Kimpparipsariarvostelu vol. 3

On aika jakaa kokemuksia viimeisimmästä testiripsariryhmästä. Ai että mä olen tyytyväinen itseeni kun olen vihdoin saanut maskaratestauksen rullaamaan kauneusbloggaajalle sopivalla tavalla ^_^ :D Ja tosiaan, tämä ryhmissä testaaminen tuo eri maskaroiden erot niin paljon selkeämmin esiin kuin yksi kerrallaan -testaus.

Ripsarit_IMG_6208

Tämänkertaisessa testiryhmässä ”mittelivät” Idun Gull, Korres Extreme Length, Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves ja Lavera Front Row Curl.

Olen saanut kaikki blogin kautta.

Ripsarit_LaveraFrontRowCurl

Lavera Front Row Curl Mascara

Pitkän linjan lukijat ehkä muistavat kokemukseni Laveran maskaroista; oli luvattu ominaisuus mikä tahansa, saan kaikilla ihan samanlaisen (=yhtä vaatimattoman) tuloksen. Luonnonkosmetiikan maskaroiden yleinen ongelma kestävyyden lisäksi on heikko kerrostuvuus, minkä vuoksi luonnollisilla maskaroilla on vaikea (tai minun mielestäni mahdoton) saada yhtä tuuheaa tulosta kuin normimaskaroilla.

Itse en onnekseni kärsi tuosta kestävyysongelmasta, minulla pysyy kaikki maskarat. Mutta volyymia en luonnonkosmetiikan maskaroilla oikein saa.

Laveran uusin maskara lupaa taivuttaa ja nostaa ripsiä sekä tuoda volyymia. Ja kappas – tässä on vihdoin Lavera-ripsari joka onnistuu jonkin verran oikeasti kerrostumaan minunkin ripsiini! Normikosmetiikan ripsarien tulokseen jälkeä ei tietenkään voi verrata, mutta ollakseen luonnollinen maskara, Front Row Curl kerrostuu kiitettävästi.

Ripsarit_LaveraFrontRowCurl_massa

Maskaran ongelmana on vähän turhan märkä koostumus ja kaulan annostelija, joka ei oikein hoida hommaansa. Kun harjan vetää ulos, mukana tulee aina köntsät suuaukolle kasautuvaa massaa ja jos kaulaa ei joka kerta huolellisesti pyyhi paperiin, hylsy on pian ihan maskaramöhnässä.

Kaareuttavaa ominaisuutta en huomaa, enkä ole koskaan mieltänyt että harjan kaarevuus millään lailla vaikuttaisi ripsien kaareutuvuuteen. Silti tällaiset harjat ovat yleisiä taivutusta lupaavissa maskaroissa. Onko joku huomannut harjan muodolla olevan merkitystä kaareuttavuuden kannalta..?

Ripsarit_LaveraCurl_IMG_7174

Yksi kerros Front Row Curlia. Kerroksen pitää antaa kunnolla kuivua ennen seuraavan lisäämistä.

Ripsarit_LaveraCurl_IMG_7185

Kaksi kerrosta Front Row Curlia.

Mitään hätkähdyttävää volyymia tällä(kään) Laveralla ei siis saa, ja näkyvään tulokseen vetoja täytyy vetää paljon enemmän kuin normimaskaralla. Front Row Curl taisi kuitenkin siirtyä mun ykköseksi Laveran maskaroissa. :)

Maskaran plussat: kerrostumisominaisuus parempi kuin luonnonkosmetiikan ripsiväreissä keskimäärin.

Maskaran miinukset: massan sotkevuus, hylsyn kaulurin huono annostelevuus.

Ripsarit_IdunGull

Idun Minerals Gull

Tässäpä kaunis maskarahylsy! Todella elegantti, niinkuin Idunin tuotteet yleensäkin. Kultahylsyinen Gull ja aiemmin esittelemäni hopeahylsyinen Silfr erottuvat mielestäni visuaalisesti todella edukseen maskaroiden maailmassa.

Myös Gull’in harja on mieleeni. Se on medium-kokoinen ja sopii minunkin pienille silmilleni. Massa on kuivakkaa ja tuo koostumukseltaan ja jäljeltään mieleen Lancômen Hypnôse Doll Eyesin, jonka esittelin samassa arvostelussa kuin Idunin Silfrin.

Idunin maskaroista Silfr lupaa pituutta, Gull volyymia. (Valikoiman kolmas, Vatn, on ns. 38-maskara.) Itse en huomaa eroa vaan jälki on erilaisista harjoista huolimatta samanlaista. Massakin on kummassakin samalla lailla kuivahkoa. Vaikea sanoa kummastako tykkäisin enemmän, mutta lopulta Gull vetää pidemmän korren harjallaan ja hylsyllään jotka ”pelaavat yhteen” paremmin kuin Silfrissä. Silfrin harjan varsi on niin pitkä ja hylsyn suuaukko niin ahdas että harjaa on välillä vaikea saada sisään ilman että varsi taittuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gull’in harja erottelee ripset nätisti, mutta jälki alkaa hieman hapsuuntua lisäkerroksilla. Tämä on tavallista kuivakkaammilla maskaralaaduilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Gull-maskaraa ei intoudu vetelemään ihan kauhean montaa kerrosta ja vetoa, tulos jää mukavan siistiksi. Tässä kaksi kerrosta.

Maskara myös peseytyy ripsistä helposti, mikä on itselleni erittäin tärkeää. Jos maskara ei liukene helposti meikinpoistoaineeseen ja vaatii extrahinkkaamista ja nyppimistä, tuote jää minulla käyttämättä vaikka olisi muuten kuinka hyvä.

Varisemiseen en osaa ottaa kantaa koska mitkään maskarat eivät minulla varise.

Maskaran plussat: kaunis jo esineenä :) Tekee maltillisesti kerrostettuna hyvää ja siistiä jälkeä.

Maskaran miinukset: jäljen ”hapsuuntuminen” jos kerrostaa paljon.

Ripsarit_Korres

Korres Black Volcanic Minerals Extreme Length

Testinelikön suosikkini!

Olen tänä vuonna tehnyt ensimmäistä kertaa tuttavuutta Korresin värikosmetiikan kanssa. Maskaran lisäksi olen testannut myös Volcanic Minerals Long Lasting -rajauskynää josta myös olen tykännyt tosi paljon, se ei lupaa olla vedenkestävä mutta pysyy silti tuhriintumatta. (En ole voinut enää vuosiin käyttää muita kuin vedenkestäviä rajauskyniä koska kaikki muut leviävät. Ilmiö, joka oli aivan vieras vielä 2-kymppisenä… ”Vanhuus” tulee mielenkiintoisin lieveilmiöin ;))

Ripsarit_Korres_Idun_harjat_IMG_6191

Korresin Extreme Lengthin harja muistuttaa Idunin Silfriä.

Tällaiset lyhytpiikkiset polymeeriharjat ovat jo pitkään olleet suosikkejani erinomaisen erottelevuutensa ansiosta. Laveran tyyppiset vanhanaikaiset ”pullonharja”harjat taas ovat vähiten suosikkejani. Eivät kaikki ”vanhanaikaisetkaan” sotke mutta kumiset ja muoviset, suorapiikkiset harjat tuovat minulle varmemmin siistimmän tuloksen ja pidän niiden kampaavasta fiiliksestä. :)

Ollakseen ihan täydellinen silmieni muodolle harja saisi olla vielä vähän lyhyempi (kuten IsaDoran pikkuisessa Precisionissa), mutta kaiken kaikkiaan Korresin maskara on makuuni todella hyvä. Pidän sen nopeasta kerrostuvuudesta ja siististä, ei-klimpittävästä ja ei-nukkaisesta jäljestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa jälki ei juurikaan eroa muista postauksen kuvista. Maskaran käyttöominaisuuksia onkin lopulta vaikea esittää kuvan välityksellä. Tulos voi näyttää samalta mutta käyttökokemukset vaihtelevat suuresti. Siksi annan enemmänkin sanojen kuin kuvien puhua :)

Vaikka maskaran nimi on Extreme Length, pituuden lisäystä en huomaa. Tuotetiedot lupaavat jopa puolitoistakertaista pituutta, mutta kuten kuvista näkee, ripset ovat ihan saman mittaiset jokaisen maskaran jäljiltä, luvattiin sitten kaareutta, tuuheutta tai pituutta. Itse ohitan aina lupaukset pidentämisestä eikä se oikeastaan edes ole ominaisuus josta olen kiinnostunut, minulle tärkeintä on hyvä kerrostuvuus ja volyymi. Ja sitä Korres tarjoaa, joten olen tyytyväinen käyttäjä :)

Muuten – nuo maskaran nimessä mainitut ”mustat vulkaaniset mineraalit” – se jos mikä on silkka markkinointijippo. Jos nyt ripsarissa käytetty musta väripigmentti CI 77499 (trirautatetraoksidi) onkin kerätty jostain tulivuorten tienoilta (mitä suuresti epäilen), ei vulkaanisen perän trirautatetraoksidi ole sen mustempi kuin jonkun muun maaperän trirautatetraoksidi. Kaikissa mustissa maskaroissa käytetään samaa mustaa pigmenttiä. Incistä löytyy myös yksi aidosti vulkaaninen ainesosa; pumice, mutta se ei ole väripigmentti vaan hankaava ja viskositeettiin vaikuttava aine. Kai sen läsnäolo incissä mahdollistaa vulkaanisen väittämän käytön mainonnassa. :)

Maskaran plussat: erotteleva harja ja loistava kerrostuvuus.

Maskaran miinukset: en keksi miinuksia, ehkä saatavuus? Korresia myydään verkkokaupan lisäksi vain Sokoksella ja Stockmannilla sekä joisain pikkuputiikeissa, ei ole kaikkien helposti saatavilla.

Ripsarit_RimmelScandaleyes

Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves

Rimmelin pötkylä oli testiryhmän kokelaista vähiten mieleeni. Harjan koko ei tule kuvassa esiin mutta se on todella iso ja aivan liian kookas minun silmiini. Harjan mutkainen muoto lisää sen kömpelyyttä. Kuulun niihin käyttäjiin jotka eivät vain ymmärrä tällaisia kaareutettuja harjoja.

Rimmelin suomenkielisten sivujen tuotekuvausta lukiessani en voinut olla miettimättä onko teksti suomennettu ihan oikein: ”Ensimmäinen särkyneen sydämen muotoinen harjamme luo tuuheat, rokkaavat ripset”. Särkyneen sydämen muotoinen harja..? Siis mitä? Minkä muotoinen särkynyt sydän ylipäänsä on, ja miten se liittyy maskaraharjoihin..? Ei kovin myönteisen assosiaation ilmaisu muutenkaan. Mainoslauseet menevät vuosi vuodelta omituisemmiksi…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos nyt jotain positiivistakin voi maskarasta sanoa niin massa tuntui oikein hyvältä, teki siistiä jälkeä eikä paakuttanut. Jouduin tosin laittamaan maskaraa pelkästään harjan kärkiosalla koska koko harja ei pituudeltaan mahdu kulkemaan ripsieni läpi.

Rockin’ Curves -harjan ideana on, että sen paksummalla osalla tuodaan ripsiin paljon massaa ja luodaan tuuheus, ja ohuemmalla kärkiosalla sitten tavoitetaan sisä- ja ulkonurkan pienet, heiveröiset ripset. Tämä voi toimia loistavasti isompisilmäisillä, mutta pikkusilmäisellä massiivinen harja sotkee väkisinkin.

Maskaran plussat: hyvä, siististi levittyvä massa. Edullinen hinta.

Maskaran miinukset: väärän kokoinen ja muotoinen harja tälle käyttäjälle

.

Tämä oli muuten ensimmäinen Rimmel-maskara jota olen kokeillut todella pitkään aikaan (tai koskaan?), en pysty muistamaan milloin olisin viimeksi käyttänyt Rimmeliä. Minulla ei oikeastaan ole minkäänlaista käsitystä Rimmelin maskaroista kokonaisuutena. Jos olen joskus Rimmelin ripsaria käyttänytkin niin sen täytyy olla joku satunnainen kerta teini-iässä.

Minulla ei ole mitään Rimmeliä vastaan ja meikkihistoriaani kuuluu Rimmel-suosikkituotteitakin vuosien varrelta, mutta jostain syystä juuri maskarat ovat jääneet kokemusten ulkopuolelle.

Onko teillä joitain tiettyjä merkkejä joiden maskaroita ei ole koskaan tullut kokeiltua? Oletteko maskarakäyttäjinä ylipäänsäkin enemmän merkkiuskollisia vai vaihteletteko monien merkkien välillä?

 

Kommentit (57)
 1. Jep, Rimmelin ripsarit on aina jostain syystä jäänyt hyllyyn. Jos mietitään normi markettia, niin muiden merkkien ripsareita oon tainnut kokeilla. Mitään ”merkkiripsivärejä” en oo edes kokenut tarpeelliseksi, sillä mun luottomaskaralla saan todellakin tyydyttävän lopputuloksen.

  Oon löytänyt vuosien saatossa mun lempiripsarin: Max Factor False Lash Effect. Sekin vedenkestävänä versiona, niin kuin kaikki muutkin maskarat. Mun ripset eivät pysy taivutettuna ilman vedenpitävää ominaisuutta! Tiedätkö muuten, mistä se johtuu? Mua kiinnostais tietää. Mun on pakko taivuttaa ripseni, sillä ne on muuten ihan tönkkösuorat. Välillä oon kylläkin ostanut muita ripsivärejä. Vasta ostin Lumenen sen uuden Mystic Bluen (vai mikä olikaan), kun se tuli vedenkestävänä. Pöh, hutiostos. Tosi sotkeva ja tekee ripsistä hapsuiset. Eilen sitten ostin taas tarjouksesta FLEn. Se on muuten täydellinen, mutta jos saisin päättää, niin pienempi harja olis paljon siistimpi ja mukavampi käyttää. :D Mutta nyt taidan jo uskoa, että mun ei kannata tuhlata rahoja muihin maskaroihin.

  Osaatko muuten sanoa, pitääkö nämä 38-ripsivärit taivutuksia? Sellainen olisi kyllä ideaali, sillä vihaan kokonaan vedenkestävien ripsareiden puhdistusta… Sitä, jos jotain, saa hangata ja nyppiä, vaikka onkin öljypohjainen silmämeikinpoistoaine. Tulipas romaani. :D

  1. Osaatko muuten sanoa, pitääkö nämä 38-ripsivärit taivutuksia?

   En valitettavasti, kun mulla on luonnostaan taipuisat ripset ja aika harvoin lopulta käytän taivuttimia. WP-ripsarien taivutustenpitävyys liittyy massan paljon nopeampaan kuivumiseen vesiliukoisiin koostumuksiin verrattuna ja ”paikalleen jymähdykseen”. Vesiliukoisen maskaran kuivuessa hitaammin taivutetut ripset ehtivät suoristua, kun wp-massa taas kuivuu niin nopeasti että se ehtii ”lukita” taivutuksen.

   Olen kokeillut noita 38-maskaroita niin vähän että mieleen ei ole jäänyt kuivuvatko nekin yhtä nopeasti.

   1. Uskoisin, että vedenkestävä ripsari tekee myös ns kosteussuojan ripsen ympärille, jolloin ilmankosteus ei pääse suoristamaan taivutusta. Vähän kuin kosteussuojallinen hiuslakka tms. :-)

    1. Tämäkin hyvä pointti :)

  2. Minulla on myös tönkkösuorat ja lisäksi suoraan alaspäin sojottavat ripset, joten taivutuksen jälkeen on ihan oleellista, että maskara ”jämähtää” nopeasti! Oon käyttänyt paljon ns. 38-maskaroita (Sensain klassikko sekä pidentävä versio, Estee Lauderin Double Wear, Isadoran All Day Long, Idunin Vatn…) ja mun mielestä ne pitää taivutuksen yhtä hyvin kuin vedenkestävät. Tykkään niistä kuitenkin enemmän kuin vedenkestävistä – en poistettavuuden takia, koska käytän joka tapauksessa silmämeikinpoistoainetta rajausten takia – vaan koska vedenkestävistä tahtoo liueta mulla alaluomen meikkivoiteeseen tai ihon omaan rasvaan aina vähän väriä. :/ 38-ripsareista omasta mielestäni parhaat ovat olleet Sensait ja Estee Lauder, Isadora ja Idun ovat uutena tosi hyvät mutta kuivahtavat tosi nopeasti. Siis hylsyyn. Hämmentävä uusi suosikkini on Lumenen Length Serum Mascara – vesiliukoisena! Hämmentävä siksi, että se luokitellaan vesiliukoiseksi, jonka ymmärrän vähän eri tavalla kuin tuon 38-konseptin, mutta käytössä se käyttäytyy kuten 38-maskara: kuivuu ripsissä nopeasti, ei suttaa yhtään, kestää ainakin hien ja pienen tihkusateen, ja pestessäkään ei näytä heti lähtevän vaan vaatii kunnolla lämmintä vettä. Aivan huippu. Nyt vain jännään, milloin Lumene taas uusii tuotteitaan ja tuo jää pois valikoimasta…

  3. Mä vannon kans ton False Lash Effectin nimeen! Itselläni myös vedenkestävä (koska muunlaiset pysyy silmissäni ehkä n. vartin). Poistan sen yleensä Yves Rocherin putsarilla, sen kans ei tartte ihan älyttömästi hangata eikä jätä silmiin semmosta öljykalvoa mitä monet muut putsarit tekee.

 2. L’Orealin Volume Million Lashes (waterproof) on ollut käytössä jo muutaman vuoden. Ennen kävin aina kaikki ripsariuutuudet läpi, mutta jälki ei ollut pitkäkestoista tai muuten miellyttävää.

  Koen helpottavaksi kun olen löytänyt vakkariripsarin, mutta toivoisin kuitenkin aina jotain lisää tuttuun ja turvalliseen. En enää kuitenkaan uskalla ostella summassa mitään uusia kokeiluja, kun ennenkin ovat menneet juuri päin sitä. Vedenkestävyys yleensä aivan ehdoton kriteeri, juurikin työn takia. Muuten löydän tunnin päästä värit poskiltani :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *