Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kiiviä ja marjoja Baltiasta

Aika esitellä joulukuussa saamani Kivvi-kosmetiikkatuotteet.

Kivvi on latvialaista luonnonkosmetiikkaa. Nimi tulee kiivi-hedelmästä, jonka siemenöljyä käytetään sarjan jokaisessa tuotteessa. Mielenkiintoinen valinta aktiiviaineeksi, kun ottaa huomioon, että sarja samalla myös korostaa baltialaisuutta ja Baltian metsien marjoja raaka-aineinaan. Eksoottinen kiivi ja pohjoisen marjat ovat aika persoonallinen yhdistelmä markkinoinnissa :)

Kivvi__esite

Kivvi kertoo kiivin siemenöljystä sivullaan näin (vapaasti suomennettuna ja tiivistettynä);

”Viimeisimmät tutkimukset ovat todenneet kiivin siemenöljyn yhdeksi arvokkaimmista ja tehokkaimmista kosmetiikan raaka-aineista. Sillä on antioksidanttisia ja anti-age-vaikutuksia; se korjaa ihosoluja ja kosteuttaa. Kiivin siemenöljyssä on korkea pitoisuus omega-3-rasvahappoja sekä muita mikroravinteita kuten kaliumia, magnesiumia ja C- ja E-vitamineja.

Kiivin siemenöljy sopii erinomaisesti hoitamaan herkkää ja rasvoittuvaa ihoa jolla on laajentuneita huokosia. Öljyn tasapainottava vaikutus on öljyn alhaisen jäätymispisteen ansiota (!! Sanni ihmettelee tätä argumenttia !!). Kiivin siemenöljy hoitaa myös kaikenlaisia ihotulehduksia kuten aknea, ekseemaa ja psoriasista, sekä korjaa vaurioitunutta ihokudosta, suonikohjuja ja liiallisen aurinkoaltistuksen seurauksia, häivyttäen juonteita, ryppyjä ja arpia.”

Jopas on lupaukset! :) Mihinkään tutkimuksiin ei ole linkkejä, enkä omienkaan tietojeni perusteella osaa ottaa kantaa kiivin superominaisuuksiin. Minulle kiivin siemenöljy ei ole entuudestaan tuttu kosmetiikan ”superraaka-aineena”, mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö hedelmällä voisi olla kaikki Kivvin listaamat vaikutukset. Se vain ei ole niitä tunnetuimpia siemenöljyjä kosmetiikassa.

Edit. Löysinpäs kuitenkin viittauksia tutkimuksiin Kivvin Ingredients-sivulta. ;) Mutta – tutkimukset koskevat kemiallisia yhdisteitä joita kiivi sisältää, kuten c-vitamiinia, AHA-happoja ja mono- ja oligosakkarideja, eivät kiiviä itseään tai sen siemenöljyä. Kiivin hyötyjä kosmetiikassa perustellaan siis sen sisältämillä yhdisteillä. Parhaimman uskottavuuden kannalta voisi kuitenkin odottaa, että valmistajalla olisi myös esittää itse raaka-aineeseen eli kiivin siemenöljyyn pohjautuvia tutkimuksia (kuten muilla luonnonkosmetiikan valmistajilla on omista raaka-aineistaan).

Kivvi__esite_sivu_paivavoide

Kivvin tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti. Joulukuussa testisatsin saapuessa jäin ihmettelemään, miksi vain putsarissa on Ecocert-logo. Sain asiaan nopean selvityksen maahantuojalta; Kivvin tuotteet eivät olleet alunperin sertifioituja, ja vanhat, logottomat etiketit käytetään ensin loppuun.

Kivvin sivuilla sertifikaatille ei juuri anneta näkyvyyttä, eikä asiakas kovin helpolla löydä mistään tietoa sertifioinnista. Uutisarkistosta toukokuulta 2014 löysin uutisen, jonka mukaan Kivvi on tuolloin saanut Ecocert-sertifikaatin. Muuten sertifiointi näkyy merkin sivuilla ainoastaan tuotteiden incilistojen lopussa. Mielenkiintoista tämäkin. Useimmat sertifioidut luonnonkosmetiikkamerkit haluavat päinvastoin korostaa sertifikaattia ja saattaa kuluttajien tietoon mahdollisimman näkyvästi, minkä tahon sertifikaatti yrityksellä on.

Kivvi__esite_sivut

Kivvin suomenkielinen esite on söpö. Pisteet maahantuojalle siitä, että tuote-esite on käännetty – monilla merkeillä ei ole esitteitä lainkaan, puhumattakaan siitä että ne harvat olemassaolevat olisi käännetty. Esimerkiksi Estelle & Thildin tuote-esitteet tulivat aina ruotsiksi, silloin kun itse vielä tein merkin parissa töitä. Ehkäpä tilanne on parantunut siitä..?

(Ehkä kaikkein vaikuttavimmin esitepuolella on kunnostautunut Dr. Hauschka – heidän perusteelliset ihonhoito-oppaansa ovat niin kaunista katseltavaa ja kiinnostavaa luettavaa että voisin suositella niitä kaikille kosmetiikasta kiinnostuneille, ei pelkästään luonnonkosmetiikasta. Todella esimerkillistä!)

Sitten itse tuote-arvioihin. Osa varmaan jo skrollasi tänne ;D

     Kivvi__putsari_kasvovesi

Sage and Peppermint Cleansing Facial Wash

eli salviaa ja piparminttua sisältävä kasvopesu normaalille, kuivalle ja herkälle iholle

150 ml 16€ (yritän alkaa muistaa lisätä arvosteluihin myös hintatiedot! ;))

Miellyttävä maitomainen koostumus joka kuitekaan ei ole emulsiota vaan  kevyesti vaahtoavaa. Jättää ihon todella miellyttävän pehmeän tuntuiseksi vailla kireyttä, nahkeutta tai kalvoja. Ei pese narskuvaksi. Olen kokenut putsarin, kenties juuri tuon narskunnan puutteessa, niin miedoksi, että usein vaahdotan ihon vielä toisenkin kerran. Ikäänkuin varmuuden vuoksi.

Ainoan miinuksensa tuote saa tuoksusta. Yleensä niin raikas piparminttu onnistuu Kivvin putsarissa tuoksumaan oudon tunkkaiselle, ja tuoksu on kaiken kaikkiaan jotenkin halvan ja ei-loppuun-mietityn oloinen. Tuoksuthan ovat kosmetiikassa todella tärkeä osa ja kuten Mádara-vierailullakin opin, on ihonhoitotuotteiden tuoksuja suunnittelemassa aivan omia parfyrmöörejä.

Pakkausteksti sanoo tuotteen sopivan myös silmämeikin poistoon. En ole kokeillut, mutta ei toisaalta tulisi mieleenkään laittaa silmään mitään missä on mentolia.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin mukava putsari jonka käytän mieluusti loppuun. :)

Kivvi__

Facial Toner with Raspberry and Lemon Balm Extract

eli vadelma- ja sitruunamelissauutetta sisältävä kasvovesi kaikille ihotyypeille

150 ml 16€

Erittäin miedon tuntuinen kasvovesi, joka tuntuu iholla melkein kuin vedeltä. En valitettavasti pidä tuoksusta; kuin tunkkaista ruusuvettä johon on sekoitettu yrttejä. Incissä on veden jälkeen vadelman kukkaisvettä, aloeuutetta ja damascena-ruusun vettä.

Älkää säikähtäkö jos ostatte tätä kasvovettä ja avaatte korkin ja näette pullon pohjalla ruskeaa jäämää. Selvitin asian maahantuojalta ja tämä on kuulema Kivvin kasvoveteen kuuluva ominaisuus. Ruskeat hippuset tulevat käytetyistä kasviuutteista.

Kivvi__kasvovoiteet

24 H Moisturising Fluid with Borage and Tangerine Extracts

eli rohtopurasruoho- ja mandariiniuutetta sisältävä nestemäinen kosteusvoide kaikille ihotyypeille

50 ml 28,50€ / Matkakoko 15 ml 17,40€.

Erittäin ohut fluidi, niin vesimäinen että lähtee heti valumaan sormenpäistä kun sitä annostelee. Koostumuksessa on jotain  jännää jonka sanoihinpukemista olen yrittänyt miettiä koko testijakson ajan. Tämä ominaisuus tulee esiin myös toisessa Kivvin testivoiteessani; voiteet tuntuvat levittyvän aaaaavistuksen jähmeästi, ikään kuin koostumuksesta puuttuisi liukastavia ainesosia. Ero oli huomattava verrattuna edellisiin testituotteisiini Estelle & Thildiin, jonka voiteet ja seerumit ovat niin liukkaita että niitä voi pyöritellä iholla vaivatta.

Ei Kivvin voiteitakaan mitenkään vaivalloista ole levittää, koostumus vain on jotenkin…. ei-niin-liukas. Vähemmän ”ylellinen”. Vaikea löytää sopivia kuvailevia sanoja sensorisille jutuille…! Kummassakin voiteessa on titaanidioksidia (jauhemainen ainesosa), jähmeys voisi mahdollisesti johtua myös siitä.

24 H Moisturising Fluid tuntuu kuitenkin oikein miellyttävältä ja iho jää pehmeän ja sileän tuntuiseksi. Tymäkässä tuoksussa on nerolia.

Kivvi__kasvovoiteet2

All Day And Night Cream with Birch and Blueberry Extracts

eli koivu- ja mustikkauutetta sisältävä 24-h-voide normaalille, seka- ja rasvoittuvalle iholle

50 ml 32€ / Matkakoko 15 ml 18,85€

Mietin ensin, ovatko tämän ja 24 H Fluidin ihotyyppikuvaukset menneet sekaisin. Vesimäisen ohutta voidetta suositellaan kaikille ihotyypeille, kun taas tämä huomattavasti paksumpi, täyteläinen voide sopii seka- ja rasvoittuvalle iholle? Hmm. No, suositushan liittyy ensisijaisesti voiteessa käytettyihin ainesosiin eikä voiteen tyyppiin, mutta on silti poikkeuksellista, että seka- ja rasvoittuvalle iholle soveltuva voide on rasvaisempi kuin kaikkien ihotyyppien voide.

”Ihan mukava perusvoide joka tuoksuu hyvälle”, näin voisin tämän voiteen herättämät tunteet tiivistää. Siinä missä putsarin, kasvoveden ja 24-H-Fluidin tuoksut ovat minusta jotenkin epähienostuneita ja eivät-niin-miellyttäviä, on Koivu-mustikkavoiteessa onnistunut, pehmeän makea appelsiini-vaniljainen tuoksu.

Missään Kivvin kasvovoiteissa ei muuten ole alkoholia. Kivvin suomenkielisessä esitteessä lukee että ”mitkään Kivvi-tuotteet eivät sisällä alkoholia”, mutta se ei pidä paikkaansa; useissa Kivvin tuotteissa, kuten putsareissa, vartalovoiteissa ja suihkugeeleissä, on bentsyylialkoholia. Kasvovoiteet ovat kuitenkin alkoholittomia.

Kivvi__kuorinta

Facial Scrub with Bamboo and Papaya Seed Oil

eli bambujauhepohjainen kasvokuorinta.

50 ml 21,10€

Jouduin turvautumaan tuotteen kanssa väkivaltaan. Pumppumekanismi ei toiminut, ja lopulta päädyin hakkaamaan korkin irti vasaralla. Maahantuoja oli jo lähettämässä minulle uutta näytettä, mutta en malttanut enää odottaa ja turvauduin työkaluun. :)

Kivvi__kasvokuorinta

Siirsin voiteen vanhaan Lily Lolon mineraalipurkkiin.

Kas, täältä löytyi minun Kivvi-suosikkini! Kuorintavoide on aivan ihanaa. Sen sisältämä bambujauhe on aika karkeaksi jauhettua, eli ihan herkimmälle iholle en tätä suosittelisi. Itsekään en yleensä pidä karkearakeisista kuorinnoista, mutta Kivvin käyttökokemus on voiteen koostumuksen ja hurmaavan tuoksun yhteisvaikutuksella mitä miellyttävin, ja iho jää niiiiiiin pehmeäksi ja siloiseksi että tällaista en ole kokenut sitten Blissin Facial Polishin. Ilman jälkinahkeutta tai kalvoja tai mitä kaikkia jälkituntemuksia kosmetiikan tuotteet voivatkaan iholle jättää. (Kyllä, olen elämässäni kokeillut myös kuorintoja, jotka jättävät rasvaisen jälkitunteen… Ei minun ”kuppini teetä”.)

Kuorintavoiteessa on vähän samantyyppinen jälkiruokamainen appelsiinivaniljainen tuoksu kuin Koivu-mustikka-kasvovoiteessa, mutta vieläkin pehmeämpi. Nam!

Kaikella kunnioituksella, AHA-hapot, mutta ei iho teidän jäljiltänne koskaan jää yhtä sileäksi kuin mekaanisen kuorinnan jälkeen.  ;) Minulle on suositeltu happopohjaisiin tai entsymaattisiin kuorintoihin siirtymistä, mutta tunnustan, että en taida ikinä täysin luopua kunnon raekuorinnasta. <3 En ehkä suorita raekuorintaa enää niin tiheästi kuin ennen, mutta ei tätä sileyden tunnetta vain tuo mikään muu kosmetiikan aine. Ja minä haluan edelleen kokea tämän vertaansa vailla olevan sileyden.

*

Kivvin tuotteita Suomessa myy Waku Organics.

Kommentit (31)

 1. NG

  Oliskohan niin, että ihosi on niin hyväkuntoinen, ettei se mitään kemiallisia kuorintoja tarvitse? Vaurioituneempi ja vanhentuneempi (kuivempi) iho saattaa mekaanisesta kuorinnasta vain ärtyä, ja tarvita sen kemiallisen kuorinnan asteittaisen vaikutuksen..

  Sait kyllä jälkiruokahaluni heräämään kuvaustesi voimin…

  • Sanni

   Oliskohan niin, että ihosi on niin hyväkuntoinen, ettei se mitään kemiallisia kuorintoja tarvitse?

   Siluetti Spa’ssa oltiin toista mieltä :) (Ja ei, eivät yrittäneet myydä minulle omia AHA-happokuorintojaan ;))

   Paulan AHA-hapot ovat tehneet ihostani selvästi sileämmän ja paremman tuntuisen kuin ennen, mutta ei sileys kuitenkaan samaa luokkaa ole kuin rakeiden tehtyä työnsä ;D

 2. julia

  Moi! Anteeksi, että kommenttini ei liity postauksen aiheeseen, mutta haluaisin kysellä sinulta hieman ! (: Eli siis olen aina meikannut, mutta nyt minuun on iskenyt kunnon kiinnostus meikkaamista kohtaan. On asioita, joista en vielä tiedä ja asioita jotka kummastuttavat! Haluaisinkin kysyä sinulta pari asiaa, sillä olethan alan ammattilainen. (: Minulla itselläni on kuiva iho, joka tarvitsee kosteutusta. Voiko meikkivoiteen alle laittaa ensin kasvorasvaa, sitten primerin ja meikkivoiteen vai vaan primerin ja meikkivoiteen? Ja jos laittaisin vain primerin meikkivoiteen alle, mikä olisi hyvä primeri, joka samalla kosteuttaisi? Tämä on ollut minulle suurin ongelma :D Lisäksi haluaisin kysyä, jos sattuisit tietämään tuotemerkkejä, joilta löytyisi hyvä peitevoide vaalealle iholle. Monia peitevoiteita olen kokeillut, mutta en ole löytänyt hyvää nestemäistä, joka olisi vaalealle iholleni sopiva!

  • Sanni

   Hei julia!

   Voiko meikkivoiteen alle laittaa ensin kasvorasvaa, sitten primerin ja meikkivoiteen vai vaan primerin ja meikkivoiteen?

   Iho on aina hyvä kosteuttaa ennen meikin levitystä, sillä kosteutetulle iholle meikki asettuu kauneiten (heh, onko tuo sana suomea? :D). Useimmilla ihotyypeillä on aina jonkun verran pintakuivuutta, ja jos ihoa ei ole kosteutettu, iho pyrkii ottamaan itseensä kosteutta meikkituotteista –> imaisee itseensä meikissä olevan veden ja rasvamaiset ainesosat, minkä seurauksena meikki ei enää levity yhtä liukkaasti ja tasaisesti kuin sen on tarkoitus. Tuloksena voi olla kökköinen, kuivakan näköinen pinta. Suositeltavaa on siis aina kosteuttaa iho ensin ja antaa kosteustuotteen imeytyä ihoon kunnolla ennen meikin levitystä. Jos sinulla on kiire eikä aikaa odotella voiteen imeytymistä, kosteuta iho ohuella seerumilla; se imeytyy hetkessä ja ihon pinta on valmis meikille.

   jos laittaisin vain primerin meikkivoiteen alle, mikä olisi hyvä primeri, joka samalla kosteuttaisi?

   Kuten yllä totesin, en suosittelisi kosteusvoiteen skippausta – etenkään kuivalle iholle. Kuiva iho tarvitsee ehdottomasti kosteutusta meikin alle. Vaikka meikki näyttäisi ensin levittyvän ihan nätisti kosteuttamattomallekin iholle, niin yleensä ihon janoisuus alkaa näkyä päivän mittaan meikkipohjan rapistumisena.

   Jos kuitenkin välttämättä haluat jättää kosteusvoiteen välistä ja kosteuttaa ihon pelkällä primerilla, suosittelen Zuiin luomu-pohjustusvoidetta. Se on erilainen kuin silikoneihin pohjautuvat synteettiset pohjustajat, eikä tee samanlaista blurrattua pintaa (–> ei häivytä ihohuokosia), mutta kosteuttaa ihon todella tehokkaasti. Silikonin ja synteettisten polymeerien sijaan ykkösainesosina onkin manteliöljyä, ruusuvettä, kehäkukkaöljyä ja glyserolia. Todellinen kosteuspommi siis, sanoisin että aivan täydellinen kuivalle iholle.

   En osaa sanoa miten Zuiin pohjustaja toimii synteettisen meikkivoiteen alla, se ei todennäköisesti kiinnitä ”normi”meikkivoidetta yhtä hyvin kuin luonnonmukaista meikkivoidetta. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden alla se toimii kuin unelma, sillä luonnolliset meikkivoiteet ovat koostumukseltaan kuivakampia kuin synteettiset ja herkästi ihon kuiviin kohtiin takertuvia. Zuiin tuote luo iholle niin kostean pinnan että herkästi takertuvakin meikkivoide liukuu päälle kauniisti ja tasaisesti.

   Lisäksi haluaisin kysyä, jos sattuisit tietämään tuotemerkkejä, joilta löytyisi hyvä peitevoide vaalealle iholle.

   Mieleen tulee ainakin Make Up For Ever, mutta sen saatavuus on aika huono. Jos asut Helsingissä, MUFElla on liike osoitteessa Helsinginkatu 16. MACillä on myös laaja peiteainesävyvalikoima erilaisilla peittävyyksillä ja koostumuksilla, en ole koskaan merkin peiteainetta itse kokeillut mutta kannattaa ehdottomasti tsekata nuokin. MACin NC15 tunnetaan tosi vaaleana sävynä, tästä kuvasta saat vähän osviittaa. (Peiteaineita on myös nestemäisenä.) MACillä on tiski Helsingin, Turun ja Tampereen Stockmanneilla.

   • julia

    En voi muuta sanoa, kun että KIITOS ! Erittäin selventävä vastaus (:

 3. Jonttu

  Jos kosmetiikkapullon kanssa käy kuten testipullosi kanssa, niin pitää varmaan soitta talonmies tai aviomiespalvelun mies paikalle. :)

  • Jonttu

   …jos ei siis itse omista vasaraa. :)

   • Sanni

    Niinpä ;)

    Mulle on käynyt jo tosi monen vakuumipumpun kanssa noin, että se ei vain toimi. Olen ilmeisesti jotenkin pumppu-kirottu. Noita ei saa auki käsivoimin sitten millään. Vimeksi La Roche-Posayn testipullo oli myös vastaavalla tavalla rikki, ja se ei auennut edes vasaralla…! Että on nuo kyllä kestäviä….

    • NG

     Mistä la Roche Posayn putelista oli kyse? Itse huomasin, että Toleriane Ultra-pakkauksella on oma mekaniikkansa, joka piti bongata… toimi loistavasti, mutta ilman jutun jujun hoksaamista olisin kai joutunut hakkaamaan sitä vasaralla…

     • Sanni

      Mistä la Roche Posayn putelista oli kyse?

      Se oli Toleriane Ultra. Vääntelin korkkia loputtomiin ja pumppasin, pumppasin, pumppasin… Ei herunut pisaraakaan. Sain sitten uuden pullon tilalle joka toimi moitteettomasti. En tiedä mikä ”juju” siinä ekassa pullossa olisi ollut, veikkaan että se oli oikeasti viallinen yksilö. Toisen sain toimimaan ihan normaalisti ilman sen suurempaa vaivaa, muistaakseni korkkia piti vain kääntää oikealle niin mekanismi avautui.

      • NG

       Juu, itsekin pähkäilin ja ihmettelin, kunnes äkkäsin purkin kyljessä jonkin ohjeentapaisen… eli piti kääntää tietyllä tavalla.
       Enää en muista tarkkaan, mutta se pakkaus oli muutenkin loistava innovatiivisuudessaan – tippaakaan ei mennyt hukkaan, pakkaus tyhjeni hygieenisesti ja sisäpakkaus meni ihanasti ’ruttuun’… voitti kyllä nerokkuudellaan kaikki tähänasti näkemäni pakkausmuodot!

       • Sanni

        *nyökyttelee* Pakkaus on todellakin huippuhygieeninen. Ja tykkäsin sisällöstäkin..! ^_^

  • Sanni

   ^_^

   • Jonttu

    Eli Mr. Karkkipäivällä voi olla tärkeäkin rooli kosmetiikkatestauksessa virallisena vasaramiehenä. :)

    • Sanni

     Kyllä mää itte vasaroin ;D

     • Jonttu

      Naisenergiaa. :)

 4. memmuli

  Voi miten suloisia pakkauksia! Kiinnostaisi kokeilla, mutta taitavat olla aivan vääränlaisia meikäläisen iholle, joten tyydyn katselemaan kuvia :)

  • Sanni

   Kiinnostaisi kokeilla, mutta taitavat olla aivan vääränlaisia meikäläisen iholle

   Aivan, harmillisesti Kivvilläkään ei ole hajusteettomia tai herkälle iholle soveltuvia tuotteita. Hajusteettomien käyttäjillä on lopulta aika rajoitettu valikoima luonnonkosmetiikan puolella.

 5. Tiltu

  Onpa nätit pakkaukset! Muuten sarjasta jäi postauksesi perusteella hieman epämääräinen mielikuva..

  • Sanni

   Muuten sarjasta jäi postauksesi perusteella hieman epämääräinen mielikuva..

   Niin, voin ymmärtää tämän… Vähän epämääräinen olo jäi itsellekin. Hintojensa puolesta Kivvi brändäytyy ikäänkuin vähän ylellisemmäksi merkiksi (sarjan tuotteethan ovat kalliihkoja myös Latviassa), mutta tuotteiden elämyksellinen puoli (tuoksut, koostumukset) sekä sivuston tietynlainen huolimattomuus antavat hieman toisenlaista kuvaa. Pakkausten ulkonäkö on aivan valloittava ja niiden perusteella olisi jotenkin odottanut myös kautta-linjan houkuttavaa ja hiottua tuoksumaailmaakin.

   Kuitenkin kokemukseni sarjasta on kaiken kaikkiaan positiivinen. Merkki valmistaa ja kehittää tuotteensa itse, valikoima on mukavan laaja ja testaamani tuotteet muutamaa tuoksua lukuunottamatta oikein hyviä. Jos hinnat vielä olisivat paremmin kohdillaan niin kokonaisuus olisi mielestäni mitä ilahduttavin ja kilpailukykyisin luonnonkosmetiikan markkinoilla.

 6. msr

  Kiivi raaka-ainevalintana on kyllä hämäävä. Sille on kuitenkin erittäin moni allerginen (yleensä ei ole mikään lievä allergia kyseessä) ja itse hedelmä sisältää niin voimakkaita allergeeneja, ettei muutenkaan kenellekään suositella kokonaisen hedelmän syöntiä kerralla (vaan kenet oot koskaan nähnyt syövän puolikasta kerralla? :D)
  Onneksi sentään kiivi on pakkauksissa melko hyvin esillä. Itsehän kerran voitelin itseni jollain garnierin voiteella kaulasta alaspäin ja niin oli kroppa tulessa. Kun uskaltauduin suihkun alta pois, luin incistä hyvin pitkältä ”kiwi fruit extract”. Opin sen jälkeen kyllä tutkimaan joka tuotteen incin huolella ennen ostamista, vaikkei tuotteen nimessä sanallakaan mainittaisi asiasta.
  Harmittaapa nyt kun tuotteet kuulostavat kivoilta, mutten voi niitä koskaan kokeilla :/

  • Sanni

   Sille on kuitenkin erittäin moni allerginen (yleensä ei ole mikään lievä allergia kyseessä) ja itse hedelmä sisältää niin voimakkaita allergeeneja, ettei muutenkaan kenellekään suositella kokonaisen hedelmän syöntiä kerralla

   Hyvä huomio.

   Tällaisten yleisinä allergeeneina tunnettujen raaka-aineiden käyttö kosmetiikassa mietityttää välillä. Toisaalta allergisia on väestöstä lopulta sen verran pieni prosentti ettei se kai sitten ”isossa kuvassa” vaikuta valmistajien formulointeihin – tietysti poislukien erikseen herkälle iholle kehitetyt tuotteet joista ei varmasti kiivin kaltaisia ainesosia koskaan löytäisi.

   • NG

    Kiivi aiheuttaa kuulemma esim, suuoireita monille muuten terveille… näin tiesi kertoa ihotautilääkäri muinoin.

    Kauhistelin tosiaan joskus samaa INCI-listoja kahlatessani. Miksi esim. TiGin johonkin shampooseen oli ympätty kyseistä allergeenia? Viherpiipertämistä? Viherpesua? :)
    En edes kokeilisi kiivivoiteen levitystä kropalle, vaikka hyväkuntoinen sen iho nyt onkin…

    • Sanni

     Miksi esim. TiGin johonkin shampooseen oli ympätty kyseistä allergeenia? Viherpiipertämistä? Viherpesua? :)

     Tosi kummallista..! Kiivillä kun tuskin on merkittävää roolia missään hiustuotteessa… :P Tuskin tuoksunkaan puolesta, sen Tigi hoitaa riittävästi hajusteillakin… ;D

 7. Elli A

  Oletko koskaan kokeillut kasvoharjaa? Sellaista sähkökäyttöistä? Siitä tulee ihan todella sileä iho. Itsekin tykkään nimittäin hienorakeisista kuorinnoista juuri sen niiden jälkeisen ihanan sileän ihon vuoksi. Vaikka kosmetologit tuntuvat sanovat nykyään, että raekuorintoja on syytä välttää. Mutta tuon kasvoharjan hankinnan jälkeen en ole edes muistanut raekuorintoja. Ja se harja on todella hellävarainen (voi kuulemma käyttää jopa couperosa-iholle), mutta loputulos on yhtä hyvä, ellei parempi kuin raekuorinnassa.

  • Sanni

   Oletko koskaan kokeillut kasvoharjaa? Sellaista sähkökäyttöistä?

   En ole, jätin tarjotun Clarisonic Mian’kin väliin. En oikein edes tiedä miksi. :) Kai siksi kun olen niin epätrendikäs…! Mua ei kiinnosta monet jutut joiden tavallaan pitäisi olla itsestäänselvästi kiinnostavia kaltaiselleni ”friikille”. :D Mistä juuri oli puhetta nimimerkki NG:n kanssa, hänen kysyessä enkö ole kiinnostunut kirjoittamaan aasialaiskosmetiikasta.

   • NG

    En minä nyt ihan niin tarkoittanut, että pitäisi kaikesta olla kritiikittömän innostunut ;)
    Itseäni ei esim. tuo Clarisonic tai vastaavat yhtään kiinnosta, vaikka niillä saisi miten hyviä tuloksia. Mitä simppelimpää, sen parempi :)

    • Elli A

     Mutta se kasvoharjahan on tosi simppeli! Sillä vaan surrutellaan kasvoja pitkin minuutin verran. Sur sur, epätasaisuudet pois! ;)

     • NG

      Joo, mutta se tarvitsee toimiakseen sähköä :) Pyrin pitämään kauneudenhoidon käsikäyttöisenä.

 8. Jonttu

  Purkin rikkomiseen väkivalloin liittyen onko sinulla jotakin kikka kolmosta siihen, miten esim. mantelimaitopurkeista saisi otettua muovisen korkin pois ennen kierrätysastiaan viemistä? Itse aina tuskailen tuollaisten pakkausten kanssa.

  • Sanni

   Muovista korkkia ei tarvitse poistaa kierrätettävistä tetroista, olen lukenut tuon jostain kierrätysoppaasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.