Korea-muistoja ja ajatuksia matkailusta

Vuosi sitten olin näihin aikoihin pakkaamassa Etelä-Korean matkaani varten, elämäni ensimmäinen vierailuni Aasiaan. Olin vain kolmea viikkoa aiemmin hetken mielijohteesta päättänyt varata Ateenan sijaan lennot Souliin.

Reissusta palatessa en ollut ihan varma, oliko Soulista ja minusta kuitenkaan tullut mitään soul mateseja. Matka oli hurjan mielenkiintoinen, mutta minulla ja Korealla ei klikannut samalla lailla kuin joidenkin muiden matkakohteiden kanssa.

En kokenut Etelä-Korean vierailulla kiintymystä. Tunne, joka minut valtaa tietyissä kohteissa, toriaukioista puistoihin ja kokonaisista kaupungeista vuokrahuoneiden keittiöihin.

Mutta nyt. Haluaisin ihan kamalasti palata uudestaan Etelä-Koreaan. (En ole nyt kuitenkaan ihan lähikuukausina palaamassa, tämä juttu ei kerro siitä.)

On sellaisia matkailun harrastajia, jotka mieluusti menevät joka matkallaan uuteen kohteeseen. Lisää maita ja kohteita listalle, check, ”olen jo käynyt 25 maassa…!” Sitten on niitä, jotka uskollisesti palaavat vuodesta toiseen samoihin paikkoihin, jopa yhteen ja samaan. Tuttu, mukava hotelli Kanarian saarilla. Se ihana ranta Thaimaassa. Lontoo teattereineen ja shoppailuineen.

Minulla on se ongelma, että tekisin mielelläni tätä kumpaakin, mutta sehän on mahdotonta. Vaikka uudetkin kohteet ovat aina aivan erityisen jänniä, olen todennut, että minulle kaikkein mieluisin matka on paluumatka kohteeseen, jossa olen jo käynyt. Etenkin toinen kerta. Toinen kerta toden sanoo, niin kuuluu kulunut lause, ja se pitää aika hyvin paikkansa. Edit. Öhmmm, joo, sehän on kolmas kerta joka toden sanoo :D No, pointti ehkä välittyy väärälläkin sanonnalla… :D *facepalm*

Oikeastaan kaikissa lomakohteissa pitäisi käydä minimissään kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta on vain maistelua, sampler tour, tutustut alueen infrastruktuuriin, tunnelmaan ja klassisiin nähtävyyksiin, saat fiiliksen paikallisten mentaliteetista. Kokemus on kuin piirroksen ääriviivat. Vasta toisella kerralla alat värittää sitä ja saat enemmän esiin.

Kun palaat, tiedät jo paremmin mikä kyseisessä kohteessa oli kiinnostavaa ja mihin juttuihin haluat pureutua lähemmin. Ensimmäisen matkan maut ovat kypsyneet ja suodattuneet. Ahmivan haahuilun ja itsestäänselvien nähtävyyksien bongailun sijaan osaat käyttää aikaa syvempään tutustumiseen ja keskittyä kohteen vahvuuksiin. Koska ääriviivat ovat jo esillä, hahmotat kokonaisuuden paremmin

Minä olen lopulta halunnut palata kaikkiin paikkoihin joissa olen käynyt. Ja toinen matka on lähes poikkeuksetta ollut aina ensimmäistä parempi. Joissain kohteissa seuraa sitten vielä kolmas, neljäs, viides kerta. Kymmenes +.

Juuri nyt haluan myös palata Alaskaan. Ihan hirveästi <3

 

Olen todella iloinen että päätin vuosi sitten lähteä ex tempore Etelä-Koreaan. Kulttuuri- ja ruokamatkan ohella se oli myös kuin pikakurssi korealaiseen kauneuden maailmaan. On selvää, että en ole missään päin maailmaa ollut yhtä hengästyttävän kiinnostavassa kosmetiikkaympäristössä. USAn suurimmat Sephoratkin jäävät kauas taakse. Pulssi nousee kun näkee pelkän kuvan Myeong-dongista tai Hongdaen ihanista kaduista, Garosu-gil’istä puhumattakaan. Tietysti kauneuteen liittyy Etelä-Koreassa myös traaginen puoli, mikä jätti minut ihastuksen ohella surulliseksi ja voimakkaiden ristiriidan tunteiden valtaan.

Jos Korea kulttuureineen on saanut kypsyä kokemusaltaassani nyt vuoden päivät, niin niin on myös suhteeni korealaiseen kosmetiikkaan. Yksitoista kuukautta on hurahtanut kuin huomaamatta, enkä ole juurikaan kirjoitellut matkalta ostamastani matkalaukullisesta kosmetiikkaa. Siihen on ei-dramaattiset syynsä, kuten se, että K-Beauty ei ole muuttanut minun ihoani, eikä sitä myöten johtanut hurmiolliseen tuotteiden esittelyyn, mutta tokihan olisin voinut tuotteista enemmän kirjoitella. Täytyy korjata asia lähitulevaisuudessa.

Mutta tänään, muistoissa Soul. <3

Kaikki Korean matkan seikkailuni kosmetiikkayltäkylläisyydestä ruokaongelmiin ja taifuunivaroituksista maailman tylsimpään saareen voi lukea täältä. … ja oliko se saari nyt kuitenkaan maailman tylsin? ^_^ Ainakin antoi aihetta mielenkiintoiselle itsetutkiskelulle :D Snobi.

.

Tähän vielä special-featurena lempikauppoihini lukeutuva, dinosaurus- ja kananmunakosmetiikastaan tunnettu Too Cool For School.

TOO COOL FOR SCHOOL

Too Cool For School -myymälöiden sisustus on kuin Edward Scissorhands -maailmasta.

Hongdaen myymälä on Too Coolin lippulaivamyymälä ja täällä järjestetään myös meikkikursseja liikkeen omassa meikkistudiossa.

Hyllyn tyypit ovat dinosauruksia <3

Palkittu Dinoplatz-kokoelma on tehty yhteistyössä newyorkilaisen arkkitehdin ja taidemaalarin Hatori Sandon kanssa. Meinasin ratketa kun näin dino-kosmetiikat ja tässä on oiva esimerkki pakkaus-designista, jonka perusteella olisin valmis ostamaan koko sarjan. Koko. sarjan.

Rakastan dinosauruksia.

Toinen tunnettu tuotelinja ovat Egg-tuotteet. Näistäkin ostin monia ja muutama on tainnut ehtiä blogissa vilahtaakin. Olen tykännyt kaikista, paitsi emäksisestä putsarista.

K-Beauty ei ole tunnettu juuri värikosmetiikastaan BB-voiteita ja cushioneita lukuunottamatta, mutta Too Cool For School on todella omaa laatuaan, ja merkki joka kannattaa tsekata. Too Coolin tuotteita myydään myös joissain valituissa Sephora-liikkeissä USAssa (tietääkö joku Euroopan liikkeiden tilannetta..?).

Söpöimmät kosmetiikkatuotteet jotka omistan. Hands down.

Voi Korea.

Sitä toista tapaamista innokkaana odotellessa <3

Mihin matkakohteeseen sinä haluaisit palata uudelleen?

 

hyvinvointi
Kommentit (44)
 1. Vähän aiheen sivusta matkailuun ja yöpymiseen liittyvä kysymys :D Kyselinkin sulta muutama viikko sitten suosituksia ensi keväälle Kreikan kohteista ja nyt ollaan miehen kanssa saatu pari mieleisintä saarta valittua vaihtoehdoiksi ja olen viime päivinä vähän etukäteen selaillut majoituksia netistä. Sulla ilmeisesti oli booking.com -sivustosta kokemuksia huoneiston varauksen suhteen ja mitä itse katselin tässä jo hurjan etukäteen sitä kautta huoneistoja ja hotelleja niin lähes kaikki on jo varattuja ja jokaisen kohdalla lukee tyyliin ”Vain 1 jäljellä tähän hintaan”. En jotenkin jaksa uskoa, että joka paikasta ihmiset tosiaan olisivat varanneet hotelleja/huoneistoja jo yli puoli vuotta etukäteen eli onkohan tämä vaan joku tuon sivuston kikka saada mut varaamaan se hotellihuone nyt ihan älyttömään hintaan vai mitä kummaa? Ja vähän huononlaisesti sitten taas googlettamallakaan löysin muita varaussivustoja, joista löytyisi vuokrahuoneistoja, joka ehkä olisi meillekin se ensisijainen yöpymismuoto. Olisiko sitten hotellien omat sivut parempia paikkoja tehdä varaus, jos huoneistoja ei tahdo löytyä ja hotellimajoitukseen päädytään?

  1. niin lähes kaikki on jo varattuja ja jokaisen kohdalla lukee tyyliin ”Vain 1 jäljellä tähän hintaan”.

   Ei hätää, tuo ”vain yksi jäljellä” on tosiaan vain majoittajien kikka saada asiakas valitsemaan juuri heidän huoneensa ja varaamaan mahdollisimman nopeasti huoneen menettämisen pelossa. Majoittajat siis ilmoittavat järjestään vapaina olevien huoneiden määrän alakanttiin, jotta varaajalle näyttäisi siltä että nyt on kiire ja pitää tehdä päätös nopeasti. Kun tuollainen ”vain yksi enää jäljellä” -huone on varattu, niin kappas kummaa, kun katsot samaa hotellia/pensionaattia ja päivämäärää seuraavan kerran, on sinne taas ilmestynyt ”vain yksi huone” :D :D

   Tietenkään tämä ei AINA pidä paikkaansa, mutta se on standardikäytäntö etenkin halvempien majapaikkojen kuten kreikkalaisten domatia/pensionaattityyppisten majoitusten kohdalla. Jonkin viiden tähden luksushotellin tai supersuosittujen hotellien kohdalla on todennäköisempää, että vapaiden huoneiden määrä on validi eivätkä he käytä näitä kikkailuja – heidän ei tarvitse.

   Olisiko sitten hotellien omat sivut parempia paikkoja tehdä varaus, jos huoneistoja ei tahdo löytyä ja hotellimajoitukseen päädytään?

   Kyllä. Hotelleilla on omat huonekiintiönsä jota he myyvät suoraan, ja sitten ulkoisille varaustahoille on luovutettu oma kiintiönsä.

   Ja vähän huononlaisesti sitten taas googlettamallakaan löysin muita varaussivustoja, joista löytyisi vuokrahuoneistoja

   Totta tämä. Valtaosa vuokrahuoneistoista ei ole netissä vaan ne myydään suoraan paikan päällä tai tutuille vanhoille asiakkaille sähköpostitse tai word-of-mouth tyyppisesti. Tämä on tietysti tylsää ja epäkäytännöllistä sen asiakkaan kannalta joka ei tunne kohdetta eikä huoneen vuokraajia ja haluaisi varata majoituksen etukäteen. Joillain domatioilla on jo nettisivut, mutta se on sitten ”herran haltuun” löytääkö Google nämä sivut. Olen kokenut Bookingin kaikkein helpoimmaksi tavaksi löytää vuokrahuoneita kootusti netin kautta. Tietysti edustettuna on vain pieni murto-osa kohteen tarjonnasta, mutta se on parempi kuin mitään – tai yrittää onneaan googlehakujen kautta.

   1. Kiitos jälleen perusteellisesta vastauksesta :) Vähän näin ajattelinkin, että tuo on vain joku majoittajien kikka saada minut jo nyt varaamaan se huoneisto/hotellihuone eli eiköhän nuo samat ”Vain 1 jäljellä tähän hintaan” -tarjoukset ole voimassa vielä ensi vuoden puolellakin, kun majoituksen varaaminen on ajankohtaista :D

    1. Hyvin todennäköisesti :D

 2. Terveisiä Koreasta, täällä juuri reissaan. 😊 Olenkin blogistasi kahlannut kaikki k-beauty-vinkit, kun en ole aiheeseen itse aiemmin perehtynyt. Kiitos niistä!

  1. Niin ja jos tulee mieleen jokin hyvä vinkki koralaisesta hoitovedestä pintakuivalle ja muuten ”normaalille” iholle, niin kerro ihmeessä. Whamisaa en ole vielä kaupoista löytänyt. Kiitti! 😊

   1. Whamisaa ei sieltä ihan helpolla löydäkään, se on korealaisittain superselektiivinen merkki ja jos sitä jostain löytää, niin hienojen tavaratalojen selektiivisten kosmetiikkaosastojen palvelutiskeiltä. Itsekään en nähnyt Whamisasta vilaustakaan omalla Korean matkallani, kuten en monista muistakaan selektiivisistä K-Beauty-merkeistä.

    Monia korealaisia hoito- ja kasvovesiä en ole vielä ehtinyt kokeilla (no, käytännössä vain Whamisan + ne jotka ostin omalta Korean matkaltani :)), ja niiden pohjalta vinkkaan Skinfoodin The Perfect First Essencestä, josta kirjoittelin täällä:

    https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hoidan-ihoani-talla-hetkella/

    Myös Primeran Miracle Seed Essence on tosi hyvä. (Siitä en ole ehtinyt vielä kirjoittaa.)

    1. Moi! Kiitos näin jälkijunassa vastauksestasi ja vinkeistä. 😊

     Ostin Primeran Miracle Seed Essenceä ja hyvältä vaikuttaa. Ei tämä hoitovesi aivan korvaa seerumia, tai ainakaan itselleni ei jää mikään superkosteutettu tunne, mutta oikein riittävä kuitenkin. Tykkään! Jään innolla odottamaan kirjoitustasi ko. tuotteesta.

     Whamisaa lopulta myös löysin, mutta en uskalanut ostaa täysikokoisena, kun minulla on vuosia sitten ollut pod-taipumusta. Pitää ostaa minipullot testiksi.

     Lähinnä Soulissa ja Busanissa tuli pyörittyä. Jejulla oli taifuuni.

     Kiitos vielä avustasi ja mukavaa syysviikkoa!

     1. Moi! Kiitos näin jälkijunassa vastauksestasi ja vinkeistä.

      Ole hyvä vain :)

      Ei tämä hoitovesi aivan korvaa seerumia, tai ainakaan itselleni ei jää mikään superkosteutettu tunne, mutta oikein riittävä kuitenkin.

      Joo, ei korvaa seerumia mutta en ehkä tajunnut että etsit seerumin tyyppistä tuotetta..? Tuo on tosi hyvä nimenomaan essencenä ja hoitavampana kasvovetenä, mutta ei korvaa seerumia. Kosteutetumman tunteen varmasti saisi jos jaksaisi kerrostaa sitä ohjeellisen määrän mukaan (ne pullon reunassa olevat viivat), itse en jaksa niin paljon laittaa. Minusta se suositusmäärä on kyllä ihan käsittämätön..! :D Enemmän 7 Skin Methodin mukainen, luulen.

      Jejulla oli taifuuni.

      Se taitaa olla siellä tosi yleistä… Tuliko sinullekin varoituksia puhelimeen?

      Mistä paikasta tykkäsit reissussa eniten? :)

      1. Ymmärsit ihan oikein, etsin nimenomaan kosteuttavaa hoitovettä. :) Viittasin seerumiin, kun joku joskus hehkutti esim. Whamisan hoitoveden olevan seerumin veroinen. Ja minäkin joskus sain tosi kosteutetun fiiliksen vähän vahingossa ihan vaan kasvovesikerroksilla, mutta Primeralla en ole sellaista tunnetta saanut. Kuten sanot, vaatisi varmaan enemmän lotrausta, mutta en mä sellaista jaksa. :) Primera+seerumi+voide-kombo toimii oikein hyvin vähemmilläkin kerroksilla.

       Minullekin tuli hätätiedotteita puhelimeen. Tai niitä niiden oletan olleen kun ei tuo korea taivu.

       Tykkäsin Soulista eniten. Monipuolinen ja kiva kaupunki, kivoja putiikkeja, kahviloita ja toisaalta vuoret ja luonto lähellä, bussillakin pääsi vaellusreitille.

       1. OK :)

        Minulla jäi Soulin lähialueen vaellukset odottamaan seuraavaa kertaa. Selvittelin miten reiteille pääsisi ja tosiaan bussillakin olisi päässyt hyvin, mutta lopulta aika ei riittänyt ja päätin keskittyä Soulissa kauneusjuttujen ahmimiseen ja urbaaniin kulttuuriin :) Toivottavasti seuraava kerta tosiaan tulee ja pääsen näkemään enemmän luontoa :)

  2. Oih, terveisiä sinne :) Missä päin Koreaa pyörit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *