Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kiinnostaisiko vierailu kosmetiikkatehtaalla?

Nyt olisi tiedossa huippukiinnostava tilaisuus pirkanmaalaisille lukijoille :)

Minulla on ilo kutsua lukijoitani kanssani vähän erilaiseen ”pintaa syvemmältä” -kauneusiltaan Tampereella.

Oletko halunnut päästä kurkkaamaan ”kulissien taakse” kosmetiikkatehtaalle tai kysymään mieltä askarruttavia juttuja suoraan tuotteita kehittävältä kosmetiikkakemistiltä? Nyt siihen on tilaisuus :)

Tilaisuuden tarjoaa Lifehair, jonka brändeihin lukeutuvat mm. LactoLine ja BioRich. Lifehair valmistaa tuotteita omassa tehtaassaan Ylöjärvellä. Lifehair on ainoa suomalainen yritys jolla on oikeus käyttää kansainvälistä Leaping Bunny -merkkiä, joka takaa kuluttajille, ettei Lifehair käytä tuotteissaan eläimillä testattuja raaka-aineita.

Lifehair_ilta

Tilaisuuteen mahtuu 20 henkeä, ja ilmoittautua voi tämän postauksen kommenttilaatikkoon.

Olen itse myös mukana illanvietossa ja tapaan teidät Laukontorilla.

Jotta mahdollisimman moni lukija pääsisi osallistumaan, ovat ilmoittautumiset avoinna vain yhdelle hengelle per ilmoittautuminen, ei siis ”kaverin kanssa”, toivottavasti ymmärrätte. Jos kaverisi on myös lukija, hän voi tietenkin ilmoittautua omalla kommentillaan :)

Tietysti, mikäli ilmoittautumisia tulee reilusti alle 20, voidaan jutella ilmoittautuneiden kanssa kaverin mukaan otosta :)

Mikäli ilmoittautumisia tulee yli 20, arvon osallistujat.

Tottakai myös Pirkanmaan ulkopuolelta saa osallistua iltaan, jos pääsee paikalle :)

Ilmoittautua voi sunnuntaihin 8.11. kello 24.00 saakka.

Meitsi on tästä ihan innoissaan! Kerrankin myös lukijoilla on tilaisuus päästä mukaan ”behind the scenes”! :) Ja varatkaahan mukaan kiperimmät kysymyksenne kemistille! :D

P.S. Tietenkään ei ole pakko kysyä mitään ^_^ Tuli mieleen lisätä lukijalta tulleen kommentin jälkeen. :) Mutta jos mielen päällä on jotain jota on aina halunnut kysyä kosmetiikan tuotekehittelijältä, siihen on mahdollisuus :)

Kommentit (65)

 1. Susanna Tapaninaho

  Moikka

  Olen ammatiltani kemisti ja kiinnostaisi todellakin laajentaa tietämystään kosmetiikan kemian puolelle. Kiinnostaa myös tietää enempi mitä kemikaaleja sitä itseensä ulkosesti laittaa :)

  eli olisin siis todella mielelläni tulossa mukaan jos vaan pääsee

 2. Niina

  Yes! Minä haluan olla mukana ehdottomasti! :)

 3. Karoliina

  Kiinnostaa! Riippuu toki päivästä ja kellonajasta, onko näitä vielä tiedossa?

  • Sanni

   Tuossahan ne lukevat postauksessa isolla :) 18.11. kello 17-20. Ehkä kuva ei näy sinulle jostain syystä…? Laitoin vierailuohjelma on postaukseen kuvan muodossa.

   • Karoliina

    Totta, kuva ei latautunut puhelimella! Verkko on välillä aika heikko täällä sisätiloissa. Koneella näkyy. Olen siis edelleen kiinnostunut, aikataulu kuulostaa sopivalta :)

 4. Tuuli

  Haluan tulla mukaan! :)

 5. Roosa J

  Oi minä! Onpa ihanaa kun Pirkanmaallakin järjestyy tällaisia tapahtumia, mielellään osallistun mukaan:)

 6. Terhi

  Tulisin kans mukaan! :)

 7. LillyLollo

  En ilmoittaudu reissuun mukaan, mutta voisitko Sanni kysyä, mitä tarkoittaa, kun kuorintageelin kuorinta perustuu elektrolyytteihin? Hapot ja entsyymit on ihan normaaleja juttuja, mutta elektrolyytit on vieras asia. Vai liittyykö se noihin happoihin ja entsyymeihin?

  Hyvää mainosta Lifehairille tämä juttu. Minäkin selasin jo kotisivuilta tuotteet läpi. Löysin sulfaatitonta shampoota :) Hyvä vaan, että tällainen kotimainen yhtiö saa julkisuutta. Kaikki varmaan tietävät jonkin Bio Rich -tuotteen, mutta kukaan ei varmaan tiennyt, että se on suomalainen. Kyllähän se kokeilukynnystä laskee, kun tietää, missä tuote on valmistettu.

  • Sanni

   voisitko Sanni kysyä, mitä tarkoittaa, kun kuorintageelin kuorinta perustuu elektrolyytteihin?

   Ehdottomasti välitän tämän kysymyksen :) Enpähän itsekään ole kuullut elektrolyytteihin perustuvasta kuorinnasta.

   • LillyLollo

    Kiitos

 8. Anis

  Heh, nyt pakotit pitkäaikaisen kaappilukijan kerrankin kommentoimaan eli mä ilmoittaudun! Tissipostaukseen aikanaan melkein kommentoin mut se sitten jotenkin unohtui :D

  Saman hengenvetoon voisin kiittää ihanan aidosta blogista ja monta hyvää vinkkiäkin on tarttunut aikojen saatossa mukaan.

  • Sanni

   Huippua! ^_^ Tisseistä tehtaalle, mikäs sen parempi kehityskaari :D

   Kiitos palautteestasi ja toivottavasti nähdään Lifehairilla <3 Täytyy näemmä arpoa osallistujat, taitaa olla jo yli 20 ilmoittautumista.

 9. Sanna-Mari

  Ilmoittaudun reissuun mukaan, jos vain sopii vielä:)

 10. Hanna

  Olisin kiinnostunut tulemaan mukaan mikäli mahtuu/arpaonni suosii! :)

 11. Laura

  Hei!

  Kyllä kiinnostaisi ko. vierailu. Joten ilmoittaudun mukaan, jos vaikka arpaonni suosisi :)

 12. JaanaK

  Olisipa kiinnostavaa päästä tutustumiskäynnille naapurikaupungin tehtaalle ja kuulla tuotteiden valmistuksesta. Eli mukana osallistuja-arpajaisissa :)

 13. Jonttu

  Mitäs mieltä olet tällaisesta asiasta?

  http://www.iltalehti.fi/meikki/2015102620560854_mn.shtml

  Voisitko tehdä esim. postauksen, missä olisi jokin kevyt meikki ilman ripsiväriä (johon mielestäsi juuri sopii ripsivärittömyys)? Mallina voisi olla sellainen, jolle mielestäsi sopii ripsiväritön meikki.

  • Sanni

   Mun mielestä ripsivärittömyys on ihan ok :) Ripsivärittömyydellä on loppujen lopuksi havaittavampi merkitys kokonaislookkiin vain vaalearipsisillä naisilla, maailman väestöstä varmaan suurimmalla osalla naisista on kuitenkin jo luonnostaan tummat ripset (ja monilla tuuheatkin), eli ripsarittomuus yhdistettynä muuten meikattuihin silmiin ei tee heistä mitenkään oudon ja ”jotain puuttuu” -näköisiä.

   Sen sijaan vaalearipsisellä meikki kieltämättä näyttää vähän valjulta jos ripsiä ei ole väritetty mitenkään. Riippuu tietysti myös silmän muodosta miten paljon ripsaroidut ripset auttavat tuomaan silmiä esiin. Jos silmät ovat suuret ja ”vahvan” muotoiset, on ripsarilla vähäisempi merkitys kuin silmissä, jotka ovat pienet ja syvällä. Siitä olen samaa mieltä tuon jutun meikkiartistien kanssa että ripsarittomuus voi tehdä silmistä suuremmat ja ilmeestä viattoman pehmeän, joka sopii tietyn mallisile/sävyisille kasvoille. Siltikin, oma mielipiteeni on, että näissäkin kasvoissa täyttä ripsarittomuutta imartelevampaa on taivuttaa ripset ja laittaa ripsiin ihan ohut kerros pelkästään värjäävää, ei siis paksuntavaa, harmaata tai ruskeaa ripsaria. Niin että ripset erottuvat luonnollisesti.

   Tuollaista ripsaritonta meikkiä mallin kanssa en taida ehtiä tekemään ainakaan ihan lähiaikoina, ja myönnänpä, ettei tuollainen maskarattomuus myöskään oikein inspiroi itseäni :)

 14. marsipaanimonsteri

  Moi!

  Tää ei liity mitenkään asiaan, mutta tarvitsen apua! Mulla on siis wanhojen tanssit tulossa ja mietin millaset meikit olisi parhaat, kun meikkaan siis itse. Haluaisin siis simppelin meikin, eli hyvä pohjustus, irtoripset ja huulipuna.

  Mitkä meikit olisivat parhaita sekaiholle, joka siis rasvoittuu päivän mittaan T-alueelta ja silmien ympäriltä (siis jep!), mutta aina pesun jälkeen naamaa kiristää. Budjetti ei ole mikään hirveän iso. Olen miettinyt mineraalipuuteria, mutta en tiedä sen peittävyydestä sillä ihossani on kuitenkin epäpuhtauksia, ja netistä en pysty tilata. Mikä olisi siis hinta-laatusuhteeltaan paras kasvomeikki? Esimerkiksi pohjustuvoide, meikkivoide ja peitevoide, jos viimeisin on tarpeellinen. Olen miettinyt Lorealin True Match mineralsia ja GOSHin mineraalimeikkipuuteria, sillä ne osuisivat mainiosti hintahaarukkaan. Mikä näillä on peittävyys? Entäs pohjustusvoide onko tarpeellinen näiden kanssa?

  Jos myös sulla on mitään hinta-laatusuhteiltaan muita hyviä tuotteita mitä suositella, mieluiten jostain Sokokselta saatavia, esimerkiksi ripsiä tai huulipunia, niin vinkkejä otetaan ilolla vastaan! :)

  Tuli hirveän pitkä kommentti mutta kiitos jo etukäteen!

  P.S. Oon lukenut sun blogia jo vuosia ja mä vaan RAKASTAN tätä. <3 Kaikki jutut on tosi kiinnostavia, varsinkin ne randomeimmat. ;) Ja pienirintaisena sun jutut on myös ollut mulle hyviä, ja sun asenne on ihailtava. <3

  • Sanni

   Hei marsipaanimonsteri :)

   Rasvoittuvalle iholle hyvä mattana pitävä primer on ehdottoman tärkeä, mineraalimeikkien puolelta sellaisia löytyy hyvin vähän eivätkä ole yhtä tehokkaita kuin synteettinen primer. Esimerkiksi Lumenelta löytyy edullinen mattaprimer.

   Kysymykseen ”mikä on hintalaatusuhteeltaan paras kasvomeikki” on tosi vaikea vastata, sillä vastaukseen vaikuttaa tietysti vastaajan oma maku. Mutta sanoisin näin, vaikka itse vannon mineraalimeikin nimeen, että perinteinen voidemaisilla tuotteilla tehty kasvomeikki on varmin ja helpoin meikki jos kysymys koskee yhteen tilaisuuteen tehtävää juhlameikkiä. Mielestäni mineraaleilla saa luonnollisemman tuloksen ja ne ovat totta kai iholle parempia kuin perinteinen synteettinen monista kymmenistä ainesosista koostuva meikki, mutta voidemaisella saa varmemmin kertalaakista peittävän ja tarkoituksenmukaisen juhlameikin. Eli jos on pakko valita, sanoisin että ota perinteinen primer + peiteaine + meikkivoide.

   Edullisista meikkivoiteista jotka täyttävät kestävän ja peittävän meikin kriteerit suosittuja ovat mm. Rimmelin Lasting Finish 25 h Nude (puolipeittävä mutta tekee kuulema uskomattoman kaunista ja kestävää jälkeä), Maybellinen SuperStay sekä L’Orealin Infallible. Itselläni ei valitettavasti ole näistä, tai juuri muistakaan peittävistä meikkivoiteista kokemusta, koska en niitä käytä. Töissä myin eniten selektiivisiä meikkivoiteita ja niiden maailman tunnen paremmin kuin edullisten, mutta en lähde tässä vinkkaamaan tuotteita selektiiviseltä puolelta kun toivoit pienen budjetin tuotteita :) Kauneusbloggaajakollegoiden hehkutuksen perusteella suosittelisin melkein testaamaan tuon Rimmelin Lasting Finishin.

   Peiteaineeksi nappaisin edullisista merkeistä Maybellinen Superstayn (siitä mulla ON kokemusta, ja hyvää sellaista :)) tai jos iho on hieman kuivempi, L’Orealin True Match -peiteaineen. Superstay on kestomeikkituotteille tyypillisesti vähän kuivakampi koostumukseltaan, mutta peittävämpi ja tietysti ehdottoman kestävä.

   Olen miettinyt Lorealin True Match mineralsia ja GOSHin mineraalimeikkipuuteria, sillä ne osuisivat mainiosti hintahaarukkaan. Mikä näillä on peittävyys?

   Valitettavasti minulla ei ole kokemusta näistä tuotteista. Sen verran osaan kuitenkin sanoa, että ne eivät ole 100-prosenttista mineraalikosmetiikkaa vaan sekasynteettisiä, eli sekaisin mineraaleja ja synteettisiä ainesosia.

   Oon lukenut sun blogia jo vuosia ja mä vaan RAKASTAN tätä. <3 Kaikki jutut on tosi kiinnostavia, varsinkin ne randomeimmat. ;) Ja pienirintaisena sun jutut on myös ollut mulle hyviä, ja sun asenne on ihailtava. <3

   Kiitos <3 <3 Ihana saada tällaista palautetta :)

   Olen pahoillani että en pystynyt kovin perusteellisesti auttamaan, mutta jospa vinkeistä oli edes vähän hyötyä :) Toivotan jo valmiiksi ihania Wanhoja :)

   • marsipaanimonsteri

    Oi kiitos paljon vinkeistä! Pelasti mun päivän huomata että olin saanut vastauksen. ;) Näistä oli todella paljon apua! <3

    • Sanni

     Jei :) Kiva kuulla :)

 15. Saija

  Ilmoittaudun myös mukaan!

 16. SuperHotFemale

  Mäkin lähtisin jos pääsen. :)

 17. Krista

  Ilmoittaudun mukaan!

 18. Viliina

  Ooh! Ehdottomasti ilmoittautumassa mukaan! Aiotko arpoa osallistujat vai olenko täällä jonon hännillä miljoonannella varasijalla? :D

  • Sanni

   Arvon osallistujat :)

 19. Mai

  Tämä on vähän tällainen melkein ohi aiheen-kommentti :) Kävin heidän sivuillaan ja siellähän on vaikka mitä ostettavaa! Mahtavaa, tuotteet on kotimaisia ja markettikosmetiikan hinnoissa eli kaikilla on varaa. Mutta. Postikulut, 9.50€ :/ Ymmärrän posti- ja käsittelykulut, ei sillä, mutta näin opiskelijalle lähes kympin toimituskulut nostavat paketin hintaa jo jonkin verran. Haluatko kysyä onko siihen mahdollista saada pientä alennusta, Karkkipäivä-koodia tms? Koska olisin ostamassa tuotteita reilustikin, jos laskun loppusumma ei nousisi tuota melkein kymppiä siihen lisäksi. Tuotteet itsessään ovat kiinnostavia, kotimaisuudesta ja Leaping Bunny-merkistä plussaa!

  • Sanni

   Mutta. Postikulut, 9.50€ :/ Ymmärrän posti- ja käsittelykulut, ei sillä, mutta näin opiskelijalle lähes kympin toimituskulut nostavat paketin hintaa jo jonkin verran. Haluatko kysyä onko siihen mahdollista saada pientä alennusta, Karkkipäivä-koodia tms?

   Laitan kysymyksen eteenpäin :)

   • Nimetön

    Tuolla Lifehairilla postarit on ilmaiset kun tilaa 50 eurolla, lukee kyllä heidän sivuilla. ;)

    Itse en pääse paikalle, mutta kiinnostaisi tietää miksi tuotteita on niin hankala löytää kaupoista. Olen metsästänyt esimerkiksi tuota kasvojen puhdistusvaahtoa vaikka mistä, mutta ei tunnu löytyvän.

    Lisäksi haluaisin tietää onko tuotteiden ulkonäkö tarkoituksella tuollainen hellyyttävän 80-lukulainen? :) Erottuvat kyllä hyllystä, jos se on ollut tarkoituksena.

    • Sanni

     Itselläkin on aikomuksena kysyä tuotteiden ulkonäöstä ;)

    • Mai

     Juu, huomasin kyllä tuon tarjouksen, mutta en ehkä ihan niin reilusti olisi tilaamassa :D Tuotteiden hinnat ovat sitä 3-4 euron luokkaa niin siinä saisi ostaa melkoisesti että saisi sen viisikymppiä rikki. Harmi kun kukaan tutuista ei ole ”kimppatilaamassa” ja jakamassa kuluja, sellainen voisi toimia näissä tapauksissa :)

  • Sanni

   Hei Mai, sain nyt Lifehairilta vastauksen. Sieltä vastattiin, että postituskulua ei valitettavasti pystytä justeeraamaan, se on kulu josta he eivät itse hyödy mitenkään. Omana ulkopuolisen kommenttinani voin tähän vain heittää, että yrityksillä on varmasti Postin tai muiden logistiikkayhtiöiden kanssa erilaisia sopimuksia, jotka vaikuttavat postikuluihin. Siksi eri yrityksillä on ihan erilaisia postikuluja.

   Mutta ymmärrän kyllä sinua Mai oikein hyvin, itsestänikin lähes kympin postikulut muutaman euron tuotteista on paljon (etekin opiskelijabudjetilla), mutta ymmärrän myös sen että Postin perimät kuljetusmaksut kasvavat koko ajan. Ja mikäli esim. LifeHairilla on eniten asiakkaana isoja könttätilauksia tekeviä tahoja, niin silloin tuo kympin postari on taas sellaisissa tilauksissa suhteessa edullinen.

   • Mai

    Kiitos paljon selvityksestä! Ymmärrän itsekin, etteivät firmat välttämättä pääse vaikuttamaan niihin ja posti määrittelee hinnan jne :)Eikä siis tosiaan ollut kritiikkinä Lifehairille, ihan puhtaasti ihmettelyä kun on ”tottunut” näihin alkaen 4,90e- postikuluihin, näin esimerkiksi. Odotan raporttia tehtaalta ja ajattelin tehdä sen tilauksenkin, kerranhan se vaan kirpaisee kun voi kuitenkin tuotteita tilata enemmänkin postikuluista huolimatta :D

 20. Nimetön

  Olen kanssa itse käynyt nopealla vierailulla siellä ja paikka on kyllä mielenkiintoinen. Haluaisinkin päästä mukaan, koska nyt olisi mahdollisuus päästä kuulemaan kemistiä ja minulla olisi paljon kysyttävää kosmetiikan kemiasta.

  • Sanni

   Hei Nimetön! Mukavaa että tilaisuus herätti kiinnostuksen. :) Ilmoittautumisaika on valitettavasti mennyt umpeen sunnuntaina ja mukaan päässeet 20 henkilöä on jo arvottu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.