Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kommenteista

Pieni ilmoitusluontoinen asia jälleen, blogin muuton seurauksena:

Blogiin ehti muutaman ensimmäisen viikon aikana muuton jälkeen tulvia tuhansia roskapostifiltterin ohi päässeitä spämmikommentteja ennenkuin roskapostia suodattava Akismet plug-in tajuttiin laittaa päälle, ja minulla on edelleen yli 2000 roskapostia manuaalisesti poistettavana.

Näiden roskakommenttien joukossa on myös ”oikeita”, teidän jättämiä kommentteja, joita en nyt ole päässyt julkaisemaan koska ne ovat piilossa 2000+ spämmin seassa. Halusin kertoa mistä tämä johtuu, jos monikin ihmettelee miksi en ole julkaissut heidän kommenttiaan. Ongelma koskee ennen kaikkea joulukuuta vanhempiin postauksiin jätettyjä kommentteja.

kommentit_joulukuu_2016

Uusimpiin postauksiin jätetyt kommentit näen suoraan bloginhallintani etusivulla postauskohtaisesti, mutta vanhempiin postauksiin jätetyt eivät näy minulle ennenkuin osun niiden kohdalle poistessani noita roskaposteja.

Näin ollen, jos olette jättäneet joulukuun aikana kommentteja vanhempiin postauksiini, menee vielä jokunen tovi ennenkuin saan ne julkaistua koska roskapostien manuaalinen läpikäynti ja deletointi on aikaavievää hommaa (kommentteja saa poistettua vain 20 erissä kerrallaan). Pahoittelut tästä.

spammikommentit

Olen tähän mennessä poistanut noin tuhatkunta spämmiviestiä ja niiden joukosta löytyi jo useita ”oikeita” kommentteja, joten arvaan että loppujenkin joukossa niitä on.

Kaikenlaista extrapuuhaa tämä muutto tuokin muassaan…. :)

*

joulumusa

P.S. Että nyt jotain positiivistakin niin haluan välittää SUUUURET kiitokset kaikille joulumusiikkivinkkejä jakaneille lukijoille! Vinkkejä tuli tosi paljon ja niissä oli aivan mielettömän hyviä levyjä ja artisteja joista osasta en ollut koskaan kuullutkaan, ja nyt mulla on ihan törkeän hyvä joulumusiikkisoittolista koottuna! Kiitos teidän :) Ei ole kuulkaa Bublé soinut kertaakaan viime viikon jälkeen ^_^

Jos joku muukin kaipaa inspiraatiota joulumusalistalleen niin kannattaa käydä lueskelemassa kymmeniä vinkkejä näistä kommenteista, musiikkityylejä löytyy laidasta laitaan jazzista poppiin, perinteiseen, klassiseen ja raskaaseen ja löytyipä sieltä muutama biisi vähän kokeellisempaakin settiä :)

Kommentit (23)

 1. Kemmy

  Eikö tota sun spotifylistaa sais julkiseksi, ni vois laittaa soimaan sellaisenaan? :)

 2. momo

  sä voisit tehdä tuon Spotify-listan julkiseksi ;)

 3. johanna

  sanni, tohtisitko laittaa joulusoittolistaasi spotifyssa julkiseksi ? näit vaivaa kootessasi kappaleita, olisi kiva kuunnella valmista listaa ;)

  • Sanni

   Itse asiassa listalle on koottu levyjä, ei yksittäisiä kappaleita :)

   Mä luulen että mies ei ehkä tykkää jos hänen nimellään luotu Sannin musalista menee julkiseksi blogini lukijoille, meidän Spotify-tili on siis miehen nimellä, ei mun. (Ja tämä samalla vastauksena kahteen ylempään kommenttiin :))

 4. Kukkahattutäti

  Eikö tuohon spämmipostin lajitteluun saa jotain IT-hlöä mukaan? Taisi olla vähän niin kuin heidän moka?! Huh, hidasta hommaa. Tsemppiä, jos joudut itte koko homman tekemään!

  • Sanni

   Taisi olla kaikkien osapuolten moka, olisinhan voinut itsekin aikaisemmassa vaiheessa laittaa it-tuelle kyselyä että miksi blogin roskapostifiltteri ei toimi. Ehti kuitenkin mennä melkein kaksi viikkoa minun vain odotellessa että kai se kohta alkaa toimia ja spämmi loppuu…
   *blondi*

   • Kukkahattutäti

    Olettaisin, että uudelle käyttäjälle nämä asiat tulisi neuvoa ihan kysymättä ja toisaalta jo alussa varmistaa, että kaikki on OK. Se on asiakaspalvelua, olethan mielestäni heidän sisäinen asiakkaansa. Blogisi tuo sentään paljon lukijoita mukanaan! Ymmärtäisin, että pääasiallinen työsi olisi sisällön tuottaminen, näin ollen palvelun pitäisi pelata muilta osin. Toivottavasti alun hankaluudet helpottavat ja pääset pian nauttimaan joulun tunnelmasta. Kiitos vielä postauksista.

    Ystävällisin terveisin Kukkahattutäti

    • Sanni

     Kyllä tämä varmasti lähtee tästä pian rullaamaan, kiitos toivotuksista Kukkahattutätti :) Mielestäni moni alun takku on jo saatu hyvin korjattua :)

     Täytyy vaikka valjastaa perheenjäseniä kimpassa deletoimaan Karkkipäivän spämmiviestejä joulun pyhinä ja tehdä siitä vähän niinkuin seurapelin omainen juttu; kuka saa poistettua eniten roskaposteja saa palkinnon ^_^ :D Jokaiselle mobiililaite tai läppäri kouraan ja delete-nappi vinkumaan, kyllä se siitä menee glögin ja joulumielen lämmittäessä :)

     • Kukkahattutäti

      Hyvä idea :). Muista varata paljon sitä glögiä. Lisäksi kehiin vielä kunnon yllätyspalkinto esim. jouluinen fantasiameikki (myös miehille). Siitä voisi riittää riemua myös muille.

      • Sanni

       Hahah :D ^_^

 5. Samm

  En tiedä liekö joku ehdottanut, mutta itsellä soi viime viikon Pentatonixin joulubiisit :) On siis a cappella -yhtye, mutta erityisesti beatboxaaja on niin hyvä, ettei aina edes erota, ettei soittimia olisi. Ihanaa kuunnella noin huippulahjakkaita muusikoita, ja on aina omat twistinsä noissa biiseissä :)

  • Sanni

   Monikin ehdotti Pentatonixia :) Mä olen useiden yritysten jälkeen todennut, että Pentatonix toimii minulla vain pieninä kerta-annoksina, kokonaista levyä en jaksaisi kuunnella. Todellakin huippulahjakas porukka, kuten sanoit, ja mielettömän taitavaa laulamista, mutta heidän signature-tyylissään on jotain johon korvani väsyy jos kuuntelen heitä pitkään.

 6. Matti Viikate

  Tuo kommenttien lukeminen vie juu aikaa, blogissani niitä ei viljellä mutta kolumniini tulee kommentteja aika mukavasti ja kyllä niitä saa kauan lukea että saa aina päivän aikana tulleet luettua.

  Tuo Pentatonix:n Mary, Did You Know? kappale on muuten todella hieno. Jaoin sen omassa kolumnissani jokin aika sitten törmättyäni siihen Facebook:issa.

  • Sanni

   Tuo Pentatonix:n Mary, Did You Know? kappale on muuten todella hieno.

   Niin on. Sitä kelpaa kuunnella.

 7. Tiia

  Mikä mahtaa olla tuo vasemman alakulman albumi? Kuva näyttää kauniilta ja katsoisin sitä mielellään vähän isompana.

  • Sanni

   Se on Enyan And Winter Came. :)

 8. Sanli

  Oi ei, ihan hirvee homma noitten spämmien kanssa. Voimia niiden läpi kahlaamiseen. Ja kuten jo edelliset, olis kiva jos julkistaisit sun spotify-listn tai tekisit jonkun näpsäkän koosteen meille lukijoille hyvistä joulubiiseistä. olis kiva saada vaihtelua perustilulilujen tilalle =D

  • Sanni

   tai tekisit jonkun näpsäkän koosteen meille lukijoille hyvistä joulubiiseistä. olis kiva saada vaihtelua perustilulilujen tilalle =D

   No tätä voin harkita mutta luulen tosiaan että mies ei näytä vihreää valoa sille että julkaisen hänen nimissään tehdyn joulumusalistan Spotify’ssa ja blogini lukijoille, mies kun haluaa pysyä anonyymina. Mulla ei ole omaa Spotify-tiliä vaan jaamme miehen kanssa saman tilin.

 9. Miss M

  Voi eiiih noita kommentteja… Mutta parempi nyt kuin vielä myöhemmin! Olen ollut itse harrastusporukan wikiä pyörittämässä ja sinnekin oli vahingossa unohtunut laittaa spämmifiltterit päälle. Siinä sitten poisteltiin spämmikäyttäjiä ja pilipaliartikkeleita porukalla jokunen tovi ^_^

  Ensi viikolla ehdin toivottavasti virittämään kotia rauhassa joulutunnelmiin ja uskon, että kommenteista löytyy varmasti joulubiisejä omallekin listalle. Karkkipäivä on kyllä niin mahtava blogi kun täältä löytyy ideoita, vinkkejä ja tietoa kokonaisen pankillisen verran vaikka ja mistä aiheista!

  • Sanni

   Miss M, mä olen jo viikon ajan yrittänyt tavoittaa sinua! :) Oletko lukenut sähköpostiasi? Huhuilin täällä yhdessä kalenteripostauksessakin sun perään kun haluaisin lähettää sulle lahjan kiitoksena vaivannäöstäsi kuvapuutteiden kanssa :)

   • Miss M

    Tänään ainakin piti lähteä viestiä takaisinpäin jokunen tunti sitten! Pre-jouluvieraiden emännöinti vie odotettua enemmän voimia ja vähensi koneen availua ^_^

    • Sanni

     Tänään ainakin piti lähteä viestiä takaisinpäin jokunen tunti sitten!

     Löytyi! :) En ollut eilen tähän kommentoidessani katsonut sähköpostia viimeiseen tuntiin. Jess, mahtavaa että viestini tavoitti sut :)

 10. Milla v.

  Spämmiviestien poistaminen on tuttua puuhaa. Todella rasittavaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.