Karkkipäivä
Karkkipäivä

Koiramaisuuksia

Siskon luona majailussa on sekin kiva puoli, että täällä asuvat myös hassut chihuahuat Totti ja Viivi. Koska tykkään näistä kahdesta höpönassusta niin paljon, haluan omistaa heille oman postauksen.


PROFILE: Viivi – se pienempi tyyppi

Ikä: 2 ja puoli vuotta.
Lempinimet: Viiva, Viivari, Viivendahl, Ikvi
Tykkää: ruoasta, kerjäämisestä, nukkumisesta ja hämähäkkilelustaan.
Persoonallisuus: itsetietoinen (joo, olen niin söpö että saan kaikki herkut), sosiaalinen, pomottaa Tottia. Elää mielellään kuin kissa eli nukkuu, syö, ottaa vastaan silityksiä ja leikkii välillä.

Totti_profile


PROFILE: Totti
– suurensuuri chihuahua (paino 3,7kg!)

Ikä: 1,5 vuotta
Lempinimet: Tottero, Tötterö, Tötterström
Tykkää: juoksemisesta, leikkimisestä, läheisyydestä. Rakastaa pitkiä lenkkejä, energiaa riittäisi vaikka koko päivän ulkoiluun.
Persoonallisuus: arka, pelokas, läheisriippuvainen, aktiivinen. On täysi vastakohta Viiville eli olisi mielellään hereillä ja leikkisi vaikka koko ajan. Totti on hyvin antisosiaalinen ja pelkää kaikkia muita koiria paitsi Viiviä.

Kovilla pakkasilla Viivi ei tykkää olla ulkona. Kuvaustauon aikana Viivi piti toista etutassuaan ilmassa jotta minimoisi tassuihin kohdistuvan kylmän. Viivi ei oikein pidä tossuistaan mutta vähemmän Viivi pitää kylmästä maasta tassun alla.

Totista on vaikea ottaa hyviä kuvia. Kun Tottia lähestyy kameran kanssa, sen ilme muuttuu silminnähden happamaksi ja kulmat menevät kurttuun.
Tottia ei kylmä niin haittaa. Se lenkkeilisi vaikka minkälaisessa pakkasessa ilman tossujakin.

Meksikolainen ystäväni sanoi että Totti on ”cabeza de venado”, peurapäinen chihuahua, ja Viivi ”cabeza de manzana”, omenapäinen. :) Meksikossa erinäköisille chihuille on omat nimityksensä.


Viivi kerjää sohvan selkänojalla kuvaajan jogurttia, ja Totti saa taustalla rapsutuksia.

Viivi tekee tuttavuutta
Veimme siskon kanssa Totin ja Viivin viime viikolla ensimmäistä kertaa chihuahuatapaamiseen. Siellähän riitti vilskettä, paikalla oli yli 20 pikkuista omistajineen.
Viivi liittyi jengiin suvereenisti, mutta Tottia ei voinut päästää toisten joukkoon. Tällaiset sosiaaliset tapahtumat olisivat Totille tärkeää harjoitusta, mutta koirien suuri määrä oli Totille liikaa.

Totti joutui hirveään paniikkiin ja haukkui ja irvisteli muille pikkuisille jotka ihmettelivät suuren kaverin käytöstä. (Totti oli helposti suurin paikalla olleista chihuahuoista.) Totti jouduttiin pitämään sylissä, josta se katseli varuillaan muiden meininkiä.

Noniin Tötterö. Sainpa napattua kuvan jossa kerrankin ei ole kulmat kurtussa.


Katsokaas tämän kaverin ilmettä kun innokas kosija vähän lipaisee.


Kun uusia hauvoja saapui tapaamiseen, muut riensivät ovelle tervehtimään. Olo oli vähän kuin päiväkodissa. :)

Tällaisia söpöläisiä sain ikuistettua. Olisin halunnut kuvata vaikka joka mussukan, mutta vilske oli aikamoinen ja kameralle oli vaikea tallentaa juuri mitään. Monessa kuvassa näkyy vain pois kiiruhtava hännänpää tai lauma tärähtäneitä kuonoja.


Kotona saa taas lepäillä.


Hei vaan kaikki Karkkipäivän lukijat!

Kommentit (24)

 1. Justina

  Bongasinpa meidän Lurunkin täältä valokuvista :) Luru on yrittänyt tuolla chihuahuatapaamisissa auttaa Tottia ulos peloistaan, vaihtelevalla menestyksellä. Luru muuten mielellään jatkaa Totin kaverina ja terapeuttina, jos tarvetta on.

  • Sanni

   Moi!!! :) Onpa hauskaa että löysit tänne. Totti lähettää Lurulle paljon terveisiä! Harmi että chihutapaamisissa on niin pitkä tauko, Tottero ehtii varmaan taantua tällä välillä siihen ensimmäisen miitin aggre-tasoon. :/

   Jos sulla ja Lurulla olisi joskus aikaa yksityisiin terapiasessioihin, niin voit laittaa vaikka sähköpostia. :)

 2. Susa

  Viivin töppöset; mistähän sellaisia saisi ostettua? Mulla on tosi pienikokoinen kääpiöpinseri ja eläinkaupassa pienintä kokoa olevat tossut on liian suuria =(

  Mahtaisikohan Karkkipäivässä näkyä jokukerta koiruuksien talvivaatteita? ;) Meidän koiralla on alettava pitää lämmintä vaatetta (ei nyt kuitenkaan talvivaatetta) siinä vaiheessa kun lämpötilat menee alle +10, ja varsinkin jos on kova tuuli. Saa nähdä miten kylmä tuleva talvi on…

  • Sanni

   No sepäs siinä onkin kun siskoni on unohtanut mistä kaupasta töppöset tilasi. Joku kotimainen nettikauppa se oli. Mutta nuo on tosi hyvät, pysyy kiinni erittäin hyvin.

   Viivi ja Totti ei pidä talvivaatteita ennenkuin pakkasten tultua, etenkään Totti ei ole kovin kylmänarka. Totille pitäisi kyllä tänä talvena ostaa uusi takki kun vanha on auttamatta liian pieni…!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.