenkään tee mieli päätä pahkaa alkaa tilailemaan kaikki erikoistahnoja ja -viimeistelijöitä. Misshan putsari oli ainoa joka herätti välittömän ”Tämän ostaisin” -tunteen.

Mitäs Karkkipäivän lukijat, onko joukossa paljon korealaisen kosmetiikan faneja tai yleisesti aasialaisesta ihonhoidosta kiinnostuneita?

Kommentit (50)

 1. Anne

  Olen hurahtanut. Tony Molylla on muutamia lemppareita esim.kàsivoiteet ja vartalovoi on aivan taivaallista. Holika holikalla on hyvàt kuorintasukat. Tykkààn myòs useampien merkkien sheet mask kasvonaamioista. Ihonpuhdistuksessa mun suosikkeja ovat japanilaiset merkit kuten Hada Labo, Shu Uemura ja Kose, olen huomannut ettà herkkà ihoni tykkàà, kun tuotteet on yksinkertaisia ilman parabeeneja, alkoholia, tuoksuja ja vàriaineita. Myòskààn kaksoispuhdistuksesta en enàà luopuisi, iho tulee paljon puhtaammaksi. Kerrostelen seerumeita ja kosteuttavia kasvovesià, paluuta entiseen ei enàà ole. :-)

 2. Hanna

  Moikka! Mä asun Shanghaissa. Aluksi raahasin lempikosmetiikkani Suomesta, mutta voitte vaan kuvitella miten monta purkkia kutakin tököttiä pitää olla mukana jos meinaa vuoden pärjätä… Tulin siihen tulokseen, että asian on muututtava ja tästäkin 23 miljoonan ihmisen kylästä on löydyttävä joku kohtuuhintainen ja laadukas kosmetiikkabrändi. Törmäsin silloin korealaiseen Innisfree-merkkiin. Siitä lähtien olen ostanut kaikki tuotteet kosteusvoiteista meikkeihin heiltä. Heilläkin on oma linjastonsa valkaiseviin tuotteisiin, mutta kierrän sen kaukaa. :D

  http://www.innisfreeworld.com/main/index.do?source=https://www.google.com/

  Näyttääpä linkki hassulta, mutta toivottavasti toimii

  • Sanni

   Onpas söpöjä ja jotenkin länsimaalaisen näköisiä :) Näköjään myös aika korkeaprosenttisesti luonnonmukainen (elleivät sitten laske vettä mukaan luonnolliseksi ainesosaksi.)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.