Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kiitos avustanne! :) Roadtrip Finland buukattu!

Valtavat kiitokset vinkeistänne! Kävimme niitä eilen illalla misterin kanssa läpi, päädyimme reittiin Fiskarsista idän kautta Kuopijjoon, ja varasimme majoitukset samantien. :)

Roadtrip_heinakuu2013_2

Lähdemme maanantaina liikkeelle Fiskarsista ja ajamme tiistaina Porvoon kautta Kotkaan. Keskiviikkona ajelemme Lappeenrannan, Imatran ja Punkaharjun kautta Savonlinnaan. Kansallispuistot ja patikkaretket pitää jättää tällä reissulla väliin, kun misterin polvi on hiljattain leikattu ja äijä liikkuu vielä kepeillä.

Savonlinnasta matka jatkuu torstaina Heinävedelle Valamon luostariin, ja perjantaina päädymme Savon sydämeen Kuopioon, jossa viikonlopun ohjelmassa ainakin järviristeilyä ja ehkäpä viinijuhlatkin. :) Kivaa!

Roadtrip_heinakuu2013

Teiltä tuli mielettömän hyviä vinkkejä paikoista, joista en ole koskaan kuullutkaan, ja varmasti tulemme hyödyntämään niitä tulevilla Suomi-tripeillä. :) Hailuoto, Bengtskär, Möhkö (tuonnehan nyt pitäisi päästä jo ylisöpön nimen takia..! ^_^), Puumala, Lieksa, Vääksy, Mustion linna….  Isommista paikoista Vaasa, Pietarsaari ja Naantali ovat jo pitkään olleet meikäläisen must-see-one-day -listalla, mutta ne eivät nyt mahtuneet tälle reissulle. (Ja harmillisesti herra on kuulema saanut elämänsä aikana yliannostuksen Vaasaa, eikä suostu sinne enää lähtemään :P)

Kuvat Pärinäpoika, Ilkka Luoma, Riitta Väisänen/YLEMikko Paananen/Wikimedia, Pavel Trebukov, Gröndahl/Murtolan Sukukokous

P.S. Pitkästä aikaa taas ikäkysely sivupalkissa! :) Kun Karkkipäivä on ikääntynyt, niin nyt kiinnostaa selvittää onko lukijakuntakin ikääntynyt mukana! ^_^

Kommentit (65)

 1. Tiia

  Pisti vähän hymyilyttämään, kun huomasin tuon ”indie-tori” mainoksen tuossa sivupalkissa;) Mitä suunnitellaan muissa blogeissa versus mitä suunnitellaan karkkipäivässä. Sä olet kyllä vaan niin ihana ja aito oma itsesi!
  JA aika aika mieletön road trip. Toivottavasti on mahtava reissu!

  • Sanni

   Aaww, Tiia <3 Sä hemmottelet mua ihan liian söpöillä kommenteilla. :)

   • Tiia

    No kiva;) Itse ajattelin, että bloggaaja kokisi enemmänkin ahdistava sen, että joku sama tyyppi hölisee kasoittain käsittämättömyyksiä joka postauksen loppuun…

 2. Karoliina

  Kuopio on tällä hetkellä hieman sekava paikka, koska remontti on muuttanut liikennejärjestelyjä :) Mutta ehdottomasti kannattaa suunnata Pikku Pietarin Torikujalle ja Satamaan ja vaikka pienelle risteylylle Kallavedelle, kaupunkia näkee hieman erilaisin silmin :)

  • Sanni

   Kallaveden risteilylle ollaan menossa! :)

  • Bali

   Ihana matka tiedossa, vaikka surenkin että Koli jää teiltä näkemättä! Imatra-Punkaharju-Savonlinna -kolminaisuus on kuitenkin kiinnostava ja myös yleissivistävä noinniinkun kotimaanmatkailun historian kannalta… Kuopion vinkkeihin lisäisin vielä tunnelmallisen kesäillan Kummisedän terassilla sekä ravintola Sammon muikut. Kuopiolaiset hoi, saako kauppahallista vielä italialaista jäätelöä? (Viimeksi sai kun kävin.)

   • Sanni

    Ihana matka tiedossa, vaikka surenkin että Koli jää teiltä näkemättä!

    Luulen että tiemme kyllä jonain päivänä vie varmasti Kolille, luonto- ja patikkaihmisiä kun ollaan…! :) Koli kuuluu muutenkin niihin paikkoihin jotka on aina kiinnostanee.

 3. Kaisa

  Pysähtykää ihmeessä Loviisassa Porvoo-Kotka -välillä :)
  Kannattaa tsekata mm. tuhannen tuskan kahvila + kaunis laivasilta.

 4. Sisi

  Tervetuloa viinijuhlille Kuopioon! Teema onkin tänä vuonna Luomuviinit, odotan itse innolla minkälaisia löytöjä sieltä tekee :)
  Sää ainakin taitaa suosia teidän reissua, aurinkoa luvassa pitkin viikkoa :)

 5. Sazu

  Tervetuloa Imatralle :) Satutte tosiaan tänne hyvään aikaan, BB-viikolla. Tuppukylä herää viikoksi eloon. Ennen Imatralle saapumista kannattaa myös himmata vähän Lappeenrannan puolella ja käydä tsekkaamassa Holiday Club-hotellikompleksi vanhan mielisairaalan alueella. Yksi vanha mielisairaalarakennus on vielä vanhassa loistossaan ja aluehan on ihan mahtava vaikka vain Saimaan ihmettelyyn :)

  Koskinäytös on muuten päivittäin klo 18, jos haluatte nähdä sen in action.

 6. Leni

  Valamo on kyllä ihana paikka, olin itse siellä tänä kesänä viikon verran vetämässä ns. ”ortodoksien rippikoulua” :)

 7. Kemmy

  Jos ruokailette Kotkassa, suosittelen ehdottoman lämpimästi ravintola Vaustia, joka sijaitsee konserttitalon rakennuksessa. Hyvä ruoka ja ihan loistava palvelu!
  Lisäksi kannattaa vierailla Katariinan meripuistossa ja Sapokan vesipuistossa. Kotkassa on taitava kaupunginpuutarhuri, jonka kädenjälkeä kannattaa käydä ihastelemassa.
  Ja Kotkassa pitää maistaa possoa eli munkkipossua/possumunkkia. Ei oo missään niin hyviä, kuin täällä torilta saa!
  Jos kaipaat lisää vinkkejä Kotkassa seikkailuun, niin voit laittaa mulle sähköpostia :)

  • Sanni

   Jos ruokailette Kotkassa, suosittelen ehdottoman lämpimästi ravintola Vaustia

   Vaustia suositteli toinenkin lukija ja se on valittu tiistain illallispaikaksi! :) Meidän hotellikin on ihan siinä vieressä. (Se muuten oli harmillista että en löytänyt Kotkasta mitään pienempiä, nättejä ja persoonallisia hotelleja, ainakaan visitkotkan tai booking.comin sivuilta… Vaihtoehtoina oli keskustassa vain Sokos-hotelli ja Hotelli Merikotka, ja sitten oli vähän keskustan ulkopuolella vähän kolkon opiskelija-asuntolan oloinen kesähotelli Katarina. Karhulan Hovi Karhulassa olisi ollut meidän mieleen mutta siellä ei ollut tilaa… )

   Onko nuo Katariinan meripuisto ja Sapokan vesipuisto sellaisia joihin pääsee veneellä?

   • Mii

    Vausti on avoinna ke-la,mutta sama yritys pyörittää Merikeskus Vellamon ravintolaa,menee tosin klo 18 kiinni,keittiö ilmeisesti klo 17.Sekä Katariinaan että Sapokkaan pääsee ihan maateitse,suosittelen molempia.Jos puistot yleensä kiinnostavat,käykää kurkkaamassa myös Karhulan uusi Jokipuisto.Kotkasta Lappeenrantaan ajakaa Haminan kautta,raatihuoneentori on ihana :) Muutenkin suosittelen koukkausta Haminan kautta,säästytte hieman tietöiltä.

    Ja Savonlinnassa suosittelen kävelyä Kasinosaaren takana olevaan Sulosaareen,ihana keidas keskellä kaupunkia.

    • Sanni

     Vausti on avoinna ke-la,

     No voihan kökkö. :( Onpa harmi. Illallinen klo 17 on meille ihan liian aikainen, olisiko mitään muita hyviä ravintolasuosituksia…?

   • Kemmy

    Olette nyt siis Seurahuoneella yötä? Tuo kesähotelli Katarina on tosiaan merenkulkuoppilaitoksen opiskelija-asuntola ja varmaan aika kolkko.
    Sapokka on kaupungin toisella laidalla, ihan lyhyen kävelymatkan päässä. Siihen kuuluu pienvenesatama ja sitten tuo itse puistoalue. Sapokan kallioiden päältä on hyvä ihastella kaupunkia ja sieltä löytyy myös vesiputous. http://www.sapokka.fi/
    Katariinan meripuisto on ehkäpä noin kolmen kilometrin kävelymatkan päässä Sapokasta. Toki sinne pääsee myös autolla. http://www.kaakko135.fi/nahtavyydet/katariinan-meripuisto
    Ja jos koskimaisemat ei ole entuudestaan tuttuja, niin niitä kannattaa myös käydä vilkaisemassa Langinkoskella. http://www.kaakko135.fi/nahtavyydet/langinkosken-keisarillinen-kalastusmaja.

    • Sanni

     Olette nyt siis Seurahuoneella yötä?

     Joo, varattiin Seurahuone mutta nyt kun kävi ilmi ettei Vausti olekaan auki tiistaina niin mietitään perutaanko Seurahuone ja otetaanko keskustan ulkopuolelta joku halvempi tapaus, vaikkapa freaky Motel Road 66 joka olisi melkein puolet edullisempi. Kun haluttiin keskustaan yöksi oikeastaan melkeinpä vaan tuon ravintolan vuoksi…. (niin ei tarvitse ottaa taksia illalliselta).

     • Kemmy

      No voi ei! :(

      Vaustin jälkeen suosittelen hyvän ruuan takia Wanhaa Fiskaria. Se on vähän kalliimpi paikka, mutta kotkan parhaita ja perinteikkäämpiä ravintoloita
      http://www.wanhafiskari.fi/

      Villinä korttina ehdottaisin La Majaccaa, joka sijaitsee Haukkavuoren näkötornissa. Nettisivut ei toimi ja facebookissa ei ole ruokalistaa, mutta kuulemma ruoka on hyvää ja miljöö ainakin hieno. Uskon, että voisi olla hieno elämys, poikkeaa tyyliltään muista ravintoloista.

      Upealla paikalla meren rannassa on vielä Ravintola Meriniemi. En ole käynyt siellä uuden omistajan/kokin aikana, mutta voittanee ainakin perus rossot yms, ja miljöö täälläkin hieno :)
      http://www.meriniemi.com/index.html

      • Sanni

       Kiitos paljon lisäehdotuksista! Vaikuttavat lupaavilta! :) Täytyy esitellä nuo miehelle kun palaa töistä.

 8. Essi

  Savonlinna-tour guide -ehdokas ilmoittautuu! Mie tuun teijän oppaaks ja näytän kaikki parhaat paikat. Ja sitten vien mökille saunomaan! :) Ihanaa lomaa, nauttikaa meijän rakkaasta Suomesta!

 9. MariWLZ

  Ah ! Möhkö on nätti paikka :)

  Terveisin eräs entinen Ilomantsilainen

 10. Jonna

  Kotkassa kannattaa vierailla Merimuseo Vellamossa. Ja jos aikaa on ja ilmat sallivat, lähteä merelle saaristoon.

 11. Panda

  Minä niiiiin toivon että Lpr:ssä olisi teidän vierailupäivänä superpaljon venäläisiä (niitähän on sielä aina paljon, extrapäivät ovat vielä erikseen) niin tulisi vähän perspektiiviä että kuinka paljon niitä siellä pyörii :D.

  Satamaan kun menette niin miehelle VETY kaikilla mausteilla ehdottomasti Satama-Sannista ;). Mielestäni niistä kojuista kaikista parhain ja maukkain. Väliin tulee kunnolla kinkkua yms.

 12. Alcyone

  Kuulostaa kivalta reissulta! Itellä ollu vähän joku samanlainen mielessä. Ja tervetuloa Lappeenrantaan ;)

 13. PauMau

  Hyvin valittu. Palauduimme juuri tänään Porvoo-Kouvola-Anttola-Sulkava-Savonlinna-Punkaharju-Imatra-Lappeenranta-Hamina-Kotka-Porvoo -road tripiltä :). Täytyy kyllä sanoa, että Punkaharju oli pienoinen pettymys, olin odottanut hienompia maisemia. Poiketkaa muuten katsomassa Kerimäen kirkko, tekee suuntaansa 10 km lenkin jonkun verran ennen Savonlinnaa. Hieno kirkko ja kellotapuliin pääsee kiipeämään katsomaan upeita maisemia!

  • Sanni

   Kerimäen kirkossa olen joskus muinoin käynytkin, on hieno paikka!

 14. Noora

  Suosittelen poikkeamaan Haminan kautta kun Kotkasta lähdette, historiallinen ympyräkaupunki ;)

 15. NG

  Welcome Itä-Suomeen! Kuopio on kaunis kaupunki, ja onhan se savolaisten heimopääkaupunki… siis piäkaapunki..!

  Tämä Pohjois-Karjalassa asuva savolainen sen sijaan lähtisi mielellään tutustumaan Ahvenanmaahan ja Pohjanmaan lakeuksiin… Olet niin kehunut Maarianhaminaa, että suunnittelen kuopiolaisen ystäväni kanssa pakettimatkaa sinne … :)

  • Sanni

   Olet niin kehunut Maarianhaminaa, että suunnittelen kuopiolaisen ystäväni kanssa pakettimatkaa sinne … :)

   Oooo, ihanaa! :)

 16. Myy

  Jotenkin kummasti täälläkin niitä vuosia tulee koko ajan lisää.. Ihme touhua ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.