Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kim Novakin kulmakarvoista ja kauneusidoleista

Katsoin eilen illalla pitkästä aikaa yhden suosikkielokuvistani, Vertigon. Teki melkein mieli pausettaa elokuva ja jäädä tuijottamaan Kim Novakin kasvoja. Olen aina pitänyt Hitchcockin klassisia vaalean viileitä kaunottaria upeina, mutta nyt jouduin aivan erityisesti Kim Novakin auran valtaan.

KimNovak1

Kuva

Novak on kaunis, mutta hänessä ei tavallaan ole mitään ”erityistä”. Hänen piirteensä ovat klassiset, mutta hän ei säteile samanlaista vetovoimaa ja persoonallisuutta kuin esimerkiksi Marilyn Monroe ja Sophia Loren. Viileä eteerisyyskään ei yllä Greta Garbon tasolle.

Novakin kävellessä ruutuun ensimmäisessä kohtauksessaan vaikutelma on jopa pliisu.

Mutta elokuvan kuluessa Novakin eleetön kauneus alkaa valloittaa. Huomasin olevani ihan hänen pauloissaan.

Esteetikkona minusta on aina kiehtovaa miettiä, mikä on kaunista ja mikä vetoaa. Vaikka Novakin tapauksessa kyseessä on ainakin länsimaisen kauneusihanteen standardeilla mitattuna kiistatta kaunis, ”matemaattisesti oikeat”, harmoniset mittasuhteet omaava kaunotar, ei  kauneutta tai sen kokemusta useimmiten voi mitata millään parametreillä.

Henkilöön liittyvä kauneus on myös näkymätöntä; kaikkea ei voi määritellä fyysisillä ominaisuuksilla. Kauneus on persoonallisuutta, olemusta, tapaa viestiä, liikkua. Tai jotain vieläkin vaikeammin määriteltävää. Auraa.

1958 --- Actress Kim Novak on the set of "Vertigo". Kim Novak plays two roles, Judy and Madeleine. --- Image by © Sunset Boulevard/Corbis

Image by © Sunset Boulevard/Corbis

Novakissa yhdistyy ujo, naapurintyttömäinen ”nöpö-söpöisyys” sekä kohtalokas, hieman salaperäinen ja naisellinen olemus. Hän on samalla viaton tyttö ja vastustamaton viettelijätär. Kaiken aikaa etäinen ja viileä.

Kenties elokuvahistorian onni että rooliin alunperin kaavailtu Vera Miles joutui vetäytymään elokuvasta tultuaan raskaaksi. Niin unohtumaton on Novakin suoritus. Ei ehkä ensisijaisesti näyttelijäntaitojen kannalta, mutta se olemus. Eeppistä.

Vertigo jäi Novakin uran kohokohdaksi. Hänen uransa lähti laskuun pian Vertigon jälkeen, mutta (ehkä juuri kiitos Hitchcockin ja Vertigon), Novakin tähti on jäänyt hohtamaan elokuvahistorian taivaalle tunnetuimpien kaunotarten joukkoon. Hän muuten elää edelleen ja asuu Oregonissa Yhdysvalloissa.

KimNovak3

Kuva

Yhtä asiaa en voinut olla ihmettelemättä. Novakin kulmakarvat.

Tiedätte ilmaisun ”lakupötkökulmakarvat”,  jota ei suinkaan käytetä imartelevissa yhteyksissä.

KimNovak4

Kuva

Novakille on meikattu Vertigoon juuri sellaiset kulmakarvat. Tasapaksut kaaret ilman kulmaa. Sävykään ei ehkä ole se onnistunein.

Kulmakarvat kiinnittivät huomioni jokaisessa kohtauksessa jossa Novak oli mukana.

Lopulta jäin miettimään, olivatko jopa nuo erikoiset kulmakarvat osa Novakin viehätystä elokuvassa… Riitelevä yksityiskohta muuten niin harmonisissa kasvoissa… Kaikkea sitä ihminen mietiskelee.

*

Kim Novakin inspiroimana haluan kirjoittaa muutamasta kauneusidolistani.

Kiinnitän paljon huomiota niin mies- kuin naiskauneuteen, ja tykkään kommentoida vuolaasti kun kohtaan jotain kaunista. (Toisaalta – mitäpä minä en tykkäisi kommentoida… :))

Nuoruusvuosieni ehdottomasti suurin kauneusidoli oli Romy Schneider.

RomySchneider

Kuva: FC Gundlagh Hamburg

Kun Novakin yhteydessä kirjoitin, ettei hänessä ole ”mitään erityistä”, niin muiden kauneusidolieni kohdalla voin paremmin selittää mitä tarkoitin.

Schneiderissa on ”erityistä”. Hän on huumaavan kaunis, mutta ei samalla lailla klassisessa mielessä kuin esimerkiksi Hitchcock-vaaleaveriköt. Kaukana toisistaan sijaitsevat silmät ja kulmakarvat rikkovat miellyttävän persoonallisella tavalla kasvojen harmoniaa.

Ja entäs hymy…

Romy_Sissi

Jos Schneiderin hymy ei sulata sydämiä, niin en tiedä mikä sitten. <3 Oih! Mikä säteily, tulee lämmin ja iloinen olo jo pelkkää kuvaa katsomalla. Aivan mieletön karisma. Mutta ei kovalla ja temperamenttisella tavalla, mihin ’karisma’ yleensä yhdistetään – tai ainakin itse yhdistän. Schneiderin karisma on pehmeää ja valloittavaa. Keisarinna Sissi -elokuvissa hän oli suloisuuden ruumiillistuma.

Näin vuosia sitten Wienissä upean retrospektiivisen näyttelyn Romy Schneiderin elämästä. Se oli yksi vaikuttavimpia näyttelyitä mitä olen nähnyt. Valtavan laaja valokuva- ja videoaineisto esitteli Schneiderin uraa ja elämää Sissi-vuosien viattomuudesta aikuiselämän vaihtelevaan uramenestykseen, yksityiselämän karikoihin ja eroottisiin filmikokeiluihin. Näyttelyn jälkeen Schneider sai ihan uuden ulottuvuuden ja kiehtoi minua entistä enemmän.

LindaEvangelista

Kuva 1 / Kuva 2 Steven Meisel

Vähän vanhempana teininä ja varhais-parikymppisenä merkittävin kauneusidolini oli 90-luvun tunnetuimpiin supermalleihin kuuluva Linda Evangelista. En tiedä tarvitseeko häntä edes esitellä. :)

Lindassa upeinta on hänen muuntautumiskykynsä, hänet tunnettiinkin muotimaailman kameleonttina. Linda saattoi näyttää täysin androgyyniltä poikatytöltä tai supernaiselliselta viettelijättäreltä. Ja ne hiustyylit… Ne vaihtuivat, ja aina Linda näytti yhtä tyrmäävältä; tumma kiharapilvi, lyhyt vaalea, kirkkaanpunainen polkka…

On muuten mielenkiintoista, miten tietyssä iässä on tärkeää ihailla. Ihailu ja idolit kuuluvat murrosikään, mutta miksi…? Koska nuori ihminen on epävarma itsestään ja ihailtava kohde edustaa roolimallia, jotain johon pyrkiä..? Romanttinen ihailu on tietysti asia erikseen (oi, Donnie Wahlberg…!), mutta entä ei-romanttinen..? En ainakaan tietoisesti toivonut itse jonain päivänä näyttäväni Linda Evangelistalta (heh, fat chance..), mutta halusin ympäröidä itseni hänen kauneudellaan. Huoneeni seinät olivat täynnä kuvia Lindasta ja muistan ostaneeni jonkun lehden Lindalle omistetun erikoisnumeronkin. Minusta oli vain upeaa katsoa jotain niin mielestäni täydellisen kaunista ja kuvauksellista ihmistä.

 

Bjork1

Kuva: Lorenzo Agius

Kolmas suuri (kauneus)idolini on Björk. Ihailu ei rajoitu pelkästään ulkoisiin ansioihin, vaan rakastan myös Björkin musiikkia. Yksi musiikkimaailman upeimpia taiteilijoita, jos minulta kysytään.

Minusta tuli Björkin fani seitsemännellä luokalla, vuonna 1993. Biologian opettajamme Imppu (terveisiä Hatsalaan ;)) laittoi välillä tunnin aikana musiikkia soimaan (etteivät oppilaat nukahtaisi :D), ja yksi hänen lempilevyjään oli Björkin tuona vuonna ilmestynyt Debut. Ihastuin Debutiin välittömästi ja marssin ostamaan sen. Kun näin levyn kannen, olin vain että ”Wow. Mikä persoona”.

Björkissä todellakin on sitä erityistä. Hän on kaunis aivan eri tavalla kuin Kim Novak tai Linda Evangelista. Minusta Björk on visuaalisena kokonaisuutena jotain aivan mieletöntä. Särmikäs ja pehmeä, kimaltava ja nukkavieru, vahva ja hauras, lapsi ja aikuinen, kaunotar ja peikkotyttö. Kaikkea samassa arvoituksellisessa paketissa.  Björk on kuin taidetta päästä varpaisiin. Hän ei voi olla herättämättä tunteita, ihailevia tai negatiivisia.

Bjork3

Kuva

Vaikka Linda Evangelista oli minulle kauneusidoli numero 1 lähes pelottavassa täydellisyydessään, niin Björk edusti jotain, jota halusin olla itse. Persoonallisuudellaan ja ”menninkäismäisyydellään” Björkin kauneus oli helpommin lähestyttävää kuin Evangelistan. Muistan, kuinka rinnakkaisluokallani lukiossa oli hieman Björkiä muistuttava, mustahiuksinen tyttö. Olin hänelle vähän kateellinen. Hänellä oli söpö nykerönenä ja eksoottisen muotoiset silmät, niinkuin Björkillä. Olisin halunnut näyttää siltä. Olisin halunnut näyttää omintakeiselta.

Kopioin parikymppisenä Björkin 90-luvun tyylistä hänelle ominaiset kimaltavat täplät alaluomella. Ne jotka näkyvät myös Debutin kansikuvassa. Taisi olla minun ensimmäinen askeleeni kokeilevaan meikkaukseen… ^_^

En enää tapetoi seiniäni kaunotarten kuvilla, mutta nämä kolme naista ovat säilyneet läpi elämäni vahvimpina inhimillisen kauneuden edustajina.

Tärkein kauneus löytyy tietysti sisältä. Mutta en pidä vääränä myöntää ihailevansa myös ulkoisia ominaisuuksia.

Lopuksi:

Kaikkein kauneinta ulkoisesti ihmisessä on hymy.

Kenessä tahansa.

*

Onko teillä kauneusidoleita? Kuka tai mikä on kaunista?

.

P.S. Aurinkotuotearvonnassa arpa suosi seuraavia lukijoita:

Lumene-setti: RipRap

Biosolis-setti 1: Virpi

Biosolis-setti 2: Carita

Korres-setti: Ruusunnuppu

Kommentit (67)

 1. kristiina

  Voi Björk, hän on niin kaunis. :)

 2. Iiris

  Upea postaus, sain tästä paljon irti ja myös monta elokuvavinkkiä! Mistä Björkin lauluista pidät eniten? Olen kuunnellut hänen tuotantoaan vain vähän, mutta kaikki löytyy kyllä :)

  Omia ihanteita/ihastuksia tällä hetkellä ovat Hilary Swank elokuvassa Boy’s Don’t Cry, Ruby Rose Orange Is The New Blackista, Twin Peaksin naiset ja espanjalainen laulajatar Bebe! Miehistä Kurt Cobain ja Musen Matthew Bellamy, ah.

  • Sanni

   Upea postaus, sain tästä paljon irti ja myös monta elokuvavinkkiä!

   Onpa kiva kuulla :)

   Mistä Björkin lauluista pidät eniten?

   Kyllä Debut on edelleen ykkönen kaikista levyistä, ja sieltä etenkin biisit Come To Me, Big Time Sensuality, Like Someone In Love ja Violently Happy.

   Homogenic-levyn Bachelorette on myös lemppareita, oikeastaan yksi kauneimpia biisejä maailmassa.. Iho menee kananlihalle sitä kuunnellessa. Debutin jälkeen Vespertine on kokonaisuutena suosikkilevyni Björkiltä, avausraita Hidden Place on myös sellaista ”kylmät väreet” -matskua.

 3. Linda S.

  Ihana postaus! :) Sissi eli Romy on ollut vuosia myös minun kauneusihanteeni. Myöhemmin Natalie Portman joka on aika täydellisen kaunis, mutta myös karismaattinen. Mutta ykkönen on ranskalaisnäyttelijä Marion Cotillard. Järjetön vetovoima mitä ei vaan voi selittää! :) Ihastuin häneen inception-elokuvassa (oletko nähnyt?)

  • Sanni

   Natalie Portman joka on aika täydellisen kaunis, mutta myös karismaattinen.

   *allekirjoittaa*

   Natalie on kauneussuosikkini tämän hetken nuoremman polven naisnäyttelijöistä. Käsittääkseni hän on vielä erittäin älykäskin, lukenut Harvardissa. Todellinen ”All-this-and-brains” -pakkaus…

   Olen nähnyt Inceptionin ja koin ihan samaa Marion Cotillardista..! Jotenkin tosi herkän kaunis, ja ne sielukkaat silmät…! Oih. Todellakin vetovoimainen.

 4. Tanja

  Pikainen googlaus paljastaa, että et ole ainoa, joka on kummastellut Novakin kulmakarvoja Vertigossa. Ilmeisesti hän itse inhosi sitä, millaisiksi ne piirrettiin tuossa elokuvassa, ja olisi halunnut muotoilla kulmansa itse. Muissa elokuvissa (ja tosielämässä) hänellä ei ollut ihan noin massiivisia kulmakarvoja. Luultavasti syy löytyy Hitchcockista, joka oli hyvin tarkka yksityiskohtien suhteen. Ehkä hän halusi nimenomaan tuollaiset kulmakarvat, jotka ovat särö Novakin muuten kovin klassisen kauniissa kasvoissa (puhdasta arvailua).

  Mitä tulee omiin kauneusihanteisiini, niin Hollywoodin kultakauden näyttelijöistä olen aina ihaillut Lauren Bacallia. Skarpit kulmakarvat, raskaat sänkykamarisilmät, viiltävä äly ja nokkeluus ovat pistämätön yhdistelmä. Lauren Bacallin ja Humphrey Bogartin ensikohtaaminen Kirjavasssa satamassa on unohtumaton.

  Bacallin ulkonäköä ei voi erottaa hänen persoonastaan ja näyttelijänkyvyistään, mutta pelkän ulkonäön perusteella nuori Nastassja Kinski on minusta ollut aina jumalaisen kaunis. Herkkä ja haavoittuvainen, mutta samalla hänestä huokuu myös seksikkyyttä ja jotain aavistuksen synkkää.

  • Sanni

   Ilmeisesti hän itse inhosi sitä, millaisiksi ne piirrettiin tuossa elokuvassa

   En ihmettele..! :D

   Itsekin katsoin muista kuvista että Novakin oman kulmakarvat ovat eri muotoiset ja paljon ohuemmat kuin Vertigoon meikatut. Mielenkiintoinen valinta Vertigon stailaajilta. Mutta joo, tiedä vaikka Hitchilläkin olisi osuutta asiaan, kuten kirjoitit.

 5. Calluna

  Tilda Swinton, etenkin elokuvassa Orlando. Todella persoonallinen ja karismaattinen nainen!

  • Sanni

   Erittäin samaa mieltä!

 6. Trina

  Minun ensimmäinen kauneusidolini oli Marilyn Monroe. Hän vain yksinkertaisesti oli (ja on edelleen) valloittava, ei varmaan tarvitse suuremmin selitellä, että miksi. :D Hän oli yhtä aikaa niin monta asiaa, itsenäinen, mutta herkkä ja avoin, mutta toisaalta jossain määrin sulkeutunut. Tällaisen kuvan itse sain Marilynista.
  Audrey Hepburn on myös kuulunut kauneusidoleihini. Vaikka hän oli todella kaunis ja tyylikäs pukeutuja, niin hän ei tuntunut vetävän huomiota omaan ulkonäköönsä. Juuri Hepburnin pukeutumistyyliä ihailen.
  Sitten seuraavaksi ihastuin Brigitte Bardot’hon, kun luin hänen omaelämäkertansa. Se oli jotenkin niin hauska ja välitön. Bardot ei tuntunut välittävän yhtään, mitä hänestä ajateltiin ja hän on tosiaan Ranskassa ajautunut ties minkälaisiin kohuihin. Hän on persoonallisen kaunis samoin kuin Hepburn ja Monroe. Yksi suuri syy, miksi hänestä tuli idolini on se, että hän ajaa eläinten oikeuksia, ja ihan oikeasti on tehnyt asioita eläinten hyväksi, eikä pelkästään puhu siitä tai lahjoita rahaa johonkin järjestöön. Voisin viettää tunnin katsellen Brigitte Bardot’n kasvoja. :D

  Minulla ei oikeastaan ole myöhempiä varsinaisia kauneusidoleita, mutta toki on monia, joita pidän kauniina tai muuten ihailen, kuten Julia Robertsia ja Claudia Schifferiä.

  • Sanni

   Audrey on kyllä niin <3 <3 <3 …..

   Totta muuten, että joskus kun jostain henkilöstä lukee/kuulee enemmän, hän alkaa näyttäytyä eri valossa, jopa ulkoisesti. Kun henkilöön "tutustuu" paremmin, hän voi sen seurauksena muuttuakin ulkoisesti ikävämmän näköiseksi tai päin vastoin kauniimmaksi ja säteilevämmäksi. Niin se persoona ja elämäntyylikin vaikuttavat kokemukseen ulkoisesta olemuksesta.

 7. Minnie

  Tulin vaan sanomaan, että olipa kiva ja kaunis kirjoitus kauneudesta! :)

  • Sanni

   Kiitos :)

 8. SaraM

  Moi! Ei tän postauksen aiheeseen liity, mutta osaatko sanoa, millasella aikataululla niitä couchsurfing-majoituksia kannattaa etsiskellä? Oon ehkä tässä piakkoin lähdössä kierteleen Eurooppaan liikkuvalla aikataululla ja mietin, et pitääkö ne hankkia tyyliin päiviä aikaisemmin vai? :)

  • Sanni

   Riippuu ihan kohteesta; mitä suositumpi, sitä aikaisemmin request täytyy lähettää. Esimerkiksi New Yorkiin majoituskyselyt täytyy lähettää jo kuukausia aikaisemmin, spontaani sohvasurffaus sinne ei onnistu. Suosituimpien kohteiden houstit saavat kymmeniä tai jopa satoja majoitustoiveita päivässä eivätkä edes ehdi lukea kaikkia. Hyvän tavan mukaista on lähettää request viimeistään muutamaa viikkoa aikaisemmin. Mitä aikaisemmin alkaa hakea paikkoja, sitä paremmat tsäänssit löytää majoittaja.

   Viime hetken sohvatoiveita varten on suosituimmissa kohteissa olemassa Emergency-ryhmiä, joihin voi postata viime hetken majoituspyyntöjä –> siis jos hakee paikkaa tyyliin parin päivän sisällä.

 9. Kattis

  Loistava postaus jälleen!
  Itse huumaannun Emily Didonaton ja Doutzen Kroesin kauneudesta. Myös Liv Tyler on persoonallinen kaunotar minun makuuni :)
  Miehistä tulee mieleen ensimmäisenä Cillian Murphy – hänessä on jotain magneettista! Myös nuori Josh Hartnett surusilmineen on upea ♡

 10. Eevi

  Kävin kyttäilemässä naisia sitä mukaa, kun luin kommenteja ja Emily Didonaton kohdalla tuli tuttu tunne teiniajoilta: miksen mä vois olla ton näkönen! :D

  Vieläkö Fergie on nounou, Sanni? :D

  • Sanni

   Vieläkö Fergie on nounou, Sanni? :D

   Kylllllä! :D

   Ohoh tuo Emily Didonato, mikä luusto…! :-0 Ja pornohuulet… ^_^ Aika kissa…! ;)

 11. ella

  Kiinnostava postaus. Omia suosikkejani on ihanainen Brat Pack -mimmi Molly Ringwald. Osansa ihastuksessa saattaa olla 80-luvun roolien turmeltumattomalla höpöisyydellä. Ihonsävyä myöten jaksan aina ihastella tämän jenkkikaunottaren piirteitä ja hänen luontaista väripalettiaan.

  Björkin helpommin lähestyttävästä kauneudesta tuli mieleeni, kuinka ”kauniit menninkäiset” ovat innoittaneet myös minua. Pienenä lainasin kirjastosta ahkerasti Elfquest-sarjakuvia ääneen luettaviksi niissä seikkailevien pienten persoonallisen näköisten haltioiden vuoksi. Aikuisin silmin mm. hahmojen vyötärö-lantiosuhteet voivat tietysti antaa arveluttavaa mallia pikkutytölle, mutta silloin estetiikan osalta päällimmäisenä oli ajatus siitä, miten pyöreät ja erikoiset kasvotkin voivat olla kauniit eivätkä pelkästään täydellisen ovaalit, jollaiset tietenkin omasta pallopäisestä perspektiivistä katsottuna oli ”kaikilla”.

  Onneksi kaunottaria (ja komistuksia) riittää jokaiseen makuun :)

 12. Anonyymimuumi

  Brigitte Bardot – hän on minulle täydellisen naisen ruumiillistuma, mikäli ei olisi niin naurettavan rasistinen. Mutta mielestäni Bardotissa tiivistyy hyvin se, mikä ranskalaisnaisissa on mielettömintä: nainen ja tyttö samassa paiketissa: etäinen ja läsnä, neitsyt ja viettelijätär – ja ne silmät. Ymmärrän miksi miehet menee heikoksi yrittäessään saada noita silmiä tuikkimaan juuri heille. Toinen ranskalaisnäyttelijätär joka onnistuu melko hyvin tässä myös on Audrey Tautou. Valitettavasti muistutan itse jotain viikinkisoturia kuin eleganttia ranskatarta, mutta joskus mielessäni haluaisin muistuttaa enemmän ranskattaria.

  Muita kauneusidoleita ovat Monica Bellucci, Janet Leigh, Grace Kelly jne.

 13. Karoliina

  Pidän kovasti Natalie Dormerin ulkonäöstä samoin kuin joskus jossain dokkarisarjoissa näkyneen Cherry Healeyn ulkonäöstä. Ehkä tuo Natalie Dormer on persoonallisella ulkonäöllään suosikkini.

  Camero Diaz on myös hyvin sievä makuuni. :)

 14. Kati

  Grace Kellyn tyylikkyys ja kauneus olivat aivan huippua. Tietysti myös Greta Garbo ja Elizabeth Taylor. Näissä vanhan Hollywoodin tähdissä on sitä hienostunutta tyylikkyyttä (eikä heistä kaikkia asioita tiedettykään).

  • Sanni

   (eikä heistä kaikkia asioita tiedettykään).

   Niin totta :) Jäivät monellas tapaa paljon salaperäisimmiksi kuin nykypäivän starat.

 15. msr

  Meikkitaiteilija Samantha Ravndahl, meikattuna upea ja myös meikittä! Tajuton kroppa ja ihanat siniset silmät myös ilman piilareita.
  Muusikoista jaan ihastuksesi Björkiin ja rakastan yli kaiken Anneke van Giersbergenin kasvoja. Se muija rokkaa ihan mitä tukkatyyliä vaan. Kauneinta hänessä on hymy ja silmät. https://youtu.be/G8zkDOyCJxo
  Näyttelijöistä omia suosikkeja ovat Sigourney Weaver (Ripleynä tietysti), Jodie Foster (Uhrilampaat & Elysium, eri ääripäiden roolit viehättää), Uma Thurman, Milla Jovovich.. Jessica Lange on varmaan vanhin kenestä tykkään, joku niissä kasvoissa ja olemuksessa viehättää aivan erityisesti. American Horror Storyn ensimmäisellä ja toisella kaudella roolisuoritukset ovat hänellä jotenkin vielä niin sydäntäriipiviä, että pidän hänestä jo siksikin aivan valtavasti. :)

  • Sanni

   Anneke on sekä mun että Mr. Karkkipäivän kauneusidoli :) Hymy ja silmät vetää kyllä kenet tahansa veteläksi, tai ainakin luulisi… No, viimeistään ääni ;)

 16. SV

  Onhan noita, esim. Elisabeth Taylor nuorena, Izabella Scorupco jne. mutta suomalaisista julkisuudessa olevista naisista en lakkaa ihastelemasta Katariina Kaituetta… Kaunis ihminen on kaunis, ei voi mitään :) Samoin Kristiina Halttu sykähdyttää aina. Kumpikin näistä kotimaisista kaunottarista on mielestäni jotenkin sykähdyttävän kaunis, ei virheetön mutta karismaattinen.

  Miehen ulkonäössä pidän karskin miehekkyyden ja jonkin feminiinisen piirteen, esim. pitkät hiukset, kaunismuotoinen suu, suuret silmät tms. yhdistelmästä.

  Jänniä juttuja nämä kauneusasiat, mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä!

 17. Rosa

  Pakko vain kommentoida tuota Vertigo-elokuvaa. Mielestäni siinä on yksi suurimmista elokuvahuijauksista koskaan. Kun mies vie tumman naisen muutettavaksi ja vaalennettavaksi kampaajalle, kampaaja toteaa, että helppo juttu; ”This is easygoing haircolour!” tai jotain sinnepäin. Tummasta vaaleaan kun ei niin vaan kertaistunnolla päästä (ainakaan helposti!!)Ja tosiaan tyyppi tulee ulos salongista tuhkaisen platinaisena ja (hyväkuntoiset?) hiukset päässä. Luulen, että noilla tummilla kulmilla halutaan muistuttaa, ettei nainen ole oikeasti blondi ja jätetty ne siksi provoisoivasti ”hoitamatta”

  • Sanni

   Hehheh :D

 18. Anna-75

  Halusin kommentoida, sillä itse taidan näyttää juurikin Björkiltä. Samoja kasvonpiirteitä löytyy. Etenkin nuorena näytin enemmän. Muistan miten Englannissa asuessani kuulin jatkuvasti että näytän Björkiltä. Silloin en ollut asiasta kovin otettu, sillä näin hänet vain aasialaissilmäisenä omituisena naisena. Nyt tajuan kuinka sievä ja erikoisella tavalla kaunis hän on ja itseänikin osaan jo arvostaa tässä iässä.

  Kiitoksen kukkasia sun hyvälle blogille, jalat maassa kun olet niin jaksaa seurata aina vaan!!! <3

  • Sanni

   Kiitos Anna :)

   Hienoa että opit arvostamaan omaa kauneuttasi :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.