Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kohtaaminen junassa

Näiden eyelinerien takana on hauska tarina.

Tai no, hauskuus on tietysti lukijan määriteltävissä. :)

     Essence_CrystalEyelinerIMG_7659

Matkatessani viime viikon maanantaina Hampurista Amsterdamiin, nousi Amersfoortin asemalla junaan nainen, joka istuutui minua vastapäätä samaan junaosastoon. Nainen oli täysin meikitön ja vähän räjähtäneen näköinen, jos sallitte ilmaisun, ja kaivoi saman tien laukustaan meikkipussin. Junan nytkähtäessä liikkeelle hän aloitti perusteellisen ehostustoimenpiteen.

Ensimmäisenä en voinut välttää kiinnittämästä huomiota oranssiin, tutunnäköiseen maskarahylsyyn – naisen meikkipussista putkahti esiin Lumenen Cloudberry Length Serum –maskara. Seuraavaksi pussista nousi Bourjoisin poskipuna samassa sävyssä, jonka itse ostin Ranskasta viime kesänä. Nainen käytti poskipunan kannessa olevaa pikkuruista peiliä meikatessaan.

Essence_Eyeliner_IMG_7635

Seurasi antaumuksellisin ripsien maskarointi jota olen koskaan todistanut. Nainen rullasi maskaraa ripsiinsä arviolta 7 minuutin ajan, ja seurasin, kuinka kymmenien ja kymmenien vetojen jälkeenkään ripset eivät muuttuneet paksuiksi klimpeiksi. Myös alaripsille suoritettiin sama käsittely. En ole koskaan nähnyt kenenkään vetävän noin paljon maskaraa kerralla – omat ripseni olisivat yksi valtava yhteen liimautunut tumppu vastaavan käsittelyn jäljiltä.

Seuraavaksi vuorossa oli vaalea sisärajaus alaluomelle, jota seurasi musta eyeliner-rajaus yläluomelle. Vaikuttuneena seurasin, miten nainen sai liikkuvassa junassa pikkuruisen peilin avulla luomilleen täysin tasaisen nestemäisen rajauksen.

Sitten seurasi erikoisin osuus. Nainen kaivoi meikkipussistaan purkin, jonka päättelin sisältävän silmänympärysvoidetta. Nainen annosteli purkin sisältöä silmänympäryksilleen monta ronskia sormellista hieroen ja taputellen voidetta rutiininomaisella huolella – myös liikkuvalle luomelle. Voidetta kului saman verran kuin itselläni kahdessa viikossa.

Essence_Eyeliner_IMG_7787

En voinut lakata tuijottamasta naisen rituaalia. Olisi ihan älyttömästi tehnyt mieli kysyä, mitä voidetta nainen ihoonsa hieroi. Ennen kaikkea tuntui hullulta, että joku laittaisi silmänympäryksilleen kosteusvoidetta sen jälkeen, kun on jo meikannut. Eikö siinä rajaukset ja ripsarit liukene rasvattuun ihoon..?

Voitelun jälkeen seurasi peiteainekynän pilkuttelu alaluomen sisänurkkaan, ja sitten – vaikka luomet kiilsivät rasvasta, nainen kaivoi pussistaan toisen eyelinerin ja suoritti uuden rajaustoimenpiteen.

Essence_CrystalEyelinerIMG_7658

Tämän eyelinerin kohdalla en malttanut enää olla hiljaa. Hylsy hohteli kiinnostavan shimmerisenä, ja seurasin, kuinka nainen piirsi siveltimellä kullan ja vaalean pinkin välillä shiftaavan paksumman rajauksen mustan rajan päälle.

”Anteeksi, mutta mikähän tuo ihana eyeliner mahtaa olla merkiltään?” kysyin.

Ja selvisi, että se oli Essencen Crystal Eyeliner.

Essence_Eyeliner_IMG_8711

Tuon minä ostan.

Puhkesimme juttelemaan meikeistä. Kysyin naiselta myydäänkö Hollannissakin Lumenea, vai miten hänellä sattui olemaan Lumenen Cloudberry-maskara. Kävi ilmi, että nainen oli saanut ripsivärin tuliaisena Ruotsissa opiskelevalta ystävältään, eikä hänellä ollut aavistustakaan että kyseessä on suomalainen merkki.

Saatuaan eyeliner-operaation päätökseen, nainen lisäsi vielä muutaman kymmentä kerrosta lisää ripsiväriä. Kauankohan hänellä kestää käytössä yksi maskara..? ^_^

Meikkisessio päättyi poskipunaan, jonka nainen levitti puhtaalle, meikkipohjattomalle iholle. Tässä vaiheessa saavuimmekin Amsterdamiin, ja nainen toivotti minulle mukavaa päivää.

Ja nyt sitten minullakin on Crystal Eyeliner. Kahdessa sävyssä. :) Ihanat!

Essence_Eyeliner_swatch

Hillityn hauska kameleonttirajaus yksinään tai supermakea efekti tumman rajauksen päällä.

Essenceä taitaa saada myös joistain harvoista valituista kaupoista Suomessakin…? Hintaa eyelinerilla oli Belgiassa huimat 2,40€.

Kommentit (40)

 1. milipili

  Kuopiosta saa Halpahallista ja Carlsonilta.

  • Charming Nails

   Arvaa käynkö huomenna metsästämässä noita eyelinereitä :D

 2. Fanni

  Tuo Lumenen oranssi maskara on kyllä sellaista, etten saa yrittämälläkään klimppiripsiä. Massa on aika kuivaa, ja ohut kumiharja annostelee sitä knaftisti. Sopii luonnollisiin päiviin, mutta jos haluan vavavoomia, tartun toisiin purtiloihin. Että en ihmettele, jos nainen holvasi tavaraa ripsiinsä reippasti.. :D

  • Sanni

   Totta, Length Serumin massa on kuivaa ja heikosti kerrostuvaa, mutta mun ripset on niin hennot ja harvat että ne kyllä klimppiintyy jos mitä tahansa maskaraa harjaa niihin tarpeeksi monta kerrosta :p

 3. Sari

  Ihana tarina! Mäkin laitan poskipunan ennen pohjaa, ja syy on se, että muuten helposti sorrun laittamaan (mineraali)pohjaa liikaa. Poskipunan laittamisen jälkeen näytän heti paljon inhimillisemmältä, niin se estää ylilyöntejä. En yleensä laita pohjaa (juuri) lainkaan poskipunakohtiin. Olen varma, että naisella on jokin hyvä syy laittaa sy-voiteen vasta meikattuaan silmiä pitkän tovin :) Tulee mieleen, että ehkä hänen sy-voiteensa on sellaista vahvasti anti-age-tyylistä, ihoa tiukentavaa sorttia. Silloin voi olla parempi laittaa se vasta kun silmät on pitkälti meikattu, koska jos on tapana kovasti siristellä silmiä rajatessaan niitä ja levittäessään maskaraa, tuollaiset ”rakennekorjaavat” sy-voiteet voivat mennä epätoivotulla tavalla ruttuun jolloin ne vain korostavat alueen ryppyisyyttä. Itse kosteutan silmänaluset kyllä hyvissä ajoin ennen meikkausta mutta laitan siristelyn takia peiteaineen aina viimeiseksi. Tulos on ehdottomasti parempi näin, tai ainakin vähemmän kamala!

  • Sanni

   Äsch, olen nyt vastannut tähän kahdesti ja kummallakin kerralla luin kommenttisi huolimattomasti ^_^ Nyt luovutan :D

   Tulee mieleen, että ehkä hänen sy-voiteensa on sellaista vahvasti anti-age-tyylistä, ihoa tiukentavaa sorttia.

   Tuossa voi olla jotain pointtia :)

 4. Holli

  Essence valtaa Suomea hurjalla vauhdilla. Keskisiltä lähtenyt hyökyaalto on edennyt nyt jo mm. joihinkin minimaneihin ja kohta tokmanneille. Enkä todellakaan valita, essencejen hinta-laatusuhde ja valikoima on ihan huikea <3

  • Sanni

   Enkä todellakaan valita, essencejen hinta-laatusuhde ja valikoima on ihan huikea <3

   Näin on :) Mä olen ostanut Essenceä kerran jos toisenkin Euroopan reissuilla. Suomessa en vielä ole osunut kauppaan josta merkkiä saisi.

 5. Jonttu

  Todella mielenkiintoinen kuvaus tuntemattoman meikkailusessiosta. :) Saitko keskustelunne aikana selville, oliko se silmänympäryksille laitettu voide todellakin silmänympärysvoidetta?

  • Sanni

   Saitko keskustelunne aikana selville, oliko se silmänympäryksille laitettu voide todellakin silmänympärysvoidetta?

   En kehdannut tätä enää kysyä, se olisi minusta ollut jo jotenkin nolon yksityiskohtaista utelua. ;)

 6. Elli A

  Ihana tarina. Mun mielestä on myös tosi mielenkiintoista seurata muitten meikkaustapoja. Monilla on tietty meikkilook, joka on vakiintunut vuosien varrella, joten kun näkee kuinka he sen tekevät, niin tulee sellainen ”Ai tuolla tavalla sä teet sen!” -oivallusilmiö. :-) Samoin monilla on sellainen meikkausilme. Sellainen joka otetaan peilin edessä kun meikataan. Ne ilmeet on niin ihania. Itsekin varmaan tietämättään tekee niin. Joku mutristaa huulia toinen siristää silmiä. :-)

  • Sanni

   Monilla on tietty meikkilook, joka on vakiintunut vuosien varrella, joten kun näkee kuinka he sen tekevät, niin tulee sellainen ”Ai tuolla tavalla sä teet sen!” -oivallusilmiö. :-)

   Näin on :)

   Mulle on esimerkiksi aina yhtä kiehtovaa nähdä, kuinka joku laittaa maskaran kumpaankin silmään samalla kädellä, siis esim. oikeakätinen laittaa maskaran oikealla kädellä vasempaankin silmään. Mulla ei onnistuisi, pakko vaihtaa kättä samalla kuin silmää :)

   • milipili

    En kykenisi oikea kätisenä tekemään mitään tuollaista vasemmalla. Joskus ostin Lorkulta jonkun wings-ripsarin joka oli muotoiltu niin että vasenta kättä oli pakko käyttää. Lopputulos oli vähän sinne päin ja ripsari tuli tiensä päähän nopeasti.

   • Elli A

    Oho! Oikeastiko? Onkohan tämäkin sama juttu kuin se yödeodorantti? :-) Tätä ennen ei ollut tullut mieleenkään, että joku vaihtaa kättä. Itse en saisi vasemmalla kädellä mitään aikaiseksi.

    Onkohan tämä kädenvaihto syynä siihen, että en ole ymmärtänyt esim. Lancomen ergonomista maskaranvartta? Siitä kun ei ole mitään apua muuta kuin toisella puolella kasvoja. :-) Koin taas ahaa-ilmiön :-)

    • Sanni

     Mä en oikein ymmärrä itsekään miksi pystyn meikkaamaan vasemmalla kädellä (olen siis oikeakätinen), mutta en kirjoittamaan kunnolla. Jos pitäisi meikata vasen silmä oikealla kädellä niin tulos olisi kaikkea muuta kuin symmetrinen ^_^

     • Salka

      Ihana tarina! Minusta on ihanaa ”vakoilla”, jos joku meikkaa junassa tms., juuri ne ilmeet ja työskentelytavat..mutta oli pakko hihkaista, että täälläkin käytetään oikeakätisenä vain oikeaa kättä meikkaamiseen, myös siihen ripsarin laittoon! En muuten ole varmaan koskaan edes kokeillutkaan vasemmalla, sen verran heikolta se itselläni tuntuu motoriikaltaan :D

      • Sanni

       Olenkohan mä lopulta joku friikki poikkeus kun pystyn meikkaamaan kummallakin kädellä… :D

       • minä vaan..

        Sanni, täälä ilmoittautuu toinen friikki! En tosin ole varma, väittäisin että itselläni luonnistuu molemmilla tyyleillä tuo ripsarin laitto?

        • Sanni

         Et ole varma? :D Oletko siis kuitenkin kokeillut? :)

       • Salka

        Tarkentava kysymys, sä siis meikkaat vasemman silmän vasemmalla kädellä, levität luomivärit jne., kyseessä ei ole pelkkä ripsiväri? Mutta uskoisin, että jos me vain oikealla kädellä meikkaajat alkaisimme harjoitella meikkaamista vasemmalla kädellä, niin kyllä siihenkin varmaan harjaantuisi..kenties :)Tätynee siis haastaa itsensä :D

        • Sanni

         Tarkentava kysymys, sä siis meikkaat vasemman silmän vasemmalla kädellä, levität luomivärit jne., kyseessä ei ole pelkkä ripsiväri?

         Kyllä, levitän kaikki meikkiaineet vasemmalla kädellä vasempaan silmään ja oikealla kädellä oikeaan :)

 7. anonymous

  hauska tarina, ihmisten tarkkailussa on jotain kiehtovaa… :D olisipa ollut tosi mielenkiintoista nähdä lopputulos! (muistan, kun joskus aikaa sitten, kun taisit vielä blogata Inkiväärinä, olit ottanut baarissa tai jossain kuvan jonkun silmämeikistä, mutta jatkoa tälle hauskalle jutulle ei tainnut ikinä tulla – nyt olisi ollut oiva tilaisuus ^_^)

  • Sanni

   muistan, kun joskus aikaa sitten, kun taisit vielä blogata Inkiväärinä, olit ottanut baarissa tai jossain kuvan jonkun silmämeikistä

   Mäkin muistan tämän, se oli yhden kaverini bileissä ja tuolloin tosiaan kirjoitin, että olisi kiva alkaa julkaista kuvia eri yhteyksissä kohdatuista silmämeikeistä. Mutta se jäi siihen yhteen kertaan :)

   (On sulla kyllä superhyvä muisti, tuo postaus on varmaan ihan Karkkipäivän ekoilta kuukausilta…)

   Junan naisesta olisi kyllä ollut hauska ottaa kuva, mutta nainen olisi varmaan vaihtanut vaunua siinä vaiheessa jos vastapäätä istuva alkaa kysellä saako ottaa kuvaa…. :D

 8. Noora

  Ihastuttava tarina! Tosin minuakin jäi vaivaamaan tuo silmien voitelu kesken meikkaamisen :o :D

 9. Olivia

  Kerrassaan ihana tarina! :)) Vitsit että nuo Essencet näyttää kivoilta! Täällä Ylivieskassa myydään Essenceä jopa kahdessa paikassa, Halpa-Hallissa ja Kärkkäisellä. Marketeissa en tosiaan merkkiä ole nähnyt. :o

  • Sanni

   Täällä Ylivieskassa myydään Essenceä jopa kahdessa paikassa, Halpa-Hallissa ja Kärkkäisellä.

   Oho, teitähän hemmotellaan! :)

 10. Tiina

  Ikimuistoinen kohtaaminen :)

 11. Henna

  Olipa mukava postaus. :) Ihanat nuo eyelinerit, ei tule ikinä käytettyä mitään erikoista, niin nuo olis kyllä kivat!

 12. Nella / Neiti Minttukihara

  Aivan ihania nuo linerit! Erityisesti tuo sähkösinivaaleanpunakimalteinen :)

 13. Marina

  Wau! Mun on kyllä kanssa saatava noi. Harmi vaan kun täällä Tampereella ei niitä ole vielä saatavissa.

 14. Martina

  Olipa kiva tarina :) Multa löytyy tuo kylmemmän sävyinen noista ja se on sitten niin UPEA! <3 Mahtavaa, jos Essence alkaisi toden teolla valtamaan Suomea :)

  • Sanni

   ja se on sitten niin UPEA! <3

   Niin on, se taitaa olla mun suosikki noista kahdesta :) Eilen laitoin sitä kirkkaansinisen päälle, niiiii-in upea liukuvärjäys tuli!

 15. Jonttu

  Mielestäni toisten meikkaamisen katseleminen on kyllä kiehtovaa, ja siksi onkin kiva esim. katsoa YouTubesta meikkausvideoita, mutta toisaalta koen sen niin intiimiksi toimenpiteeksi, etten koskaan voisi itse meikata esim. junassa tai muussa julkisessa paikassa.

 16. Hanne

  Kokkolassakin myydään kahdessa paikassa, Halpa-Hallissa ja uutena Minimanissa. Minimanin hylly on jopa isompi kuin Halpa-Hallin. Olen hyvin tyytyväinen että Essence on rantautunut tänne rannikolle, rakastan merkin sokerilakkoja!

 17. candycane

  Mitä olet käyttänyt tuohon violettiin rajaukseen? Ah niin makean värinen!

  • Sanni

   Tarkoitatko tuota sinistä jossa on pinkkiä Essenceä päällä? Sininen on Yves Rocherin vedenkestävä kynä sävyssä 02 Bleu. Todellakin makea, sellainen kunnon kirkas sininen.

   • candycane

    Joo, tarkoitan! Näyttää niin upealta kirkkaalta sinivioletilta, varmaan siis tuloksena pinkin ja sinisen sekoituksesta :)

 18. meow

  Mitä sävyä sulla on postauksen ensimmäisessä silmämeikkikuvassa? :) Cool!

  • Sanni

   Lumenen Grey Crystal Intense Lineria ja sen päällä Essencen sinertävää :)

 19. Suvi Pajarinen

  Essenceä myydään ainakin Veljekset Keskisillä Tuurin kyläkaupassa. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.