Kinoko – ”jokainen meistä on oma mikrokosmoksensa”

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Pääsin yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa tutustumaan uuteen suomalaiseen luonnonkosmetiikkasarjaan Kinokoon. Heti alkuun mainittakoon, että uutuussarjan tuotteet ovat hyvin edullisia, ollen hintansa puolesta kaikkien saatavilla. Kinoko erottuu kotimaisella luonnonkosmetiikkakentällä piristävän erilaisena, ollen samalla trendien aallonharjalla ja vahvasti kiinni ajan tärkeissä hyvinvointiteemoissa.

Kinoko luonnonkosmetiikkaRuohonjuuressa on elokuussa teemana erilaiset ihonhoidon filosofiat ja -rutiinit, ja Kinoko edustaa minimalistista suuntausta, jossa samalla korostuu kehon ja mielen hyvinvoinnin yhteys sekä sukupuolineutraalius. Kinokon tuotteet ovat elokuun ajan Ruohonjuuressa -20% tarjouksessa.

Kinoko-sarjassa yhdistyvät vegaanisuus, luonnollisuus, ihon hyvän mikrobiston vaaliminen, holistinen näkemys hyvinvointiin sekä suvaitsevaisuus ja positiivisuus itseä kohtaan. Avainaktiiviaineet ovat kombucha sekä probiootit.

Kinoko luonnonkosmetiikka

Hinta- ja ainesosaprofiililtaan Kinoko kohdistuu laajalle kohdeyleisölle soveltuen kaikille ihotyypeille ja budjeteille. Kinoko on siis hyvin inklusiivinen.

Kinoko pyrkii luomaan jokaiseen päivään pieniä hemmottelevia hetkiä, jotka rytmittävät arkea ja tekevät siitä lempeämpää. Ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista eikä ”ryppyotsaista”, vaan muutamalla laadukkaalla ja samalla hyvää mieltä tuovalla tuotteella pääsee pitkälle.

KOLMEN TUOTTEEN RUTIINI

Kinokon ihonhoitorituaali muodostuu yksinkertaisesta kolmen askeleen rutiinista, jossa hauskat värit, pakkaukset, tuotteiden humoristiset nimet sekä tuoksut muodostavat elämyksellisen ja piristävän hetken. Allekirjoittanut ei tietenkään voinut olla näkemättä söpöjen tuotteiden värimaailmassa ja muotoilussa My Little Ponymaista tenhoa..!

Tuotenimet muuten ovat anagrammeja sanoista ”Kombucha Beauty”. Kasvoseerumi on A Bum Buy Hotcake, kasvovoide A Baby Cute Hokum ja putsari Baku Bema Touchy. Saattoi olla, että tämä tuotetestaaja luuli nimien alun perin liittyvän japanin tai korean kieleen..! 😅

Kinoko-rutiini koostuu kolmesta tuotteesta: puhdistusgeelistä, kosteuttavasta seerumista sekä kosteusvoiteesta. Tuotteet on kehitetty sopimaan kaikille ihotyypeille ja niiden avainsanat ovat probioottisuus, kosteuttavuus ja antioksidanttisuus. Toisin sanoin Kinoko-tuotteet tasapainottavat ihoa vahvistamalla ihon hyvää mikrobistoa, kosteuttavat ja pehmentävät ihoa sekä tuovat universaalin ja nuoremmallekin iholle sopivan anti-age-vaikutuksen. Kun kirjoitan, että anti-age-ominaisuus sopii nuoremmallekin iholle tarkoitan, että vaikutus ei ole liian aktivoiva ja esimerkiksi liftaava, vaan tuotteen ainesosateknologia puolustaa ihoa kokonaisvaltaisesti ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Kinokon tuotteissa tämä teknologia tulee kombuchasta ja probiooteista, joita on kaikissa sarjan tuotteissa.

Mitä kombucha tekee iholle?

Trendijuomana tunnettu kombucha on yhtä kuin fermentoitua mustaa teetä. Kombuchaa voi käyttää myös kosmetiikassa, ja kuten kaikki fermentoidut ainesosat, se tarjoaa iholle erittäin monipuolisia hyötyjä. Tee on jo itsessään superantioksidanttista ja olisi jo yksinään ”hyvisainesosa”, mutta fermentointi tekee siitä vielä tehokkaamman.

Fermentointi eli maitohappokäyminen pilkkoo aktiiviaineita pienempään ja paremmin imeytyvään muotoon, jolloin iho voi hyödyntää ne entistä paremmin. Fermentoinnin yhteydessä syntyy mm. maitohappoa, entsyymejä ja aminohappoja, jotka monistavat lähtöraaka-aineen ravintoainepitoisuudet. Fermentoitu raaka-aine on simppelisti aina tehokkaampi kuin ei-fermentoitu versio. Tervehdi fermentoituja kosmetiikan aktiiviaineita siis aina ilolla!

Kombuchan vaikutus iholla on antioksidanttinen, silottava, virkistävä ja heleyttävä. Kombucha on niitä sankariainesosia, jotka parantavat ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti. Tunnistat kombuchan incistä nimellä Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment.

Mitä probiootit tekevät iholle?

Kinoko-tuotteissa käytetty probiootti on Lactobacillus-maitohappobakteeri. Probiootit ovat bestis-aineita ihan kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille: ne tasapainottavat ja vahvistavat ihon omaa hyvää bakteerikantaa, millä on ihoon rauhoittava ja tulehdusta laskeva vaikutus. Kaikki ihotyypit hyötyvät tästä; hiljainen tulehdus on ihomme näkymätön kiusantekijä, joka aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Probioottinen ihonhoito kohdentuu rauhoittamaan niin näkyvää kuin hiljaista tulehdusta, joka on seurausta mm. epätasapainoon menneestä mikrobiomista. Modernit elintavat, ilmansaasteet, stressi ja liian voimakkaat ihonhoitotuotteet ovat osasyyllisiä mikrobistomme kärsimykseen. Vaurioitunut mikrobiomi aikaansaa muitakin iho-ongelmia kuten epäpuhtauksia ja aknea. Ole siis hellä ihosi mikrobeille..! Probiootit niin ravinnossa kuin ihonhoitotuotteissa ovat aina jees!

Kinokon muita feature-ainesosia

Kinokon erittäin pätevä kosteuttavien ja hoitavien ainesosien tiimi koostuu sheavoista, glyserolista, appelsiininkukkavedestä, jojobaöljystä, oliiviöljystä ja auringonkukansiemenöljystä. Suuri osa raaka-aineista on luomulaatuisia. Näistä ainesosista iho saa niin kosteutta, hyviä rasvahappoja, vitamiineja kuin suojabarriääriä vahvistavia ja ihon pintaa pehmentäviä lipidejä. Ilahdutti nähdä Kinoko-tuotteiden rakenne, jossa kokonaiset hoitavat ainesosat ovat pääroolissa ja tekniset ja ihonhoidollisesti vähemmän merkitykselliset skin feel -ainesosat loistavat poissaolollaan. Tämän hintaluokan tuotteissa voisi odottaa toisenlaista ratkaisua, mutta Kinoko on valinnut mennä laadukkaalla kokonaisten ainesosien profiililla. Hieno juttu!

Kinoko luonnonkosmetiikka Kombucha seerumiSEERUMI 24,95€ / 50 ml (tarjouksessa 19,95€)

Kinokon erittäin edullinen seerumi sisältää korkeimman pitoisuuden kombuchaa sekä Lactobacillus-probiootteja. Tuoksussa on aistittavissa teen ja sitruksen aromeja, tässä tuotteessa on minusta kaikkein persoonallisin tuoksu Kinokon tuotteista. Voisi sanoa, että tuoksussa aistii myös fermentoinnin.

Koostumukseltaan nestemäinen seerumi on tuntumaltaan erittäin kosteuttava. Jopa yllättävän kosteuttava, kun koostumus on niin juoksevaa. Runsas humektanttipitoisuus pitää huolen kosteustehosta.

Kinokon seerumissa ihon superkosteuttajana toimii klassisen glyserolin ohella ksylitoli, jota on kahta erilaista. Myös neroli- eli appelsiininkukkavesi ja butyleeniglykoli kosteuttavat ihoa. Butyleeniglykoli toimii myös aktiiviaineiden liuottimena.

Koostumuksensa ja isomman pakkauskokonsa puolesta olen tykännyt käyttää Kinokon seerumia myös dekolteella, joka minun iässäni alkaa etenkin kesän aurinkoaltistuksessa osoittaa korostunutta pintakuivuutta ryppyineen. Muutenkin havahduin vasta viime vuonna siihen, että dekolteetakin olisi hyvä hoitaa samoilla tuotteilla kuin kasvojen ihoa, kummasti se vain on minunkin kaltaiselta purkkihirmulta unohtunut…!

Kinoko luonnonkosmetiikka Kombucha kasvovoideKASVOVOIDE 19,95€ / 50 ml (tarjouksessa 15,95€)

❤️‍🔥 Kinokon kasvovoide on suosikkituotteeni sarjasta! Kinokon voiteessa on todella miellyttävä ihotuntuma ja ollakseen tämän hintaluokan voide, koostumus on vallan oivallinen! Nostan voiteen sarjan tähtituotteeksi, sillä sen koostumus on monipuolisuudessaan ja laadukkaissa raaka-aineissaan aivan ässä, eikä hyvä imeytyvyys ja mukava ihotuntuma mitenkään heikennä kokemusta..!

Liitän incin tähän kokonaisuudessaan ihasteltavaksi (tähdellä merkatut ainesosat ovat luomu-laatua):

Aqua, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Citrus Aurantium Amara (Orange) Flower Water*, Glycerin, Simmondsia Chinensia (Jojoba) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Cetearyl Olivate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Sorbitan Olivate, Euphoria Cerifera (Candelilla) Cera, Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment, Lactobacillus Ferment Lysate, Linum Usitatissimum (lindseed) Seed Oil*, Parfum, Xantham Gum, Sodium Dehydroacetate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Lactic acid, Citral, Limonene, Eugenol.

Kinoko luonnonkosmetiikka Kombucha kasvovoide

Voiteessa ihoa hoitavat auringonkukansiemenöljy, appelsiininkukkavesi, glyseroli, jojobaöljy, sheavoi, oliiviöljy, kandelillavaha, kombucha, probiootit ja pellavansiemenöljy. Cetearyl olivate ja sorbitan olivate muodostavat suositun oliivipohjaisen emulgaattorin Olivem 1000:n, joka miksaa vesi- ja öljypohjaiset ainesosat yhteen ja tekee voiteesta miellyttävästi levittyvän. Incin loppupään ainesosat pellavansiemenöljyn jälkeen muodostuvat ksantaanikumi-tihentäjästä, säilövistä aineista, pH:n säätäjästä ja tuoksuaineista. Erinomainen kosteuttava ja antioksidanttinen voide!

Tykkään myös tuotteen tuoksusta, joka minun nenääni avautuu pehmeänä sekoituksena teetä, mausteita ja lempeää sitrusta.

Kinoko luonnonkosmetiikka puhdistusgeeliPUHDISTUSGEELI 14,95€ / 100 ml (tarjouksessa 11,95€)

Kinokon puhdistusgeeli vaahtoaa kevyesti ja sisältää kombuchan ja probioottien ohella kosteuttavaa betaiinia sekä ihoa kevyesti kuorivaa sitruunahappoa. Putsarissa on mukava, mausteisen sitruksinen ja pirteä tuoksu.

Täytyy todeta, että kevyestä vaahtokoostumuksestaan huolimatta Kinokon putsari on ainakin minun ihollani aika pesevän tuntuinen. Se sisältää pesevinä ainesosinaan natrium-lauryylisulfaattia joka onkin yksi pesevimmistä tensideistä, ja aputensidinä on miedompi kookos-glukosidi.

Kinokon putsari sopii kuluttajalle, joka tykkää perinteisestä geeliputsarista ja hyvin pestystä tunteesta iholla. En suosittelisi sitä herkälle tai kuivalle iholle.

Kinoko luonnonkosmetiikka

SERTIFIKAATISTA

Kinokon tuotteilla ei ole sertifikaattia, mutta koostumukset vastaavat Ecocert-sertifikaatin kriteereitä ja tuotteet valmistetaan helsinkiläisellä tehtaalla, jolla itsellään on Ecocert- ja Cosmos -sertifikaatti. Kinokolla on pohdittu sertifikaattiasiaa ja todettu, että sertifikaatti olisi hyvä hankkia sarjan tuotteille jatkossa, sillä tavalliselle kuluttajalle purkin kyljessä näkyvä sertifikaattilogo selventää lopulta parhaiten tuotteen luonnollisuus-statuksen, eikä jätä kysymysmerkkejä.

Kinoko-tuotteet ovat saatavilla Ruohonjuurissa kautta maan sekä Ruohonjuuren verkkokaupassa.

.

Otsikon sitaatti muuten on peräisin Kinokon viestinnästä vastaavalta Marika Ropaselta Ruohonjuuren artikkelista, joka valottaa laajemmin Kinokon filosofiaa. 🪐💫

.

Lue arvioitani muista edullisista kosmetiikkasarjoista – laadukas kosmetiikka voi myös olla halpaa!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (22)
 1. Moikka, ei liity mitenkään aiheeseen, mutta..
  Ostin joskus blogisi perusteella essencen insta-huulipunaa. Tuo on ollut suuri suosikki, mutta sitä ei taideta enää valmistaa (olen yrittänyt etsiä, tuloksetta), aiemmin en ole juuri huulipunia käyttänyt. Onneksi ostin tuolloin niitä kourallisen, mutta nyt varasto on loppunut.
  Osaisitko suositella jotain vastaavaa? Ei haittaa vaikka hinta olisi 20-kertainen, kunhan muuten olisi vastaava. Tuo oli hyvin huulirasvamaisen ja hoitavan tuntuinen, ei varsinaisesti tunnu siltä että on huulipunaa vaikka pigmentti on hyvä (olisiko siinä ollut ehkä 20% karitevoita). Toinen mikä on tärkeä, on se että se ei maistu pahalle, esim benecosin huulipunat maistuvat mielestäni pahalle, en pysty käyttämään niitä.
  Osaisitko auttaa näiden perusteella?

  1. Moikka maija! Valitettavasti en osaa suositella vastaavaa. 😕 Testaan huulipunakoostumuksia verraten vähän, eikä minulle oikein kartu hyvää kokemuspohjaa markkinoiden eri vaihtoehdoista. Laveran edesmennyt Brilliant Care -huulipuna oli ”vähän sinne päin” (eli hoitavan voidemainen ja hieman huulirasvamainen), mutta tämä laatu lopetettiin viime vuonna.

   Tietämykseni huulimeikkien saralla oli parempi silloin, kun vielä olin kosmetiikkamyymälässä töissä ja saatoin töiden puolesta testata valtavasti (ja helposti..!) erilaisia huulimeikkituotteita, mutta nykyään huulimeikkejä tulee testattua aika vähän.

   Tuo essencen Insta Care -huulipuna oli aika uniikki laatuaan minulle, enkä ole törmännyt vastaavaan niiden huulipunalaatujen joukossa, joita olen testannut essence-löydön jälkeen.

   Tuli vielä mieleen, että Cliniquen Chubby Stick -huulipunapuikkoa on kehuttu paljon ja sehän on myös sellainen kosteuttava, huulirasvamainen huulipunapuikko, mutta itse en ole Chubby Stickejä koskaan kokeillut.

   1. Kiitos! Minäpäs testailen tuota :)

    ps. kinoko vaikutti myös kiinnostavalta, pitänee testailla sitäkin jossain välissä.

    1. 🙂👍

  2. Jos haluat hoitavan, mutta pigmenttisen huulipunan/huulirasvan, olen itse tykännyt Hydracolor sarjasta. Sillä on monia eri sävyjä ja näköjään UV-suojakin. Saa esim. Sokokselta.

   1. Hei, mahtava vinkki Unkki! ☺️ Meidänkin liikkeessä oli Hydracoloria, olin ihan unohtanut koko tuotteen :) Tämä on niitä, jotka ovat olleet markkinoilla suunnilleen ”ikuisesti”, ilmeisen rakastettu tuote.

 2. Tämä taisi olla se sarja, josta ilmestyessään ei ollut minkäänlaista infoa taustasta tai tekijöistä. Hieman hämmennys jäi silloin, että mitäs nämä muutamat (korealaiset?) uutuudet ovat. Djusie taisi ilmestyä myös samoja aikoja ja värimaailmaltaan hieman samantyyppisiä, jolloin ajattelin onko sarjoilla jotain tekemistä keskenään. No tässähän sitä taustaa hieman tulikin, mutta jäi jotenkin vaisu fiilis. Kenties liian informatiivinen esittely, trendikkyyden haku ulkokultaisine fraaseineen yhdistettynä (vain) muutamaan tuotteeseen ilman selkeitä taustatekijöitä, intohimoa, syytä tms. vaikuttavat fiilikseen. Mutta ei siinä, voisin tuotteita kuitenkin kokeilla käyttää ja ehkä sarja laajenee vielä :).

  1. Kinokolta tosiaan puuttuu ns. tarina sekä tekijät, joihin brändi henkilöityisi, se on totta. Itsekin kiinnitin tähän huomiota kun kuulin sarjasta ensimmäisen kerran viime keväänä ja googlailin mistä on kyse. (Toki sarjalla on valmistaja, mutta ei sellainen, jonka tekijät antaisivat sarjalle ns. kasvonsa.)

   Brändistä on saatavilla todella vähän tietoa, ja itse asiassa juuri siitä syystä (tutustuttuani tuotteiden sisältöön ja koostumuksiin) halusin innokkaasti lähteä sarjasta kirjoittamaan, jotta siitä ainakin minun postaukseni jälkeen löytyisi kiinnostuneille tietoa netin syövereissä ☺️ On kieltämättä vähän ”tylsää”, ettei Kinokolla ole tarinaa tai kasvoja, joihin kuluttajan olisi helpompi samaistua ja sarjasta olisi tällöin helpompi saada kiinni, mutta tuotteet ovat hinta-laatu-suhteeltaan sen verran hyviä, että ansaitsisivat kyllä tulla löydetyiksi💯👌

   Edullisia ja laadukkaita ihonhoitosarjoja ei ole markkinoilla koskaan liikaa..! 🙂

   1. Saadaan tässä suhteessa erota valtavirrasta, mutta en näe tarinan tai henkilöitymisen puuttumista negatiivisena asiana. Jotenkin jopa vähän ärsyttää, että jokaisen sarjan takana pitäisi olla ”kaverukset jotka eivät löytäneet iholleen sopivia tuotteita markkinoilta ja kehittivät omat”. Kai sitä voi tehdä hyviä tuotteita ihan vain koska tuntui siltä että halutaan kehittää jotain tällaista…

    1. Jotenkin jopa vähän ärsyttää, että jokaisen sarjan takana pitäisi olla ”kaverukset jotka eivät löytäneet iholleen sopivia tuotteita markkinoilta ja kehittivät omat”.

     Tämäkin on kyllä hyvä pointti ja itse kuulun vahvasti joukkoon, joka on jo väsynyt juuri tähän nimenomaiseen tarina-tyyppiin.

     Kuitenkin, markkinointi-orientoituneena ja markkinoinnista hyvin kiinnostuneena ihmisenä pidän jonkinlaista tarinaa tärkeänä osana brändiä, sillä tarina on se, jonka kautta kuluttaja voi löytää brändistä samaistumispintaa. Pelkät tuotteet ja visuaali eivät ole samaistuttavia, ja markkinointi perustuu suurelta osin samaistuttavuuteen: kuluttajan tulisi ihanteellisesti pystyä näkemään itsensä osana brändin maailmaa. Tarina auttaa tässä, ja tarina voi (ja pitää 🙏🏻) olla muutakin kuin tyyliä ”kaverit kyllästyivät huonoihin tuotteisiin ja päättivät itse kehittää paremmat”.

     Kai sitä voi tehdä hyviä tuotteita ihan vain koska tuntui siltä että halutaan kehittää jotain tällaista…

     Just näin, ja tämänkin ympärillä voi olla tarina. Hyvänä esimerkkinä vaikka Novexpert, jonka tarina on siinä, että joukko tutkijoita ja kosmetiikan tiedenörttejä halusi lähteä kehittämään huippuluokan anti-age-tuotteita pelkästään luonnollisilla ainesosilla ja osoittaa, että myös ”vihrein” keinoin pystytään ehkäisemään ikääntymisen merkkejä yhtä tehokkaasti kuin synteettisillä molekyyleillä. :)

     1. Tuun vielä kommentoimaan, että en minäkään varsinaisesti mitään konkreettisia kasvoja tai kaveruksia kaipaa tuotteiden taakse. Kuten Sanni sanoit jonkinlaista tarinaa tai taustatietoa uudet markkinoilla olevat tuotteet kaipaavat, niin että kuluttajat löytävät ne ja kiinnostuvat. Lk-kosmetiikan toimijat ovat melko vahvasti brändättyjä ja ehkä pitkälti yksittäisiä toimijoita, joten tämä jäi siksi varmaan valjuksi sillä kentällä.

      1. Kuten Sanni sanoit jonkinlaista tarinaa tai taustatietoa uudet markkinoilla olevat tuotteet kaipaavat, niin että kuluttajat löytävät ne ja kiinnostuvat.

       Tämä on ehdottoman tärkeää. Minulle tuli fiilis, että kun Kinokon tuotteet viime keväänä putkahtivat markkinoille, sarja lanseerautui ikäänkuin vähän ”etuajassa”. Tuotteet tulivat myyntiin ennen kuin brändin kotisivu oli pystyssä tai suurempaa mediatiedotusta järjestetty. Kun silloin etsin tietoa Kinokosta, löysin ainoastaan Ruohonjuuren artikkelin, brändin kotisivu ei silloin vielä ollut auki eikä mitään muuta tietoa ollut saatavilla.

       Moni tavallinen kuluttaja löytää Kinokon varmaankin vasta nyt, kun sarjalla on kotisivu, näkyvää mainontaa ja kampanja mm. Ruohonjuuressa. Tavallaan näkisin, että sarja on kunnolla lanseerattu vasta nyt. Mutta me ”hardcore” -luonnonkosmetiikkaihmiset tietysti seuraamme uusien sarjojen tuulia tarkemmin ja ehkä kriittisemminkin, ja siksi meidän silmiimme tarttui tuo alkumetrien vähäinen informaatio :)

       Minusta tästä on mielenkiintoista keskustella. Markkinointi on niin monisyinen ja kiehtova kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *