Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kommentteihin vastaamisesta

Sain tänä aamuna kommentin lukijalta, joka oli pahoittanut mielensä siitä että ”aina väistän hänen jättämänsä kysymykset”. Hän ei enää blogiani jatkossa lue koska ”on mennyt into koko blogista kun aina sama juttu”.

Ensin hätkähdin kommentista ja melkein suivaannuin – enhän toki millään logiikalla jätä vastaamatta jonkun tietyn henkilön täysin asiallisiin kommentteihin. Sitten tulin vähän surulliseksi. Henkilö oli kuitenkin näin kokenut ja loukkaantunut.

Siksi päätin nyt omistaa kommentteihin vastaamiselle tämän pienen puheenvuoron. Rakkaat lukijat, teen parhaani kommenttilaatikossa esitettyihin kysymyksiin vastaamisessa ja pyrkimykseni on ehdottomasti vastata kaikkiin (aikani puitteissa), mutta on mielestäni täysin inhimillistä että välillä kysymyksiä jää väliin. Usein käyn koneella vain hyvin  nopeasti hyväksymässä kommenttejanne (saatan olla tekemässä jotain ihan muuta, esim. olla ruokakaupassa jossa hyväksyn kommentteja mieheni puhelimella), eikä minulla ole aikaa jäädä varsinaisesti vastaamaan. Tai saatan vastata yhteen ja jättää seuraavan odottamaan. Kun myöhemmin palaan kommentteihin paremmalla ajalla, on sillä välillä saattanut jo tulla lisää kommentteja ja ne muutamat aiemmin bongaamani kysymykset saattavat vieriä ohjausnäkymässä niin monen sivun taa että ne vain unohtuvat. En luonnollisestikaan tarkoita loukata ketään jättämällä jonkun kysymyksen väliin, mutta sitä vain tapahtuu ja toivoisin ettei kukaan ottaisi siitä itseensä.

Jos huomaat, että olen unohtanut vastata jättämääsi kysymykseen, oletko kiltti ja muistuta minua asiasta. Varmasti viimeistään tässä vaiheessa vastaan. :)

Sanni--

Minusta on tosi ikävää että joku oikeasti loukkaantuu ja ajattelee minun tarkoituksella välttelevän omia kysymyksiään. Tulee ihan kauhea olo kun alkaa miettiä että pitäisikö minun käydä kaikki päivän aikana tulleet kommentit kamman kanssa moneen kertaan läpi ettei vain ole kysymys jäänyt vastaamatta ja joku ottaa sen sitten henkilökohtaisena dissauksena. Vaikka näin haluaisinkin tehdä, ei minulla ikävä kyllä ole siihen aikaa. Siispä; olen iloinen jos muistutatte minua unohdetun kysymyksen kohdalla ja annatte minulle uuden tilaisuuden reagoida kommenttiinne. :)

Sanni

Kommentit (64)

 1. maria

  Minusta taas on vähän tympeää, jos jokaisen kommentin jälkeen näkyy bloggaajan ”kiitosraita”. Mielestäni ei ole keskustelua, että vastataan yhdellä lauseella ”kiitos kommentoinnista, hyvää päivänjatkoa”, niin kuin olisi kaupan kassalla. Lisäksi se jotenkin mielestäni häiritsee keskustelua. En osaa selittää tätä tunnetta kunnolla, mutta se asiallisten ja informatiivisten vastausten haravointi kiitosten välistä on mielestäni vaivalloista.

  Joskus jätän itse kommentoimatta, koska pointtini on jo muiden toimesta sanottu paljon paremmin kuin itse olisin osannut.

  • Sanni

   En osaa selittää tätä tunnetta kunnolla, mutta se asiallisten ja informatiivisten vastausten haravointi kiitosten välistä on mielestäni vaivalloista.

   Ma ainakin ymmarran taysin mita tarkoitat.

 2. Niina

  Juu ei munkaan mielestä todellakaan pidä kaikkiin vastata ja se on todella ala-arvoista jos alettaisiin kaikesta valittaa. Blokkaajilla kun on muutakin elämää, tosin niillä nuorilla usein ei ole kiirusta mihinkään ni he eivä sitä niin ymmärrä ;) Lähinnä viittaan siis itseeni :D Mä ku saatoin joskus nuorena ihmetellä, et miksei joku vastaa kun kirjoitan, vaikken siittä valittanukaa kyl :D (ja ei, en odota tällaisiin höpötyksiin vastausta :D )

 3. Aurinkoinen

  En jaksanut lukea kaikkia lukijoiden kommentteja, koska harvoin luen lukijoiden kommentteja/kysymyksiä. Itse kyselen harvoin enkä odota vastausta hetimmiten, koska enhän minäkään kyttää vastausta, vaan katson, kun ehdin. Tärkeintä on bloggaagan itse postaus. Minusta ”kiitos kommentistasi” yms. tyhjät vastaukset bloggaajalta ovat turhia. Parempi pitää blogi tiiviinä. Minä olen vanhempaa sukupolvea, jota ärsyttää esim. kun, joka tekstariin pitää vastata edestakaisin ”kiitos” ja tuntuu, ettei viestitys lopu. Ja, jos jotakin vastausta todella tarvitsee, niin kysyvä ei tieltä eksy eli kysyy uudestaan, kuten Sanni sanoitkin. Kuka tässä ei aina jotain unohtaisi ja sinullakin on niin suuri lukijakunta, että heikompaa hirvittää. Eli pidä tyylisi, tsemppiä:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.