Koko ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla

Päätin haastaa itseni.

Tehtävä:

rakenna toimiva ja mahdollisimman laadukas ihonhoitorutiini käyttäen ainoastaan alle 10 € maksavia tuotteita.

Onnistuuko?

Kyllä – ja tehtävä onnistui jopa yllättävän hyvin. Kaikkien muiden tuotteiden paitsi putsarien kohdalla. Olen todella tarkka puhdistustuotteistani, ja käytössä tulee ehdottomasti olla öljyputsari. Ja kuten tunnettua – öljyputsarit ovat markkinoiden kallein putsarityyppi, ja halvinkin kaupallinen öljyputsari maksaa yli kympin. Tähän on kuitenkin ratkaisu.

Ehkä vieläkin kinkkisempi tuote on silmämeikinpoistoaine. Minulla on superherkät silmät, ja vain harva puhdistustuote sopii niille. Geelimäinen koostumus on osoittautunut kaikkein parhaimmaksi (= ei juuri koskaan kirvele), mutta juuri tätä laatua on nykyään tarjolla todella vähän. En tunne yhtäkään alle 10€ maksavaa silmämeikinpoistogeeliä. Tämän tuotteen kohdalla on pakko tehdä kompromissi ja valitsin tuotteen, joka kyllä poistaa silmämeikin, mutta kirvelee vähäsen.

Tältä näyttäisi minulle mieleinen ja laadultaan kriteereitäni vastaava ihonhoitorutiini halvimmalla mahdollisella kokoonpanolla.

KOKO RUTIINI ALLE KYMPIN TUOTTEILLA

PUHDISTUS / VAAHTOAVA – Dermosil Skin Solutions Cleansing Mousse  8,20€ / 150 ml

PUHDISTUS / ÖLJYPOHJAINEN – Auringonkukkaöljy 2,60€ sekä Durosoft-emulgaattori 4,80€ = emulgoituva puhdistusöljy

SILMÄMEIKINPOISTOAINE – Urtekram Fragrance Free -käsivoide 3,95€ / 75 ml (kyllä – käsivoide!)

KASVOVESI – Feel Free Hemp & Centella Invigorating Mist 7,95€ / 100 ml.

SEERUMI – Dermosil Sensitive-kasvoseerumi 7,80€ / 30 ml

KASVOÖLJY – Ruusunmarjaöljy 7,95€/ 30 ml  (Limepop)

KASVOVOIDE – Taika Sensitive 24 H Voide 8,95€ / 50 ml

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE – Dermosil Overnight Eye Mask 8,90€ / 20 ml

ANTI-AGE-TEHOAINEET JA MUUT TEHOTIPAT:

The Ordinary Retinol 1% in Squalane 10,20€ / 30 ml (okei, tämä menee 0,2€ yli kympin..!)

The Ordinary C-vitamiinijauhe 7,40€ / 20 ml

Yhteensä: 78,70€

Tähän voisi vielä lisätä:

The Ordinary Salicylic Acid 2% 7,50€ / 30 ml – pärjäisin ilmankin tätä, mutta mielelläni pidän salisyylihapon rutiinissa, koska se on paras apu epäpuhtauksiin ja sitkeisiin mustapäihin.

Voisin nipistää ihonhoitorutiinista vielä melkein kympin pois, jos vaihtaisin ruusunmarjaöljyn toiseen öljyyn ja putsarin esimerkiksi Taikan kosteuttavaan puhdistusgeeliin. Kosmetiikan raaka-aineita myyvissä verkkokaupoissa on tarjolla monia hyviä ikääntyneelle iholle sopivia öljyjä alle 5€ hintaan, mutta ruusunmarjaöljy on se paras anti-age-öljy, ja siksi pidän kiinni siitä. Mitä tulee vaahtoputsariin – kyllä mulle kunnon vaahto on edelleen niin tärkeä osa ihonhoidon elämyksellisyyttä, että valitsen aina pumppuvaahdon geelivaahdon ohi. 😘

MIKSI NÄMÄ TUOTTEET?

PUTSARIT

Öljypuhdistus on ihan must, ja tuotteen täytyy olla hyvin emulgoituva ja iholta huuhtoutuva. Minimissään emulgoituva öljyputsari koostuu tasan kahdesta ainesosasta, kasviöljystä ja emulgaattorista (mm. Laponien öljyputsari on tällainen), ja nämä aineet voi hankkia itsekin. Paras öljyä emulgoiva aine on Polyglyceryl-4 oleate, ja sitä voi ostaa mm. Limepopista. Emulgaattori ja öljy sekoitetaan yhteen suhteessa 15% emulgaattoria ja 85% öljyä ja voilá – sinulla on oma rinse-off-puhdistusöljy. Valitsin öljyksi auringonkukan, koska sen ihotuntuma on miellyttävän neutraali ja se on edullinen.

Entä kaupalliset vaihtoehdot?

Halvin tuntemani ns. rehellinen öljyputsari Suomen markkinoilla on Avrilin, mutta se maksaa yli kympin: 11,90€. Dermosililla on alle kympin maksava balmiputsari, mutta se ei ole 100% öljypohjainen vaan sisältää myös vettä. Sitä voisin myös käyttää öljyputsarin puutteessa, mutta itse tykkään eniten juoksevista ja hyvin nestemäisistä öljyputsareista.

Vaahtoputsareissa pumppu-vaahdot ovat mun ultimaattinen suosikki, ja siksi valinta on Dermosil. Dermosililla on parhaat alle kympin tuotteet tässä putsarikategoriassa. Turkoosin värinen Skin Solutions Cleansing Mousse on vaahdoista kosteuttavin, ja samalla sen vaahto on myös ihanan muhkeaa ja liukasta. Lidlin kausituotteissa aika ajoin vilahtava ekosertifioitu Manteli-puhdistusvaahto olisi muuten valintani, mutta se ei kuulu Lidlin vakiovalikoimaan.

Mitä silmämeikkiin tulee, silmäni eivät kestä vaahtoa eivätkä öljyä, joten silmämeikin poistoon on aina oltava oma tuotteensa. Löysin yhden ainoan potentiaalisesti hyvältä vaikuttavan alle 10€ hintaisen silmämeikinpoistoaineen, Feel Free -merkiltä, mutta koska en ole testannut sitä, en voi valita sitä tälle listalle. Niinpä valitsin kosteusvoiteen. On tunnettua, että perusvoiteen tyyppiset voiteet soveltuvat hyvin myös meikin poistoon. Urtekramin hajusteeton käsivoide on koostumukseltaan hienostuneempi kuin ’perusvoide’, mutta se on halpa, vailla silmiä ärsyttäviä aktiivisia aineita ja poistaa meikin tosi hyvin. Kuten kaikki voidemaiset tuotteet, tämäkin kirvelee hieman mun silmissä, mutta tässä on tehtävä kompromissi, koska vaihtoehtoja on niin vähän.

Hemp & Centella -kasvosuihke seuranaan joukko muita hyviä, mutta kalliimpia, kasvovesiä.

KASVOVESI

Feel Free -sarjan Hemp & Centella -kasvosuihke on ihan mieletön, ja se oli ilman muuta päivänselvä valinta tämän listan kasvovedeksi. En tajua, miten se voi olla niin halpa. Tässä suihkeessa on loistokattaus humektantteja, ihana hienojakoinen suihke ja miellyttävä tuoksu. (En näköjään ole ottanut tuotteesta soolo-kuvaa, niin laitoin ryhmäkuvan elokuisesta Kasvovesioppaastani.)

Kaikkein halvin ja silti oikein hyvä vaihtoehto olisi myös ollut kukkaisvesi kuten ruusuvesi Limepopista. Luomuruusuveden saa sieltä alkaen 3,25€ / 60 ml.

SEERUMI

Myönnettävästi en ole testannut Dermosilin Sensitive-seerumia, mutta tunnen Dermosilin tuotteiden laadun niin hyvin, että uskallan valita tämän tuotteen pelkästään inci-listansa perusteella. Alle kympin seerumeita ei myöskään tunnetusti vilise markkinoilla! Ihmettelen jälleen, miten tämä helmeltä vaikuttava tuote on mennyt minulta ohi: seerumi voisi sisältönsä puolesta olla luonnonkosmetiikkaa, ja tarjoilee iholle mielettömän kosteuttavalta kuulostavan cocktailin glyserolia, manteliöljyä, skvalaania, sheavoita, kasvipohjaisia sokeriyhdisteitä ja glukonolaktonia. Siis wow!

Toinen valintani olisi Cosnaturen Tyrni-seerumi, joka puolestaan on anti-age-vaikutteisempi. Olen tätä naurettavan edullista emulsioseerumia hehkuttanut blogissa aikaisemmin, ja nyt joudun muuten kertomaan suru-uutisen: Cosnaturen tuotteet jäävät pikku hiljaa pois Suomesta. Tällä hetkellä Tyrni-seerumia saa enää satunnaisista verkkokaupoista. Natural Goods Companyn verkkokaupassa se on parhaillaan tarjouksessa 4,74€.

KASVOÖLJY

Valintani on ruusunmarjaöljy, koska se on yksinkertaisesti paras, kun haetaan ikääntymisen merkkejä hidastavaa kasviöljyä. Tässä ei ollut mitään pohdittavaa. Kun puhutaan alle 10€ kasvoöljyistä, ainoa paikka mistä sellaisia saa, ovat kosmetiikan raaka-aineisiin erikoistuneet verkkokaupat kuten Limepop. Öljy tulee simppeliin muovipulloon pakattuna vailla pipettiä tai tippalukkoa. Halutessaan mukaan voi myös ostaa pienen lasipullon ja pipetin.

KASVOVOIDE

Kasvovoiteella on minulle vähäisempi merkitys kuin muilla ihonhoitotuotteilla, mutta mielelläni silti pidän voiteenkin mukana hoitorutiinissa. Taikan Sensitive-voide on miellyttävän tuntuinen ja siinä on hyviä kosteuttavia ainesosia kuten keramideja ja kauraöljyä. Hyvä voide talveen, ja pakkasilla sekoittaisin tähän vielä ruusunmarjaöljyä.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Tämä oli haastava valinta, sillä lähes kaikki edullisemmat silmänympärysvoiteet ovat koostumukseltaan kevyitä –  ja minä haluan täyteläisen. Periaatteessa olisin voinut valita Taikan silmänympärysvoiteen, koska se on tuttu ja hyväksi havaittu, mutta valinta osui jälleen Dermosiliin. Miksi? Koska Dermosilin voide on täyteläinen (ja vielä halvempi).

Tätäkään tuotetta en ole itse testannut, mutta tässä tulee esiin mun luottamus Dermosiliin – olen käyttänyt sarjan tuotteita niin pitkään, että tiedän pettymyksen mahdollisuuden hyvin alhaiseksi. Lisäksi incilukutaito auttaa – osaan poimia Dermosilin valikoimasta ne koostumukset, jotka vastaavat eniten mun mieltymystä. Overnight Eye Mask -silmänympärysvoide on silikoniton ja heti veden jälkeen on sheavoita sekä hyviä kosteuttavia ainesosia. Vaikuttavien aineiden osuus on luonnollis-painotteinen.

Kumpikaan näistä, Taika tai Dermosil, ei ole anti-age-vaikutteinen, ja mun silmänympäryksille juonteita silottava vaikutus todellakin on tervetullut. Koska en löytänyt kriteerejäni vastaavaa anti-age-silmänympärysvoidetta alle kympin hintaluokasta, toisin tässä ihonhoitorutiinissa silmänympäryksille silottavan vaikutuksen The Ordinaryn retinoliseerumilla.

ANTI-AGE-TEHOAINEET

Tässä kategoriassa The Ordinary on tietysti ehdoton, koska brändiltä löytää paljon hyviä anti-age-tehoaineita kymmenen euron hintaluokassa. The Ordinarylta saan tehokkaimman anti-age-kaksikon, A- ja C-vitamiinin, markkinoiden parhaaseen hintaan.

Hinnat ovat hitusen nousseet, ja viime vuonna 1% retinoliseeruminkin sai The Ordinarylta alle kympillä, vaan ei enää. (Paitsi jos tilaa suoraan The Ordinarylta, mutta tällöin postikulut nostavat hinnan joka tapauksessa yli kymppiin.) Voisin tietysti ottaa 0,5% retinolipitoisuuden, jolloin hinta tippuu alle kymppiin ;) Koska ihoni kuitenkin sietää korkeampia pitoisuuksia, otan tietysti tehokkaimman.

Tykkään The Ordinaryn retinoli-skvalaaniseerumista, koska siinä on todella simppeli koostumus eikä tarpeettomia koostumusta muokkaavia lisäaineita. Jos retinoli olisi luonnonkosmetiikassa sallittu ainesosa, tämä olisi koostumuksensa puolesta melkein luonnonkosmetiikkaa! Olen käyttänyt tätä silmien ympäryksillä ongelmitta, mutta en missään tapauksessa suosittele muille näin vahvan retinolituotteen käyttöä silmien läheisyydessä, ellei ihosi ole jo erittäin tottunut retinoliin. Silmänympäryksen alue täytyy joka tapauksessa erikseen testata, ja suosittelenkin ensin sekoittamaan retinoliseerumia silmänympärysvoiteeseen ja testaamaan siedon pikku hiljaa.

The Ordinaryn C-Vitamiini-jauhe on näppärä ja tehokas tapa liittää C-vitamiini ihonhoitorutiiniin jo olemassaoleviin tuotteisiin. Tässä rutiinissa sekoittaisin jauhetta Dermosilin Sensitive-seerumiin aamuisin.

Innostuin haasteesta sen verran, että teen myöhemmin postauksen, jossa esittelen enemmänkin hyviä tuotteita 10€ hintaluokassa. Niitähän nimittäin löytyy!

*

Kuka muu ottaa haasteen vastaan? Saisitteko rakennettua ihanteellisen hoitorutiinin alle kympin tuotteilla?

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (74)
  1. Mä olisin valinnut silmämeikinpoistoon Yves Rocherin ravistettavan, mutta sen hinta on noussut näköjään yli kympin. Natura Sibericalla oli myös ainakin jossain vaiheessa seerumeita alle kympin. Kasvovoiteeksi ja kasvovedeksi olisin valinnut Ziajaa, ja öljyputsariksi Luonkosin (ei kirvele!) kakkoslaadun kiekkoja á 5 €. Vai olisko se huijaamista? 😄

    Mutta noin montaa tuotetta ei kyllä olis mulla käytössä, neljä on mulle jo paljon, koska putsaan silmämeikit samalla aineella kuin muutkin meikit.

    1. Mä en voi käyttää Luonkosia, kun ne eivät emulgoidu..! 😩 Ovat varmasti hyviä poistamaan likaa ja meikkiä, mutta itse en vain tykkää siitä rasvaisesta jälkitunteesta iholla ja musliiniliinan tai muun kasvopyyhkeen käyttöä, että öljyn saa irti iholta.

  2. Itse olen ostanut Avrilin öljyputsarin Tokmannilta alle kympillä, olisko EUR 8,90 siellä 😊

    1. Oih, Mr Tokmanni alittaa aina muiden hinnat..! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *