Kimpparipsariarvostelu vol. 2

On jälleen ripsariarvostelun aika. Tammikuisesta kimppa-arvostelusta innostuneena päätin tästä eteenpäin testata ja arvioida maskaroita aina useamman kerralla samanaikaisesti, koska tällöin eri maskaroiden erot tulevat parhaiten esiin.

Valtaosa kauneusbloggaajista on varmasti aina tehnyt näin (= käytössä on kerralla useampi maskara), mutta minä olen jostain syystä pysytellyt maskara kerrallaan -systeemissä. En enää :)

Maskarat_IMG_5181

Tällä kertaa testiajossa ovat olleet L’Orealin False Lash Wings Sculpt, Lumenen True Mystic Volume, Yves Rocherin Volume Vertige ja Maybellinen Lash Sensational -maskara. Olen saanut kaikki blogin kautta.

Mikään näistä ei ollut floppi, mutta yksi tuntui heti alusta alkaen suosikilta harjansa, erottelevuutensa ja siistin jälkensä perusteella. Yhdessä testimaskarassa on minun silmiini liian suuri harja ja jälki vähän sotkuista, yhden harja muistuttaa perhosta jolta on nypitty siivet irti ja yksi tekee muuten loistojälkeä mutta massa on sen verran kuivaa että jälki jää aavistuksen nukkaiseksi.

Aloitetaan ”kuivasta tyypistä”.

Maskarat_YR_VolumeVertige

Yves Rocher Volume Vertige

Kuten nimi kertoo, maskara lupaa volyymia. Lupauksiin kuuluu myös kaareuttavuus, ja kyllä, kumpaakin tulee.

Vertigen massa on vähän kuivan oloista, minkä ei pitäisi johtua ainakaan tuotteen iästä sillä muistelisin saaneeni maskaran alle vuosi sitten. Korkkasin sen vasta nyt keväällä. Tietysti massan tarkoitettu laatu selviäisi vasta vertailemalla tätä muihin Vertigeihin. Jotkut maskarat on kehitetty tarkoituksellisesti kuivemmiksi kuin toiset.

Tuotetiedoissa kerrotaan myös, ettei harjaa tarvitse kastaa maskaroinnin yhteydessä purkkiin uudelleen vaan yhdellä vedolla mukana tullut massa riittää kummankin silmän ripsiin. Harjapään tarkastelu paljastaa perusteen tälle: pää toimii myös maskaravarastona hörpäten sisäänsä massaa pitkän avonaisen viillon kautta.

Tykkään harjassa sen kumimaisesta materiaalista, mutta muuten se ei ole ihan mieleeni. Paksu ja pyöreä kärki ei ulotu ihanteellisesti maskaroimaan ulko- ja sisänurkkien ripsiä. Hylsyssä on todella tiukka kauluri, harja pitää oikein kunnolla vetää ulos niin että plompsahtaa.  Tuoksu on huomaamaton. Korkki on naksahtavaa laatua eli sulkeutuu hyvin ja mahdollisimman ilmatiiviisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volume Vertigen hapsuista jälkeä.

Plussat: erottelee hyvin, kaareuttaa.

Miinukset: massan kuivakka koostumus ja kömpelö harja joka ei yllä hyvin sisä- ja ulkonurkan ripsiin.

Maskarat_Loreal_FLW_Sculpt

L’Oreal False Lash Wings Sculpt

Maskara lupaa luoda runsaamman näköisen ripsirajan sekä tuoda tasaisesti levittyvää volyymia ja viuhkamaisen efektin. Viuhkasta tai ripsirajasta en mene sanomaan mutta volyymia tämä todellakin tuo.

Ja tämä on nyt se ”ötökkäharjainen” ripsari. ^_^ En tiedä tuleeko kenellekään muulle Sculptin harjasta tällaista mielikuvaa, mutta minulle se on perhonen ilman siipiä. En pääse eroon tästä assosiaatiosta :)

Jos Sculptia pitäisi kuvata vain yhdellä ilmaisulla, se olisi: tuo pirun paljon massaa ripsiin yhdellä ainoalla vedolla. Todellakin, tämä ripsari ei turhia pihistele massan suhteen, sitä tulee ja runsaasti. :) En liioittele kun sanon, että viidellä vedolla tulos on jo massiivinen ja ripset todella paksut. Yhdellä vedolla saa saman jäljen kuin toisilla maskaroilla viidellätoista.

Aluksi koin runsaan, kostean massan ongelmallisena ja ripset jäivät minusta vähän klimppiin, mutta käyttökertojen myötä ja ripsarin hapettuessa tulos muuttui tasaisemmaksi eikä jälki ollut yhtä märkää. Lopulta totesin, että taidan aika lailla tykätäkin tästä maskarasta. Ainakaan jälki ei ole yhtään paakkuista, ja harjan kapea kärki mahdollistaa ripsien sisänurkan käsittelyn. Toisaalta sisä- ja ulkonurkan heiveröiset ripset jäävät Sculptilla helposti yhteenliimaantuneiksi massan runsauden vuoksi.

Sculptissa on naksahtava korkki eli se pysyy hyvin kiinni. Testineliköstä Sculptin tuoksu on havaittavin, mutta ei parfymoitu eikä voimakas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sculpt-ripset ovat selvästi paksuimmat.

Plussat: muhkeaa volyymia nopeasti, näppärä harjankärki joka tavoittaa nurkkaripset.

Miinukset: massaa tulee etenkin alussa vähän liikaakin ja hentoisissa ripsissä jälki voi olla klimppinen ja ripsiä yhteenliimaava.

Maskarat_Lumene_TrueMysticVolume

Lumene True Mystic Volume

Lumenen uutuusmaskara poikkeaa täysin merkin aiemmista maskaroista: se on kookas ja harja tuntuu jotenkin hyvin epälumenemaiselta. Tämä siis ainakin allekirjoittaneen kokemus.

Mistä eniten ilahduin True Mysticissä on sen koostumuksen helppo poispeseytyvyys. Jeee!! Blueberry-maskarat takertuvat ripsiini todella tiukasti ja niitä on aina ollut tuskaa poistaa, True Mystic taas liukenee meikinpoistoaineeseen helposti. Kiitos Lumene :)

Harjan koko ei tule kuvassa hyvin esiin ilman vertailukohdetta, mutta kokonsa puolesta se on testinelikön suurin. Harjakset ovat mielestäni aika harvassa eikä jälki ole tarpeeksi kampaavaa ja erottelevaa omaan makuuni. Itse asiassa, koen True Mysticin tekevän jopa vähän sotkuista jälkeä. Välillä tulos on tosi nätti, välillä hyvinkin ”risuinen”. Maskarakokemuksen voisikin tiivistää sanoihin: ”näyttävät mutta helposti sotkuiset ripset nopeasti muutamalla vedolla.”

Hylsyn kauluri eli annostelija on hyvin löysä ja harjan mukana tulee kerralla paljon massaa. Notkean massan koostumus on voide-vahamainen. Tuoksu on käytännössä olematon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Mystiset volyymiripset”

Plussat: helppo poispeseytyvyys, kotimaisuus.

Miinukset: liian suuri harja testaajan silmiin ja välillä sotkuinen jälki.

idMaskarat_LumeneTrueMysticVolume

Mutta näyttävät ripset True Mystic kyllä tekee onnistuessaan :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika kivat :)

Ja sitten suosikkini:

Maskarat_Maybelline_LashSensational

Maybelline Lash Sensational

Välitön lemppari! <3

Erottelee, tuuhentaa siististi ilman paakkuja ja ulottuu nurkkaripsiin. Lupausten mukaista viuhkamaista kaarevuutta en ole havainnut, mutta se ei varsinaisesti ole itselleni tärkeääkään maskarassa, sillä ripseni ovat luonnostaan taipuisat. Harjan optimaalinen koko, erottelevuus, massan tehokas kerrostuvuus ja ripsarin helppo peseytyvyys ovat niitä juttuja joilla on eniten merkitystä minulle. Lash Sensational delivers it all! :)

Paikka vuoden parhaiden tuotteiden listalla vaikuttaisi olevan varmistettu :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsokaa miten paakutonta, siistiä jälkeä…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muut kilpakumppanit jäävät kauas jälkeen mitä siistiyteen ja erottelevuuteen tulee.

Katsotaan millaisia haastajia seuraavasta testiryhmästä löytyy Lash Sensationalille! :)

Maskarat_kimppaarvostelu2

Onko joku näistä teidän suosikkinne?

Kommentit (50)
  1. Lash sensationalille peukkuja täältäkin! Käytän vedenkestävää versiota sillä silmäni vuotavat usein, ja tämä todellakin pysyy paikoillaan. Allekirjoitan kaiken volyymistä, siisteydestä ja erottuvuudesta. Ihan täydellinen maskara! Oon niin innoissani kyseisestä putilosta – vaikka olen sitä jo 3kk käyttänyt – että tuntuu kuin olisin taas 12v ja vasta löytänyt meikit! :D

  2. Musta tuo Lash Sensational on kanssa aivan huippu! Kesti kyllä tovin, että oppi kuinka tuon saa pois silmistä. En ole löytäny yhtäkään putsaria, joka tähän tehoaisi, kaikki levittävät sen vaan pitkin naamaa. Kuumalla vedellä kuitenkin irtoaa siististi ”paloina”.

    1. Kesti kyllä tovin, että oppi kuinka tuon saa pois silmistä. En ole löytäny yhtäkään putsaria, joka tähän tehoaisi, kaikki levittävät sen vaan pitkin naamaa.

      Ei hitsi että tämä ripsien ja eri tuotteiden välinen kemia on aina niin kiehtova aihe..! Mieletöntä miten kerrassaan eri tavoilla eri aineet toimiikin eri ripsissä.

      Vaikka asia vaikuttaisi olevan yleisesti tiedossa (ainakin erilaisista kokemuksista puhutaan paljon), silti moni odottaa että on yleispäteviä ”parempia” ripsareita tai meikinpoistoaineita. Myymälöihin tullaan kysymään mikä on ”paras ripsiväri” tai ”mikä ei varise” tai ”paras vedenkestävän meikin poistoaine”. Kun todellisuudessa ei ole mitään universaalisesti samalla lailla eri ihmisillä toimivia tuotteita, etenkään maskaroissa. :) Joka kerta kun kirjoittaa maskaroista, kommentit vahvistavat sen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *