Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kommentteihin vastaamisesta

Sain tänä aamuna kommentin lukijalta, joka oli pahoittanut mielensä siitä että ”aina väistän hänen jättämänsä kysymykset”. Hän ei enää blogiani jatkossa lue koska ”on mennyt into koko blogista kun aina sama juttu”.

Ensin hätkähdin kommentista ja melkein suivaannuin – enhän toki millään logiikalla jätä vastaamatta jonkun tietyn henkilön täysin asiallisiin kommentteihin. Sitten tulin vähän surulliseksi. Henkilö oli kuitenkin näin kokenut ja loukkaantunut.

Siksi päätin nyt omistaa kommentteihin vastaamiselle tämän pienen puheenvuoron. Rakkaat lukijat, teen parhaani kommenttilaatikossa esitettyihin kysymyksiin vastaamisessa ja pyrkimykseni on ehdottomasti vastata kaikkiin (aikani puitteissa), mutta on mielestäni täysin inhimillistä että välillä kysymyksiä jää väliin. Usein käyn koneella vain hyvin  nopeasti hyväksymässä kommenttejanne (saatan olla tekemässä jotain ihan muuta, esim. olla ruokakaupassa jossa hyväksyn kommentteja mieheni puhelimella), eikä minulla ole aikaa jäädä varsinaisesti vastaamaan. Tai saatan vastata yhteen ja jättää seuraavan odottamaan. Kun myöhemmin palaan kommentteihin paremmalla ajalla, on sillä välillä saattanut jo tulla lisää kommentteja ja ne muutamat aiemmin bongaamani kysymykset saattavat vieriä ohjausnäkymässä niin monen sivun taa että ne vain unohtuvat. En luonnollisestikaan tarkoita loukata ketään jättämällä jonkun kysymyksen väliin, mutta sitä vain tapahtuu ja toivoisin ettei kukaan ottaisi siitä itseensä.

Jos huomaat, että olen unohtanut vastata jättämääsi kysymykseen, oletko kiltti ja muistuta minua asiasta. Varmasti viimeistään tässä vaiheessa vastaan. :)

Sanni--

Minusta on tosi ikävää että joku oikeasti loukkaantuu ja ajattelee minun tarkoituksella välttelevän omia kysymyksiään. Tulee ihan kauhea olo kun alkaa miettiä että pitäisikö minun käydä kaikki päivän aikana tulleet kommentit kamman kanssa moneen kertaan läpi ettei vain ole kysymys jäänyt vastaamatta ja joku ottaa sen sitten henkilökohtaisena dissauksena. Vaikka näin haluaisinkin tehdä, ei minulla ikävä kyllä ole siihen aikaa. Siispä; olen iloinen jos muistutatte minua unohdetun kysymyksen kohdalla ja annatte minulle uuden tilaisuuden reagoida kommenttiinne. :)

Sanni

Kommentit (64)

 1. NG

  Ikävää, mutta ei ole blogistin velvollisuus vastata jokaikiseen lukijan kysymykseen – siihen ei voida velvoittaa :)
  On niin helppo pahoittaa mielensä…. toivottavasti lukijasi ymmärtää, ettet tarkoituksella aiheuttanut mielipahaa.
  Iloista kevättä!

  1. MouMou

   Tuttu tunne tavallaan. Itse vastaan aina samalla, kun julkaisen kommentin, mutta joskus kotona odottaa useampi kommentti samalta tyypiltä (kaikki vielä jätetty noin tunnin sisään), kuinka inhottava olen, kun en julkaise hänen kommenttejaan. Joita siis en ole näiden useampin kommenttien välissä edes nähnyt.

   Millähän sen ”kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen” -tekstin saisi isommaksi? Tai ihmisten päähän sen, ettei bloggaaja välttämättä käy blogissaan moneen PÄIVÄÄN julkaisemassa kommentteja. Epäreilulta tuntuu tästäkin aiheesta syyllistäminen. :(

   1. Sanni

    Itse vastaan aina samalla, kun julkaisen kommentin

    Mä olen välillä harkinnut tuonkin systeemin käyttöönottoa, siis että jättäisikin kysymyksen sisältävän kommentin julkaisematta siihen saakka kun on aikaa vastata (niin se ei ainakaan unohdu), mutta olen arvellut että julkaisun lykkääminen aiheuttaisi todennäköisesti vielä suuremman loukkaantumismahdollisuuden kommentin jättäjän ihmetellessä, miksi muut postauksen kommentit on julkaistu paitsi hänen. :/

    Epäreilulta tuntuu tästäkin aiheesta syyllistäminen. :(

    Niin minustakin.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *