Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kimpparipsariarvostelu vol. 4

Vuorossa taas pitkästä aikaa ripsariarvostelu. Ryhmä-sellainen, kuten olen nyt ottanut tavaksi.

Maskarat_IMG_6176
Vertailussa Maybelline Lash Sensational Luscious, Essence Forbidden Volume, Maybelline The Falsies Push Up Angel ja The Body Shop Lash Hero. Olen saanut kaikki blogin kautta.

Tarkoitukseni ei ole mitenkään erityisesti nostaa esiin tai suosia Maybellinea, mutta arvostelussa on mukana kaksi ripsaria tältä merkiltä koska koin kiinnostavana esitellä (hyvin erilaisen) Luscious-version viime vuoden suosikkimaskarastani (tästä versiosta ei tullut suosikkia). Push Up Angel taas on mukana itsestäänselvistä syistä jotka käyvät ilmi arvostelusta :)

Kaikissa arvostelun ripsarikuvissa maskaraa on levitetty yksi kerros.

Maskarat_LashSensationalLuscious

Maybelline Lash Sensational Luscious

9,5 ml / 15,90€

Lupaa ”näkyvästi moninkertaistetut ja paksummat ripset” sekä hoitaa ripsiä öljyillä.

Siinä missä kauniisti erottelevasta ja siististi ja tasaisesti volyymia tuovasta perus- Lash Sensationalista tuli toinen viime vuoden suosikkimaskaroistani, on Luscious-sisko pettymys. Lusciousin massa on todella märkää – vielä neljän kuukauden (!!) käytön jälkeenkin. Avasin maskaran joulukuussa ja se on yhä todella kosteaa.

Vaikka hylsyn kauluri tuntuu niistävän maskaraharjaa tehokkaasti, ottaa säiliöharja mukaansa niin paljon massaa että jälki on sotkuista. Märkä, runsas massa liimaa ripsiä yhteen ja vaikka tulos on tosiaankin fuller, en voi puhua ”visibly multified” -tuloksesta niinkuin perus- Lash Sensationalissa.

Maybelline Lash Sensational Luscious Mascara

Vaikka Luscious-harjan nystyillä olisikin potentiaalia kammata ripset siisteiksi, liian runsas ja kostea massa tekee erottelevuuden vaikeaksi tai oikeastaan mahdottomaksi – ainakin minun  hennoissa ripsissäni. Mitä hennommat ja harvemmat ripset, sitä helpommin runsas ja märkämassainen maskara liimaa niitä yhteen kimpuiksi.

Jos Lash Sensational Luscious jollain erottui ns. edukseen kolmesta muusta vertailun maskarasta, niin sillä saa selvästi tummimman ja paksuimman näköiset ripset. Mutta ei kovin siistejä.

Maskarat_TBS_LashHero

The Body Shop Lash Hero

8,5 ml / en löydä tälle hintaa (– onko maskara poistunut näin nopeasti TBS:n Suomen valikoimasta..? Sain sen joulun alla.)

Ensimmäinen kerta kun kokeilen The Body Shopin maskaraa. ”Ripsisankari” lupaa pituutta, volyymia ja hoitavuutta. ”Tekee katseesta avaramman ja elvyttää ripsiä”.

Lash Heron kuiva, voidemainen massa on täysi vastakohta Lash Sensational Lusciousille. Ei vahvaa kerrostuvuutta, ei paksunna ripsiä. Jälki on hieman nukkaista/hapsuista niinkuin kuivalle massalaadulle on ominaista. Harjan tiheäharjaksinen rakenne yhdistettynä kuivaan massaan luo heikohkon erottelevuuden. Tylpällä harjan päällä on myös vaikea ulottua sisä- ja ulkonurkan ripsiin.

The Body Shop Lash Hero Mascara

Muutamalla vedolla tulos on siisti mutta vaisu, volyymista ei voi puhua nimeksikään. Kerrostuvuus keskitasoa. Ripsistä saa kyllä selvästi paksummat kun antaa ensimmäisen kerroksen kuivua ja harjaa sen jälkeen lisää massaa, mutta lisäkerroksilla hapsuinen, kuivakan näköinen jälki korostuu.

Lash Hero ei ole maskara minun makuuni. Sopii ehkä henkilöille, jotka haluavat maskaransa vain värjäävän ripset, ei niinkään tuovan runsautta.

Maskarat_EssenceForbiddenVolume

Essence Forbidden Volume

3,49€ / 12 ml

Joukon yllättäjä! En ole tosin koskaan epäillytkään, etteikö halpiskosmetiikka voi toimia yhtä hyvin kuin kalliimmatkin merkit.

Essencen Forbidden Volume -maskaran massa on koostumukseltaan vähän nestemäisempää kuin The Body Shopin Lash Hero, mutta ei niin märkää kuin Maybellinen Lash Sensational Luscious. Kuituharja annostelee massaa oikein nätisti ilman paakun paakkua ja harja erottelee ripset kauniisti.

Essence Forbidden Volume Mascara

Kerrostuvuus on hyvä. En saa Essencen maskaralla ihan nimen ehdottamaa ”kielletyn” tasoista muhkeutta ripsiin mutta tulos ei ole pliisukaan.

Erittäin hyvä perusmaskara, ei oikeastaan mitään huomautettavaa. Jos nyt jotain haluaisi keksiä niin hylsyn kauluri on tosi väljä eikä sen niistoefekti kovin tehokas, mutta se ei ole ongelma kun massa ei ole koostumukseltaan liian runsas. Kaiken kaikkiaan Essencen hylsy tuntuu selvästi halvemmin toteutetulta kuin muissa maskaroissa, mutta mitäs se haittaa kun tuote tekee tehtävänsä hyvin.

Maskarat_MaybellineFalsiesPushUpAngel

Maybelline The Falsies Push Up Angel

17,90€ / 9,5 ml

Maybellinen enkelimaskara lupaa ”kohotetun, viuhkamaisen tuloksen”.

”Winged look” -ilmaisua en ole koskaan ripsareissa ymmärtänyt, mutta Push Up Angel on aivan loistava ripsiväri, vuoden lempparini tähän mennessä. Ohut täsmäharja (enemmänkin kampa) erottelee ja värjää ripset tyvestä latvaan supertarkasti piirtäen esiin pienimmätkin ripset. Jos Lash Sensational Lusciousin kohdalla ei voinut puhua ”multiply”-efektistä niin Push Up Angelin kohdalla voi.

Mitään kaareuttavaa tai nostavaa vaikutusta en ripsissäni havaitse, mutta kaareuttavuus ei ylipäänsä ole ominaisuus jota edes kaipaan maskarassani. Ripseni ovat luonnostaan taipuisat ja minulle kaikkein tärkeintä maskarassa on erottelevuus ja siisti kerrostuvuus. Push Up Angel kerrostuu ihan nätisti, mutta paksuus ei ole tämän maskaran ydinjuttu.

Maybelline The Falsies Push Up Angel Mascara

Tämä on maskara, jonka jälkeen voin luottaa; tulos on aina siisti ja paakuton.

Push Up Angel löytyy myös matkameikkipussistani. :)

*

Maskarat_vertaus_arvostelu4

Vertailukuvista näkee, että Push Up Angel ja Essencen Forbidden Volume tekevät yhdellä kerroksella kutakuinkin samantyyppistä jälkeä, mutta pidän Angelin tarkasta kampaharjasta enemmän. Forbidden Volume kerrostuu herkemmin lisäkerroksilla tehden selvästi paksummat ripset, Angel jää hillitymmäksi.

Lash Sensational Lusciousin kohdalla olin armollinen enkä valinnut juttuun mukaan kaikkein sotkuisimpia kuvia, tässä kuvassa tulos näyttää ihan perussiistiltä vaikka kokemus ripsaria levittäessä on joka kerta negatiivinen. Ylipäänsä on muuten vaikea saada kuvissa välittymään sitä tunnetta, minkä ripsari tuo kun sitä käyttää. Lukija näkee vain tuloksen, mutta kuva ei kerro miltä harja tuntui tai miten massa käyttäytyi ripsissä.

Anyways: tämän arvostelun helmet: supertarkka Push Up Angel ja superedullinen Forbidden Volume.

Kommentit (12)

 1. Mintsi

  Minulla on hyvin kaksijakoinen fiilis tuosta enkelinsiipimaskarasta. Ensivaikutelma oli todella hyvä. Valitettavasti massa ilmeisesti kuivui alle kuukaudessa avaamisesta niin, että alkoi varista ripsillä, mikä ei ole ollut minulle koskaan ongelma. Tilanne parani hieman, kun lisäsin massan joukkoon vähän silmätippoja (kiitos IL vinkistä juuri kun tuskailin asian kanssa​). Harjasta pidän todella paljon. Jopa niin paljon, että harkitsen vakavasti sen pesemistä ja kokeilua muille ripsiväreille.

 2. Taida

  Mulla on Essencen vedenkestävä i love extreme -maskara, ja se on kyllä tuloksiltaan todella hyvin extreme! Tykkään muuten tosi paljon, paitsi että harja on ihan järkyttävän iso ja muhkea (sotkee helposti). Taidan silti jatkaa essence-linjalla, kun tää forbidden volumekin oli näin hyvä. :) Aiempi Yves rocher -suosikki meinaa nyt jäädä kakkoseksi, vaikka siinä tykästyin erityisesti silikoniharjaan, enkä uskonut enää koskaan palaavaani tuollaiseen ”karvaharjaan”.

 3. Taru

  Mullakin on Angel jokapäiväisessä käytössä siitä asti, kun sain sen Betteboxissa, ja olen tykännyt! Harja on kivan erikoinen ja mikä parasta, toimiva!

 4. milipili

  Minkähän takia hyvien maskaroiden toinen versio on yleensä aikamoista kuraa? Niinkuin Lorkun Volume million extra black tai se Feline, ei täydellistä voi hiota. Volume million on tainut olla myynnissä kauan, jotenkin tuntuu että se on ollut pidempään tarjolla kuin moni muu.

  En ole Angelia ostanut kun sen ulkonäkö on niin huono, ihan kumma putkilo, voishan tuota kuitenkin kokeilla.

  • Sanni

   Mun mielestä se on kivan siro :) Eikä hylsyn värikään hullumpi ?

 5. Mira

  Tuo Maybelline Lash Sensational Luscious on muuten aivan älyttömän hankala poistaa ripsistä. En tiedä onko tämä sellainen 38-tyyppinen ripsiväri, kun lähtee sulamaan ripsistä vasta kuumalla vedellä ja irtoaa sellaisina palasina. Ei puhettakaan, että lähtisi normaalilla kasvoputsarilla, kuten muut kokeilemani ripsarit. Silmämeikinpoistoaineellakin saa hinkata vaikka kuinka kauan ja tuntuu, että ripset oudosti liimautuvat alaluomelle, kun vanulapulla painelee ripsaria irti ripsistä. Tuntui, että ripsiäkin irtosi aina putsatessa. Tuote lensi parin viikon jälkeen tästä syystä roskiin.

  • Nimk

   Sekä alkuperäinen lash sensational että sen ”pikkusiskot” lähtevät tosiaan ihan puhtaalla vedellä ilman sen kummempaa vaivaa :) mun mielestä tää taas on niissä paras ominaisuus, kun ei tarvitse putsarilla hangata silmiä.

   • Anna

    Alkuperäinen Lash Sensational lähtee minulta helposti pelkällä lämpimällä vedellä, mutta Lusciuos ei. Riippumatta siitä käytänkö pelkkää lämmintä vettä, puhdistusmaitoa tai erillistä silmämeikinpuhdistusainetta, niin Luscious leviää inhottavasti alaluomelle, josta se on pakko hangata vanulla ja putsarilla pois. Kävin kosmetologilla ja hän joutui käyttämään silmämeikinpuhdistusainetta, puhdistusmaitoa ja puhdistusöljyä, jotta sai kaiken pois. Alkuperäinen Lash Sensational on hyvä, mutta Luscious joutaa roskiin.

 6. Jenni

  Nuo Essencen maskarat on yllättäneet mut niin positiivisesti, että aion jatkaa jo hinnankin innostamana niiden testailua. Nyt on testattuna vedenkestävä All eyes on me ja vesiliukoinen The False lashes mascara, eikä kumpaakaan voi moittia.

 7. Nimk

  Minäkään en pidä sitten yhtään ”tuuheuttavista” maskaroista, joiden tuuheus perustuu sotkuisuuteen, kun massaa tulee ihan liikaa ja harja ei kykene sitä selvittämään. Push up angelin ”isosisko” push up falsies oli juuri tällainen pettymys, Angel taas on odottamassa testausta laatikossa. Toivottavasti yllättää yhtä positiivisesti kuin sinut :)

 8. kiki

  Ihan samoja ongelmia tuon Maybellinen Lash Sensation Luscios -ripsivärin kanssa! Tiedän tosiaan, mitä tarkoitat, Sanni. Inha levittää kun ei saa siistin näköistä millään ja miltei mahdoton poistaakin. Ei todellakaan irtoa kuumalla vedellä, kuten saman ripsarin normiversio. Hyvä kun saan vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla mömmöllä irti.

  Käytän muutenkin aika harjoin vedenkestävää ripsaria, niin onko kenelläkään neuvoa, miten sen saisi pois repimättä tai hinkkaamatta silmiä hirveästi? Käytän kyllä ihan kunnon ainetta poistamiseen, mutta jotenkin en saa vedenkestävää ripsiväriä irti kunnolla.

  • Sanni

   Mulla on aina ollut sama ongelma wp-ripsarin kanssa, en saa niitä kunnolla pois edes niille tarkoitetulla putsarilla. Siksi en niitä käytäkään koska menee hermot (ja ripset).

   Mitä Lusciousiin tulee, tajusin näitä kommentteja lukiessa että en itse huomioinut ollenkaan lähteekö se ripsistä hyvin vai huonosti. Ilmeisesti se lähti mulla ongelmitta, kun en ollut tehnyt siitä mitään muistiinpanoa eikä mulle jäänyt peseytyvyydestä mitään konkreettista mieleenkään…? Ripsarin helppo poistaminen on mulle tärkeä ominaisuus, ja jos sen kanssa on ongelmia maskara saa heti suuren miinuksen. Tosin LS Luscious sai jo muutenkin niin paljon miinusta että helppo peseytyvyys ei olisi juuri nostanut sen pisteitä… ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.